top of page
Круиз само за наши клиенти по Егейското крайбрежие между Бодрум и Мармарис

 Бодрум - Книдос - Паламутбуку - Датча - Емел Саин - Орхание - Хисарон - Дирсекбуку - Бозбур - Бозукакале - Серс - Кадирга - Кумлубуку - Аквариум Бей -

Нимара - Мармарис
карта на круиза

5 – 12 юни 2021 г.

chundy-tanz-ymOsjYJOuM4-unsplash.jpg

ПРОГРАМА

5 юни

Полет София - Бодрум.

Трансфер и настаняване борда на кораба. Пешеходна разходка из пристанището и стария град. През античността градът се е казвал Халикарнас. Основан е през 11 век пр.хр., като една от първите гръцки колонии в Азия. „Петронионът“ или замъкът на Св. Петър е основната историческа забележителност в Бодрум и е значимо постижение на късно средновековната военна архитектура. Днес градът е известен с прекрасните си условия за почивка и туризъм. 

Надвечер отплаване за Adabogazi - уединен залив с дълги пясъчни плажове и кристално сини води. Разположен между Bitez и Gumbet, заливът е  прекрасно място за почивка и за среща с дивите патици и гъски, които обитават района . 

Вечеря и нощувка на борда.

 

6 юни : Книдос - Паламутбуку - Датча

Закуска. Отплаване за Книдос - най-югозападния град Турция, разположен на полуостров Датча. Някога в Книдос се е намирала най-голямата статуя на Деметра, а входа на древното пристанище се е охранявал от двойка лъвове. Сега лъвовете и статуята са в Британския музей.  Основните забележителности са храмът на Афродита и некрополът. 

Следващата спирка е Паламутбуку, известен с хубавите си плажове, зелени улици и китни градини. Градчето е останало встрани от натоварените туристически маршрути и предлага автентичния дух на малко средиземноморско рибарско селище. Обяд на борда.

Следобед продължаваме към Датча - китно градче с малко яхтено пристанище  на 75 км западно от Мармарис. Градът е известен с производството на маслини и домати. Ще хвърлим котва в някои от многобройните заливи край града и там ще прекараме нощта. 

Свободно време за вечеря на сушата.

Нощувка на борда.
 

7 юни : Емел Саин - Орхание - Хисарон

Закуска. Първата ни спирка за деня е неголям, закътан залив, където морското синьо контрастира на скалите и гъстите   гори от средиземноморски бор по сушата. Залива носи името на известната турска певица Емел Саин и се асоциира с красивите и сини очи. 

Продължаваме към залив Орхание, който се намира на полуостров Бозбурун и е дом на един от най-атрактивните плажове в цяла Турция, плажът Kizkumu. Свободно време за плаж и гмуркане.

Следобед продължаваме към залива Хисарону и село Селимие, известно с това, че по време на залеза, цветът на всички сгради в селото става наситено червен. На юг от селото има древен гръцки храм и гробница, разположена на около 100 метра от брега, служили за отправна точка на корабоплаването през вековете.

Свободно време за вечеря на сушата.

Нощувка на борда.

 

8 юни : Дирсекбуку - Бозбур

След закуска отплаване към района Дирсекбуку, разположен между залива Хисонару и Егейско море. Ще плаваме из множество закътани заливи и край малки острови и ще направим спирка за плуване . След обяд продължаваме към  Бозбурун - прекрасен малък град на 45 км западно от Мармарис. В него се намира малко, но модерно яхтено пристанище и градът е известен с майсторите си лодкари. Тук се произвеждат едни от най-добрите дървени лодки в света - Гулети. Бозбур е пристанищен град, в който има множество малки хотели, кафенета, и ресторанти, в които се сервира местна кухня, съчетаваща най-пресните морски дарове и местни еко продукти.

Свободно време за вечеря на сушата.

Нощувка на борда.


9 юни : Бозукакале - Серс
След закуска отплаваме към Бозукакале (Лорима) - прекрасно градче, сгушено в сърцевиден залив. Най известната забележителност е стария замък, опасан с девет бойни кули. Древният атински флот е използвал Лорима, като база между 305 до 395 пр.н.е. за колонизиране на крайбрежието на Мала Азия. Днес, на мястото където в древността са акостирали бойните галери има изградено яхтено пристанище.
Следобед продължаваме към Серс - малък пристанищен град, разположен в закътан залив, който влиза в маршрутите на престижните Blue Cruises. Районът е пропит с древна история и много от местните находки сега се намират в музея на подводната археология в Бодрум. Самото плаване до Serce е изживяване, заради плаването през един от най-живописните райони на Егейското крайбрежие.  В близост до Serce се намират древните градове Kirkkuylar и Sidilli, който в древността са осигурявали с питейна вода жителите на района чрез  40 каменни  цистерни.

Свободно време за вечеря на сушата.

Нощувка на борда.

10 юни : Кадирга - Кумлубуку

След закуска отплаваме на запад към залива Кадирга - район отличен със син флаг заради честите си води и непокътната природа. Почивка за плаж, гмуркане и по желание слизане на сушата.

След обед  продължаваме към Кумлу Буку, рибарско селище известно с пясъчните си плажове. Можете да се насладите на морето, пясъка или да седнете под сянката в една от многото местни таверни и да си устроите истински кулинарен празник с ястия от региона, подкрепен от местно вино.

Свободно време за вечеря на сушата.

Нощувка на борда.

11 юни: Аквариум Бей - Нимара - Мармарис

След закуска се отправяме към залива на Аквариум. Той е известен със скалните си образувания, наподобяващи травертините в Памуккале. 

Следващата ни спирка за деня е Звездния остров (Нимара). Според местните, на този остров можете да прекарате целия ден без да скучаете, като изберете или да обикаляте многото  кафенета и ресторанти, осеяли острова или да плувате и да се гмуркате с шнорхел в кристалните води по крайбрежието. 

Едноседмичното пътешествие завършва във Мармарис, перлата на „тюркоазено крайбрежие“ , както местните с гордост наричат района. Градът е великолепен и предлага много опции, както за пазаруване, така и за дегустация на местните рибни деликатеси.  

Свободно време за вечеря на сушата.

Нощувка на борда.

 

12 юни

Закуска и освобождаване на кораба. Двучасов трансфер до летище Бодрум. Полет Бодрум - София.

 

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК ПРИ НАСТАНЯВАНЕ В:

Мастер двойна каюта: 2660 Евро / 5200 лева
Двойна каюта:                  2360 Евро / 4620 лева

ПАКЕТ УСЛУГИ, ВКЛЮЧЕНИ В ЦЕНАТА:

 • Самолетни билети за директни полети София – Бодрум – София с включени летищни такси, 8 кг. ръчен багаж и 20 кг. чекиран багаж;

 • Трансфери летище Бодрум – пристанище Бодрум и пристанище Мармарис - летище Бодрум;

 • 7 нощувки в двойна климатизирана каюта на борда на специално наетия за нашата група кораб,  тип Gulet категория DELUX;

 • 7 закуски, 7 обяда и 1 вечеря на  борда;

 • 2 големи бутилки минерална вода на ден;

 • Пристанищните такси;

 • Такса гориво;

 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро;

 • Ползване на въдици, шнорхели и очила за плуване и гмуркане, кану;

 • Опитен водач от България, познаващ района.


ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Ползване на интернет на борда на кораба;

 • Алкохолните и безалкохолните напитки на борда;

 • Други лични разходи на борда на кораба;

 • Разходките с моторна лодка, джет, водни ски и други моторизирани спортове, които могат да се осигурят при предварителна заявка от България;

 • Вечерите, с изключение на първата при пристигането в Бодрум.

 • Застраховка „Отмяна на пътуването“.

ВАЖНО: Ако имате интерес към пътуването на други дати и сте приятелска компания от 10-12 човека, ние можем да го организираме в удобния за Вас период.

 

ЗАБЕЛЕЖКИ:​

 1. Пакетните цени са калкулирани при 12 пътуващи. При по-малка група е възможно завишаване на пакетната цена в порядъка на 160 - 220 евро.

 2. Единичното настаняване, тройното настаняване, както и настаняването с деца са на запитване. Ако имате интерес към такъв тип настаняване, ще поискаме съответните  цени.

 3. Климатичната инсталация на борда работи не повече от 12 часа на денонощие.

 4. Ако желаете в деня на плащането на аванса по пътуването, можете да сключите застраховка "Отмяна на пътуването", която покрива рисковете от загуба на суми при невъзможност за пътуване поради медицински или немедицински причини.

ОПИСАНИЕ НА КОРАБА

Корабът, нает специално за нашата група е висококачествен Gulet, клас  DELUX, с дължина 29 метра, напълно реновирана през 2013 г. Има просторни каюти, специално проектирани зала и палуба.  Корабът побира 12 гости в една „мастер“ и пет двойни каюти, всяка има самостоятелна баня и тоалетна. Всички каюти са климатизирани.

 

Има напълно оборудвана кухня, вътрешна и външна трапезария и климатизиран хол. В салона има телевизор, DVD и музикална система. Има и голяма слънчева тераса с достатъчно постелки за слънчеви бани за всички.

 

Разположение на кораба: схема

Екипажа е от 4ма човека: капитан, готвач, моряк и стюард. Екипажът е ангажиран с всички ежедневни дейности в борда, като почистване, общо обслужване, подготвяне и сервиране на храни и напитки. Безопасността и комфортът на гостите е приоритет и екипажът е обучен да ги  гарантира.

Удобствата, налични по време на круиз са:

 • Гумена лодка с 30 Hp извънбордов двигател;

 • Кану;

 • Оборудване за гмуркане с шнорхел;

 • Въдици.

 

По желание и срещу допълнително заплащане могат да се наемат и джетове, водни ски, wakeboard, pedal board, банан и други съоръжения за забавление и водни спортове.

gulet-charter-serenad-plans-1.jpg

ЗА ВКЛЮЧВАНЕ В ГРУПАТА Е НЕОБХОДИМО:

1. В срок до 12.05.2021 г. да платите в брой или да преведете по банковата ни сметка IBAN: BG52BPBI79401063230701, код BIC: BPBIBGSF, Юробанк И Еф Джи България АД, клон ФЦ София Лозенец, левовата равностойност на избрания пакет по фиксинга на БНБ за деня на плащането.

2. В срока от т.1 да попълните заявката за записване в групата и да ни изпратите копие от платежното нареждане за превод на сумата за пътуването (при заплащане по банков път) и фотокопие от първата страница на задграничния паспорт на пътуващите.

bottom of page