top of page
Савой - сърцето на Френските Алпи

Женева – Анеси – Албервил – Валморел – Куршавел – Мерибел – Межев – Шамони – Анемас – Женева

11 – 18 юни 2022 г.

По време на тура ще можете да се насладите на:
* Чарът и внушителната природа на най-прочутият планински регион във френските Алпи.
* Кулинарните умения на майсторите готвачи, предлагащи типични за района ястия.
* Спокойно пътешествие, чието темпо да изберете спрямо вашето предпочитание.
* Един нов начин да прекарате своята почивка, който се предлага сравнително рядко на българския пазар.

ПРОГРАМА

11 юни:

​Обеден полет София-Женева. Към 16 ч. отпътуване към Тон, който се намира на 56 км от
летище Женева. Тон е симпатично планинско градче сгушено сред високи алпийски хребети.
Тук животът през седмицата се движи на бавни обороти и най-голямото събитие е съботния
пазар, на който месните производители предлагат сирена, колбаси и сладка собствено
производство. Надвечер настаняване в хотел в района на Тон и свободно време за почивка и
вечеря.

12 юни:

Закуска и отпътуване към Анеси. Градът е разположен в северната част на едноименното
езеро, и е известан като „Перлата на Френските Алпи“. От крайбрежния булевард се откриват
живописни гледки към езерото и заобикалящите го алпийски склонове. Архитектурата на града ще ви пренесе в приказка от средновековна Франция, като най-известни сгради са замъкът„Палас де л’ил” и Шато Анеси. Градът е административен център на района и е едно от най-добрите места за живеене във Франция.

Следобед отпътуване към столицата на зимните олимпийски игри от 1992 г. – Албервил. Градът е основан през 1836 г. от крал Карл Алберт на мястото на стария Cité Médiévale de Conflans, от който са останали градските стени. Днес Албервил е известен като „Средище на изкуствата и историята” и в това ще се уверите лично след като се разходим покрай множеството работилнички, картинни галерии и ателиета, разположени из централните улички. Ще посетим и стария град, който е архитектурен паметник и е разположен на хълма, от другата страна на река Арли. Привечер настаняване в хотел в района на Албервил/Мутиерс и нощувка.

13 юни:

Закуска. Отпътуване за световноизвестния ски курорт Куршавел, част от най-голямата
свързана ски зона в света - Трите долини. Курортът обединява пет алпийски села на пет
различни височини: Льо паз, Сейнт Бон, Куршавел 1550, Куршавел 1650 и Куршавел 1850. Там
висококатегорийните ресторанти, луксозните магазини, хотелите-дворци и шалетата
съжителстват с хижите, фермите, малките селски църкви и домовете на местните жители. Ще видите и най-високото действащо летище във Френските Алпи, което е разположено на над 2000 м. надморска височина. Ако времето позволява, ще се качим с два кабинкови лифта до връх Саулире 2738 м., който разделя долината Куршавел от долината Мерибел и от който се
разкрива поразяваща гледка към Трите Долини.

 

14 юни:

Закуска. Отпътуване за Мерибел, друг световноизвестен планински курорт, популярен с разкошните панорами и с уюта на дървените хижи и шалета, сгушени между високи борове. Мерибел е разположен на две нива с надморска височина 1450 м. и  1750 м.. Курортът съчетава традиция и модерен стил, които ще откриете както във външния облик на градчето, така и в интериора на уютните заведения, хижи, ателиета и магазинчета. По обед ще слезем в долината, която свързва Френските Алпи с Италия и после ще се отправим към курорта Вал Торанс, който е разположен на 2300 м. н. в. По пътя ще спрем за обяд в Сейнт Мартин Белвил - очарователно планинско селце в средата на долината, заобиколено от планински върхове.

 

15 юни:

Закуска и отпътуване към Межев – още един световноизвестен планински курорт. Пътят преминава през китни планински градчета, оградени от зелените склонове на Алпите. Меките планински хълмове, по които са накацали кокетни шалета, ферми и църкви внушават усещане за спокойствие и хармония. Разходка в централната част на Межев, която изобилства от традиционни ресторанти, сладкарници, магазини, ателиета и други места за забавление на туристите. Ще можете да се насладите на студена напитка на някой от китните площади. Курортът е известен и с  множеството си  заведения с изискани блюда и дегустации на вино. Следобед, настаняване и свободно време за разходка и вечеря. Нощувка.

 

16 юни:

Закуска и отпътуване към жп гарата в Шамони, откъдето ще пътуваме с атракционен влак до глетчера Мер дю Глас. Пътуването трае около 20 минути, по време на които ще се насладите на планински потоци, борови гори, издълбани в скалите тунели и изумителни пейзажи. Последната спирка се намира на височина 1913 м., от където се открива внушителна гледка към простиращият се като замръзнало море глетчер. След кратко пътуване с кабинков лифт ще имате възможност да се доближите максимално до неговите ледове. Една от основните атракции там е ледената пещера, която ще посетим. Следобед, разходка в централната част на Шамони – градския площад, катедралата, кметството, пешеходната и търговска зона. Връщане в хотела за вечеря.

 

17 юни:

Закуска. Програмата за деня включва пътуване с лифт, който достига връх Егий дю Миди (3842 м.), който се намира в подножието на Мон Блан – най-високият връх в Европа. Това, което прави пътуването с лифта уникално е факта, че за броени минути ще се издигнете от около 1000 м. до над 3800 м. надморска височина. От стъклената платформа, разположена на върха, на север се откриват гледки към околните долини и Шамони, а на юг към най-високият планински масив в Европа. На разположение на посетителите има магазин за сувенири и ресторант. Следобед пътуване с атракцинния влак Tramway du Mont-Blanc - най-известния високопланински ЖП варшрут във Франция, започващ от градчето Ла Файет, минаващ през курорта Сейнт Жервайс и достигащ до 2380 м. в подножието на Мон Блан. Надвечер отпътуване за градчето Анемас, намиращо се на границата с  Швейцария.

 

18 юни:

Закуска, напускане на хотела и отпътуване за Женева – на 10 км от Анемас. Столицата на Швейцария изобилства от музеи и е център на най-известните международни средища – Червен Кръст и ООН. Ще имате възможност да зърнете най-високия фонтан в света, цветния часовник, който притежава най-дългата стрелка, дълга 2 метра, или да се разходите покрай женевското езеро. По обед трансфер до летището и полет до София.

 

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ:
при настаняване в хотели категория Savoy Superior 3598 лева / 1840 евро

ПАКЕТ УСЛУГИ, ВКЛЮЧЕНИ В ЦЕНАТА:
- самолетен билет за полети София – Женева – София с авиокомпания Wizz Air, с включени летищни такси и чекиран багаж до 20 кг.;
- транспорт по маршрута от програмата с на 8-местен пътнически ван;
- 7 нощувки със закуски в двойна стая в хотели категория Savoy Superior
в района на Тон: Hôtel du Commerce или подобен:
в района на Албертвил/Моутиерс: Golf Hotel или подобен:
в района на Межев/Сейнт Жервайс: Au Coin Du Feu или подобен:
в района на Анемас: Campanile Annemasse Gare или подобен;
- билет за двете въжени линии, които дават достъп до Егий дю Миди;
- билет за атракционния влак до глетчера Мер дю Глас и входа за ледената пещера;
- билет за атракционния влак Tramway du Mont-Blanc;
- билети за кабинковите лифтове до връх Саулире 2738 м., които разделят долината Куршавел от долината Мерибел;
- опитен водач, който е запознат с района;
- здравна застраховка с покритие 10 000 Евро.

 

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:
* Допълнителни услуги и хранения, неупоменати в програмата;

* Допълнителна застраховка за колата под наем.

ЗАБЕЛЕЖКИ:

1. Цената на пакета е валидна при заплащане на депозита по пътуването преди 28 април. След тази дата цената на пакета може да се завиши.
2. Офертната цена е калкулирана при цени на самолетни билети за международни полети с включен чекиран багаж, към дата 30.03.2022 г. от 264 Евро. При промяна на тези цени, пакетната цена ще се актуализира, съгласно цената на билетите към момента на закупуването им.
3. В случай, че броят на пътуващите изисква настаняване в единична стая на някой от участниците, той доплаща разликата в цените на двойна и единична стая за всичките 7 нощувки, която е в размер на 569 Евро.
5. Цената на пътуването е базирана на група от 6 човека. При по-малък брой пътуващи се налага доплащане на база на реалния брой записани туристи.
6. Фирмата-партньор си запазва правото да промени типа на автомобила под наем и маршрута при непредвидени и непреодолими обстоятелства, които не позволяват предоставянето на резервирания тип автомобил.
7. За туристи, които желаят да пътуват по програмата индивидуално без водач от България, можем да направим индивидуална оферта.

ЗА ВКЛЮЧВАНЕ В ГРУПАТА Е НЕОБХОДИМО:

1. Да платите в брой или да преведете в срок до 28.04.2022 г. в банковата ни сметка IBAN: BG52BPBI79401063230701, код BIC: BPBIBGSF, Юробанк И Еф Джи България АД, клон ФЦ София Лозенец, левовата равностойност на 1000 Евро по фиксинга на БНБ за деня на плащането.
2. Да получим в срока от т.1 попълнена, приложената ЗАЯВКА, копие от платежното нареждане за превод на аванса за пътуването (при заплащане по банков път) и фотокопие от първата страница на задграничния паспорт/лична карта на пътуващите.
3. Да платите в брой или да преведете в срок до 11.06.2022 г. в банковата ни сметка IBAN: BG52BPBI79401063230701, код BIC: BPBIBGSF, Юробанк И Еф Джи България АД, клон ФЦ София Лозенец, левовата равностойност на остатъка от пакетната цена и актуалната стойност на летищните такси по фиксинга на БНБ за деня на плащането.

bottom of page