top of page
Екскурзия Япония и Южна Корея

Токио, Фуджи, Хаконе, Камакура, Йокохама, Киото, Нара,
Осака, Сеул, Бусан, Кьонджу, Гангнам

9 - 22 март 2024 г.

ПРОГРАМА

9 март 2024 г.

9:50ч. – 12:20 ч. Полет София – Истанбул.

15:20ч. Полет Истанбул – Токио.

10 март 2024 г.

8:30 ч. Пристигане в Токио.

3-часова туристическа програма в Токио преди настаняването в хотела, включваща посещение на района на централната търговска улица Гинза, известна с множеството бутикови магазини и неонови реклами, и станала известна като символ на града, както и Източната императорска градина, състояща се от Хонмару и Ниномару – замъка и красивите японски градини, където Едо Шогун е прекарал старините си със своя харем.

Настаняване в хотела и почивка.

Вечерна туристическа програма в Токио - ще отидем с метрото до финансовия център Шинджуку и там ще посетим обсерваторията в сградата на Токийското Кметство, разположена на 202 метра височина и откриваща панорамна гледка към Токио.

Нощувка в Токио.

11 март 2024 г.

Закуска. Туристическа програма в Токио, включваща посещение на рибния пазар Цукиджи; Посещение на храмa Асакуса Канон, посветен на богинята на милосърдието Канон (най-старият храм в града, построен през 645 г. и символ на традиционно Токио) и търговската улица Накамисе, дълга над 200 м, където малки сувенирни магазинчета ви пренасят в атмосферата на старо Токио.

Обиколката продължава с посещение на шинтоисткия храм Мейджи, построен преди 100 години в чест на император Мейджи и императрица Шокени.  Свободно време в Шибуя - един от най-оживените и цветни райони на Токио. Пълен с магазини, ресторанти и нощни клубове, Шибуя се смята за център на младежката мода и култура.

Връщане в хотела.

По желание и срещу допълнително заплащане вечеря в Сумо ресторант.

 

12 март 2024 г.

Закуска. Еднодневен тур до планината Фуджи с включен обяд: посещение на свещената планина Фуджи - символът на Япония и най-високата планина в страната със своите 3776 м. надморска височина. Изкачване с автобус до 2-ра или 3-та станция на планината (ако метеорологичните условия позволяват). Програмата продължава с националния парк Хаконе и круиз с корабче из езерото Аши със спиращи дъха гледки към околните планини, формирани от вулканична дейност преди повече от 400 000 години и изкачване с въжена линия на връх Комагатаке, откъдето се открива красива панорама към парка Хаконе.

Нощувка в Токио.

13 март 2024 г.

Закуска. Еднодневен тур до Камакура, една от известните туристически дестинации в Япония, разположена на юг от Токио на полуостров Муира, в залива Сагами, известен със своите храмове и исторически забележителности. Тук ще посетите символа на Камакура – „Великият Буда от Камакура”, бронзова статуя на Амида Буда, разположена в храма Котокуин през 1252 г. С височина от 13.5 м., тя е втората по големина статуя на Буда в Япония. Разглеждането ще продължи с храма „Хазе Канон” на сектата Жодо, известен със статуята на Канон, богинята на милосърдието, известна със своите 11 глави и 1000 ръце. С височината си от 9.18 м, тази позлатена статуя е най-голямата дървена статуя в Япония. След това ще разгледаме светилището „Дзурудаока Хашиман”- едно от най-известните японски светилища, посветено на 15-тия японски император Ожин, обожествен в бога Хашиман, който според легендата е донесъл от небесата императора Ожин. Светилището представя 3 фигури: на императора Ожин, на неговата майка Чингу и на неговата съпруга Химегами.

На връщане за Токио ще спрем в централната част на град Йокохама, който е най-големият пристанищен град в Япония и административен център на префектура Канагава. Населението на града е 3,5 млн. човека и има силна икономика, представена основно от морски транспорт, както и от биотехнологическа и полупроводникова индустрия.

Градът е разположен на 30 км от столичния мегаполис Токио, за който служи и като „спално предградие“.

Нощувка в Токио.

 

14 март 2024 г.

Закуска. Посещение на изкуствените острови в залива на Токио - Аоми, Дайба и Ариаке, на територията, на които се намират най-големия шоу рум на “Тойота”, “Телеком Сентър”, “Токио Фешън Мол”, модерните сгради на множество шопинг-центрове, “водния град”, „Форта на Венера”, „Моста на дъгата” и редица чаровни ресторантчета по крайбрежния булевард.

Свободно време за обяд в “града на електрониката“ Акихабара, известна с многобройните си магазини за електроника, компютърни и видео игри.

Трансфер до гара Токио.

Отпътуване за Осака с известния влак-стрела “Шинкансен” - грандиозното инженерно решение на японската железница, движещо се с 270 км/ч.

Трансфер до хотела и нощувка в Осака.

15 март 2024 г.

Закуска. Туристическа обиколка на Осака, включваща круиз по река Окава и посещение на крепостта Осака. Следобед се отправяме към Нара посещение на храма Тодайджи, където се намира най-голямата статуя на Великия Буда в цяла Япония и впечатляващия парк на сърните.
Нощувка в Осака.

16 март 2024 г.

Закуска. Целодневен тур до древната столица Киото с посещение на Златния Павилион (така известния храм Кинкакуджи), Императорския дворец, будисткия храм Кийомидзу и квартала на гейшите Гион.
Нощувка в Осака.

17 март 2024 г.

Закуска. Трансфер до летище Осака. Полет Осака – Бусан. Трансфер до хотела. Настаняване в хотела и пешеходна разходка в района на Haeundae Beach – най-престижния крайбрежен квартал на Бусан, известен с множеството си ресторанти, магазини и атракции.

18 март 2024 г.

Закуска. Целодневната туристическа програма започва с посещение на храмът Булгукса, включен в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство. Храмът се счита за шедьовър на Златния век на будисткото изкуство. Посещение на пещерния храм Сеокгурам. Следва разходка из парка Тумули, в който се намират повече от 20 гробници на царе и висши държавни служители, управлявали Корея. Посещение на Cheomseongdae tower - най-старата астрономическа обсерватория в Азия. Обиколката завършва с изкуственото езеро Анапджи, намиращо се в националния парк Кьонджу. Езерото някога е било украшение на кралския дворец на древната династия Сила. 

Нощувка в Бусан.

19 март 2024 г.

Закуска. Програмата в Бусан започва с посещение на културното селище Гамчеон, известно още като корейското Санторини. Районът е известен с криволичещите си улички, подобни на лабиринт, както и с разноцветните си къщи. Следва посещение на най-големия рибен пазар в Южна Корея – Джагалчи. Следва посещение на “Nurimaru APEC House” - престижна международна конферентна зала, където са проведени поредица от исторически политически срещи на световни лидери. Обиколката завършва с престижния яхтен клуб "The Bay 101" и Haeundae beach, посещаван предимно вечер, заради красивото отражение на градските светлини във водата.

Трансфер до ЖП гарата и отпътуване за Сеул. Трансфер до хотела и нощувка в Сеул.

20 март 2024 г.

Закуска. Целодневна туристическа програма в Сеул, включваща Bongeunsa Temple, Coex Mall и библиотека Starfield и селото Namsangol Hanok, където запазените корейски традиционни къщи придават автентична атмосфера на района. Следва посещение на Сеулската телевизионна кула „N“ и търговската улица Мионг-донг - най- известното място за шопинг в Южна Корея.

21 март 2024 г.

Закуска. Целодневна туристическа програма в Сеул, включваща Синия Дом - официалната резиденция на президента на Южна Корея, дворецът „Кьонбок“ и Националният музей на Корея, намиращ се на територията на двореца, разходка по алеята Инса-донг, известна с многото си магазини за сувенири и антики. Свободно време. Трансфер до международното летище Инчеон.

Полет Сеул Инчеон - Истанбул (кацане на 22 март).

22 март 2024 г.

Полет Истанбул – София.

09:00ч. Пристигане в София.

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ ПРИ

ЗАПЛАЩАНЕ НА ДЕПОЗИТ ПРЕДИ 6 ДЕКЕМВРИ:

Пакет „ИКОНОМИЧЕН“ при настаняване в хотели 3*: 4680 eвро / 9150 лева

Пакет „СТАНДАРТ“ при настаняване в хотели 5*:  6140 eвро / 12010 лева

 

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ ПРИ

ЗАПЛАЩАНЕ НА ДЕПОЗИТ СЛЕД 6 ДЕКЕМВРИ:

Пакет „ИКОНОМИЧЕН“ при настаняване в хотели 3*:  4880 Евро / 9540 лева

Пакет „СТАНДАРТ“ при настаняване в хотели 5*: 6340 Евро / 12400 лева

 

ПАКЕТ УСЛУГИ, ВКЛЮЧЕНИ В ЦЕНАТА:

  • Самолетни билети София–Истанбул-Токио; Осака-Бусан и Сеул-Истанбул-София с включени летищни такси;

  • Билет за високоскоростния влак “Шинкансен” Токио - Осака;

  • Билет за високоскоростния влак Бусан - Сеул;

  • Всички трансфери, описани в програмата;

  • 4 нощувки+закуски в Токио в двойна стая в избраната категория хотел;

  • 3 нощувки+закуски в Осака в двойна стая в избраната категория хотел;

  • 2 нощувки+закуски в двойна стая в Сеул в избраната категория хотел;

  • 2 нощувки+закуски в двойна стая в Бусан в избраната категория хотел;

  • Еднодневeн тур от Осака до древните японски столици Киото и Нара;

  • Туристическа обиколка с екскурзовод на Централно Токио, описана в програмата;

  • Посещение на обсерваторията в сградата на Токийското Кметство и финансовия център Шинджуку;

  • Посещение на изкуствения остров Одайба в залива на Токио;

  • Еднодневен тур до планината Фуджи и национален парк Хаконе;

  • Еднодневен тур до Камакура и централната част на Йокохама;

  • Посещение на крепостта Осака;

  • Круиз по река Окава в Осака;

  • Наземен транспорт в Япония и Южна Корея с автобус специално нает за групата;

  • Всички хранения и туристически обиколки в Южна Корея, описани в програмата;

  • Входни такси за всички посещавани обекти;

  • Медицинска застраховка с покритие 10 000 Евро;

  • Преводач-придружител, който е бил многократно в Япония и Южна Корея.

ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА:
 

Пакет Икономичен:

Пакет Стандартен:


ЗАБЕЛЕЖКИ:

1. Пакетната цена не включва вечерята в сумо ресторанта, билетите за градския транспорт и допълнителни услуги и хранения, неупоменати в пакета услуги.

2. Цената е калкулирана на база група от минимум 16 човека. При по-малък брой пътуващи е възможна актуализация на пакетната цена в порядъка между 4% и 7% от пакетната цена, в зависимост от реалния брой на пътуващите.

3. Офертната цена е калкулирана при цени на самолетни билети в икономична класа за всички полети към дата 27.10.2023 г. от 2434 лева. При промяна на тези цени, пакетната цена ще се актуализира, съгласно цената на билетите към момента на резервация.

4. В случай, че броят на пътуващите изисква настаняване в единична стая на някой от участниците, той доплаща разликата в цените на двойна и единична стая за всичките 11 нощувки, която е в размер на 1564 лв. за пакет икономичен и 2078 лв за пакет стандарт.

5. Калкулацията на пакетната цена е направена при обменни курсове на японската йена към EUR към 20.10.2023 г., които са както следва: EUR 0.63 = JPY 100. При промяна на курсовете на JPY спрямо EUR с повече от 3 %, съгласно Закона за Туризма, туроператорът има право да актуализира пакетната цена със същия процент.

6. Ако желаете, в деня на плащането на аванса по пътуването, можете да сключите застраховка "Отмяна на пътуването", която покрива рисковете от загуба на суми при невъзможност за пътуване, поради медицински или немедицински причини. За повече информация за продукта можете да се свържете с нас.


ЗА ВКЛЮЧВАНЕ В ГРУПАТА Е НЕОБХОДИМО:

1. В срок до 06.12.2023 г. да платите в брой или да преведете по банковата ни сметка IBAN: BG52BPBI79401063230701, код BIC: BPBIBGSF, Юробанк България АД, 3600 лева на човек и да изпратите сканирани/снимани международните си паспорти.

2. В срок до 12.01.2023 г. да платите в брой или да преведете остатъка от пакетната цена.

bottom of page