top of page
Допълнителни екскурзии към СПОРТЕН ЛАГЕР  &  ПОЧИВКА
с
Румяна Николова
инструктор по пилатес /group exercise
и
Теодор Александров
кондиционен /фитнес треньор

16 - 23 октомври 2021, Сома Бей, Египет

Линк към основната програма: https://www.fcradventures.com/fitness-trip-egypt

Целодневна автобусна екскурзия до Луксор  –  90 USD

Това е древната столица на египетските фараони. Посещение на Карнак - най-големият религиозен комплекс в света, който заема площ от 840 декара. Той е бил известен на древните египтяни като Ипет-Исут (най-святото място) и представлява град от храмове. Обособени са 3 зони, в най-голямата от които е разположен храмът на Амон Ра; храма на царица Хатшепсут - комплекс от древноегипетски гробници, който е истински архитектурен шедьовър, построен в Деир ел-Бахри (Северен манастир); Долината на царете - пустинна равнина, заобиколена от стръмни хълмове. Разположена е на западния бряг на Нил, близо до град Тива. Тук е мястото, където се намира прочутата гробница на фараона Тутанкамон (една от 62-те открити гробници досега); Колосите на Мемнон - две масивни каменни статуи-близнаци, които представят Аменхотеп III в седнало положение, с ръце, положени на коленете и поглед, насочен на изток, към реката и изгряващото слънце; Алеята на сфинксовете, която е била разположена между храмовете, началото и краят на която са разкрити сега. Общата дължина е била около 5 км. По алеята се извършвало шествието на фараоните до Карнакския храм; Фабрика за алабастър и Мусей на папируса. Екскурзията е целодневна с включен обяд в местен ресторант. Връщане в хотела за вечеря.

 

Ел Гуна - Египетската Венеция + Хургада  – 50 USD

Ел Гуна се появява като чудо сред пустинния пясък под жаркото слънце на Египет. Всички хотели са разпръснати из островите, като са свързани помежду си с мостове и преходи. По каналите плуват лодки, които придават прилика на района с Венеция. До Ел Гуна ще стигнете с автобус, а след като пристигнете, ще плавате по каналите с лодки и ще посетите градският аквариум. Следва "Дома на делфина", където се намира един от най-известните и красиви рифове на Червено море, а ако имате късмет- можете да се срещнете и с делфини. По време на екскурзията е организиран риболов, плуване и обяд на борда на кораб. Връщане в хотела късния следобед.

 

Гмуркане и шнорхелинг в красивите рифове на Червено Море –  50 USD

Това е най-добрия начин да се опознае живота в Червено море. Известна като раят на гмуркачите, Червеноморска ривиера, изобилства от уникални рифове и богата флора и фауна. Чистота на водата е впечатляваща - гарантира видимост, която често превишава 45 метра. Над 1200 вида риби и 500 вида корали и мекотели населяват тукашните води, като 10% от тях не се срещат никъде другаде на планетата. Гигантски костенурки, страховити змиорки, морски скорпиони, най-различни видове акули, делфини, скатове, октоподи, баракуди, риби-клоуни, риби-крокодили или риби наполеон са само част от екзотичните обитатели на морето. Подводният релеф също е изключително разнообразен, редуващ плоски плата, живописни каньони, отвесни скали, пещери и коралови градини, а морското дъно е осеяно с останки от потънали преди стотици години кораби. В цената на екскурзията е включена задължителната застраховка за дайвинг, обяд и напитки

Екскурзия в пустинята – 40 USD

Запознанството с Египет няма да е пълно, ако пропуснете пътуване в пустинята. Предвидено е пътуване с джипове по дюните, екстремно шофиране на квадроцикли и двуместни бъгита. Ще яздите камила и ще се запознаете отблизо с живота на бедуините в пустинята, ще посетите мини зоопарк и терариум, ще се наблюдаваме национално шоу (йога, дервиши, ориенталски танци), ще наблюдавате звездите с телескоп. Екскурзията е с включена вечеря.

bottom of page