Савой - сърцето на Френските Алпи

Женева – Тон – Анеси – Албервил– Куршавел – Мерибел – Вал Торанс – Межев – Шамони – Анемас – Женева

август 2020 г.

ПРОГРАМА

Ден 1 - петък:
Обеден полет София-Женева. Към 16 ч. отпътуване към Тон, който се намира на 56 км от летище Женева. Тон е симпатично планинско градче сгушено сред високи алпийски хребети. Тук животът през седмицата се движи на бавни обороти и най-голямото събитие е съботния пазар, на който месните производители предлагат сирена, колбаси и сладка собствено производство. Надвечер настаняване в хотел в района на Тон и свободно време за почивка и вечеря.

 

Ден 2 - събота:
Закуска и отпътуване към Анеси. Градът е разположен в северната част на едноименното езеро, и е известан като „Перлата на Френските Алпи“. От крайбрежния булевард се откриват живописни гледки към езерото и заобикалящите го алпийски склонове. Архитектурата на града ще ви пренесе в приказка от средновековна Франция, като най-известни сгради са замъкът „Палас де л’ил” и Шато Анеси. Градът е административен център на района и е едно от най-добрите места за живеене във Франция.
Следобед отпътуване към столицата на олимпийските игри от 1992 г. – Албервил. Градът е основан през 1836 г. от крал Карл Алберт на мястото на стария Cité Médiévale de Conflans, от който са останали градските стени. Днес Албервил е известен като „Средище на изкуствата и историята” и в това ще се уверите лично след като се разходим покрай множеството работилнички, картинни галерии и ателиета, разположени из централните улички. Ще посетим и стария град, който е архитектурен паметник и е разположен на хълма, от другата страна на река Арлй. Привечер настаняване в хотела и нощувка.

 

Ден 3 - неделя:
Закуска. Отпътуване за световноизвестния ски курорт Куршавел, част от най-голямата свързана ски зона в света - Трите долини. Курортът обединява пет алпийски села на пет различни височини: Льо паз, Сейнт Бон, Куршавел 1550, Куршавел 1650 и Куршавел 1850. Там висококатегорийните ресторанти, луксозните магазини, хотелите-дворци и шалетата съжителстват с хижите, фермите, малките селски църкви и домовете на местните жители. Ще видите и най-високото действащо летище във Френските Алпи, което е разположено на над 2000 м. надморска височина. Ако времето позволява, ще се качим с два кабинкови лифта до връх Саулире 2738 м., който разделя долината Куршавел от долината Мерибел  и от който се разкрива поразяваща гледка към Трите Долини.

Ден 4 - понеделник:
Закуска. Отпътуване за Мерибел, друг световноизвестен планински курорт, популярен с разкошните панорами и с уюта на дървените хижи и шалета, сгушени между високи борове. Мерибел е разположен на две нива с надморска височина 1450 м. и  1750 м.. Курортът съчетава традиция и модерен стил, които ще откриете както във външния облик на градчето, така и в интериора на уютните заведения, хижи, ателиета и магазинчета. По обед ще слезем в долината, която свързва Френските Алпи с Италия и после ще се отправим към курорта Вал Торанс, който е разположен на 2300 м. н. в. По пътя ще спрем за обяд в Сейнт Мартин Белвил - очарователно планинско селце в средата на долината, заобиколено от планински върхове.

 

Ден 5 - вторник:
Закуска и отпътуване към Межев –  световноизвестен планински курорт. Пътят преминава през китни планински градчета, оградени от зелените склонове на Алпите. Меките планински хълмове, по които са накацали кокетни шалета, ферми и църкви внушават усещане за спокойствие и хармония. Разходка в централната част на Межев, която изобилства от традиционни ресторанти, сладкарници, магазини, ателиета и други места за забавление на туристите. Ще можете да се насладите на студена напитка на някой от китните площади. Курортът е известен и с  множеството си  заведения с изискани блюда и дегустации на вино.

Ден 6 - сряда:
Закуска и отпътуване към жп гарата в Шамони, откъдето ще пътуваме с атракционен влак до глетчера Мер дю Глас. Пътуването трае около 20 минути, по време на които ще се насладите на планински потоци, борови гори, издълбани в скалите тунели и изумителни пейзажи. Последната спирка се намира на височина 1913 м., от където се открива внушителна гледка към простиращият се като замръзнало море глетчер. След кратко пътуване с кабинков лифт ще имате възможност да се доближите максимално до неговите ледове. Една от основните атракции там е ледената пещера, която ще посетим. Следобед, разходка в централната част на Шамони – градския площад, катедралата, кметството, пешеходната и търговска зона. Връщане в хотела за вечеря.

Ден 7 - четвъртък:
Закуска. Програмата за деня включва пътуване с лифт, който достига връх Егий дю Миди (3842 м.), който се намира в подножието на Мон Блан – най-високият връх в Европа. Това, което прави пътуването с лифта уникално е факта, че за броени минути ще се издигнете от около 1000 м. до над 3800 м. надморска височина. От стъклената платформа, разположена на върха, на север се откриват гледки към околните долини и Шамони, а на юг към най-високият планински масив в Европа. На разположение на посетителите има магазин за сувенири и ресторант. Следобед пътуване с атракцинния влак Tramway du Mont-Blanc - най-известния високопланински ЖП варшрут във Франция, започващ от градчето Ла Файет, минаващ през курорта Сейнт Жервайс и достигащ до 2380 м. в подножието на Мон Блан. Надвечер отпътуване за градчето Анемас, намиращо се на границата с  Швейцария.

Ден 8 - петък:
Закуска, напускане на хотела и отпътуване за Женева – на 10 км от Анемас. Столицата на Швейцария изобилства от музеи и е център на най-известните международни средища – Червен Кръст и ООН. Ще имате възможност да зърнете най-високия фонтан в света, цветния часовник, който притежава най-дългата стрелка, дълга 2 метра, или да се разходите покрай женевското езеро. По обед трансфер до летището и полет до София.

 

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ:

при група от 4 човека: 1860 евро

при група от 6 човека:  1620 евро

ПАКЕТ УСЛУГИ, ВКЛЮЧЕНИ В ЦЕНАТА:

- самолетен билет за полети София – Женева – София с авиокомпания Wizz Air, с включени летищни такси и чекиран багаж до 20 кг.;

- транспорт по маршрута от програмата с пътнически ван;

- 7 нощувки със закуски в двойна стая в подбрани хотели 3* в района на Тон, Албертвил,  Моутиерс, Межев, Сейнт Жервайс и Анемас;

- билет за двете въжени линии, които дават достъп до Егий дю Миди;

- билет за атракционния влак до глетчера Мер дю Глас и входа за ледената пещера;

- билет за атракцинния влак Tramway du Mont-Blanc;

- билети за кабинковите лифтове до връх Саулире 2738 м., които разделят долината Куршавел от долината Мерибел;

- опитен водач, който е запознат с района;

- здравна застраховка с покритие 10 000 Евро.


ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:

  • Допълнители услуги и хранения, неупоменати в програмата;

ЗАБЕЛЕЖКИ:

1. Цената на пакета е валидна при заплащане на депозита по пътуването преди 19 юни. След тази дата цената на пакета може да се завиши.

2. Съобразено с настоящата ситуация покритието на здравната застраховка включена в пакета включва и COVID-19, като застрахователно събитие, като също така можем да предложим и застраховка "Отмяна на пътуване" с включено покритие за COVID-19. За повече информация моля натиснете ТУК.

2. Офертната цена е калкулирана при цени на самолетни билети за международни полети с включен чекиран багаж, към дата 1.06.2020 г. от 423 лева. При промяна на тези цени, пакетната цена ще се актуализира, съгласно цената на билетите към момента на закупуването им.

3. В случай, че броят на пътуващите изисква настаняване в единична стая на някой от участниците, той доплаща разликата в цените на двойна и единична стая за всичките 7 нощувки, която е в размер на 830 лева.

4. За туристи, които желаят да пътуват по програмата индивидуално без водач от България, можем да направим индивидуална оферта.

ЗА ВКЛЮЧВАНЕ В ГРУПАТА Е НЕОБХОДИМО:

1. Да платите в брой или да преведете в срок до 15.07.2020 г. в банковата ни сметка IBAN: BG52BPBI79401063230701, код BIC: BPBIBGSF, Юробанк И Еф Джи България АД, клон ФЦ София Лозенец, левовата равностойност на цената по фиксинга на БНБ за деня на плащането.

2. Да получим в срока от т.1 попълнена, приложената ЗАЯВКА, копие от платежното нареждане за превод на аванса за пътуването (при заплащане по банков път) и фотокопие от първата страница на задграничния паспорт/лична карта на пътуващите.

Тел. 02 866 0193, 0887852312

София, кв. Южен парк, бл. 27, вх. Б

©2021 FCR Adventures, Удостоверениe за регистрация на туроператор за Панаирни и Конгресни Резервации - ДМК ЕООД № PKK-01-6235