top of page
Круиз „Избрано от гръцките острови“

Миконос, Милос, Санторини, Крит, Кушадасъ
индивидуално пътуване

ПРОГРАМА

8day_1.jpg

Ден 1

Полет София - Атина.

Трансфер и настаняване в хотела. Нощувка в Атина.

 

Ден 2

Закуска. Панорамна обиколка на града с туристически автобус. Трансфер от хотела до пристанище Пирея. Следобед - качване на круизния кораб. Отплаване от пристанище Пирея в 21:00 ч. Нощувка на кораба.


Ден 3

Рано сутринта в 7:00 ч. корабът акостира на о-в Миконос - най-оживеният и модерен гръцки остров. Освен с космополитния си характер и нощен живот, островът е известен и със своята архитектура. Кварталът „Малката Венеция“, в западния край на Хора, е най-романтичното място на острова. Тук морето мие основите на сградите и вълните се плискат по стените на очарователните къщи, кафенета и ресторанти. На острова има 365 църкви – по една за всеки ден от годината. Символ и талисман на острова е пеликанът, разхождащ се свободно по уличките.

Свободно време за разходка и вечеря. Нощувка на кораба.

 

Ден 4

Отплаване от Миконос в 7:00 ч. В 13:00 ч. корабът акостира на о-в Милос – островът на Венера Милоска. На пръв поглед островът напомня на Санторини със своите синьо-бели къщи, църкви и плажове. Разликата е в многото цветове. Тук всичко има различен цвят – скалите, почвата, камъчетата и затова  Милос  е наречен „островът на цветовете“. Незасегнат от масовия туризъм, Милос е запазил своята автентичност. Многобройни плажове, интересно крайбрежие, подводни пещери и минерални извори. Силното слънце, минералите и белите скали хармонизират в перфектна симбиоза. Елини, римляни, византийци и  венецианци са оставили следи от своите култури, за да направят острова още по-богат. Късно вечерта в 23:30 ч. отплаване към Санторини. Нощувка на кораба.


Ден 5

Сутринта в 08:00ч. корабът акостира на о-в Санторини – известен като райския остров. Най-големият вулканичен взрив в историята на човечеството се е случил именно в центъра на мистичния остров. Санторини съчетава традиция, модерен стил и лукс и предлага за всекиго по нещо. За любителите на морето и плажа островът предлага черен, червен и бял плаж. Любителите на хубавата храна могат да получат пълна наслада от морските дарове. Част от чара на Санторини са симпатичните магарета, които ще срещнете по улиците и които допълват цялостния пейзаж. Вечеря и нощувка на кораба.

 

Ден 6

Включена полудневна брегова екскурзия до село Иа и калдерата на Санторини. Китното селце Иа впечатлява с романтичния си пейзаж. Къщите са врязани в скалите, а църквите са със сини куполи. Свободно време на Санторини след бреговата екскурзия. Вечеря на кораба и в 23:00 ч. отплаване към Ираклион – главния град на остров Крит. Нощувка на кораба.

 

Ден 7

Рано сутринта в 7:00 ч. пристигане в Ираклион – столицата на о. Крит. Ираклион е наречен в чест на Херкулес, който според легендата тук е извършил един от своите подвизи. Градът се намира близо до останките от двореца Кносос, където се е зародила минойската цивилизация и където според митологията се е намирал лабиринтът на Минотавъра. Странната симбиоза между старо и ново и смесицата от различни видове архитектури правят града световна туристическа дестинация. Включена полудневна брегова екскурзия до двореца Кносос. Вечерта в 20:30 ч. отплаване към Кушадасъ. Нощувка на кораба.


Ден 8

В 11:30 ч. акостиране в Кушадасъ, който е първият турски курорт и дава началото на туризма в южната ни съседка. Градът е изключително красив и изобилства с исторически и архитектурни паметници. Основната атракция е омагьосаната крепост на Птичият остров, която е свързана със сушата чрез каменен мост. Старите къщи по крайбрежието, приятните кафенета и чистите плажове създават атмосферата на града. Включена полудневна брегова екскурзия до античния град Ефес. В 17:00ч. отплаване към пристанище Пирея. Нощувка на кораба.

 

Ден 9

В 09:00 ч. сутринта акостиране на пристанище Пирея. Трансфер и настаняване в хотела. Нощувка в Атина.


Ден 10

Закуска и освобождаване на хотела. Трансфер до летището. Обеден полет Атина - София.

ПАКЕТ УСЛУГИ, ВКЛЮЧЕНИ В ЦЕНАТА:

 • Самолетни билети за директни полети София – Атина – София с включени летищни такси, 8 кг. ръчен багаж и 20 кг. чекиран багаж;

 • Трансфери летище – хотел – пристанище – хотел - летище;

 • Панорамна обиколка на Атина с туристически автобус на 19 август;

 • 2 нощувки със закуски в хотел категория 4* в централната част на Атина;

 • 7 нощувки на борда на круизния кораб Celestyal Crystal;

 • Настаняване на база пълен пансион на борда на кораба – закуска, обяд, следобеден снак, вечеря, нощен бюфет;

 • Пакет напитки All Inclusive, включващ неограничена консумация на алкохолни и безалкохолни напитки;

 • Брегова екскурзия до село Иа и калдерата на остров Санторини;

 • Брегова екскурзия до двореца Кносос на остров Крит;

 • Брегова екскурзия до античния Ефес край Кушадасъ;

 • Използване на съоръженията на кораба – басейни, шезлонги, хидромасажни вани на открито, хавлии, фитнес център;

 • Анимация и професионални вечерни шоу програми;

 • Пристанищни такси;

 • Такса обслужване към персонала и такса гориво на круизната компания;

 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Брегови екскурзии, различни от трите екскурзии в Санторини, Крит и Кушадасъ, които са включени в пакетната цена;

 • СПА услуги;

 • Ползване на телефон и интернет на борда на кораба;

 • Казино;

 • Други лични разходи на борда на кораба.

bottom of page