top of page
Индия – Златният триъгълник

Делхи – Джайпур – Абханери – Фатехпур Сикри – Агра - Делхи

 

ПРОГРАМА

Ден 1
Полет София - Делхи през транзитно летище.

 

Ден 2
Пристигане в Делхи.

Трансфер до хотела и закуска. Сутрешна обиколка на Стария град в Делхи - посещение на Джама Масджид, най-голямата джамия в Индия. Разходка с едно от най-характерните транспортни средства за Индия - велосипедната рикша. Безброй цветове, организиран хаос, тълпи, лабиринт от тесни улички, успокояващи аромати, опияняващи миризми, бездомни кучета и свещената крава – ще видите всичко това и много повече, докато рикшата умело криволичи през крайните улички на оградения град Шахжаханабад и преминете покрай Червената Крепост. На един от градските покриви Кабутарбаз (любител на гълъбите) ще демонстрира изкуството да контролира 50 гълъба, използвайки свирка, пръчка и торба със семена. Посещение на Радж Гат - мястото на кремация на Махатма Ганди. Следва посещение на Гурдвара Бангла Сахиб, най-известния сикхски храм в Индия. Там се намира втората по големина обществена кухня, работеща денонощно и предлагаща безплатна храна за хиляди хора.
Обиколката продължава в новата част на града - Ню Делхи. Посещение на мавзолея на император Хумаюн - предшественик на архитектурния стил на Мугалите. Посещение на кулата Китаб Минар от 12-ти век, грациозно ръчно издълбана по цялата й височина от около 73 метра. Преминаване покрай Индийската Порта (паметник на загиналите индийски войници), президентската резиденция - някога дворецът на вицекраля, сградата на Парламента и сградите на секретариата - интересна смесица от викторианска архитектура и архитектурата на 20-ти век. Връщане в хотела и нощувка.

 

Ден 3
Делхи – Джайпур

Отпътуване с бус за Джайпур (220 км, около 6 ч)

Пристигане в Джайпур и настаняване в хотела.

Привечер следва посещение на хиндуисткия храм Бирла Мандир и наблюдаване на церемонията Аарти (преклонението на боговете). Многоезичният храм Бирла Мандир се намира в храмовия комплекс Моти Дунгри, на леко възвишение, само на 6 км от центъра на Джайпур и представлява интерес сред  почитателите на този тип архитектура. Бирла Мардир е посветен на едно от въплъщенията на Вишну и неговата Богиня Лаксми.

Връщане в хотела и нощувка.

 

Ден 4
Джайпур

Закуска.  Сутрешна разходка до крепостта Амбър форт, построена през 1592 г. от Раджа Ман Сингх II. Разположена е на 11 км от Джайпур и е известна със своите укрепления, отразяващи се в тихите води на езерото Маота. Дърворезбите по стените и таваните са още един от акцентите на Амбър Форт. Най-важните му части са Залата за публични аудиенции, Залата за частни аудиенции, Огледалния дворец и Сук Нивас (кралските покои).  Възможност за изкачване по хълма на гърба на слон. Кратко посещение на частни текстилни и антикварни музеи. Следобедна туристическа обиколка на град Джайпур, включваща посещения на градския дворец, двореца Хава Махал и обсерваторията Джантар Мантар.  Градският дворец в момента е действащ музей, с изключение на малка част, използвана от кралското семейство на Джайпур. Извисява се гордо с невероятната си архитектура и градини, дворове, сгради, заемайки почти една седма част от града.
Джантар Мантар е най-голямата каменна обсерватория в света, построена от Савай Джай Сингх. Обсерваторията притежава 18 астрономически  инструменти, повечето от които са в безупречно работно състояние. Преминаване покрай Хава Махал - най-известната забележителност в Джайпур, Този розов дворец е конструиран така, че дамите да могат да наблюдават кралските шествия, без да са видими за външни хора.
Връщане в хотела и нощувка.

 

Ден 5
Джайпур – Абханери - Фатехпур Сикри – Агра (240 км, около 5 ч)

Закуска. Отпътуване с бус от Джайпур към Агра, преминавайки през Абханери и Фатехпур Сикри.  Абханери е малко селце, известно с един от най-дълбоките кладенци Чанд Баори, по който се слиза чрез стълбища. Кладенецът е бил построен пред храма на местната богиня на Харшат Мата.

Посещение на Фатехпур Сикри – пустинен град, разположен на 40 км от Агра. Фатехпур Сикри е изграден около 1564 година от великия император Акбар. Той е бил столица на империята само за около 10 години, но основно поради липса на вода бива изоставен.

Агра е разположен по беговете на река  Ямуна, характеризиран със световно известния Тадж Махал. Градът е бивша столица на Великите Мугали през 16 – 17 в., като повечето монументи са от този период.

Пристигане и настаняване в хотела в Агра.

Свободна вечер и нощувка.

 

Ден 6
Агра

Закуска. Разглеждане на забележителности в Агра.

Посещение на Тадж Махал - въплъщение на любовта, създадено от император Шах Джахан в памет на неговата любима съпруга. Тадж Махал е един от най-красивите архитектурни комплекси в света.

Крепостта Агра, построена от император Акбар и неговия внук е разположена на западния бряг на река Ямуна и украсена с палати и градини от Джахангир.

Следобедно посещение на Итмад-уд-даула - гробница, разположена в близост до бреговете на река Ямуна, построена от Нур Джахан.

Посещение на гробницата на Акбар в Сикандра, построена от 1605 – 1613 от неговия син Джахангир.

Свободна вечер. Възможност за наблюдение на залеза откъм задната страна на Тадж Махал.

Нощувка в хотела.

 

Ден 7
Агра – Матура – Вриндаван – Делхи (220км, около 4ч)

Закуска. Отпътуване за Делхи, през градовете Матура (родният град на лорд Кришна) и Вриндаван (земята на Кришна).

Пристигане в Делхи и настаняване.

Нощувка в хотела.

 

Ден 8
Отпътуване от Делхи

Закуска и трансфер до летището.

ПАКЕТ УСЛУГИ, ВКЛЮЧЕНИ В ЦЕНАТА:

 • Самолетни билети с включени летищни такси София-Делхи-София (с едно прекачване в Истанбул/Доха) с включени летищни такси

 • 2 нощувки в Делхи в хотел 5* в двойна стая с включени закуски;

 • 2 нощувки в Джайпур в хотел 5* в двойна стая с включени закуски;

 • 2 нощувки в Агра в хотел 5* в двойна стая с включени закуски;

 • закуска веднага след пристигането в хотела в Делхи

 • туристическата програма в Делхи, описана в програма, с включени входни такси за посещаваните обекти

 • туристическата програма в Джайпур, описана в програма, с включени входни такси за посещаваните обекти

 • туристическата програма в  Агра, описана в програма, с включени входни такси за посещаваните обекти

 • разходка с рикша из стария Делхи

 • качване до върха на крепоста Амбър на гърба на слон

 • всички трансфери по програмата

 • водач-придружител на групата от България

 • виза за Индия

 • здравна застраховка с покритие до 20000 евро

bottom of page