Южна Корея

Сеул, Бусан, Дженджу, Чеджу, Гангнам

8 – 14 март 2020 г.

ПРОГРАМА

8 март

Полет София – Сеул през транзитно летище. Обяд в традиционна корейска обстановка.

Трансфер до хотела. Настаняване и свободно време.

 

9 март

Закуска.

Целодневна туристическа програма в Сеул, включваща Синия Дом -  официалната резиденция на президента на Южна Корея, дворецът  „Кьонбок“ и Националният музей на Корея, намиращ се на територията на двореца.

След обед програмата продължава с разходка по алеята Инса-донг, известна с многото си магазини за сувенири и антики и селото Namsangol Hanok, където запазените корейски традиционни къщи придават автентична атмосфера на района. Следва посещение на Сеулска телевизионна кула „N“ и търговската улица Мионг-донг - най-известното място за шопинг в Южна Корея.

Нощувка в Сеул.

 

10 март

Закуска.

Трансфер до ЖП гарата в Сеул.

Пътуване с влак до Бусан.

Туристическа програма в Бусан започва с посещение на най-големият рибен пазар в Южна Кореа -  Джагалчи, и разходка из културното селище Гамчеон, известно със стръмния си лабиринт от улички и ярко боядисани къщи. Следва посещение на “Nurimaru APEC House” - престижна международна конферентна зала, където са проведени поредица от исторически политически срещи на световни лидери. Обиколката завършва с престижния яхтен клуб The Bay 101, посещаван предимно вечер, заради красивото отражение на градски светлини във водата.

Трансфер до хотела и нощувка в Бусан.

 

11 март

Закуска.

Трансфер до Дженджу. Целодневната туристическа програма започва с посещение на храмът Булгукса, включен в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство. Храмът се счита за шедьовър на златния век на будисткото изкуство.

Следва разходка из парка Тумули, в който се намират повече от 20 гробници на царе и висши държавни служители управлявали Корея. Посещение на Cheomseongdae tower - най-старата астрономическа обсерватория в Азия. Обиколката завършва с изкуственото езеро Анапджи, намиращо се в националния парк Дженджу. Езерото някога е било украшение на кралския дворец на древната династия Сила.

Трансфер и нощувка в Бусан.

 

12 март

Закуска.

Транфер до летище Кимхе.

Полет Бусан – остров Чеджу.

Туристическата обиколка включва Мистериозения път, наречен така, защото движещите се по него обекти изглеждат сякаш се противят на законите на гравитацията. Преминаване покрай плажа Самянг, чийто блестящ черен пясък според местните е полезен за различни заболявания. Обяд в местен ресторант и посещение на скалата Йондуам във формата на ревящ дракон. Следва разходка до кратера Seongsan Ilchulbong, наречен още „Върхът на изгрева“ и известен с това, че от него се разкрива най-красивата гледка към целия остров. Заради интересната си вдлъбната форма и геоложка стойност, районът е добавен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство.

Настаняване в хотела.

Нощувка в Чеджу.

 

13 март

Закуска.

Целодневният тур с включен обяд - плажът Hyeopjae – един от красивите пейзажи на острова, паркът Холим, основан през 1971 г., и превърнат в зелен тропически рай включващ 10 фантастични теми. Круиз из защитената зона Sanbangsan. По време на круиза може да се насладите на красивите гледки и да видите вулкана Сонгаксан, основна забележителност заради двойния си кратер. Посещение на тристепенния водопад Чеонджиеон и първият музей за чай в Корея.

Връщане в хотела.

Нощувка в Чеджу.

14 март

Закуска.

Трансфер до летището.

Полет Чеджу – Сеул.

Трансфер до квартал Гангнам, модерният център на Сеул, известен със своите внушителни небостъргачи, магазини на дизайнерски марки, стилни нощни клубове, както и разнообразни заведения за хранене. Обяд и и посещение на будисткия храм Бонгюнса, основан през 794 г. В непосредствена близост ще посетим най-големият подземен търговски център в света Starfield COEX Mall.

Трансфер до международното летище Инчеон.

Полет Инчеон - европейско летище/Доха – София.

Пакетна цена на човек: 4930 лева

ПАКЕТ УСЛУГИ, ВКЛЮЧЕНИ В ЦЕНАТА:

 • Самолетни билети за международни и вътрешни полети София-Сеул, Бусан–Чеджу – Сеул-София с включени летищни такси;

 • билети за влак Сеул–Бусан;

 • Всички трансфери, описани в програмата;

 • 2 нощувки+закуски в двойна стая в Сеул в хотел Best Western Premier Kukdo Hotel 4* или подобен

 • 2 нощувки+закуски в двойна стая в Бусан в хотел Ramada Encore Haeundae 4* или подобен

 • 2 нощувки+закуски в двойна стая в Чеджу в хотел Best Western Premier Jeju Hotel 4* или подобен

 • 7 обяда по време на програмата;

 • Описаната туристическа програма в Сеул, Бусан, Дженджу, Чеджу, Гангнам

 • Входни такси за посещаваните обекти

 • Здравна застраховка с покритие 10 000 Евро;

 • Преводач-придружител на групата от България.

 

 

ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА:

Сеул - 2 нощувки в  Best Western Premier Kukdo Hotel 4* (или подобен)

Бусан - 2 нощувки в Ramada Encore Haeundae 4* (или подобен)

Чеджу - 2 нощувки в Best Western Premier Jeju Hotel 4* (или подобен)

ЗАБЕЛЕЖКИ:
1. В случай, че броят на пътуващите изисква настаняване в единична стая на някой от участниците, той доплаща разликата в цените на двойна и единична стая, която е в размер на 567 лв.
2. Цената на продължението до Корея е базирана на група от минимум 12 човека. При по-малък брой пътуващи е възможно завишаване на цената в порядъка на 100 лева - 160 лева на човек в зависимост от реалния брой пътуващи.

3. Офертната цена е калкулирана при цени на самолетни билети за международни полети към дата 27.11.2019 г. от 1323 лева. При промяна на тези цени, пакетната цена ще се актуализира, съгласно цената на билетите към момента на резервация.

4. Калкулацията на пакетната цена е направена при обменни курсове на японската йена към EUR към 27.11.2019 г., които са както следва: EUR 0.83 = JPY 100. При промяна на курсовете на JPY спрямо EUR с повече от 3 %, съгласно Закона за Туризма, туроператорът има право да актуализира пакетната цена със същия процент.

5. Ако желаете, в деня на плащането на аванса по пътуването, можете да сключите застраховка "Отмяна на пътуването", която покрива рисковете от загуба на суми при невъзможност за пътуване, поради медицински или немедицински причини. Повече информация за продукта можете да намерите ТУК.

 

ЗА ВКЛЮЧВАНЕ В ГРУПАТА Е НЕОБХОДИМО:

1.  В срок до 21.12.2019 г. да платите в брой или да преведете по банковата ни сметка IBAN: BG52BPBI79401063230701, код BIC: BPBIBGSF, Юробанк И Еф Джи България АД, клон ФЦ София Лозенец, 1960 лева.

2. В срок до 21.12.2019 г. да попълните заявката за записване в групата.

3. В срок до 10.01.2020 г. да платите в брой или да преведете остатъка от пакетната цена.

 

Тел. 02 866 0193, 0887852312

София, кв. Южен парк, бл. 27, вх. Б

©2021 FCR Adventures, Удостоверениe за регистрация на туроператор за Панаирни и Конгресни Резервации - ДМК ЕООД № PKK-01-6235