top of page
Обиколен тур на Канада и круиз до Аляска

Торонто, Ниагара, Монреал, Калгари, Квебек, Скалистите Планини, Виктория, Ванкувър

10 - 21 август 2021 г.

ПРОГРАМА

10 август

Полет София-Торонто с прекачване през европейско летище. Трансфер и настаняване в хотела в Торонто.

 

11 август

Полудневна туристическа обиколка на Торонто: пристанището, пазара Сейнт Лорънс, кулата Си Ен, Ентертейнмънт Дистрикт – центъра на нощния живот и забавленията, Каса Лома, финансовия център, Итън център, стадионите за хокей и бейзбол, стария квартал на пивоварните, китайския квартал.

 

12 август

Tур до Ниагарския водопад: пътуване с автобус през живописния район по пътя към водопадите, преминаване през историческия град Ниагара (Niagara on-the-Lake), разположен на бреговете на езерото Онтарио, посещение на местна винарска изба и възможност за дегустация на известните местни вина, цветния часовник, тур на водопадите с местен екскурзовод и посещение на туристическия център Тейбъл рок, откъдето най-добре може да се наблюдава най-големия от водопадите – Конската Подкова, пътуване с туристическо корабче, което отива в подножието на водопада.

 

13 август

Трансфер до гарата и отпътуване с влак за Монреал. По време на пътуването ще имате възможност да се насладите на природата на провинции Квебек и Онтарио. Трансфер и настаняване в хотела в Монреал. Възможност за вечерна разходка в старата част на града, известна с европейската си архитектура и множеството ресторанти и барове.

 

14 август

Полудневна туристическа обиколка на Монреал: базиликата Нотр Дам - копие на катедралата в Париж, параклиса Св. Йозеф, градския и финансов център, сградата на кметството и площада пред нея, разположени в стария град, френския квартал, Олимпийския стадион, хълма Мaунт Роял, о-в Св. Елена, пистата за Формула 1.

 

15 август

Еднодневен тур до Квебек: пътуване през провинция Квебек до Квебек Сити - първия голям град, основан от европейците в Канада и седалище на парламента на провинцията. Посещение на старата част на града, известна с типичната си френска архитектура, замъка Фронтенак, Цитаделата, старите укрепления, катедралата Нотр Дам, площад Роял, парламента, старото пристанище, водопада Монтморънси.

 

16 август

Трансфер до летището. Полет Монреал – Калгари. Полудневна туристическа обиколка на Калгари - старото и новото кметство, форт Калгари, кварталът Ингълууд, спортния център Талисман, музеят за изкуства Гленбоу, китайския квартал, пазара "Eau Claire", кметството, олимпийското село и съоръженията, построени за зимните  игри през 1988 г., историческата и модерната част на града, хълмът Скотсмен, откъдето се открива гледка към Калгари. Настаняване в хотела.

 

17 август

Целодневен тур до две от най-известните забележителности в Скалистите планини - емблематичното езеро Лейк Люис и планинския курорт Банф. Маршрутът включва още каньона Джонстън, езерото Ту Джек, езерото Морейн, долината на десетте върха, Изумруденото езеро, скалния мост, пресичащ река Кикинг Хорс и глетчера Виктория с гледката откриваща се към него, станала нарицателна за красотата на канадските Скалисти планини.

 

18 август

Трансфер до летището. Полет Калгари-Ванкувър. Трансфер и настаняване в хотела. Свободно време за разходка във Ванкувър.

 

19 август

Полудневна туристическа обиколка на Ванкувър, определян като един от най-живописните и красиви световни градове: Робсън Стрийт, квартала Гастаун, китайския квартал, Канада Плейс, Стенли Парк, градския пазар Гранвил, историческия център на Ванкувър.

 

20 август

Целодневен тур до Виктория и градините Бътчарт - пътуване с ферибот между Ванкувър и Виктория – столицата на Британска Колумбия. Маршрутът минава покрай Гълфовите острови, като в крайбрежните води могат да бъдат наблюдавани тюлени, китове и други. След акостирането във Виктория, разглеждане на пристанището и централната градска част, известна с красивите сгради, дело на един от най-известните канадски архитекти – Франсис Ратънбъри. Посещение на градините Бътчарт, простиращи се на повече от 50 акра земя. Отпътуване обратно за Ванкувър.

 

21 август

Трансфер до летището и полети до София с прекачване или продължение на програмата - круиз до Аляска.

Пакетни цена на човек в двойна стая в хотели 4*

При заплащане на депозит до 02 април: 11 460 лв.

При заплащане на депозит след 02 април: 11 740 лв.

ПАКЕТ УСЛУГИ, ВКЛЮЧЕНИ В ЦЕНАТА:

 • здравна застраховка;

 • самолетен билет София - Торонто, Ванкувър – София с прекачване с включени летищни такси;

 • самолетен билет Монреал-Калгари с включени летищни такси;

 • самолетен билет Калгари-Ванкувър с включени летищни такси;

 • билет за влака Торонто-Монреал;

 • 3 нощувки + закуски в Торонто в стая с две легла в хотел 4*;

 • 3 нощувки + закуски в Монреал в стая с две леглa в хотел 4*;

 • 2 нощувки + закуски в Калгари в стая с две легла в хотел 4*;

 • 3 нощувки + закуски във Ванкувър в стая с две легла в хотел 4*;

 • трансферите летище-хотел-летище в посещаваните градове;

 • полудневна туристическа обиколка на Торонто описана в програмата;

 • полудневна туристическа обиколка на Монреал описана в програмата;

 • полудневна туристическа обиколка на Калгари описана в програмата;

 • полудневна туристическа обиколка на Ванкувър описана в програмата;

 • еднодневния тур до град Квебек описан в програмата;

 • еднодневния тур до Ниагарския Водопад с включена разходка с корабче в подножието на водопада;

 • посещение на винарска изба в района на Ниагарския водопад с включена дегустация на вина;

 • еднодневния тур до Виктория и градините Бътчарт от Ванкувър описан в програмата;

 • еднодневния тур до Скалистите планини от Калгари описан в програмата;

 • водач на групата, пътуващ от България, който е бил многократно по маршрута.

 

ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА:

Торонто: Grand Hotel And Suites или подобен

Монреал: Novotel или подобен

Калгари: Fairmont Palliser или подобен

Ванкувър: Best Western Granville или подобен

ЗАБЕЛЕЖКИ ПО ОСНОВНАТА ПРОГРАМА:

1. При пътуване до Канада, българските граждани ще трябва да кандидатстват онлайн за електронно разрешение за пътуване (цената на разрешението от 7 канадски долара е включена в цената на пакета, а заплащането на таксата и попълването на бланката са грижа на организатора на пътуването).

2. В случай, че броят на пътуващите изисква настаняване в единична стая на някой от участниците, той доплаща разликата в цените на двойна и единична стая за 11-те нощувки, която е в размер на 2483 лева.

3. Пакетната цена е калкулирана при цена на самолетния билет (тарифа + летищни такси) за международните и вътрешните полети от 3131 лева. При промяна на тази цена, туроператорът има право да актуализира пакетната цена с размера на промяната на цената на самолетния билет.

4. Цената е калкулирана на база група група от минимум 12 човека. При по-малък брой пътуващи е възможна актуализация на пакетната цена в порядъка на 240 – 360 лева на човек  в зависимост от реалния брой на пътуващите.

5.  Калкулацията на пакетната цена е направена при обменни курсове на USD към EUR към 02.01.2020 г. - EUR 1 = USD 1.12.

При промяна на курса  с повече от 3%, съгласно Закона за Туризма, туроператорът има право да актуализира пакетната цена със същия процент.

7. Ако желаете, в деня на плащането на аванса по пътуването, можете да сключите застраховка "Отмяна на пътуването", която покрива рисковете от загуба на суми при невъзможност за пътуване, поради медицински или немедицински причини. Повече информация за продукта можете да намерите ТУК.

ЗА ВКЛЮЧВАНЕ В ГРУПАТА Е НЕОБХОДИМО:

1.  В срок до 02 април 2021 г. да платите в брой или да преведете по банковата ни сметка IBAN: BG52BPBI79401063230701, код BIC: BPBIBGSF, Юробанк И Еф Джи България АД, клон ФЦ София Лозенец, 3000 лева на човек.

2. В срок до 20 април 2021 г. да попълните заявката за записване в групата.

3. В срок до 29 май 2021 г. да платите 2800 лв. на човек по банковата ни сметка.

4. В срок до 3 юли 2021 г. да преведете остатъка от пакетната цена.

Продължение - седемдневен круиз
до Аляска

22 - 29 август 2021 г.

ПРОГРАМА

22 aвгуст

Закуска и напускане на хотела. Трансфер до круизния терминал, чек-ин и качване на кораба. Отплаване и вечеря.

 

23 aвгуст

Плаване покрай живописните брегове на Британска Колумбия, и наблюдение на типичната за тази част на Северна Америка природа. Закуска, обяд и вечеря на борда на кораба, и възможност за ползване на всички допълнителни услуги предоставяни на борда.

 

24 aвгуст

Преминаване през фиорда Трейси Армс и наблюдение на глетчерите Сойър – едно незабравимо пътешествие изпълнено с гледки към стръмни гранитни възвишения, водопади, покрити със сняг върхове и спиращите дъха глетчери. Пристигане в град Джуно – столицата на Аляска и историческо средище на златотърсачи по време на златната треска. Възможности за допълнителни екскурзии.

Закуска, обяд и вечеря на борда.

 

25 aвгуст

Пристигане в град Скагуей, Аляска. Историческото градче и неговите реставрирани сгради с архитектура от 19 век дават най-добра представа, как е изглеждала тази част на света по времето на златната треска в района на Клондайк. Възможност за пътуване с автентичната железница из красивите планински проходи в района. Закуска, обяд и вечеря на борда.

 

26 aвгуст

Плаване през красивия национален парк Глейсър Бей. Наблюдение от удобството на борда на кораба на многото глетчери дали името на парка, както и на извисяващите се планински върхове и при късмет на някои от най-интересните обитатели на района – гърбатите китове. Закуска, обяд и вечеря на борда.

 

27 aвгуст

Акостиране в Кечикан, Аляска. Познат като световната столица на сьомгата, тук можете да опитате едни от най-пресните и вкусни ястия със сьомга. Градът е известен и като древен център на местното население – племето Тилингит, известни със своите тотеми, разположени на много места в района. Възможност за допълнителни екскурзии – преходи, турове с кану, риболов и т. н. Закуска, обяд и вечеря на борда.

 

28 aвгуст

Плаване обратно на юг през очарователния проток Инсайт Пасидж, разположен на границата между Аляска и Канада. Закуска, обяд и вечеря на борда на кораба, и възможност за ползване на всички допълнителни услуги предоставяни на борда.

 

29 aвгуст

Пристигане във Ванкувър, напускане на кораба, трансфер до летището и полет до София, през транзитно летище.

Разпечатай офертата в PDF

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ДВОЙНА КАЮТА НА ПЪЛЕН ПАНСИОН:

Във вътрешна каюта: 1836 лева

В каюта с люк: 2795 лева

 

* При интерес можем да предложим цени и настаняване и в други налични типове каюти.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

* 7 нощувки в съответната каюта на борда на круизен кораб Holland America Volendam;

* закуска, обяд и вечеря на борда на кораба;

* 100 щатски долара кредит на човек, които може да ползвате на борда;

ЦЕНАTA НЕ ВКЛЮЧВА:

* допълнителните екскурзии по време на круиза (по желание);

* виза за САЩ 

* такса обслужване по време на круиза (задължително се заплаща) - 12.50 долара, на човек, на денонощие, заплаща се на място;

* доплащане за настаняване в единична вътрешна каюта – 1492 лева, в единична каюта с люк – 2259 лева;
* трансфер хотел-пристанище във Ванкувър.

 

ЗАБЕЛЕЖКИ ЗА ПРОДЪЛЖЕНИЕТО ДО АЛЯСКА:

1. За записване за продължението е необходимо към депозита за основната програмата да бъдат добавени 1200 лева  на човек в двойна каюта.

2. Цената на круиза е актуална към 14.02.2021г. Круизната компания запазва правото си на промени и цените подлежат на препотвърждение към момента на резервация.

3. При записване на минимум 10 човека за продължението до Аляска, при желание на пътуващите към цената може да бъде включен и водач от нашия офис, което ще завиши цената с около 10-14%  (в зависимост от крайния брой пътуващи).

Можем да предложим и още два варианта на продължения на екскурзията:

 

Риболов на сьомга в Кембъл Ривър
или

Гризли, китове и косатки - сафари в протока Найт

 

При интерес моля да се свържете с нас, за да ви изпратим актуална информация за свободни места и цени, тъй като наличността е ограничена.

bottom of page