top of page
Япония и Южна Корея

Токио, Камакура, Йокохама, Киото, Нара, Кобе,
Осака, Сеул, Бусан, Дженджу, Гангнам

15 април - 28 април 2023 г.

ПРОГРАМА

15 април 2023 г.
Полети София – Доха – Токио.

16 април 2023 г.
Пристигане в Токио.
Трансфер и настаняване в хотела.
Вечерна туристическа програма в Токио: посещение на обсерваторията в сградата на Токийското Кметство, разположена на 202 метра височина и откриваща панорамна гледка към финансовия център Шинджуку, известен със своята модерна архитектура. 
Нощувка в Токио.

17 април 2023 г.
Туристическа обиколка на Токио, включваща посещение на рибния пазар Цукиджи; Източната императорска градина, състояща се от Хонмару и Ниномару – замъка и красивите японски градини, където Едо Шогун е прекарал старините си със своя харем; храмa Асакуса Канон, посветен на богинята на милосърдието Канон (най-старият храм в града, построен през 645 г. и символ на традиционно Токио) и търговската улица Накамисе, дълга над 200 м, където малки сувенирни магазинчета ви пренасят в атмосферата на старо Токио.

Свободно време за разходка и обяд в района на централната търговска улица Гинза, известна с множеството бутикови магазини и неонови реклами, и станала известна като символ на града.
Обиколката продължава с посещение на шинтоисткия храм Мейджи, построен преди 100 години в чест на император Мейджи и императрица Шокени.
Нощувка в Токио.

 

18 април 2023 г.
Еднодневен тур до планината Фуджи с включен обяд: посещение на свещената планина Фуджи - символът на Япония и най-високата планина в страната със своите 3776 м. надморска височина. Изкачване с автобус до 2-ра или 3-та станция на планината (ако метеорологичните условия позволяват). Програмата продължава с националния парк Хаконе и круиз с корабче из езерото Аши със спиращи дъха гледки към околните планини, формирани от вулканична дейност преди повече от 400 000 години и изкачване с въжена линия на връх Комагатаке, откъдето се открива красива панорама към парка Хаконе.

Нощувка в Токио.

19 април 2023 г.
Еднодневен тур до Камакура, една от известните туристически дестинации в Япония, разположена на юг от Токио на полуостров Муира, в залива Сагами и известен със своите храмове и исторически забележителности. Тук ще посетите символа на Камакура – „Великият Буда от Камакура”, брознова статуя на Амида Буда, разположена в храма Котокуин през 1252 г. с височина от 13.5м, тя е втората по големина статуя на Буда в Япония. Разглеждането ще продължи с храма „Хазе Канон” на сектата Жодо, известен със статуята на Канон, богинята на милосърдието, известна със своите 11 глави и 1000 ръце. С височината си от 9.18 м, тази позлатената дървена статуя е най-голямата дървена статуя в Япония. След това ще разгледаме светилището „Дзурудаока Хашиман”- едно от най-известните японски светилища, посветено на 15-я японски император Ожин, обожествен в бога Хашиман, който според легендата е донесъл от небесата императора Ожин. Светилището представя 3 фигури: на императора Ожин, на неговата майка Чингу и неговата съпруга Химегами.

Вечерта по желание – посещение на сумо ресторант, предлагащ традиционната храна на сумистите – „Чанко”.
Нощувка в Токио.

 

20 април 2023 г.
Освобождаване на хотела.

Посещение на изкуствените острови в залива на Токио - Аоми, Дайба и Ариаке, на територията на които се намират най-големия шоу рум на Тойота, Телеком Сентър, Токио Фешън Мол, модерните сгради на множество шопинг-центрове, “водния град”, „Форта на Венера”, „Моста на дъгата” и редица чаровни ресторантчета по крайбрежния булевард. Свободно време за обяд в “града на електрониката“ Акихабара, известна с многобройните си магазини за електроника, компютърни и видео игри.
Трансфер до гара Токио.
Отпътуване за Осака с известния влак-стрела “Шинкансен” - грандиозното инженерно решение на японската железница, движещо се с 270 км/ч.
Трансфер до хотела и нощувка в Осака.

21 април 2023 г.
Туристическа обиколка на Осака, включваща посещение на крепостта Осака. Следва круиз по река Окава, полудневен тур до Кобе – столицата на областта Хього. Обиколката включва разходка из известния квартал Китано Иджинкан в подножието на планината Рокко. Турът продължава с разходка в парка Мерикен.
Нощувка в Осака.

22 април 2023 г.
Целодневен тур до древните столици Киото и Нара с посещение на будисткия храм Кийомидзу. Следват Императорския дворец, Златния Павилион (така известния храм Кинкакуджи), храма Тодайджи с най-голямата статуя на Великия Буда в цяла Япония, впечатляващия парк на сърните в Нара и квартала на гейшите Гион.
Нощувка в Осака.

23 април 2023 г.

Полет Осака – Сеул. Трансфер до хотела. Настаняване и свободно време.

24 април 2023 г.
Целодневна туристическа програма в Сеул, включваща Синия Дом - официалната резиденция на президента на Южна Корея, дворецът „Кьонбок“ и Националният музей на Корея, намиращ се на територията на двореца.
След обед програмата продължава с разходка по алеята Инса-донг, известна с многото си магазини за сувенири и антики и селото Namsangol Hanok, където запазените корейски традиционни къщи придават автентична атмосфера на района. Следва посещение на Сеулска телевизионна кула „N“ и търговската улица Мионг-донг - най-известното място за шопинг в Южна Корея.
Нощувка в Сеул.

25 април 2023 г.

Трансфер до ЖП гарата в Сеул.
Пътуване с влак до Бусан.
Туристическа програма в Бусан започва с посещение на най-големият рибен пазар в Южна Кореа - Джагалчи, и разходка из културното селище Гамчеон, известно със стръмния си лабиринт от улички и ярко боядисани къщи. Следва посещение на “Nurimaru APEC House” - престижна международна конферентна зала, където са проведени поредица от исторически политически срещи на световни лидери. Обиколката завършва с престижния яхтен клуб The Bay 101, посещаван предимно вечер, заради красивото отражение на градски светлини във водата.
Трансфер до хотела и нощувка в Бусан.

26 април 2023 г.

Трансфер до Дженджу. Целодневната туристическа програма започва с посещение на храмът Булгукса, включен в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство. Храмът се счита за шедьовър на златния век на будисткото изкуство. Следва разходка из парка Тумули, в който се намират повече от 20 гробници на царе и висши държавни служители управлявали Корея. Посещение на Cheomseongdae tower - най-старата астрономическа обсерватория в Азия. Обиколката завършва с изкуственото езеро Анапджи, намиращо се в националния парк Дженджу. Езерото някога е било украшение на кралския дворец на древната династия Сила. Трансфер и нощувка в Бусан.

27 април 2023 г.

Трансфер до ЖП гарата в Бусан.
Пътуване с влак до Сеул. Трансфер до квартал Гангнам, модерният център на Сеул, известен със своите небостъргачи, магазини, ресторанти, барове и нощни клубове. Посещение на будисткия храм Бонгюнса, основан през 794 г. В края на тура ще посетим и най-големият подземен търговски център в света Starfield COEX Mall където на площ от 173 025 м² са разположени повече от 1000 търговски обекта и заведения за хранене. Трансфер до международното летище Инчеон.
Полет Сеул Инчеон - Доха – София.

28 април 2023 г.

Пристигане в София.

Пакетна цена на човек в двойна стая при заплащане на депозит до 20 януари 2023 г.:
4460 Евро / 8720 лева

Пакетна цена на човек в двойна стая при заплащане на депозит след 20 януари 2023 г.:

4670 Евро / 9130 лева

 

ПАКЕТ УСЛУГИ, ВКЛЮЧЕНИ В ЦЕНАТА:

 • Самолетни билети София–Доха-Токио; Осака-Сеул и Сеул-Доха-София с включени летищни такси;

 • Билет за високоскоростния влак “Шинкансен” Токио - Осака;

 • Всички трансфери, описани в програмата;

 • 4 нощувки+закуски в Токио в двойна стая в хотел 4*;

 • 3 нощувки+закуски в Осака в двойна стая в хотел 4*;

 • 2 нощувки+закуски в двойна стая в Сеул в хотел 4*

 • 2 нощувки+закуски в двойна стая в Бусан в хотел 4*

 • Еднодневeн тур от Осака до древните японски столици Киото и Нара;

 • Туристическа обиколка с екскурзовод на Централно Токио, описана в програмата;

 • Посещение на обсерваторията в сградата на токийското Кметство и финансовия център Шинджуку;

 • Посещение на изкуствения остров Одайба в залива на Токио;

 • Еднодневен тур до планината Фуджи и национален парк Хаконе;

 • Еднодневен тур до Камакура;

 • Посещение на крепостта Осака;

 • Полудневен тур до Кобе от Осака;

 • Круиз по река Окава в Осака;

 • Наземен транспорт в Япония и Южна Корея с автобус специално нает за групата;

 • Всички хранения и туристически обиколки в Южна Корея, описани в програмата;

 • Входни такси за посещаваните обекти;

 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 Евро;

 • Преводач-придружител, който е бил многократно в Япония и Южна Корея.

ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА:


ЗАБЕЛЕЖКИ:
1. Пакетната цена не включва:
* Вечеря в сумо ресторант;.

* Допълнители услуги и хранения, неупоменати в програмата.

2. Цената е калкулирана на база група група от минимум 16 човека. При по-малък брой пътуващи е възможна актуализация на пакетната цена в порядъка на между 4% и 7% от пакетната цена, в зависимост от реалния брой на пътуващите.
3. Цената на пакета е валидна при заплащане на депозита по пътуването преди 20 януари 2023 г. След тази дата цената на пакета може да се завиши.
4. Офертната цена е калкулирана при цени на самолетни билети за всички полети към дата 9.12.2022 г. от 1976 лева. При промяна на тези цени, пакетната цена ще се актуализира, съгласно цената на билетите към момента на резервация.

5. В случай, че броят на пътуващите изисква настаняване в единична стая на някой от участниците, той доплаща разликата в цените на двойна и единична стая за всичките 11 нощувки, която е в размер на 1320 лева.
6. Калкулацията на пакетната цена е направена при обменни курсове на японската йена към EUR към 9.12.2022 г., които са както следва: EUR 0.70 = JPY 100. При промяна на курсовете на JPY спрямо EUR с повече от 3 %, съгласно Закона за Туризма, туроператорът има право да актуализира пакетната цена със същия процент.
7. Ако желаете, в деня на плащането на аванса по пътуването, можете да сключите застраховка "Отмяна на пътуването", която покрива рисковете от загуба на суми при невъзможност за пътуване, поради медицински или немедицински причини. За повече информация за продукта можете да се свържете с нас.


ЗА ВКЛЮЧВАНЕ В ГРУПАТА Е НЕОБХОДИМО:
1. В срок до 20.01.2023 г. да платите в брой или да преведете по банковата ни сметка IBAN: BG52BPBI79401063230701, код BIC: BPBIBGSF, Юробанк България АД, 4200 лева на човек.

2. В срока от точка 1 да попълните ЗАЯВКАТА за записване в групата.

3. В срок до 20.02.2023 г. да платите в брой или да преведете остатъка от пакетната цена.

bottom of page