ЕКСКУРЗИЯ ДО АЗЕРБАЙДЖАН И ГРУЗИЯ

Баку, Абшерон, Гобустан, Шеки, Сигнахи, Тбилиси, Ананури,
Казбеги, Мцхета, Гори, Уплисцихе

21 – 28 май 2019 г.

ПРОГРАМА

21 май

11:55 -16:05 директен полет София – Баку, Азербайджан. Трансфер до хотела и настаняване. Празнична вечеря за добре дошли в местен ресторант с традиционна кухня, музика и танци от Азербайджан.

 

22 май

Закуска в хотела. Отпътуване за екскурзия до Национален парк Гобустан.

Следва посещение на калните вулкани на Азербайджан.

Целодневната туристическа програма продължава със Стария град на Баку: портите Шамахи, Кулата на девицата от 12-ти век, Джума джамия от 12-ти век, Кервансарай (14-15 век) и музейния комплекс "Дворецът Ширваншах" (15-ти век). Разходка по централните улици на Баку Торговая и Низами.

Турът продължава с храмът на поклонниците на огъня Атешгах от 17-ти век.

Връщане в Баку и нощувка.

 

23 май

Закуска в хотела. Отпътуване за Шеки. По пътя посещение на Шамахи – един от най-важните градове по пътя на коприната и известната местна джамия. Пристигане в Шеки и настаняване в хотела.
Туристическа обиколка на Шеки. Посещение на двореца Шаки хан. Турът продължава с посещение на църквата в село Киш.

Връщане в Шеки и нощувка.

 

24 май

Закуска и напускане на хотела в Шеки. Пресичане на границата между Азербайджан и Грузия. Туристическа програма в източна Грузия: посещение на Манастирът "Свети Нино" в Бодбе -  грузински православен манастирски комплекс, гробницата на Света Нино, Сигнахи – “градът на любовта” - популярна туристическа дестинация. Посещение на семейна изба в Нумиси. Пристигане в Тбилиси, настаняване в хотела и нощувка.

 

25 май

Закуска в хотела. Туристическа обиколка на Тбилиси. Посещение на символа на града – катедралния храм Тсминда Самеба (Св. троица). Обиколката продължава с посещение на стария град на Тбилиси – историческото сърце на града, църквата Метехи и световноизвестните серни минерални бани. Турът включва и посещение на градската джамия, красивата крепост Нарикала, и Моста на мира. Посещение на местния битов пазар на Тбилиси с известните местни сувенири. Обиколката продължава с грузинския национален музей, след което изкачване с фуникуляр до парк Мтатсминда.


26 май

Закуска в хотела. Целодневна екскурзия по Грузинската военна магистрала до величествените Кавказки планини, започваща с посещение на приказно красивата крепост и дворцови комплекс Ананури. Наблюдение на връх Казбек – величествен стратовулкан, от панорамна площадка. Туристическата обиколка продължава с църквата "Гергети Троица". По обратния път пътуване през живописното дефиле Даряли. Връщане в Тбилиси и нощувка.

 

27 май

Закуска в хотела. Екскурзия до Гори и Мцхета. Посещение на музея на Йосиф Сталин. Обиколката продължава с Уплисцихе, древен скален град в източната част на Грузия и манастира Джвари - един от шедьоврите на грузинската архитектура. Следва посещение на катедралата Светицковели - погребално място за грузински царе. Отпътуване за Кутаиси. Нощувка в Кутаиси.

 

28 май

Освобождаване на хотела и трансфер до летището.

Полет Кутаиси – Солун.

Трансфер с комфортен автобус Солун – София.

Пакетна цена на човек в двойна стая при заплащане на депозит до 29 март:

При настаняване в хотели 3*: 1120 Евро

При настаняване в хотели 5*: 1420 Евро

 

Пакетна цена на човек в двойна стая при заплащане на депозит след 29 март:

При настаняване в хотели 3*: 1220 Евро

При настаняване в хотели 5*: 1520 Евро

ПАКЕТ УСЛУГИ, ВКЛЮЧЕНИ В ЦЕНАТА:

 • Самолетен билет София-Баку с авиокомпания Buta Airways с включен ръчен багаж 10 кг. и чекиран багаж 20 кг.;

 • Самолетен билет Кутаиси-Солун с авиокомпания Wizzair с включен ръчен багаж 10 кг., чекиран багаж 20 кг. и приоритетно качване на борда на самолета;

 • Летищни такси;

 • Трансфер с комфортен автобус летище Солун-София;

 • 2 нощувки + закуски в Баку в двойна стая;

 • 1 нощувка + закуска в Шеки в двойна стая;

 • 3 нощувки + закуски в Тбилиси в двойна стая;

 • 1 нощувка + закуска в Кутаиси в двойна стая;

 • Всички трансфери и екскурзии, описани в програмата;

 • Входни такси;

 • Вечеря за посрещане в Баку в традиционен местен ресторант;

 • Виза за Азербайджан;

 • Водач на групата от България.

 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 Евро.

ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА:

ЗАБЕЛЕЖКИ:

1. Пакетната цена не включва лични разходи, обеди и вечери (включена е само празнична вечеря за добре дошли на първата вечер).

2. Пакетната цена е валидна при заплащане на депозита по пътуването до 29 март включително. След този срок пакетната цена се завишава както следва: 1220 Евро и 1520 Евро съответно за пакет с настаняване в хотел 3* и 5*.

3. Офертната цена е калкулирана при цени на самолетни билети за полетите към дата 31.01.2019 г. от 199 Евро. При промяна на тези цени, пакетната цена ще се актуализира, съгласно цената на билетите към момента на резервация.

4. В случай, че броят на пътуващите изисква настаняване в единична стая на някой от участниците, той доплаща разликата в цените на двойна и единична стая, която е в размер на 268 Евро за хотели 3* и 478 Евро за хотели 5*, за всичките седем нощувки.

5. Цената на пътуването е базирана на група от минимум 16 човека. При по-малък брой пътуващи се налага доплащане на база на реалния брой записани туристи.

6. Калкулацията на пакетната цена е направена при обменни курсове на USD към EUR  USD 1 = 0.87 EUR. При промяна на курса с повече от 3 %, съгласно Закона за Туризма, туроператорът има право да актуализира пакетната цена със същия процент. 

7. Ако желаете, в деня на плащането на аванса по пътуването, можете да сключите застраховка "Отмяна на пътуването", която покрива рисковете от загуба на суми при невъзможност за пътуване, поради медицински или немедицински причини. Повече информация за продукта можете да намерите ТУК.

 

ЗА ВКЛЮЧВАНЕ В ГРУПАТА Е НЕОБХОДИМО:

1. Да платите в брой или да преведете в срок до 29.03.2019 г. в банковата ни сметка IBAN: BG52BPBI79401063230701, код BIC: BPBIBGSF, Юробанк И Еф Джи България АД, клон ФЦ София Лозенец, левовата равностойност на 500 евро по фиксинга на БНБ за деня на плащането.
2. Да получим в срока от т.1 попълнена заявка, копие от платежното нареждане за превода (при заплащане по банков път) и задграничния паспорт.

3. Да платите в брой или да преведете в срок до 4.04.2019 г. в банковата ни сметка IBAN: BG52BPBI79401063230701, код BIC: BPBIBGSF, Юробанк И Еф Джи България АД, клон ФЦ София Лозенец, левовата равностойност на остатъка от пакетната цена по фиксинга на БНБ за деня на плащането.

Тел. 02 866 0193, 0887852312

София, кв. Южен парк, бл. 27, вх. Б

©2021 FCR Adventures, Удостоверениe за регистрация на туроператор за Панаирни и Конгресни Резервации - ДМК ЕООД № PKK-01-6235