top of page
АРМЕНИЯ

Ереван – езерото Севан –Хахпат – Садахло - Ечмиацин – Звартноц – Хор Вирап

25 - 28 септември

pexels-arina-dmitrieva-10242295.jpg

ПРОГРАМА

25 септември

Нощувка в Ереван.

 

26 септември

Ереван – Ечмиадзин – Звартноц – Хор Вирап – Ереван (90 км.)

Закуска. Отпътуване за Ечмиадзин, религиозният център на страната и резиденция на арменския патриарх. По пътя ще спрем при руините на църквата Звартноц, която е обект на Световното историческо наследство на ЮНЕСКО. Тя е построена там, където Григорий Илюминатор се срещта с арменския цар Тиридат. По време на тази среща арменският цар приема християнството. Посещение на Ечмиадзин, която е първата християнска църква. Следва манастирът Хор Вирап, който е най-известния център за поклонение в Армения. Хор Вирап е заобиколен от лозя в подножието на библейската планина Арарат, където според Библията Ноевият ковчег е акостирал след Големия потоп.

Нощувка в Ереван.

 

27 септември

Ереван – езерото Севан – манастирът Хахпат – Садахло (250 км.)

Закуска. Опътуване за езерото Севан – изумрудът на Армения, и едно от най-големите сладководни езера в света. Ще посетим манастирът Севан, построен през 9-ти век, разположен на на 1897 м. надморска височина, от когото се открива живописна гледка към езерото. Ще посетим град Алаверди, който е разположен в каньон, известен с древните си медни мини. Програмата завършва с  Манастирите Хахпат и Санахин, обекти на Световното историческо и културно наследство на ЮНЕСКО.

Нощувка в Ереван.

 

28 септември 

Закуска. Пешеходна разходка в центъра на Ереван.

Късният следобед трансфер до летището и директен вечерен полет до София.

 

Пакетна цена на човек в двойна стая при настаняване в хотели 5*:

при заплащане преди 9 февруари: 420 Евро / 820 лв.

 при заплащане след 9 февруари: 490 Евро / 960 лв.

ПАКЕТ УСЛУГИ, ВКЛЮЧЕНИ В ЦЕНАТА:

 • Самолетен билет Ереван - София с Wizzair с багаж 20 кг.;

 • 3 нощувки + закуски в хотел 5* в Ереван;

 • Всички трансфери и екскурзии, описани в програмата в Армения;

 • Входни такси за посещаваните обекти;

 • Опитен водач на групата от България, който познава добре маршрута.

 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 Евро.

ЗАБЕЛЕЖКИ:

 1.   Пакетната цена не включва обедите и вечерите и личните разходи.

 2.   Офертната цена е калкулирана при цена на самолетния билет от 233 Евро. При промяна на тази цена, пакетната цена ще се актуализира, съгласно цената на билетите към момента на резервация.

 3.  В случай, че броят на пътуващите изисква настаняване в единична стая на някой от участниците, той доплаща разликата в цените на двойна и единична стая, за всичките седем нощувки.

 4.   Цената на пътуването е базирана на група от минимум 16 човека. При по-малък брой пътуващи е възможно завишаване на цената в рамките на 30 - 50 еврo на човек, в зависимост от броя на пътуващите.

 5.   Ако желаете, в деня на плащането на аванса по пътуването, можете да сключите застраховка "Отмяна на пътуването", която покрива рисковете от загуба на суми при невъзможност за пътуване, поради медицински или немедицински причини.

 

ЗА ВКЛЮЧВАНЕ В ГРУПАТА Е НЕОБХОДИМО:

1. Да платите в брой или да преведете в срок до 26.04.2024 г. в банковата ни сметка IBAN: BG52BPBI79401063230701, код BIC: BPBIBGSF,  пакетната цена.

2. Да получим в срока от т.1 попълнена, заявката за записване в групата, копие от платежното нареждане за превода (при заплащане по банков път) и копие от задграничния паспорт на пътуващите.

bottom of page