top of page
АВСТРАЛИЯ + ТАСМАНИЯ + НОВА ЗЕЛАНДИЯ

Сидни, Мелбърн, Кернс, Големия Бариерен Риф, Пърт, Девънпорт, Хобарт
Нова Зеландия - Северен и Южен Остров

26 март - 13 април 2019 г.

esaias-tan-155315
pablo-heimplatz-237949
antoine-beauvillain-17799
stas-kulesh-56847
bobby-hendry-305614
joshua-hibbert-43527
vita-vilcina-274033
anderson-aguirre-57490
jeremy-bishop-93210
jeremy-bishop-114039
lindsey-costa-59037
quentin-leclercq-257420
rafael-leao-3076
jasper-van-der-meij-104066
blake-richard-verdoorn-64380
anderson-aguirre-78956
adam-edgerton-260662
abstractal-152424
ybrayym-esenov-50650
marc-james-113327

ПРОГРАМА

26 март

Полет София – Доха.

 

27 март

Полет Доха – Пърт. Пристигане в Пърт – най-големият град в западна Австралия, носещ името си от черните лебеди, видени там за пръв път от европейците през 90-те години на XVII в.

Трансфер до хотела и настаняване. Нощувка.

 

28 март

Закуска. Туристическата програма започва с едночасов круиз по каналите, свързващи Остин бей с Индийския океан, по време на който ще се насладите на красивите гледки и ще можете да наблюдавате делфините, които обитават залива. След обяд - туристическа програма в пристанищното западноавстралийско градче Фриймантъл, прочуто със своето добре запазено архитектурно наследство. По време на тура ще видите хълма-паметник на Фримантъл, най-старата постройка в щата Западна Австралия, разположена на брега на Индийския океан – Кръглата къща, пристанището, улицата на капучиното, известна заради многобройните си кафенета с голямо разнообразие на предлаганите видове кафе, както и ресторантите на открито.

Вечерта - трансфер до летището и полет Пърт - Кернс.

 

29 март

Ранно пристигане в Кернс – тропическата столица на Австралия и изходна точка на туровете до Големия бариерен риф. Трансфер и настаняване в хотела. Закуска. Свободно време за почивка или разходка в централната част на Кернс и района на пристанището. Нощувка.

 

30 март

Закуска. Целодневен тур до Големия бариерен риф – разположен по протежение от 2030 километра около североизточните брегове на Австралия, това е най-големият коралов риф на планетата. Турът включва: круиз на катамаран до рифа Moore Reef, екипировка за гмуркане, обяд на блок маса с тропическа кухня, посещение на подводна обсерватория, пътуване с лодка с прозрачно дъно.

Връщане в хотела и нощувка.

 

31 март

Закуска. Целодневен тур до екваториалната джунгла на Северен Куинсленд. Пътуване с туристически влак, въжен кабинков лифт и военни всъдеходи амфибии през джунглата, блата и реки и наблюдение на типичните за района растения и животни. Разходка из селището Куранда и запознаване с местните легенди и култура. Ще присъстваме на изпълнения на живо на аборигенски танци.

Трансфер до летището и вечерен полет Кернс – Мелбърн. Трансфер и настаняване в хотела. Нощувка в Мелбърн.

 

1 април

Закуска. Полудневна туристическа обиколка на Мелбърн, включваща Парламента, Митницата, градините Флагстаф, Университета, най-големия казино комплекс в Южното полукълбо, къщата на капитан Кук, Централната гара, тенис комплекса, трасето на състезанията от Формула 1.

Нощувка в Мелбърн.

 

2 април

Закуска. Целодневен тур “GREAT OCEAN ROAD ADVENTURE” - пътуване на запад по живописното  крейбрежие на Тасманийско море до известните каменни монолити “Седемте апостоли” – скални образувания, формирани с времето от огромните океански вълни, остров Арч, местността Розорбек и скалистото крайбрежие в района. По време на тура ще минем през характерните за щата Виктория рибарски и курортни селища. Късния следобед връщане в Мелбърн и нощувка.

 

3 април

Закуска. Целодневен тур “YARRA VALLEY WINERIES” - посещение на най-известния винарски район в Австралия, разположен по протежението на река Яра на север от Мелбърн. Пътуване с туристически влак, теглен от най-стария запазен в Австралия парен локомотив Puffing Billy през местността Dandenong Ranges и долината на река Яра. Посещение на винарните Fergusson's Winery, Rochford's Eyton, Domaine Chandon. В тура освен посещения на винарни, са включени обяд, дегустации на вино и билет за влакчето.

ДОПЪЛНИТЕЛЕН ТУР ДО ТАСМАНИЯ:

 

Трансфер до пристанището в Мелбърн и пътуване до Девънпорт с ферибота “Spirit of Tasmania”.

 

4 април 

Прекосяване на Тасмания

Пристигане в Девънпорт и отпътуване за Хобарт. Прекосяване на Тасмания от север на юг с автомобил под наем с попътно спиране в Лонсестън. По време на пътуването ще видите типичните за острова пейзажи, растителни и животински видове. Нощувка в Хобарт – столицата на Тасмания, известна с добре съхранената си колониална архитектура.

 

5 април

Туристическа програма в Сидни

Закуска. Трансфер до летището и полет Хобарт – Сидни. Трансфер и настаняване в хотела. След обяд - полудневна туристическа обиколка, включваща световно известната сграда на Операта в Сидни, историческия район The Rocks в централната част на града, Консерваторията, катедралата Св. Мери, Стария град, популярния Бондай бийч. След тура ще направим разходка из атрактивния Дарлинг харбър известен с множеството си ресторанти и заведения.

Нощувка в Сидни.

ОСНОВНА ПРОГРАМА:

Вечерен полет Мелбърн – Сидни.
Пристигане в Сидни и трансфер до хотела. Нощувка.

4 април

Свободна програма в Сидни или по желание прекосяване на залива на Сидни с ферибот и посещение на Менли Бийч – жилищен квартал, разположен на океана и предпочинато място за почивка и прекарване на свободното време от жителите на Сидни.

 

 

 

 

5 април

Туристическа програма в Сидни

Закуска.

Преди обед – свободна програма.

След обяд - полудневна туристическа обиколка, включваща световно известната сграда на Операта в Сидни, историческия район The Rocks в централната част на града, Консерваторията, катедралата Св. Мери, Стария град, популярния Бондай бийч. След тура ще направим разходка из атрактивния Дарлинг харбър известен с множеството си ресторанти и заведения.

Нощувка в Сидни.

6 април

Закуска. Свободна програма в Сидни.

 

7 април

Закуска. Трансфер и полет Сидни – Куинстаун. Трансфер и настаняване в хотела. Разходка из центъра на един от най-популярните курортни градове в Нова Зеландия и свободна програма. Нощувка.

 

 

8 април

Закуска. Целодневен тур до Fiordland – национален парк, известен със своите планини, езера, долини, фиорди, водопади и гъсти гори. Пътуване до езерото Те Анау и долината Еглингтън. Преминаване през тунела Хомър. Следва круиз по живописния фиорд Милфърд Саунд често отъждествяван като Осмото чудо на света в подножието на връх Митре. По време на круиза ще имате възможност да видите пълноводни  водопади, отвесни скали и характерната за района буйна растителност. Връщане в Куинстаун и нощувка.

 

9 април

Закуска. Тур до дългия 11 км. глетчер Франц Йозеф и Националния Парк Westland и целодневна обиколка на района. Пътуване по Западното Крайбрежие през Кромуeл, Уанака и Хавеа и преминаване през прохода Хааст, за да се стигне до Националния Парк Westland. Попътна спирка  в селището Франц Йозеф и разходка през тропическата гора на път за ледника. Глетчера Франц Йозеф е уникален природен феномен, при който може да се наблюдава глетчер на много ниска надморска височина. Нощувка във Франц Йозеф.

 

10 април

Закуска. Туристическа програма в градчето Шантитаун, основано през 1860 г. и свързано със златната треска, в което са съхранени повече от 30 сгради запазили духа на първите авантюристи заселили района.

Отпътуване за Крайстчърч през живописния район Греймаут с атракционния влак TranzAlpine. Пътуването с влака трае около 4 часа и преминава през Националния Парк Arthur's Pass, тунела Отира и местността Canterbury Plains, за да достигне до Крайстчърч.

Полет Крайстчърч – Окланд. Трансфер и настаняване в хотела.

 

11 април

Закуска. Полудневна туристическа обиколка на Окланд, включваща моста Harbour Bridge, яхтеното пристанище Westhaven Marina, търговският и финансов център на Окланд, загасналият вулкан Mount Eden, паркът Auckland Domain, търговският район Parnell Village, разходка по крайбрежната улица Tamaki Drive.

Свободна програма в Окланд.

 

12 април

Закуска. Свободно време в Окланд.

Трансфер до летището за полет Окланд-Доха.

 

13 април

Полет Доха – София.

Пакетна цена на човек в двойна стая при заплащане на депозит до 30 ноември

Основен пакет:
Хотели 3* - 5890 евро

Хотели 4* - 6450 евро

Тур до остров Тасмания:

Хотели 3* - 390 евро

Хотели 4* - 420 евро

Пакетна цена на човек в двойна стая при заплащане на депозит след 30 ноември :

Основен пакет:
Хотели 3* - 6100 евро

Хотели 4* - 6650 евро

Тур до остров Тасмания:

Хотели 3* - 410 евро

Хотели 4* - 440 евро

ПАКЕТ УСЛУГИ ОСНОВНА ПРОГРАМА:

 • Самолетни билети за международни и вътрешни полети София – Доха – Пърт – Кернс – Мелбърн – Сидни – Куинстаун; Крайсчърч – Окланд – Доха – София;

 • 1 нощувка + закуска в Пърт в двойна стая;

 • 3 нощувки + закуски в Мелбърн в двойна стая;

 • 4 нощувки + закуски в Сидни в двойна стая;

 • 3 нощувки + закуски в Кернс в двойна стая;

 • 2 нощувки + закуска в Окланд в двойна стая;

 • 2 нощувки + закуски в Куинстаун в двойна стая;

 • 1 нощувка + закуска във Франц Йозеф в двойна стая;

 • Трансфери летище-хотел-летище в Пърт, Сидни, Мелбърн, Кернс, Куинстаун, Крайсчърч, Окланд;

 • Целодневна туристическа програма в Пърт;

 • Полудневна туристическа обиколка на Сидни;

 • Полудневна туристическа обиколка на Мелбърн;

 • Полудневна туристическа обиколка на Окланд;

 • Целодневен тур до Големия Бариерен Риф от Кернс с включен обяд;

 • Целодневен тур до екваториалната джунгла на Северен Куинсленд от Кернс.

 • Целодневен тур “YARRA VALLEY WINERIES” от Мелбърн;

 • Целодневен тур “GREAT OCEAN ROAD ADVENTURE” от Мелбърн;

 • 4-дневната туристическа програма на Южния Остров в Нова Зеландия, описана в програмата;

 • Билет за панорамния влак Tranz Alpine на Южния Остров в Нова Зеландия;

 • Круиз по фиорда Милфърд Саунд на Южния Остров в Нова Зеландия;

 • Всички входни и паркови такси по програмата.

 • Водач на групата от България.

 • Здравна застраховка с покритие 10 000 Евро.

ПАКЕТ УСЛУГИ ДОПЪЛНИТЕЛЕН ТУР ДО О. ТАСМАНИЯ:

 • 1 нощувкa на ферибота “SPIRIT OF TASMANIA” в стандартна двойна каюта;

 • Прекосяване на Тасмания с автомобил;

 • 1 нощувка + закуска в столицата Хобарт, в двойна стая в хотел Customs House 3*/Grand Chancellor Hobart 4* или подобни;

 • Самолетен билет Хобарт – Сидни;

 • Водач-придружител на групата от България;

 • Здравна застраховка с покритие 10 000 Евро.

ЗАБЕЛЕЖКИ:

Пакетната цена не включва:

*    обедите и вечерите, които не са описани в пакета услуги.

2. Пакетната цена е валидна при заплащане на депозита по пътуването преди 30 ноември.

3. Офертната цена е калкулирана при цени на самолетни билети за международни и вътрешни полети към дата 26.09.2018 от 1583 евро + 458 евро летищни такси. При промяна на тези цени, пакетната цена ще се актуализира, съгласно цената на билетите към момента на резервация.

4. В случай, че броят на пътуващите изисква настаняване в единична стая на някой от участниците, той доплаща разликата в цените на двойна и единична стая, която е в размер на 1046 Евро за хотели 3* и 1672 Евро за хотели 4*, за всичките седемнадесет нощувки.

5. Цената на пътуването е базирана на група от минимум 16 човека. При по-малък брой пътуващи се налага доплащане на база на реалния брой записани туристи.

6. Калкулацията на пакетната цена е направена при обменни курсове на AUD към EUR  AUD 1 = 0.62 EUR, NZD към EUR NZD 1 = 0.57 EUR. При промяна на курса с повече от 3 %, съгласно Закона за Туризма, туроператорът има право да актуализира пакетната цена със същия процент. 

7. Ако желаете, в деня на плащането на аванса по пътуването, можете да сключите застраховка "Отмяна на пътуването", която покрива рисковете от загуба на суми при невъзможност за пътуване, поради медицински или немедицински причини. Повече информация за продукта можете да намерите ТУК.

8. В цената на основния пакет са калкулирани полет Мелбърн-Сидни и две нощувки в Сидни, които са приспаднати от пакетната цена за допълнителния тур до о. Тасмания.

9. Полетът Окланд-Доха е директен и с продължителност 17 ч. и 50 мин. За тези, които не желаят да летят толкова дълго, можем да организираме транзитно пътуване с 1 нощувка и туристическа програма в Куала Лумпур, срещу допълнително заплащане.

10. Допълнително ще получите списък на нужните документи и информация за издаване на Австралийска виза. Процедурата е без лично явяване.

11. ИНДИКАТИВЕН ГРАФИК НА ВИЗОВИТЕ ПРОЦЕДУРИ:

* До 10 декември: получаване в офиса на ПРК-ДМК необходимите документи за виза.

* До 20 декември: попълване и изпращане на визовия формуляр.

* До 20 януари: приключване на визовата процедура.

ЗА ВКЛЮЧВАНЕ В ГРУПАТА Е НЕОБХОДИМО:

1.  В срок до 30.11.2018 г. да платите в брой или да преведете по банковата ни сметка IBAN: BG52BPBI79401063230701, код BIC: BPBIBGSF, Юробанк И Еф Джи България АД, клон ФЦ София Лозенец, левовата равностойност на 2400 евро по фиксинга на БНБ за деня на плащането.

2. В срок до 30.11.2018 г. да попълните заявката за записване в групата.

3. В срок до 25.01.2019 г. Да платите в брой или да преведете левовата равностойност на остатъка от пакетната цена по фиксинга на БНБ за деня на плащането.

bottom of page