top of page
Нормандия
с круиз по река Сена

Париж, Лез-Андели, Кодбек-ан-Ко, Руан, Вернон​

ПРОГРАМА

Ден 1
Полет София – Виена – Париж. Трансфер до центъра и качване на кораба. Свободно време за разходка и вечеря. Отплаване в 21:00 ч.

 

Ден 2
Сутринта корабът ще акостира край град Лез-Андели, чийто символ е замъка Шато Гаяр. Крепостта е построена от крал Ричард Лъвското сърце и се вижда от почти всеки ъгъл на града, поради стратегическото си местоположение. Освен с история, градът впечатлява със зеленина и уют поради факта, че е сгушен между реката и хълмовете, типични за района на Нормандия. Желаещите да се докоснат до културата на Нормандия, могат да посетят музеят на изкуствата и църквата La Collégiale Notre Dame. Следобед, корабът отплава към Кодбек-ан-Ко в 18:00 ч

 

Ден 3
Рано сутринта корабът ще пристигне в Кодбек-ан-ко, който се намира на около 70 км северозападно от град Руан, на десния бряг на река Сена. Името на града произлиза от Датски и означава „студен поток“. От 1977 г. насам край града се издига мостът Понт ду Бротон, който свързва двата бряга на Сена и значително улеснява бързото придвижване на стока в провинцията. Църквата Pays de Caux е символ на града и притежава готическа фасада и изящни стъклописи, които я правят една от най-красивите в Руанската епархия. В града могат също да се видят още къщата на тамплиерите от 12 век, старинния затвор от 14 век, музея с историята на речното корабоплаване и въженият мост между Кодбек и Санкт Уандрил. Вечерта корабът ще нощува на пристанището, а на следващия ден рано сутринта ще отплава за Руан.

 

Ден 4
След закуска ще пристигнем в историческата столица на Нормандия - град Руан. Виктор Юго го нарича "града на стоте кули", а световно известният импресионист Моне е пресъздал руанската катедрала в 36 картини. Дори и през Средновековието градът е бил един от най-големите в Европа, а по римско време – главен град на Галия. Впечатляващи са почти всички сгради, защото градът е съхранил изцяло средновековната си архитектура. В централните му части няма нито една съвременна постойка. Вечерта корабът ще нощува на пристанището.

 

Ден 5
Свободно време в Руан. Ще имате възможността да се потопите в епохата на Ренесанса и да видите една от най-старите часовникови кули в Европа. Тя има само една стрелка, която отмерва часовете. Под часовниковата кула минава първата пешеходна улица във Франция.

Интересна за любители на късната готическа архитектура е църквата Сен-Маклу. Тя е свързвана с мрачния период на чумната епидемия в страната. Чудесно място за отдих са типичните френски кафенета, разположени в непосредствена близост до църквата. При желание може да бъде посетен историческият музей на Жана д'Арк. Привечер, вечеря на борда и отплаване за Вернон.

 

Ден 6
Рано сутринта, корабът ще акостира във Вернон, който е в непосредствена близост до провинциалния град Живерни, където Клод Моне е живял и творил от 1883 г. до смъртта си през 1926 г. Ще имате възможност да разгледате  фермата и градината с водни лилии, откъдето Моне е черпил вдъхновение за една от най-известните си творби. Следобеда корабът ще отплава за френската столица Париж.

 

Ден 7

След закуската има възможност за целодневна туристическа програма в Париж с двуетажен автобус и екскурзоводски коментар на руски език или  самостоятелно разглеждане на френската столица. Вечерта, свободно време за разходка, вечеря и нощувка.

 

Ден 8
След закуска напускане на кораба. Трансфер до летището в Париж и отпътуване за София с прекачване във Виена.

 

Карта на маршрута:

Карта.png

ПАКЕТ УСЛУГИ ВКЛЮЧЕНИ В ЦЕНАТА:

* Самолетен билет за полети София-Париж-София с попътни прекачвания във Виена на отиване и с вкл.ръчен багаж, чекиран багаж и летищни такси;
* Трансфери летище – круизно пристанище – летище;
* 7 нощувки на “All Inclusive Premium” в избраната каюта;
* Безалкохолни и алкохолни напитки по време на храненията и от бара (с изключение на някои вина и шампанско);

* Всички съоражения и забавления на борда;

* Застраховка;
* Пристанищни такси;

* Интернет на борда;

* Намаление за СПА процедури на борда;

* Преводач-придружител на групатa.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:

* Екскурзии (по желание и срещу допълнително заплащане);

* Вина от специалния лист на кораба;

* Напитки по време на екскурзии и трансфери;

* Разходи от личен характер.

 

Примерен маршрут

Разписание.png

Характеристики на кораба A-ROSA VIVA:

  1. Технически данни: A-ROSA VIVA

  2. Корабостроилница: Neptun Werft GmbH, Warnemünde

  3. Пътници: максимум 202 гости

  4. Каюти: 99 външни каюти

  5. Дължина: 135 метра

  6. Широчина: 11,4 метра

  7. Скорост: максимум 22 км/ч.

  8. Система на движение: four 331 kW/overall 1.800 PS

  9. Построен през 2010 г.

  10. Флаг: Германия

Възможности и удобства на борда на круизния кораб

 

* Уелнес почивка – Spa-центровета на корабите от семейството на A-ROSA са по-големи от стандартните такива за речни кораби и включват също и сауни, парни бани, стаи за процедури и релакс зона, фитнес  и външно джакузи.

 

* Корабът разполага с каюти категория C/D, които имат френски балкон и предлегат стилно и комфортно обзавеждане, подходящо за семейства. Каютите са снабдени с кърпи и продукти за баня от висок клас.

 

* При всички хранения на борда (основни и междинни) се акцентира на прясните, вкусни и здравословни храни. Всеки ден има разнообразни тематични бюфети с демонстрации от кулинарните майстори на борда.

 

* На слънчевата палуба има обособен кът – барбекю, където се предлагат повече от 100 различни вида коктейли, вина, бири и безалкохолни напитки.

Deck 1

Deck 2

Deck 3

Описание на палуба 3:

Deck 4:

Описание на палуба 4:

3.png
-.png
2.png
1.png
4.png
deck 4.png
bottom of page