Исландия

10 – 17 юли 2020 г.

 

ПРОГРАМА

10 юли

Полет до Исландия, Рейкявик

Среща на летище София, Терминал 2 в 16.00 ч. Полет в 18.35 ч. до Виена с прекачване до Рейкявик, Исландия в 21.25 ч. Пристигане в 23.35 ч., и трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка 
 
11 юли

Разглеждане на Рейкявик и посещение на Синята Лагуна

Закуска и тур на най-северната столица в света - Рейкявик. По време на обиколката ще видим сградата Хьофди, където се е провела историческата среща между Михаил Горбачов и Роналд Рейгън, сложила край на Студената война, кметството, парламента, лутеранската катедрала - Халгримскиркя, скулптурната композиция Солфар, градското езеро Тьорнин, концертната зала Харпа, и знаменитата сграда Перлан. Следобед - свободно време за обяд и отпътуване за Синята Лагуна – топло езеро с дължина до няколко километра, водите на което се топлят от вулканичната активност на териотрията и достигат до 37 градуса (в цената е включен входен билет и ползване на халат). Вечерта връщане в хотела. Нощувка 
 
12 юли

Златният пръстен – Водопада Гълфос, Долината на гейзерите, Националния парк Тингветлир, водопадите Скогафос и Селяландсфос

Закуска и отправяне към националния парк Тингветлир, където е основан най-старият демократичен парламент в света. Възможност за наблюдаване на разлома Силфра - мястото на разминаване на северо-американската и европейската литосферни плочи, гейзера Geysir – станал причина за употребата на единствената исландска дума, еднаква на всички езици и активният гейзер Строхкур. По-късно маршрутът продължава към Златния водопад Гълфос, изумяващ с височина от 32 м. и водопадите Селяландсфос и Скогафос.  Вечерта, настаняване и нощувка.  


13 юли

Южна Исландия - Ледниковата лагуна Йокулсарлон, ледника Ватнайокул

Закуска и отправяне към южните брегове на Исландия. Турът ще премине край причудливите скали Рейнисдрангар, черния пясъчен плаж в Рейнисфяра, ледниците Мирдалсьокул и Ейяфятлайокул. Посещение на националния парк Скафтафетл с водопада Свартифос и вулкана Гримсвотн. След обяд ще има възможност за наблюдаване на айсбергите от Ледниковата лагуна в подножието на най-големия ледник в Европа - Ватнайокул, чиито ледове достигат брега на океана. Турът предлага възможност за разходка с амфибия между откъснатите от айсберга късове лед, плуващи в океана. Привечер настаняване в хотела и нощувка. 
 
14 юли

Източна Исландия - Егилстадир

Закуска. Турът ще премине край Източна Исландия, която се отличава със стръмни склонове и заснежени планински брегове. По пътя е предвидено посещение на музея на минералите в Стодварфьордур, а в района на селцето Дюпивогур може да се наблюдават птичи колонии. Следобеда, настаняване в хотел в Егилстадир, в близост до което се намира езерото Lagarfljot, където според легендата живее чудовище, подобно на Неси. Възможност за организиране на екскурзия с корабче. Нощувка. 
 
15 юли

Централна и Северна  Исландия, водопада Детифос, Хусавик, китово сафари, Северната Лагуна

Закуска. Пътуването продължава през централните планини на Исландия, които крият девствени пейзажи с разнообразни образувания от лед и вулкани. Ако времето позволява - възможност за посещение на Детифос – един от най-внушителните по размери водопади в Европа и преминаване край живописните заливи на Северна Исландия. Пристигане в град Хусавик, където по желание може да се организира включване в морско сафари за наблюдение на китове. Следобед следва посещение на езерото Миватн, където в рамките на час ще имате възможност да се отпуснете в прегръдките на геотермалната вода на Северната Лагуна, достигаща температура до +40 градуса (входът е включен в цената). Привечер, настаняване в хотел. Нощувка. 
 
16 юли

Северна Исландия - Акурейри, водопада Годафос, езерото Миватн

Закуска. Обиколка на живописния район на езерото Миватн, известно с  популациите на водни птици и внушителни пейзажи от вулканична лава. Турът за деня ще премине край псевдократерите Скутустадир, образуванията от лава Димуборгир, серните ями и езерата с кипяща тиня.  Преминаване край водопада Годафос – „Водопадът на боговете” и пристигане в град Акурейри, наречен столицата на Северна Исландия и фиорда Скагафиордур. Следобяд отпътуване за Кеплавик и трансфер до летището. 
 
17 юли

Полет за Мюнхен в 01.05 ч. и прекачване за София в 09.25 ч. Пристигане в София в 12.15 ч. местно време. 

Промоционални цени, валидни за записване до 03 февруари 2020г.

Възрастен в двойна стая - 4954 лева

Трети възрастен, настанен в двойна стая на доп. легло - 4558 лева

Възрастен в единична стая - 5964 лева

Дете до 12 г., настанено с двама възрастни - 4396 лева

 

Стандартни цени, валидни за записване след 03 февруари 2020г.

Възрастен в двойна стая - 5208 лева

Трети възрастен, настанен в двойна стая на доп. Легло - 4813 лева

Възрастен в единична стая - 6219 лева

Дете до 12 г., настанено с двама възрастни - 4650 лева

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

*Самолетен билет София – Рейкявик – София, полет с прекачване на Австрийските авиолинии

*включен багаж: 1 брой малък ръчен салонен багаж с размери 55/40/23 см до 8 кг.

*1 брой чекиран куфар/чанта до 23 кг

*Летищни такси

*Всички трансфери летище - хотел – летище

*Транспорт по горепосочения маршрут в Исландия с минибус/автобус

*Водач-екскурзовод на български език по време на цялото пътуване

*Екскурзовод в Исландия с превод на български

*6 нощувки, както следва:

2 нощувки със закуски в хотел*** в района на Рейкявик/Selfoss , хотел Ork 3*+ или подобен
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел*** в района на Скогарфос, х-л Skogar 3* или подобен

1 нощувка със закуска в хотел*** в района на Ледниковата лагуна, хотел Jokull  или подобен

1 нощувка със закуска в хотел*** в Егилстадир, х-л Icelandair Herad, 3*+ или подобен

1 нощувка със закуска в хотел ***/**** в Myvatn, хотел Fosshotel  4* или подобен

*Входна такса за Северната Лагуна

*Входна такса с включени хавлии за комплекса Синята лагуна
*Пътни такси за всички пътувания по маршрута


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

*Медицинска застраховка за периода на екскурзията на ЗК „Уника” със застрахователно покритие 10 000 евро /за лица над 65 г. има доплащане/: 16 лв

/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/

*Фотосафари на китове в Хусавик, 3-4 часа: в порядъка на  115 евро = 196 лв 

/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/

*Амфибия на Ледниковата Лагуна: 59  евро = 116 лв

 /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/

*Вечери и обяди: ориентировъчна стойност: 40-50-60 Е на човек

/не се организират предварително/

*Застраховка “Отмяна на пътуване”- тази застраховка покрива рискове в случай на отказ за пътуване от страна на туриста при доказано заболяване или отмяна на пътуването поради неблагоприятни метеорологични условия и други форсмажорни обстоятелства.

*Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма. ТО предлага Застраховка Отмяна на пътуване при ЗАД Армеец – България, ул. „Стефан Караджа“ № 2 гр. София – Общи условия.

ЗАБЕЛЕЖКИ:

Условия за резервации:

*Депозит: 50% от пакетната цена при записване

*Доплащане: до 35 дни преди дата на заминаване

 

Условия за анулация/прекратяване на договора:

В случай на отказ от пътуването или прекратяване на договора по вина на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ТУРОПЕРАТОРЪТ възстановява платената сума за пътуването, като удържа стойността на издадения самолетен билет /ако има такъв/ и допълнително удържа следните такси за отказ:
*от деня, следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на тръгване за самолетните програми – такса в размер на 100 лв на турист,

*от 59 до 30 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от внесения депозит.

*от 29 до 14 календарни дни преди датата на тръгване - 75% от общата цена на туристическия пакет;

*под 14 календарни дни 100% от общата цена на туристическия пакет;


- Няма паспортен и визов режим в страните; няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.