Коста Рика и Панама

Сан Хосе, Тортугеро, Вулкана Аренал, Гуанакасте, Панамски канал 

16 - 28 ноември 2019 г.

ПРОГРАМА

16 ноември:

Полет София – Мадрид. Трансфер и настаняване в хотел за попътна нощувка в Мадрид.

 

17 ноември:

Полет Мадрид – Сан Хосе.

Пристигане в Сан Хосе.

Tрансфер и настаняване в хотела. Нощувка.

 

18 ноември:

Трансфер от хотела до пристанището на парк Тортугеро. По пътя се минава през департаментите Ла Павона и Каньо Бланко известни с огромните си бананови плантации. Попътна закуска. Следва плаване с лодка по каналите на Национален парк Тортугеро, който някога е бил вулканичен остров, а сега представлява блата и хълмове. Паркът е световно известен и има едни от най-богатите  флора и фауна в  Централна Америка. Пристигане в Тортугеро и настаняване в хотела. Обяд. Следобяд – туристическа обиколка на карибското село Тортугеро.

Вечеря и нощувка.

 

19 ноември:

Сутрешен и следобеден тур с лодка из джунглата  - плаване по системата водни канали на парка Тортугеро и наблюдение на характерните за района зелени морски костенурки, видри, ракообразни, очилат кайман, морски крави, маймуни капуцин,  амазонско синьо рибарче, чапла, папагали, водни бикове и тукани. Свободно време.

Нощувка.

 

20 ноември:

След закуска, трансфер с лодка до пристанището и плаване до Гуапилес. Обяд в местен ресторант. Трансфер до Национален парк Аренал. Настаняване в хотел в град Ла Фортуна, в подножието на действащи вулкан Аренал. Свободно време.

Нощувка.

 

21 ноември:

След закуска тур до национален парк Аренал, където ще се срещнете с характерните растителни и животински видове, сред които различни видове маймуни, тукани, ленивци, както костенурки столетници. В парка също ще можете да видите и останки от застинала лава след последното изригването на вулкана през 1992 г. Свободно време. Вечерта – възможност да се потопите в термалните води на известните лековити извори Табакон.

Нощувка.

 

22 ноември:

След закуска - трансфер до курортния район Гуанакасте, разположен на Тихооеанското крайбрежие и настаняване в хотела. В националния парк на чиято територия е Гуанакасте се среща белоносо коати, белоопашат елен, капуцини маймуни, папагали с орежева шия и кукувица-катеричка. На плажа ще можете да видите как морски костенурки приготвят гнезда за малките и снасят яйцата си.

 

23 ноември:

Свободен ден за плаж и почивка.

 

24 ноември:

След закуска – трансфер до летището в Сан Хосе.

Полет Сан Хосе – Мадрид.

 

25 ноември:

Кацане в Мадрид.

Полет Мадрид – София.

Цени при записване до 30 юли:
Пакетна цена на човек в двойна стая, хотели 4* и 5*: 6340 лева
 
Цени при записване след 30 юли:
Пакетна цена на човек в двойна стая, хотели 4* и 5*: 6620 лева

ПАКЕТ УСЛУГИ, ВКЛЮЧЕНИ В ЦЕНАТА:

 • самолетни билети за полети София – Мадрид – София и Мадрид – Сан Хосе – Мадрид, с включени летищни такси;

 •  всички трансфери, описани в програмата;

 • 2 нощувки + закуски в двойна стая в избрания хотел в Сан Хосе;

 • 2 нощувки + закуски, обяди и вечери в двойна стая в избрания хотел в Тортугеро;

 • 2 нощувки + закуски в двойна стая в избрания хотел в Ла Фортуна;

 • 2 нощувки на база All Inclusive в двойна стая в избрания хотел в Гуанакасте;

 • 1 нощувка + закуска в двойна стая в избрания хотел в района на летище Мадрид;

 • всички хранения, описани в програмата, с включена безалкохолна напитка;

 • групови трансфери за тридневния тур до Национален парк Тортугеро;

 • тур с лодка по каналите на Национален Парк Тортугеро, описан в програмата;

 • полудневен тур из Националния парк Аренал;

 • входна такса за Националния парк Аренал и другите резервати по маршрута на тура;

 • здравна застраховка с покритие 10 000 Евро;

 • преводач-придружител на групата от България.

 

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:  

 • Допълнители услуги и хранения, неупоменати в програмата.

 • Такси при отпътуване от летище Сан Хосе в размер на 29 ЩД.

ПРОДЪЛЖЕНИЕ ДО ПАНАМА

24 – 28 ноември:  2019 г.

ПРОГРАМА

24 ноември:

След закуска – трансфер до летището в Сан Хосе.

Полет Сан Хосе – Панама Сити. Трансфер и настаняване в хотела.

25 ноември:

Закуска. Туристическа обиколка на Панамската столица, известна с буйната си зеленина, красиви колониални сгради и модерни небостъргачи. Програмата започва с Panama Viejo – руини на първото селище на територията на днешната столица, датиращи от 16 век. Следва старият градски център Casco Antiguo,  където могат да се видят сгради от 17 и 18 век, Катедралата, открита през април 1796 г. и църквата Сан Хосе известна с  уникалния си златен олтар. След обяд ще имате възможност да се насладите на панорамни гледки към града от наблюдателните площадки на шлюза Мирафлорес – част от съоръженията на Панамския канал. Нощувка.

 

26 ноември:

Закуска. Целодневен тур с включен обяд по Панамския канал – едно от най-големите инженерно-строителни съоръжения построени някога от човека, известен като „осмото чудо на света“. Построяването на Канала е било една от най-големите инвестиции в историята на човечеството, като само съоръженията са стрували 390 милиона долара, което е еквивалентно на над 400 милиарда долара сега. По време на строителството са загубили живота си общо 27 500 работници. Тура обхваща района на Гамбоа, шлюзовете и езерото Мирафлорес, шлюзовете Педро-Мигел, канала Gaillard Cut  до езерото Gatun.

Нощувка.

 

27 ноември:

След закуска – трансфер до летището в Панама.

Полет Сан Хосе – Мадрид.

 

28 ноември:

Кацане в Мадрид.

Полет Мадрид – София.

 

Цени при записване до 30 юли:

Пакетна цена на човек в двойна стая, хотел AC HOTEL BY MARRIOTT: 1710 лева

 

Цени при записване след 30 юли:

Пакетна цена на човек в двойна стая, хотел AC HOTEL BY MARRIOTT: 1890 лева

ПАКЕТ УСЛУГИ, ВКЛЮЧЕНИ В ЦЕНАТА:

 • самолетни билети за полет Сан Хосе – Панама Сити, с включени летищни такси;

 • всички трансфери, описани в програмата;

 • 3 нощувки+закуски в двойна стая в Панама сити в AC Hotel by Marriott Panama City 4*;

 • всички хранения, описани в програмата;

 • входна такса за Panama Viejo, шлюзовете Мирафлорес;

 • здравна застраховка с покритие 10 000 Евро;

 •  преводач-придружител на групата от България.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:  

 • Допълнители услуги и хранения, неупоменати в програмата.

ЗАБЕЛЕЖКИ:

1. Пакетните цени са валидни при заплащане на депозита по пътуването преди 21 май.

2. Офертните цени са калкулирани при цени на самолетни билети за презокеанските полети към дата 1.04.2019 г. от 1370 лева с включени летищни такси за основния пакет и 1690 лева с включени летищни такси за програмата с продължение до Панама. При промяна на тези цени, пакетните цени ще се актуализират, съгласно цената на билетите към момента на резервация.

3. В случай, че броят на пътуващите изисква настаняване в единична стая на някой от участниците, той доплаща разликата в цените на двойна и единична стая, която е в размер на 1410 лева за хотели 4*/5* за всичките 12 нощувки.

4. Цената на пътуването е базирана на група от минимум 16 човека. При по-малък брой пътуващи е възможно завищаване на цената в порядъка на 240 лева - 360 лева на човек в зависимост от реалния брой пътуващи.

5. Калкулацията на пакетните цени е направена при обменни курсове на USD към EUR 1 = 0.8912. При промяна на курса с повече от 3 %, съгласно Закона за Туризма, туроператорът има право да актуализира пакетната цена със същия процент.

6. Ако желаете, в деня на плащането на аванса по пътуването, можете да сключите застраховка "Отмяна на пътуването", която покрива рисковете от загуба на суми при невъзможност за пътуване, поради медицински или немедицински причини. Повече информация за продукта можете да намерите ТУК.

ЗА ВКЛЮЧВАНЕ В ГРУПАТА Е НЕОБХОДИМО:

1. Да платите в брой или да преведете в срок до 30.07.2019 г. в банковата ни сметка IBAN: BG52BPBI79401063230701, код BIC: BPBIBGSF, Юробанк И Еф Джи България АД, клон ФЦ София Лозенец, 3200 лева.

2. Да получим в срока от т.1 попълнена, приложената ЗАЯВКА, копие от платежното нареждане за превод на аванса за пътуването (при заплащане по банков път) и фотокопие от първата страница на задграничния паспорт на пътуващите.

3. Да платите в брой или да преведете в срок до 25.08.2019 г. в банковата ни сметка IBAN: BG52BPBI79401063230701, код BIC: BPBIBGSF, Юробанк И Еф Джи България АД, клон ФЦ София Лозенец, остатъка от пакетната цена и актуалната стойност на летищните .

Тел. 02 866 0193, 0887852312

София, кв. Южен парк, бл. 27, вх. Б

©2021 FCR Adventures, Удостоверениe за регистрация на туроператор за Панаирни и Конгресни Резервации - ДМК ЕООД № PKK-01-6235