top of page

КРУИЗНО ПЪТУВАНЕ

 

НОВА ЗЕЛАНДИЯ И АВСТРАЛИЯ

НОВА ЗЕЛАНДИЯ: СЕВЕРЕН И ЮЖЕН ОСТРОВ,
МЕЛБЪРН и СИДНИ.
 

14 февруари – 2 март 2020 г.

ПРОГРАМА

14 февруари

Полет София – Доха.

 

15 февруари

Полет Доха – Окланд.

 

16 февруари

Сутринта - кацане в Окланд. Трансфер и ранно настаняване в хотела. Почивка и свободно време. Ще имате възможност да разгледате произведения на традиционните за острова изкуства в Auckland Art Gallery „Toi o Tāmaki”, любителите на подводния свят ще могат да посетят аквариума Kelly Tarlton’s, а тези, които предпочитат природата могат да посетят някой от многобройните паркове, разположени в кратери на загаснали вулкани. Нощувка.

 

17 февруари
Закуска. Полудневна туристическа обиколка на Окланд, включваща моста Harbour Bridge, яхтеното пристанище Westhaven Marina, търговският и финансов център, загасналият вулкан Mount Eden, паркът Auckland Domain, търговският район Parnell Village, разходка по крайбрежната улица Tamaki Drive.

Следобяд – качване на борда на круизния кораб. Свободно време и нощувка.

 

18 февруари

Сутринта - акостиране в Тауранга. Свободно време за почивка на плажа или разходка из града и допълнителна туристическа програма. Тауранга е най-големият град в района на „залива на изобилието” и предлага много възможности за почивка и забавления. Ако искате да усетите местната атмосфера, можете да посетите някой от многобройните моряшки кръчми и барове, разположени в района на пристанището. Нощувка на кораба.

 

19 февруари

Свободно време за почивка на плажа, разходка из града или допълнителна туристическа програма в Тауранга.

Следобяд – отплаване за Уелингтън.

 

20 февруари

Плаване из Тихия океан.

 

21 февруари

Сутринта – акостиране в Уелингтън, който е най-южната столица на света. Градът ще Ви очарова с история, култура и ресторанти, който предлагат отлична кухня. Не пропускайте да опитате местна домашна бира и също да посетите някой от пазарите, за да хапнете от така наречените „food trucks“. Градът предлага на туристите разнообразни атракции, между които са ботаническата градина и изкачване с фуникуляр до върха на хълм, от който се открива прекрасна гледка към града и околните заливи.  

Уелингтън е дом на Националният музей на Нова Зеландия, където ще откриете артефакти, свързани с историята на местната култура.  Вечерта – отплаване за Акароа.

22 февруари

Сутринта – акостиране в Акароа, където ще имате възможност да посетите вулканичното пристанище и да видите типичните новозеландски пъстри делфини порода „Хектор”  и други интересни морски видове. Привечер -  отплаване за Дънидин.

 

23 февруари

Сутринта - акостиране в Дънидин. Както навсякъде в Нова Зеландия, така и в този град природата оставя своят отпечатък върху градската среда. Живописните хълмове и викторианският стил на сградите създават неповторима атмосфера, а сред най-интерсните местни забележителности са замъка „Ларнах” и стръмната улица Болдуин.

Следобед - корабът отплава за югозападната част на острова.

 

22 февруари

Денят ще премине на борда на кораба, а маршрутът минава през фиорда Дъски Саунд, в чиито води често се наблюдават делфини и тюлени. Внушителните склонове и стръмни брегове са обсипани със стотици водопади, изливащи тонове вода от грандиозни височини.  По-късно корабът ще премине през Даутфул саунд и Милфорд саунд, който често е определян като осмото чудо на света. Първите сведения за посетители на фиордите датират от преди 1000 години, когато племена, населявали южната част на острова, са ловували в района. Пътеките, по които те са минавали, се използват и сега и правят района особено интересен за пътешествениците.

 

6 и 7 април

Прекосяване на Тазманово море.

 

8 април

Акостиране в столицата на Тазмания - Хобарт. По време на целодневния престой ще усетите интересния микс от културно наследство, запазени природни дадености и модерен начин на живот в града. Най-интересни за туристите места са Северен Хобърт и улица Елизабет, а Battery Point съхранява викторианската атмосфера на града и е предпочитано място за любителите на историята.

Привечер - отплаване към бреговете на Австралия.

 

9 април

Прекосяване на Басовия проток.

 

10 април

Акостиране в Мелбърн, често наричан „Париж на южното полукълбо“, известен със своите величествени сгради и широки булеварди. Мелбърн впечатява с автентична атмосфера, съхранена в тесните улички, изпълнени с уютни кафенета и магазинчета, над които от друга страна се извисяват модерни сгради и небостъргачи. Най-известните забележителности  са Площада на федерацията, катедралата Св. Павел и кралската ботаническа градина. Привечер отплаване към Сидни.

11 април

Плаване из Тихия океан.

 

12 април

Акостиране в Сидни и напускане на кораба. Туристическа обиколка на града – маршрутът минава покрай сградато на Операта, историческия район The Rocks в централната част на града, Консерваторията, катедралата Св. Мери, Стария град, популярния Бонди бийч. Следобяд - настаняване в хотела и свободно време. Нощувка в Сидни.

 

13 април

Свободно време в Сидни.

Вечерта – трансфер до летището и полет Сидни – Доха -  София.

14 април

Кацане в София.

ПАКЕТНА ЦЕНА на човек в двойна каюта при заплащане на депозит

ДО 30 НОЕМВРИ:

Класик вътрешна каюта: 5840 Евро

Делукс каюта с балкон: 7120 Евро

ПАКЕТНА ЦЕНА на човек в двойна каюта при заплащане на депозит

СЛЕД 1 ДЕКЕМВРИ:

Класик вътрешна каюта: 6140 Евро

Делукс каюта с балкон: 7420 Евро

 

ВАЖНО! По ваше желание, след круиза може да се организира продължение на тура до Кернс и Големия бариерен риф, Ред Рок и Алис Спрингс.

ПАКЕТ УСЛУГИ:

* Самолетни билети за полети София – Доха – Окланд; Сидни – Доха – София;

* 14 нощувки в двойна каюта на борда на круизен кораб Celebrity Solstice;

* Закуска, обяд, вечеря и междиннни хранения

* Задължителна такса обслужване на борда на кораба в размер на 12,95 USD на вечер, на човек за каюти тип Класик вътрешна;

* 1 нощувка + закуски в Сидни в двойна стая;

* 2 нощувки + закуска в Окланд в двойна стая;

* Трансфери летище-хотел-пристанище в Окланд;

* Трансфери пристанище-хотел-летище в Сидни;

* Полудневна туристическа обиколка на Сидни;

* Полудневна туристическа обиколка на Окланд;

* Водач на групата от България при група от минимум 16 човека.

* Водач на групата от България;

* Здравна застраховка с покритие 10 000 Евро.

ЗАБЕЛЕЖКИ:
1. Пакетната цена не включва:

*    брегови екскурзии - за тези от Вас, които се интересуват, ще изпратим допълнително списъка с всички възможни брегови екскурзии, предлагани от круизната компания, към които можете да се включите по желание срещу допълнително заплащане.

* СПА услуги, ползване на телефон и интернет, казино и някои ресторанти на борда на кораба (тези услуги се заплащат допълнително на място на кораба).

*  задължителна такса обслужване на борда на кораба в размер на 12,95 USD на вечер, на човек за каюти тип Делукс с балкон.

2. Цената на пътуването е базирана на група от минимум 16 човека. При по-малък брой пътуващи, пакетната цена се завишава в зависимост от реалния брой пътуващи туристи.

3. Офертната цена е калкулирана при цени на самолетни билети за международни полети към дата 04.10.2018 от 1549 евро с включени летищни такси. При промяна на тези цени, пакетната цена ще се актуализира, съгласно цената на билетите към момента на резервация.

4. Единичното настаняване, тройното настаняване, както и настаняването с деца в каюта са на запитване, ако имате интерес към такъв тип настаняване, моля да ни информирате, за да Ви изпратим цените.

5. Информация за круизен кораб The Celebrity Solstice:

https://www.celebritycruises.com.au/ships/celebrity_solstice/

6. По желание, след круиза може да се организира продължение до Кернс с посещение на Големия бариерен риф + тропическата джунгла Куранда и Пърт - най-голям град и столица на щата Западна Австралия.

7. Ако желаете, в деня на плащането на аванса по пътуването, можете да сключите застраховка "Отмяна на пътуването", която покрива рисковете от загуба на суми при невъзможност за пътуване, поради медицински или немедицински причини. Повече информация за продукта можете да намерите ТУК.

8. Допълнително ще получите списък на нужните документи и информация за издаване на Австралийска виза. Процедурата е без лично явяване.

9. ИНДИКАТИВЕН ГРАФИК НА ВИЗОВИТЕ ПРОЦЕДУРИ:

* До 30 декември: получаване в офиса на ПРК-ДМК необходимите документи за виза.

* До 10 декември: попълване и изпращане на визовия формуляр.

* До 30 януари: приключване на визовата процедура.

ЗА ВКЛЮЧВАНЕ В ГРУПАТА Е НЕОБХОДИМО:

1. Да платите в брой или да преведете в срок до 30.11.2018 г. в банковата ни сметка IBAN: BG52BPBI79401063230701, код BIC: BPBIBGSF, Юробанк И Еф Джи България АД, клон ФЦ София Лозенец, левовата равностойност на 2400 евро по фиксинга на БНБ за деня на плащането.
2. Да получим в срока от т.1 попълнена, приложената ЗАЯВКА, копие от платежното нареждане за превода (при заплащане по банков път) и задграничния паспорт.

3. Да платите в брой или да преведете в срок до 15.01.2019 г. в банковата ни сметка IBAN: BG52BPBI79401063230701, код BIC: BPBIBGSF, Юробанк И Еф Джи България АД, клон ФЦ София Лозенец, левовата равностойност на остатъка от пакетната цена и летищните такси по фиксинга на БНБ за деня на плащането.

bottom of page