top of page
АВСТРАЛИЯ + ТАСМАНИЯ + НОВА ЗЕЛАНДИЯ

Сидни, Мелбърн, Кернс, Големия Бариерен Риф, Пърт, Девънпорт, Хобарт
Нова Зеландия - Северен и Южен Остров

14 февруари – 02 март 2022 г.

esaias-tan-155315
pablo-heimplatz-237949
antoine-beauvillain-17799
stas-kulesh-56847
bobby-hendry-305614
joshua-hibbert-43527
vita-vilcina-274033
jeremy-bishop-93210
rafael-leao-3076
jasper-van-der-meij-104066

ПРОГРАМА

14 февруари

12.25 ч. – 18.05 ч.Полет София – Доха.

 

15 февруари

02.05 ч. – 18.25 ч. Полет Доха – Пърт.

Пристигане в Пърт – най-големият град в западна Австралия, носещ името си от черните лебеди, видени там за пръв път от европейците през 90-те години на XVII в.

Трансфер до хотела и настаняване. Нощувка.

 

16 февруари

Закуска. Туристическата програма започва с едночасов круиз по каналите, свързващи Остин бей с Индийския океан, по време на който ще се насладите на красивите гледки и ще можете да наблюдавате делфините, които обитават залива. След обяд - туристическа програма в пристанищното западноавстралийско градче Фриймантъл, прочуто със своето добре запазено архитектурно наследство. По време на тура ще видите хълма-паметник на Фримантъл, най-старата постройка в щата Западна Австралия, разположена на брега на Индийския океан – Кръглата къща, пристанището, улицата на капучиното, известна заради многобройните си кафенета с голямо разнообразие на предлаганите видове кафе, както и ресторантите на открито.

Вечерта - трансфер до летището и полет Пърт - Кернс.

 

17 февруари

Ранно пристигане в Кернс – тропическата столица на Австралия и изходна точка на туровете до Големия бариерен риф. Трансфер и настаняване в хотела. Закуска. Свободно време за почивка или разходка в централната част на Кернс и района на пристанището. Нощувка.

 

18 февруари

Закуска. Целодневен тур до Големия бариерен риф – разположен по протежение от 2030 километра около североизточните брегове на Австралия, това е най-големият коралов риф на планетата. Турът включва: круиз на катамаран до рифа Moore Reef, екипировка за гмуркане, обяд на блок маса с тропическа кухня, посещение на подводна обсерватория, пътуване с лодка с прозрачно дъно.

Връщане в хотела и нощувка.

 

19 февруари

Закуска. Целодневен тур до екваториалната джунгла на Северен Куинсленд. Пътуване с туристически влак, въжен кабинков лифт и военни всъдеходи амфибии през джунглата, блата и реки и наблюдение на типичните за района растения и животни. Разходка из селището Куранда и запознаване с местните легенди и култура. Ще присъстваме на изпълнения на живо на аборигенски танци.

Трансфер до летището и вечерен полет Кернс – Мелбърн. Трансфер и настаняване в хотела. Нощувка в Мелбърн.

 

20 февруари

Закуска. Полудневна туристическа обиколка на Мелбърн, включваща Парламента, Митницата, градините Флагстаф, Университета, най-големия казино комплекс в Южното полукълбо, къщата на капитан Кук, Централната гара, тенис комплекса, трасето на състезанията от Формула 1.

Нощувка в Мелбърн.

 

21 февруари

Закуска. Целодневен тур “GREAT OCEAN ROAD ADVENTURE” - пътуване на запад по живописното  крейбрежие на Тасманийско море до известните каменни монолити “Седемте апостоли” – скални образувания, формирани с времето от огромните океански вълни, остров Арч, местността Розорбек и скалистото крайбрежие в района. По време на тура ще минем през характерните за щата Виктория рибарски и курортни селища. Късния следобед връщане в Мелбърн и нощувка.

 

22 февруари

Закуска. Целодневен тур “YARRA VALLEY WINERIES” - посещение на най-известния винарски район в Австралия, разположен по протежението на река Яра на север от Мелбърн. Пътуване с туристически влак, теглен от най-стария запазен в Австралия парен локомотив Puffing Billy през местността Dandenong Ranges и долината на река Яра. Посещение на винарните Fergusson's Winery, Rochford's Eyton, Domaine Chandon. В тура освен посещения на винарни, са включени обяд, дегустации на вино и билет за влакчето.

Трансфер до пристанището в Мелбърн и пътуване до Девънпорт с ферибота “Spirit of Tasmania”.

 

23 февруари

Пристигане в Девънпорт и отпътуване за Хобарт. Прекосяване на Тасмания от север на юг  с попътно спиране в Лонсестън. По време на пътуването ще видите типичните за острова пейзажи, растителни и животински видове. Нощувка в Хобарт – столицата на Тасмания, известна с добре съхранената си колониална архитектура.

 

24 февруари

Закуска. Трансфер до летището и полет Хобарт – Сидни. Трансфер и настаняване в хотела. След обяд - полудневна туристическа обиколка, включваща световно известната сграда на Операта в Сидни, историческия район The Rocks в централната част на града, Консерваторията, катедралата Св. Мери, Стария град, популярния Бондай бийч. След тура ще направим разходка из атрактивния Дарлинг харбър известен с множеството си ресторанти и заведения. Нощувка в Сидни.

 

25 февруари

Закуска. Свободна програма в Сидни.

 

26 февруари

Закуска. Трансфер и полет Сидни – Куинстаун. Трансфер и настаняване в хотела. Разходка из центъра на един от най-популярните курортни градове в Нова Зеландия и свободна програма. Нощувка.

 

27 февруари

Закуска. Целодневен тур до Fiordland – национален парк, известен със своите планини, езера, долини, фиорди, водопади и гъсти гори. Пътуване до езерото Те Анау и долината Еглингтън. Преминаване през тунела Хомър. Следва круиз по живописния фиорд Милфърд Саунд често отъждествяван като Осмото чудо на света в подножието на връх Митре. По време на круиза ще имате възможност да видите пълноводни  водопади, отвесни скали и характерната за района буйна растителност. Връщане в Куинстаун и нощувка.

 

28 февруари

Закуска. Пътуване до Националния Парк Westland и селището Франц Йозеф, разположено в подножието на едноименния глетчер. Пътуване по Западното Крайбрежие през Кромуeл, езерата Уанака и Хавеа и преминаване през живописния проход Хааст, за да се стигне до Националния Парк Westland. При липса на облачност може да наблюдавате и самия глетчер. Нощувка във Франц Йозеф.

 

29 февруари

Закуска. Туристическа програма в градчето Шантитаун, основано през 1860 г. и свързано със златната треска, в което са съхранени повече от 30 сгради запазили духа на първите авантюристи заселили района.

Отпътуване за Крайстчърч през живописния район Греймаут с атракционния влак TranzAlpine. Пътуването с влака трае около 4 часа и преминава през Националния Парк Arthur's Pass, тунела Отира и местността Canterbury Plains, за да достигне до Крайстчърч.

Полет Крайстчърч – Окланд. Трансфер и настаняване в хотела.

 

01 март

Закуска. Полудневна туристическа обиколка на Окланд, включваща моста Harbour Bridge, яхтеното пристанище Westhaven Marina, търговският и финансов център на Окланд, загасналият вулкан Mount Eden, паркът Auckland Domain, търговският район Parnell Village, разходка по крайбрежната улица Tamaki Drive.

Свободна програма в Окланд.

 

02 март

Закуска. Свободно време в Окланд.

Трансфер до летището.

16.15 ч. Полет Окланд-Доха.

 

03 март

00.20 ч. Пристигане в Доха.

07.10 ч. – 11.25 ч. Полет Доха – София.

Пакетна цена на човек в двойна стая при заплащане на депозит до 10 октомври: 14 820 лв.
 
Пакетна цена на човек в двойна стая при заплащане на депозит след 10 октомври: 15 580 лв.

ПАКЕТ УСЛУГИ ОСНОВНА ПРОГРАМА:

 • Самолетни билети за международни и вътрешни полети София – Доха – Пърт – Кернс – Мелбърн, Хобарт – Сидни – Куинстаун; Крайсчърч – Окланд – Доха – София;

 • 1 нощувка + закуска в Пърт в двойна стая в хотел 4* ;

 • 3 нощувки + закуски в Мелбърн в двойна стая в хотел 4* ;

 • 1 нощувка + закуска в Хобарт в двойна стая в хотел 4* ;

 • 2 нощувки + закуски в Сидни в двойна стая в хотел 4* ;

 • 3 нощувки + закуски в Кернс в двойна стая в хотел 4* ;

 • 2 нощувки + закуска в Окланд в двойна стая в хотел 4* ;

 • 2 нощувки + закуски в Куинстаун в двойна стая в хотел 4* ;

 • 1 нощувка + закуска във Франц Йозеф в двойна стая в хотел 4* ;

 • 1 нощувкa на ферибота “SPIRIT OF TASMANIA” в стандартна двойна каюта;

 • Трансфери летище-хотел-летище в Пърт, Сидни, Хобарт, Мелбърн, Кернс, Куинстаун, Крайсчърч, Окланд;

 • Целодневна туристическа програма в Пърт;

 • Полудневна туристическа обиколка на Сидни;

 • Полудневна туристическа обиколка на Мелбърн;

 • Прекосяване на Тасмания;

 • Полудневна туристическа обиколка на Окланд;

 • Целодневен тур до Големия Бариерен Риф от Кернс с включен обяд;

 • Целодневен тур до екваториалната джунгла на Северен Куинсленд от Кернс.

 • Целодневен тур “YARRA VALLEY WINERIES” от Мелбърн;

 • Целодневен тур “GREAT OCEAN ROAD ADVENTURE” от Мелбърн;

 • 4-дневната туристическа програма на Южния Остров в Нова Зеландия, описана в програмата;

 • Билет за панорамния влак Tranz Alpine на Южния Остров в Нова Зеландия;

 • Круиз по фиорда Милфърд Саунд на Южния Остров в Нова Зеландия;

 • Всички входни и паркови такси по програмата.

 • Опитен водач на групата от България, който е бил многократно по маршрута.

 • Здравна застраховка с покритие 10 000 Евро.

ЗАБЕЛЕЖКИ:
1. Пакетната цена не включва:

 • обедите и вечерите, които не са описани в пакета услуги.

2. Пакетната цена е валидна при заплащане на депозита по пътуването преди 10 октомври.

3. Офертната цена е калкулирана при цени на самолетни билети за международни и вътрешни полети към дата 15.08.2021 от 4785 лв. с включени летищни такси и багаж. При промяна на тези цени, пакетната цена ще се актуализира, съгласно цената на билетите към момента на резервация.

4. В случай, че броят на пътуващите изисква настаняване в единична стая на някой от участниците, той доплаща разликата в цените на двойна и единична стая, която е в размер на 3227 лв.

5. Цената на пътуването е базирана на група от минимум 16 човека. При по-малък брой пътуващи се налага доплащане в размер на 410-610 лв.

6. Калкулацията на пакетната цена е направена при обменни курсове на AUD към EUR  AUD 1 = 0.61 EUR, NZD към EUR NZD 1 = 0.58 EUR. При промяна на курса с повече от 3 %, съгласно Закона за Туризма, туроператорът има право да актуализира пакетната цена със същия процент. 

7. Ако желаете, в деня на плащането на аванса по пътуването, можете да сключите застраховка "Отмяна на пътуването", която покрива рисковете от загуба на суми при невъзможност за пътуване, поради медицински или немедицински причини. Повече информация за продукта можете да намерите ТУК.

8. Полетът Окланд-Доха е директен и с продължителност 17 ч. и 50 мин. За тези, които не желаят да летят толкова дълго, можем да организираме транзитно пътуване с 1 нощувка и туристическа програма в Куала Лумпур, срещу допълнително заплащане.

9. Допълнително ще получите списък на нужните документи и информация за издаване на Австралийска виза. Процедурата е без лично явяване.

10. ИНДИКАТИВЕН ГРАФИК НА ВИЗОВИТЕ ПРОЦЕДУРИ:

 • До 15 октомври: получаване в офиса на ПРК-ДМК необходимите документи за виза.

 • До 25 октомври: попълване и изпращане на визовия формуляр.

 • До 25 ноември: приключване на визовата процедура.

ЗА ВКЛЮЧВАНЕ В ГРУПАТА Е НЕОБХОДИМО:

1. Да платите в брой или да преведете в срок до 10.10.2021 г. в банковата ни сметка IBAN: BG52BPBI79401063230701, код BIC: BPBIBGSF, Юробанк И Еф Джи България АД, клон ФЦ София Лозенец, 4700 лева.
2. Да получим в срока от т.1 попълнена, приложената ЗАЯВКА, копие от платежното нареждане за превода (при заплащане по банков път) и задграничния паспорт.

3. Да платите в брой или да преведете в срок до 27.11.2021 г. в банковата ни сметка IBAN: BG52BPBI79401063230701, код BIC: BPBIBGSF, Юробанк И Еф Джи България АД, клон ФЦ София Лозенец, остатъка от пакетната цена и летищните такси.

bottom of page