Прованс и Бургундия
с круиз по река Рона

Лион, Макон, Шалон сюр Сон, Турну, Шатоньоф-дю-Пап, Авиньон, Арл, Вивие, Ла Вулт

8 дни/7 нощувки

4-11 юни 2022 г.

ПРОГРАМА

4 юни: Полет София - Мюнхен – Лион. Трансфер до Лион и качване на кораба.

 

5 юни: Рано сутринта корабът акостира в Шалон сюр Сон, който е известен с уютните си централни улички, изобилстващи от магазини, предлагащи местна продукция. Заради локацията си, градът е бил център на търговията през Средновековието. Днес той е културен център, домакин на повече от 40 събития, фестивали и карнавали. Свободно време или по желание допълнителна туристическа програма. В ранния следобед пътешествието ще продължи през известния с красивите си долини и хълмисти лозя регион Бургунди, ще премине край град Турну, известен с типичните бургундски керемиди.

 

6 юни: Рано сутринта корабът ще акостира в град Макон. Основан от келтите през 1 в. преди Христа и по-късно превърнат в централен град с крепостни стени през епохата на Римската империя, днес Макон привлича посетители с множеството си средновековни забележителности. Типичен пример на архитектурата от този период е сградата на археологическия музей. Градът е и родно място на един от великите поети романтисти - Алфонс дьо Ламартин. Свободно време в Макон или по желание допълнителна туристическа програма. Вечерта, качване на кораба и отплаване към град Треву, от където след кратък престой ще поеме към Лион, където ще пристигне късно вечерта.

 

7 юни: Следва ден в красивия Лион – родния град на Антоан дьо Сент Екзюпери. Лион се слави с красивите си площади, зелени паркове и е известно средище на кулинарията. Основни забележителности са Базиликата Фурвиер, намираща се в близост до стария град, сградите на кметството и операта, и квартал Ла Кроа Рус, известен с прозвището квартал на творци и бохеми. Свободно време или по желание допълнителна туристическа програма. В ранния следобед отплаване на юг към Прованс.

8 юни: Сутринта около 10:30 корабът ще премине край Шатоньоф-дю-Пап, и по-късно ще акостира в Авиньон. Градът става известен през 14 в., когато в него е изместено седалището на католическите папи. Фасадите на сградите в града на папите от едната си страна притежават богата украса, а от другата имат семпъл вид, внушаващи строгост и ред. Най-внушителна сред тах е сградата на Папският дворец, обявена от ЮНЕСКО за световно културно наследство и превърнала се в емблема на златния период в историята на Авиньон. Свободно време или по желание допълнителна туристическа програма. Вечеря и нощувка на кораба.

 

9 юни: Сутринта ще имате възможност да се насладите на френска закуска в автентично кафене край реката или на някои от многобройните площади в центъра на Авиньон. По обед корабът ще отплава като пътят преминава край зелените полета, типични за Прованс. Акостиране в град Арл, славещ се със своето историческо наследство, останало от Римската империя като основна забележителност е амфитеатърът. Арл е свързан и с най-продуктивния творчески период на Ван Гог. Интересен факт е, че в градът липсват туристическите тълпи и при престоят в Арл ще имате възможност да се насладите на автентичната градска провансалска атмосфера. Свободно време или по желание допълнителна туристическа програма. Привечер отплаване към град Вивиерс.

 

10 юни: Рано сутринта корабът ще премине край град Вивиерс, а по обед - край Ла Вулт. Денят ще премине в пътуване край провансалските лавандулови поля и маслинови дръвчета. Ще имате възможност да се насладите на гледки в свободното време за почивка по пътя обратно към Лион. Вечеря и нощувка на борда.

 

11 юни: Напускане на кораба. Трансфер до летището в Лион за полети Лион – Фракнфурт – София.

Карта на маршрута:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

route.JPG

ПАКЕТНИ ЦЕНИ НА ЧОВЕК В ДВОЙНА КАЮТА ПРИ ЗАПИСВАНЕ ДО 31 МАРТ:

 „TWO-BED OUTSIDE CABIN” Cat.S: 4440 лв.

„OUTSIDE CABIN” Cat.A: 4940 лв.

„OUTSIDE CABIN” с балкон, Cat.C: 5950 лв.

„OUTSIDE CABIN” с балкон, Cat.D: 6200 лв.

ПАКЕТ УСЛУГИ ВКЛЮЧЕНИ В ЦЕНАТА:

* Самолетен билет за полети София-Лион-София с попътни прекачвания в Мюнхен на отиване и Франкфурт на връщане, и с вкл.ръчен багаж, чекиран багаж и летищни такси;
* Трансфери летище – круизно пристанище – летище;
* 7 нощувки на “All Inclusive Premium” в избраната каюта;
* Безалкохолни и алкохолни напитки по време на храненията и от бара (с изключение на някои вина и шампанско).

* Всички съоръжения и забавления на борда;

* Застраховка;
* Пристанищни такси;

* Преводач-придружител на групатa.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:

* Екскурзии (по желание и срещу допълнително заплащане);

* Вина от специалния лист на кораба;

* Напитки по време на екскурзии и трансфери;

* Разходи от личен характер. 

Маршрут:

itinerary.JPG

Характеристики на кораба A-ROSA-STELLA:

  1. Технически данни: A-ROSA STELLA

  2. Корабостроилница: Neptun Werft GmbH, Warnemünde

  3. Пътници: максимум 174 гости

  4. Каюти: 86 външни каюти

  5. Дължина: 125,8 метра

  6. Широчина: 11,4 метра

  7. Скорост: максимум 24 км/ч.

  8. Система на движение: two 800 kW/overall 2.174 PS

  9. Построен през 2005 г.

  10. Флаг: Швейцария

Възможности и удобства на борда на круизния кораб:

​* Уелнес почивка – Spa-центровета на корабите от семейството на A-ROSA са по-големи от стандартните такива за речни кораби и включват също и сауни, парни бани, стаи за процедури и релакс зона.

 * Корабът разполага с каюти категория C/D, които имат френски балкон и предлегат стилно и комфортно обзавеждане, подходящо за семейства.

 * При всички хранения на борда (основни и междинни) се акцентира на прясните, вкусни и здравословни храни. Всеки ден има разнообразни тематични бюфети с демонстрации от кулинарните майстори на борда.

 

* На слънчевата палуба има обособен кът – барбекю, където се предлагат повече от 100 различни вида коктейли, вина, бири и безалкохолни напитки.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

suncdeck facilities.jpg

ВАЖНО!!! Турът е много подходящ за туристи, желаещи да се запознаят със специалитетите на местната кухня. На корабът имате включено изхранване, съобразено с кухнята, предлагана в региона. Освен това посещаваните градчета се радват на изобилие от качествени ресторанти, предлагащи ястия типични за региона и за френската кухня.

ship.JPG

ЗАБЕЛЕЖКИ:

 

1. След изтичане на срока за записване, наличността и посочената цена за избрания тип каюта подлежат на препотвърждение от круизната компания.

2. Офертната цена е калкулирана при цени на самолетни билети за международни полети с включен чекиран багаж, към дата 03.03.2022 г. от 239 евро. При промяна на тези цени, пакетната цена ще се актуализира, съгласно цената на билетите към момента на закупуването им.

3. Настаняването на корабът е в самостоятелна двойна каюта със самостоятелен санитарен възел.

4. Цената на пътуването е базирана на група от 14 човека. При по-малък брой пътуващи се налага доплащане на база на реалния брой записани туристи.

5. Ако желаете, в деня на плащането на аванса по пътуването, можете да сключите застраховка "Отмяна на пътуването", която покрива рисковете от загуба на суми при невъзможност за пътуване, поради медицински или немедицински причини.

 

ЗА ВКЛЮЧВАНЕ В ГРУПАТА Е НЕОБХОДИМО:

1. Да получим в срок до 28.04.2022 г., попълнена приложената ЗАЯВКА.

 

2. Да платите в брой или да преведете в срок до 28.04.2022 г. в банковата ни сметка IBAN: BG52BPBI79401063230701, код BIC: BPBIBGSF, Юробанк България АД, сумата за пътуването.

 

3. Да получим в срока от т.2, копие от платежното нареждане за превод на сумата за пътуването  (при заплащане по банков път) и фотокопие от първата страница на задграничните паспорти или личните карти на пътуващите.