top of page

ФИДЖИ, ВАНУАТУ, НОВА КАЛЕДОНИЯ И СИДНИ

КРУИЗНО ПЪТУВАНЕ ИЗ ОКЕАНИЯ И КОРАЛОВО МОРЕ - НУМЕА, МИСТЪРИ АЙЛАНД, МАРЕ, ПОРТ ВИЛА, СУВА, ЛАУТОКА, ЛИФУ

ПРОГРАМА

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ден 1

Полет София – Доха.

Полет Доха – Сидни.

 

Ден 2

Кацане в Сидни - столица на щата Нов Южен Уелс, разположен в югоизточната част на страната. Трансфер до хотела и нощувка.

 

Ден 3

Закуска. Туристическа обиколка на града, включваща световно известната сграда на Операта в Сидни, историческия район The Rocks в централната част на града, Консерваторията, катедралата Св. Мери, Стария град, популярния Бондай бийч.

Следобяд – качване на борда на круизния кораб и отплаване за Нова Каледония. Свободно време и нощувка.

 

Ден 4 

Плаване на борда на кораба из Тихия океан (Коралово море).

 

Ден 5 - Нумеа

Сутринта - акостиране в Нумеа - столицата на френската отвъдморска територия Нова Каледония. Градът е известен със старинни сгради във френски стил и красиви плажове. Ще имате възможност за развлечения и запознаване с местната култура. За почитателите на гастрономията препоръчваме посещение на Port Moselle Market, предпочитан заради пресните и висококачествени морски дарове, които се предлагат там.

Привечер - връщане на борда за вечеря и нощувка и отплаване към о. Мисъри.

 

Ден 6 – Мистъри Айлънд

Сутринта – акостиране на о. Мистъри, характерен със спокойствието и живописните гледки на пясъчни плажове, палми и коралови рифове. Островът не е обитаем, поради вярването, че е обитаван от духове, но при пристигането на круизни кораби местните от съседните острови донасят продукцията си и пасажерите могат да опитат местни ястия и кафе, характерни за региона. Има възможност да вземете участие в тур с лодка или гмуркане в кристалните води около острова, в които може да се видят останки от потънали кораби.

Привечер - връщане на борда за вечеря и нощувка и отпътуване за о. Маре.         

 

Ден 7 – Маре

Сутринта – акостиране на о. Маре, покрит със смайващи джунгли и обграден от коралови рифове, където животинският и растителен свят спират дъха на всеки, имал удоволствието да ги посети. Рибарство и земеделие са основният поминък на местните, но туризмът е бързоразвиваща се индустрия, носеща значителни приходи в местната икономика.

Привечер - връщане на борда за вечеря и нощувка.

                                                             

Ден 8 – Порт Вила

Сутринта – акостиране в Порт Вила, столицата на Република Вануату, разположена върху остров Ефате  и обгърната от тропически гори, великолепни океански плажове и чист въздух. Градът предлага множество възможности за любознателни дейности като разходка с яхта или подводни експедиции. Културният център на Порт Вила разкрива пред посетителите си своите художествени, археологични и етнографски колекции. Внимание заслужават англиканската църква в Табаге, католическата църква и презвитерианската църква в „Парка на независимостта“.

Привечер - връщане на борда за вечеря и нощувка и отплаване.

 

Ден 9 – открито море

Плаване на борда на кораба из Тихия океан (Коралово море).

 

Ден 10 – Сува

Акостиране на о. Вита Леву на най-голямото пристанище във Фиджи, намиращо се в избраната през 1882  г. столица – град Сува. Като един от най-космополитните градове в района на Тихия океан, в него ще срещнете търговски центрове, множество ресторанти, а също и магазинчета с местна продукция. Сред възможните места за посещение по време на престоя са някой от множеството паркове като Търстън, градската библиотека, построена в колониален стил и музея Фиджи.

Привечер връщане на борда за вечеря и отплаване за Лаутока.

 

Ден 11 - Лаутока

Акостиране в Лаутока – вторият по големина град на Фиджи, наричан още Захарният град, заради отглеждането на захарна трастика. Можете да навлезете във вътрешността на острова като посетите Национален парк Корояниту или да останете в града и да разгледате местната ботаническа градина и яхтеното пристанище.

Вечерта – връщане на борда за вечеря и отплаване за Нова Каледония.

 

Ден 12 – открито море

Плаване на борда на кораба из Тихия океан (Коралово море).

 

Ден 13 – Лифу

Сутринта - акостиране на о. Лифоу. Островът е част от архипелага на Нова Каледония, който е територия на Франция. Тук ви очаква автентична атмосфера и среща с културата и бита на архипелага. Обърнете внимание на сувенирите, ръчно изработени от местните, чиито домове са дървените къщи, сгушени в буйната тропическа растителност. Основна забележителност на острова е църквата Notre Dame de Lourdes като по пътя към нея ще забележите множество статуи-тотеми, а любителите на плажа ще могат да отпочинат върху белите пясъци на плажът Еасу.

Привечер – връщане на борда за вечеря и отплаване за Фиджи.

Дни 14 и 15 – открито море

Плаване на борда на кораба из Тихия океан (Коралово море).

 

Ден 16 – Сидни

Акостиране в Сидни и свободна програма.

Вечерта – трансфер до летището за полет Сидни – Доха.

Полет Доха – София.

ПАКЕТ УСЛУГИ:

* Самолетни билети за международни полети София – Доха – Сидни – Доха – София;

* 14 нощувки в двойна каюта на борда на круизен кораб VOYAGER of the Seas;

* Закуска, обяд, вечеря и междинни хранения;

* 1 нощувка + закуска в Сидни в двойна стая;

* Трансфери летище-хотел-пристанище в Сидни;

* Трансфери пристанище-летище в Сидни;

* Полудневна туристическа обиколка на Сидни;

* Здравна застраховка с покритие 10 000 Евро.

bottom of page