top of page

КРУИЗ НОВА ЗЕЛАНДИЯ И ЮЖНА АВСТРАЛИЯ

Окланд,  Бей ъф Айлъндс, Тауранга, Акароа, Дънидин, Дъски Саунд, Даутфул саунд, Милфорд саунд, Сидни и Мелбърн

ПРОГРАМА

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ден 1

Полет София – Доха.

 

Ден 2

Полет Доха – Окланд.

 

Ден 3

Сутринта - кацане в Окланд. Трансфер и ранно настаняване в хотела. Почивка и свободно време. Ще имате възможност да разгледате произведения на традиционните за острова изкуства в Auckland Art Gallery „Toi o Tāmaki”, любителите на подводния свят ще могат да посетят аквариума Kelly Tarlton’s, а тези, които предпочитат природата могат да посетят някой от многобройните паркове, разположени в кратери на загаснали вулкани. Нощувка.

 

Ден 4

Закуска. Полудневна туристическа обиколка на Окланд, включваща моста Harbour Bridge, яхтеното пристанище Westhaven Marina, търговският и финансов център, загасналият вулкан Mount Eden, паркът Auckland Domain, търговският район Parnell Village, разходка по крайбрежната улица Tamaki Drive.

Следобяд – качване на борда на круизния кораб. Отплаване за Бей ъф Айлъндс. Свободно време и нощувка.

 

Ден 5

Сутринта - акостиране в Бей ъф Айлъндс. Свободно време за почивка на плажа или разходка из града и допълнителна туристическа програма. Бей ъф Айлъндс включва 144 острова, със закътани заливчета и красиви плажове. Заливите са много популярни сред запалените рибари и притежателите на яхти. Водите в района са обитавани от различни видове - китове, пингвини, делфини. Вечерта – отплаване за Тауранга.

 

Ден 6

Сутринта - акостиране в Тауранга. Свободно време за почивка на плажа или разходка из града и допълнителна туристическа програма. Тауранга е най-големият град в района на „залива на изобилието” и предлага много възможности за почивка и забавления. Ако искате да усетите местната атмосфера, можете да посетите някой от многобройните моряшки кръчми и барове, разположени в района на пристанището. Привечер отплаване към Акароа.

 

Ден 7

Плаване из Тихия океан.

 

Ден 8

Сутринта – акостиране в Акароа, където ще имате възможност да посетите вулканичното пристанище и да видите типичните новозеландски пъстри делфини порода „Хектор”  и други интересни морски видове. Привечер -  отплаване за Дънидин.

Ден 9

Сутринта - акостиране в Дънидин. Както навсякъде в Нова Зеландия, така и в този град природата оставя своят отпечатък върху градската среда. Живописните хълмове и викторианският стил на сградите създават неповторима атмосфера, а сред най-интерсните местни забележителности са замъка „Ларнах” и стръмната улица Болдуин.

Следобед - корабът отплава за югозападната част на острова.

 

Ден 10

Денят ще премине на борда на кораба, а маршрутът минава през фиорда Дъски Саунд, в чиито води често се наблюдават делфини и тюлени. Внушителните склонове и стръмни брегове са обсипани със стотици водопади, изливащи тонове вода от грандиозни височини.  По-късно корабът ще премине през Даутфул саунд и Милфорд саунд, който често е определян като осмото чудо на света. Първите сведения за посетители на фиордите датират от преди 1000 години, когато племена, населявали южната част на острова, са ловували в района. Пътеките, по които те са минавали, се използват и сега и правят района особено интересен за пътешествениците.

 

Ден 11

Прекосяване на Тазманово море.

 

Ден 12

Акостиране в Сидни. Туристическа обиколка на града – маршрутът минава покрай сградата на Операта, историческия район The Rocks в централната част на града, Консерваторията, катедралата Св. Мери, Стария град, популярния Бонди бийч. Нощувка на борда на кораба.

 

Ден 13
Свободно време в Сидни.
Вечерта – отплаване за Мелбърн.

 

Ден 14

Плаване из Тихия океан.

 

Ден 15

Акостиране в Мелбърн и напускане на кораба. Често наричан „Париж на южното полукълбо“, известен със своите величествени сгради и широки булеварди. Мелбърн впечатява с автентична атмосфера, съхранена в тесните улички, изпълнени с уютни кафенета и магазинчета, над които от друга страна се извисяват модерни сгради и небостъргачи. Най-известните забележителности  са Площада на федерацията, катедралата Св. Павел и кралската ботаническа градина. Следобяд - настаняване в хотела и свободно време. Нощувка в Мелбърн.

 

Ден 16

Закуска. Свободно време в Мелбърн.

Вечерта – трансфер до летището и полет Мелбърн – Доха -  София.

 

Ден 17

Кацане в София.

ВАЖНО! По ваше желание, след круиза може да се организира продължение на тура до Кернс и Големия бариерен риф, Ред Рок и Алис Спрингс.

ПАКЕТ УСЛУГИ:

* Самолетни билети за полети София – Доха – Окланд; Мелбърн – Доха – София;

* 12 нощувки в двойна каюта на борда на круизен кораб Celebrity Solstice;

* Закуска, обяд, вечеря и междиннни хранения

* Задължителна такса обслужване на борда на кораба в размер на 12,95 USD на вечер, на човек за каюти тип Класик вътрешна;

* 1 нощувка + закуски в Окланд в двойна стая в хотел Sky City Hotel 4* или подобен;

* 1 нощувка + закуска в Мелбърн в двойна стая в хотел Travelodge Southbank 4* или подобен

* Трансфери летище-хотел-пристанище в Окланд;

* Трансфери пристанище-хотел-летище в Мелбърн;

* Полудневна туристическа обиколка на Окланд;

* Полудневна туристическа обиколка на Мелбърн;

* Водач на групата от България;

* Здравна застраховка с покритие 10 000 Евро.

bottom of page