top of page
АВСТРАЛИЯ + ТАСМАНИЯ + НОВА ЗЕЛАНДИЯ

Сидни, Мелбърн, Кернс, Големия Бариерен Риф, Пърт, Девънпорт, Хобарт
Нова Зеландия - Северен и Южен Остров

esaias-tan-155315
pablo-heimplatz-237949
antoine-beauvillain-17799
stas-kulesh-56847
bobby-hendry-305614
joshua-hibbert-43527
vita-vilcina-274033
jeremy-bishop-93210
rafael-leao-3076
jasper-van-der-meij-104066

ПРОГРАМА

Ден 1

12.25 ч. – 18.05 ч.Полет София – Доха.

 

Ден 2

02.05 ч. – 18.25 ч. Полет Доха – Пърт.

Пристигане в Пърт – най-големият град в западна Австралия, носещ името си от черните лебеди, видени там за пръв път от европейците през 90-те години на XVII в.

Трансфер до хотела и настаняване. Нощувка.

 

Ден 3

Закуска. Туристическата програма започва с едночасов круиз по каналите, свързващи Остин бей с Индийския океан, по време на който ще се насладите на красивите гледки и ще можете да наблюдавате делфините, които обитават залива. След обяд - туристическа програма в пристанищното западноавстралийско градче Фриймантъл, прочуто със своето добре запазено архитектурно наследство. По време на тура ще видите хълма-паметник на Фримантъл, най-старата постройка в щата Западна Австралия, разположена на брега на Индийския океан – Кръглата къща, пристанището, улицата на капучиното, известна заради многобройните си кафенета с голямо разнообразие на предлаганите видове кафе, както и ресторантите на открито.

Вечерта - трансфер до летището и полет Пърт - Кернс.

 

Ден 4

Ранно пристигане в Кернс – тропическата столица на Австралия и изходна точка на туровете до Големия бариерен риф. Трансфер и настаняване в хотела. Закуска. Свободно време за почивка или разходка в централната част на Кернс и района на пристанището. Нощувка.

 

Ден 5

Закуска. Целодневен тур до Големия бариерен риф – разположен по протежение от 2030 километра около североизточните брегове на Австралия, това е най-големият коралов риф на планетата. Турът включва: круиз на катамаран до рифа Moore Reef, екипировка за гмуркане, обяд на блок маса с тропическа кухня, посещение на подводна обсерватория, пътуване с лодка с прозрачно дъно.

Връщане в хотела и нощувка.

 

Ден 6

Закуска. Целодневен тур до екваториалната джунгла на Северен Куинсленд. Пътуване с туристически влак, въжен кабинков лифт и военни всъдеходи амфибии през джунглата, блата и реки и наблюдение на типичните за района растения и животни. Разходка из селището Куранда и запознаване с местните легенди и култура. Ще присъстваме на изпълнения на живо на аборигенски танци.

Трансфер до летището и вечерен полет Кернс – Мелбърн. Трансфер и настаняване в хотела. Нощувка в Мелбърн.

 

Ден 7

Закуска. Полудневна туристическа обиколка на Мелбърн, включваща Парламента, Митницата, градините Флагстаф, Университета, най-големия казино комплекс в Южното полукълбо, къщата на капитан Кук, Централната гара, тенис комплекса, трасето на състезанията от Формула 1.

Нощувка в Мелбърн.

 

Ден 8

Закуска. Целодневен тур “GREAT OCEAN ROAD ADVENTURE” - пътуване на запад по живописното  крейбрежие на Тасманийско море до известните каменни монолити “Седемте апостоли” – скални образувания, формирани с времето от огромните океански вълни, остров Арч, местността Розорбек и скалистото крайбрежие в района. По време на тура ще минем през характерните за щата Виктория рибарски и курортни селища. Късния следобед връщане в Мелбърн и нощувка.

 

Ден 9

Закуска. Целодневен тур “YARRA VALLEY WINERIES” - посещение на най-известния винарски район в Австралия, разположен по протежението на река Яра на север от Мелбърн. Пътуване с туристически влак, теглен от най-стария запазен в Австралия парен локомотив Puffing Billy през местността Dandenong Ranges и долината на река Яра. Посещение на винарните Fergusson's Winery, Rochford's Eyton, Domaine Chandon. В тура освен посещения на винарни, са включени обяд, дегустации на вино и билет за влакчето.

Трансфер до пристанището в Мелбърн и пътуване до Девънпорт с ферибота “Spirit of Tasmania”.

 

Ден 10

Пристигане в Девънпорт и отпътуване за Хобарт. Прекосяване на Тасмания от север на юг  с попътно спиране в Лонсестън. По време на пътуването ще видите типичните за острова пейзажи, растителни и животински видове. Нощувка в Хобарт – столицата на Тасмания, известна с добре съхранената си колониална архитектура.

 

Ден 11

Закуска. Трансфер до летището и полет Хобарт – Сидни. Трансфер и настаняване в хотела. След обяд - полудневна туристическа обиколка, включваща световно известната сграда на Операта в Сидни, историческия район The Rocks в централната част на града, Консерваторията, катедралата Св. Мери, Стария град, популярния Бондай бийч. След тура ще направим разходка из атрактивния Дарлинг харбър известен с множеството си ресторанти и заведения. Нощувка в Сидни.

 

Ден 12

Закуска. Свободна програма в Сидни.

 

Ден 13

Закуска. Трансфер и полет Сидни – Куинстаун. Трансфер и настаняване в хотела. Разходка из центъра на един от най-популярните курортни градове в Нова Зеландия и свободна програма. Нощувка.

 

Ден 14

Закуска. Целодневен тур до Fiordland – национален парк, известен със своите планини, езера, долини, фиорди, водопади и гъсти гори. Пътуване до езерото Те Анау и долината Еглингтън. Преминаване през тунела Хомър. Следва круиз по живописния фиорд Милфърд Саунд често отъждествяван като Осмото чудо на света в подножието на връх Митре. По време на круиза ще имате възможност да видите пълноводни  водопади, отвесни скали и характерната за района буйна растителност. Връщане в Куинстаун и нощувка.

 

Ден 15

Закуска. Пътуване до Националния Парк Westland и селището Франц Йозеф, разположено в подножието на едноименния глетчер. Пътуване по Западното Крайбрежие през Кромуeл, езерата Уанака и Хавеа и преминаване през живописния проход Хааст, за да се стигне до Националния Парк Westland. При липса на облачност може да наблюдавате и самия глетчер. Нощувка във Франц Йозеф.

 

Ден 16

Закуска. Туристическа програма в градчето Шантитаун, основано през 1860 г. и свързано със златната треска, в което са съхранени повече от 30 сгради запазили духа на първите авантюристи заселили района.

Отпътуване за Крайстчърч през живописния район Греймаут с атракционния влак TranzAlpine. Пътуването с влака трае около 4 часа и преминава през Националния Парк Arthur's Pass, тунела Отира и местността Canterbury Plains, за да достигне до Крайстчърч.

Полет Крайстчърч – Окланд. Трансфер и настаняване в хотела.

 

Ден 17

Закуска. Полудневна туристическа обиколка на Окланд, включваща моста Harbour Bridge, яхтеното пристанище Westhaven Marina, търговският и финансов център на Окланд, загасналият вулкан Mount Eden, паркът Auckland Domain, търговският район Parnell Village, разходка по крайбрежната улица Tamaki Drive.

Свободна програма в Окланд.

 

Ден 18

Закуска. Свободно време в Окланд.

Трансфер до летището.

16.15 ч. Полет Окланд-Доха.

 

Ден 19

00.20 ч. Пристигане в Доха.

07.10 ч. – 11.25 ч. Полет Доха – София.

ПАКЕТ УСЛУГИ ОСНОВНА ПРОГРАМА:

 • Самолетни билети за международни и вътрешни полети София – Доха – Пърт – Кернс – Мелбърн, Хобарт – Сидни – Куинстаун; Крайсчърч – Окланд – Доха – София;

 • 1 нощувка + закуска в Пърт в двойна стая в хотел 4* ;

 • 3 нощувки + закуски в Мелбърн в двойна стая в хотел 4* ;

 • 1 нощувка + закуска в Хобарт в двойна стая в хотел 4* ;

 • 2 нощувки + закуски в Сидни в двойна стая в хотел 4* ;

 • 3 нощувки + закуски в Кернс в двойна стая в хотел 4* ;

 • 2 нощувки + закуска в Окланд в двойна стая в хотел 4* ;

 • 2 нощувки + закуски в Куинстаун в двойна стая в хотел 4* ;

 • 1 нощувка + закуска във Франц Йозеф в двойна стая в хотел 4* ;

 • 1 нощувкa на ферибота “SPIRIT OF TASMANIA” в стандартна двойна каюта;

 • Трансфери летище-хотел-летище в Пърт, Сидни, Хобарт, Мелбърн, Кернс, Куинстаун, Крайсчърч, Окланд;

 • Целодневна туристическа програма в Пърт;

 • Полудневна туристическа обиколка на Сидни;

 • Полудневна туристическа обиколка на Мелбърн;

 • Прекосяване на Тасмания;

 • Полудневна туристическа обиколка на Окланд;

 • Целодневен тур до Големия Бариерен Риф от Кернс с включен обяд;

 • Целодневен тур до екваториалната джунгла на Северен Куинсленд от Кернс.

 • Целодневен тур “YARRA VALLEY WINERIES” от Мелбърн;

 • Целодневен тур “GREAT OCEAN ROAD ADVENTURE” от Мелбърн;

 • 4-дневната туристическа програма на Южния Остров в Нова Зеландия, описана в програмата;

 • Билет за панорамния влак Tranz Alpine на Южния Остров в Нова Зеландия;

 • Круиз по фиорда Милфърд Саунд на Южния Остров в Нова Зеландия;

 • Всички входни и паркови такси по програмата.

 • Опитен водач на групата от България, който е бил многократно по маршрута.

 • Здравна застраховка с покритие 10 000 Евро.

bottom of page