top of page
ЕКСКУРЗИЯ ДО ВИЕТНАМ И КАМБОДЖА

Сием Реап, Ханой, Залива Халонг, Хой Ан, Кралския град Хю, Да Нанг, Хо Ши Мин, Делтата на река Меконг, Тунелите Ку Чи

 

1 - 14 февруари 2023

dong_xuan_market.jpg

ПРОГРАМА

1 февруари
Полет София – Истанбул/Доха.

2 февруари
Полет Истанбул/Доха – Ханой.
Трансфер и настаняване в хотела. Вечерна пешеходна разходка в центъра на града и възможност да опитате местната кухня.
Нощувка.

3 февруари
Закуска. Туристическа обиколка на столицата Ханой – административен център и втори по големина град във Виетнам. В последните години градът присъства в челните места на класациите като една от най-интересните дестинации в Азия. Макар и модерен град, Ханой все още е запазил и историческия си образ, за което свидетелстват много от забележителностите на града. По време на тура ще преминем покрай кметството, мавзолея на Хо Ши Мин, националния площад Ба Дин и храмът на литературата – първия университет във Виетнам, посветен на Конфуций и в който в продължение на столетия са се обучавали членовете на кралското семейство. Следобед - туристическа обиколка с триколка/рикша из стария квартал и улиците с магазини. Посещение на градината при езерото Хоан Кием и пагодата, разположена в центъра му, и храмът Нгок Сон. Вечерта - традицинно водно куклено шоу в градината на Хю. Нощувка.

4 февруари
След закуска, отпътуване за залива Халонг, обявен за едно от световните природни чудеса и включен в списъка на ЮНЕСКО през 1994 г. Настаняване на борда на избрания туристически кораб и запознаване с екипажа. Обяд на борда. Круиз из залива, чиято акватория е 300 кв. км. и който е  известен със своята красота, изумрудените си води и многото варовикови острови покрити с гъста тропическа растителност. Посещение на рибарско селище, където ще имате възможност да се срещнете с местните и да се запознаете с начина им на живот в традиционните плаващи къщи. Спиране на остров Сой Сим/Титоп за плаж. Вечеря на борда на кораба, по време на която ще се насладите на местни морски специалитети и на питие под звездите. Нощувка на кораба.

5 февруари
Посрещане на изгрева на борда и ранен тур до пещерата Сунг Сот известна още като „пещерата на изненадите”, впечатляваща с внушителните си размери и любопитни скални образувания. Връщане на борда и закуска. Свободно време за почивка до края на круиза и напускане на кораба. Отпътуване към летище Ханой и полет до Хю. Трансфер и настаняване в избрания от вас хотел. Вечерна пешеходна разходка в един от градовете, съхранили най-много артефакти и забележителности от кралските династии, властвали в тази част на полуостров Индокитай.

6 февруари
Закуска. Туристическа програма с посещения на най-известния комплекс от исторически и архитектурни монументи в района: кралската национална гимназия, императорския град и лилавия забранен град, флаговата кула, цитаделата на Хю, палата на върховната хармония, храма Миеу и кралския театър. Трансфер до кралското пристанище за круиз с лодка до Тиен Му – известна като пагодата на небесната дама. Отпътуване за Да Нанг - един от най-големите пристанищни градове в Индокитай, станал известен по време на Виетнамската война като една от най-големите американски военни бази. Настаняване в избрания от вас хотел. Нощувка.

7 февруари
Закуска. Свободен ден за почивка на плажа на най-добрия виетнамски морски курорт. Пясъчната ивица се простира с километри, а хотелите са достатъчно отдалечени един от друг, така че посетителите на плажа да разполагат с достатъчно лично пространство, за да могат да се насладят на кристалната вода и тропическия пейзаж. Нощувка.

8 февруари
Закуска. Посещение на древния град Хой Ан, разположен по протежението на едноименната река и известен със старинните си улици, гостоприемните си жители, централния пазар, множеството магазини, изобилието от ресторанти. Трансфер до летището за полет до Сием Реап - градът, който е известен като “люлката” на кхмерската цивилизация. Трансфер до избрания хотел. След настаняването ще имате свободно време за почивка или разходка в централната част на града. Нощувка.

9 февруари
Закуска. Целодневен тур на Сием-Реап. Посещение на Ангкор Ват – едно от седемте архитектурни чудеса на света и най-големият храмов комплекс в света, построен през първата половина на 12 век като храм и мавзолей на Крал Суряварман II. Храмът се е превърнала в символ на Камбоджа и е една от най-разпознаваемите сгради в света. Посещение на Ангкор Том – последната столица на Кхмерската Империя. Северната порта — Байон – е най-внушителната постройка от комплекса, съставена от 54 кули, декорирани с 216 усмихната лица, Терасата на слоновете, която е служела като трибуна за наблюдение на церемонии за официалните лица, статуята на прокажения крал и храма Пимеан Акас. Следобед – посещение на храма Пном-Бакхенг. Вечеря с традиционни танци. Нощувка.

10 февруари
Закуска. Трансфер до летището за полет до Хо Ши Мин - най-големия град във Виетнам, търговски и промишлен център, известен в миналото под името Сайгон и столица на Южновиетнамската република до 1975 г. Преди получаването на независимост градът е бил столица на френска колония и най-значим град в цял Индокитай. Трансфер до избрания хотел. Вечеря с морски специалитети и ястия характерни за юга на Виетнам на борда на кораб — ресторант, плаващ по река Сайгон. Нощувка.

11 февруари
Закуска. Сутрeшна екскурзия до тунелите Ку Чи – система от тунели, служили за военни убежища по време на Виетнамската война. Ще имате възможност да разглеждате спалните противовъздушни скривалища и кухните на "подземното селище". Мястото предлага възможност за стрелба с американски и съветски автомати с бойни патрони срещу допълнително заплащане. По-късно, връщане в Хо Ши Мин и туристическа обиколка на града с посещение на катедралата Нотр Дам. Турът също ще премине покрай резиденцията на министър-председателя, общината, централната поща, бившия президентски дворец, театъра, музея на войната и пазара Бен Тан – най-големия закрит пазар във Виетнам. Нощувка.

12 февруари
Закуска. Екскурзия до делтата на река Меконг и град Май Ту – “Портата към река Меконг”. След пристигане следва круиз с моторна лодка през полуострова Тан Лонг. Спирка в занаятчийско селище, известно с производството на изделия от кокосови дървета, където ще можете да запознаете с бита на обитателите на селските райони на Виетнам. Ще имате възможност да се разходите с двуколка през селцето, а по-късно и с типична дървена лодка, управлявана с гребла от местен, който ще ви разходи сред някои от многото канали на реката, заобиколени от характерната тропическа растителност. Посещение на ферма за пчели и цех за кокосови сладки, където ще имате възможност да опитате и от традиционната за региона "змийска ракия". Нощувка.

13 февруари
Свободно време или по желание посещение на VIETNAM INTERNATIONAL TRADE FAIR 2022,  провеждащ се в Хо Ши Мин.
Трансфер до летището.
Полет Хо Ши Мин - Истанбул/Доха.

14 февруари
Полет Истанбул/Доха - София.

ПАКЕТНИ ЦЕНИ ПРИ ЗАПЛАЩАНЕ НА ДЕПОЗИТ ПРЕДИ 24 ОКТОМВРИ:
Пакет „Икономичен“ при настаняване в двойна стая в хотели 3* : 2660 Евро на човек / 5202 лв.
Пакет „Стандарт“ при настаняване в двойна стая в хотели 5* : 3240 Евро на човек / 6336 лв.

ПАКЕТНИ ЦЕНИ ПРИ ЗАПЛАЩАНЕ НА ДЕПОЗИТ СЛЕД 24 ОКТОМВРИ :
Пакет „Икономичен“ при настаняване в двойна стая в хотели 3* : 2790 Евро на човек / 5457 лв.
Пакет „Стандарт“ при настаняване в двойна стая в хотели 5* : 3390 Евро на човек / 6630 лв.

ПАКЕТ УСЛУГИ, ВКЛЮЧЕНИ В ЦЕНАТА:
- Самолетни билети с включени летищни такси:
* София – Истанбул/Доха – Ханой;
* Ханой – Хю;
* Хю-Сием Реап;
* Сием Реап – Хо Ши Мин;
* Хо Ши Мин-Истанбул-София;
- 2 нощувки в Ханой в двойна стая със закуска в хотел от избраната категория;
- 1 нощувка на борда на круизен кораб в двойна каюта със закуска, обяд и вечеря;
- 1 нощувка в Хю в двойна стая със закуска в хотел от избраната категория;
- 2 нощувки в Хой Ан в двойна стая със закуска в хотел от избраната категория;
- 2 нощувки в Сием Реап в двойна стая със закуска в хотел от избраната категория;
- 3 нощувки в Хо Ши Мин в двойна стая със закуска в хотел от избраната категория
- Всички турове и трансфери, описани в програмата във Виетнам и Камбоджа;
- Входни билети за всички посещавани обекти по програмата;
- Включеното в програмата изхранване: закуски във всички хотели по програмата, пълен пансион на борда на кораб тип Hailong Junk, вечеря на плаващия ресторант в Сайгон и вечеря с традиционни танци Апсара в Сием Реап;
- Визи за Виетнам и Камбоджа;
- Медицинска застраховка;
- Водач на групата от България, който е бил многократно по маршрута.

ЗАБЕЛЕЖКИ:
1. Цените са валидни при заплащане на депозита по пътуването преди 24 октомври 2022;
2. Пакетните цени не включват таксата на летище Сием Реап, която се заплаща лично от всеки пътуващ при пристигане не летището;
3. Цената на пътуването е базирана на група от минимум 15 човека. При по-малък брой пътуващи, може да се наложи доплащане в порядъка на 140 – 180 евро в зависимост от реалния брой записани туристи;
4. В случай, че броят на туристите изисква настаняване на някой от пътуващите в единична стая, той доплаща разликата в цените за настаняване в двойна и единична стая, която е 393 евро за хотели категория 3* и 596 евро за хотели категория 5* за всичките 11 нощувки.
5.Ако желаете, в деня на плащането на аванса по пътуването, можете да сключите застраховка "Отмяна на пътуването", която покрива рисковете от загуба на суми при невъзможност за пътуване поради медицински или немедицински причини. За повече информация за продукта можете да се свържете с нас.
6. Калкулацията на пакетната цена е направена при обменeн курс на EUR към USD 14.09.2022 г., EUR 1 = USD 1.00
При промяна на курсовете на USD спрямо EUR с повече от 3 %, съгласно Закона за Туризма, туроператорът има право да актуализира пакетната цена със същия процент.
7. Офертната цена е калкулирана при цени на самолетни билети за вътрешните и международните полети към дата 14.09.2022 от 1063 евро. При промяна на тези цени, пакетната цена ще се актуализира, съгласно цената на билетите към момента на резервация.


ЗА ВКЛЮЧВАНЕ В ГРУПАТА Е НЕОБХОДИМО:
1. Да платите в брой или да преведете в срок до 24.10.2022 г. 2600 лв. по банковата ни сметка IBAN: BG52BPBI79401063230701, код BIC: BPBIBGSF, Юробанк България АД.
2. Да получим в срока от т. 1 попълнена, приложената ЗАЯВКА, копие от платежното нареждане за превод на аванса за пътуването (при заплащане по банков път) и фотокопие от първата страница на задграничните паспорти на пътуващите.
3. Да платите в брой или да преведете в срок до 06.12.2022 г. остатъка от пакетната цена по банковата ни сметка IBAN: BG52BPBI79401063230701, код BIC: BPBIBGSF, Юробанк България АД,

bottom of page