top of page
Обиколен тур на Мексико

Мексико Сити, Тукстла Гутиерес, Сан Кристобал де лас Касас, Паленке, Кампече,

Уксмал, Мерида, Чичен Итца, Канкун

ПРОГРАМА

Ден 1

Полети София - Мексико Сити с прекачване през европейско летище.

Пристигане в Мексико Сити. Трансфер и настаняване в хотела.

 

Ден 2

Закуска. Целодневна туристическа обиколка на Мексико Сити, включваща историческия център на града, площад Зокало, градската Катедрала, Президентския Дворец, Базиликата Санта Мария де Гуадалупе. Посещение на Националния Антропологически музей, считан за един от най-значимите музеи, както в Латинска Америка, така и в света. Следва посещение на археологическия обект Теотиуакан - монументален град от пирамиди, дворци и храмове. Смята се, че е заселен около 100 г. пр.н.е. и е имал над 100 000 жители към 500 г. За първите шест века след Христа Теотиуакан е бил вероятно най-влиятелният център на политическа, религиозна и културна власт в Централна Америка. Ацтеките, които идват по-късно, вярват, че космосът е създаден тук.
Връщане в хотела в Мексико Сити.

Ден 3

След закуската, трансфер до летището.
Ранен полет Мексико Сити – Тукстла Гутиерес.
Посещение на каньона Сумидеро, известен с планинските си скали, чиято най-висока точка достига 1000 м., а в подножието му тече река Грихалва. Разходка с лодка по реката за опознаване района на каньона. Отпътуване за едно от най-старите селища в Мексико - Сан Кристобал де лас Касас и попътно посещение на бялата църква Сан Хуан Чамула.
Пристигане в Сан Кристобал де лас Касас и настаняване в хотела.


Ден 4

След закуска – отпътуване за водопада Мисол Ха, чиято височина достига 35 м., а водите в басейна му с почти правилна кръгла форма са кристално сини, заради високото минерално съдържание. Можете да се разходите в пещерата зад водопада или да се освежите във водите на басейна му. Следобяд - пристигане в Паленке. Настаняване в хотела и нощувка.

 

Ден 5

Закуска. Тур до Паленке - един от градовете на маите, важен културен, политически и религиозен център и достигащ разцвет през 7-ми век. През 1981 г. е обявен за защитена територия, а ЮНЕСКО го включва в Списъка на световното и културно наследство през 1987 г. Маршрутът продължава с пристанищния град Кампече – столица на едноименния щат, разположена на Мексиканския залив. Възможност за разходка с туристически трамвай. Настаняване в хотела и нощувка.

 

Ден 6

Закуска. Отпътуване за Уксмал - един от най-ярките примери за архитектурния стил Пуук. Считан за върхово архитектурно постижение, днес Ускмал е част от Световното културно и историческо наследство на ЮНЕСКО. Отпътуване за Мерида, столицата на щата Юкатан, където ще видите площадът на Независимотта и монументът Пасео дел Монтехо. Настаняване в хотела и нощувка.

 

Ден 7

Закуска. Тур до Чичен Ица, центърът на цивилизацията на Маите в миналото, а през 2007 г. е обявен за едно от новите седем чудеса на света. Пирамидата Кукулкан е храмово съоръжение, оцеляло сред останките на древния град. Посещение и на Сеноте Ик-Кил - подземно карстово езеро, впечатляващо с рядка естествена красота. Плуването в езерото е разрешено.
Пристигане в Канкун вечерта и настаняване в хотела.


Дни 8 и 9

Свободен ден за почивка на плажа или допълнителна туристическа програма.

 

Ден 10

Свободна програма в Канкун.

Освобождаване на хотела и трансфер до летището.

Полет Канкун – Париж.

 

Ден 11

Кацане в Париж и попътна нощувка в хотел в района на летището.

 

Ден 12

Полет до София.

ПАКЕТ УСЛУГИ, ВКЛЮЧЕНИ В ЦЕНАТА:

  • Самолетни билети с включени летищни такси KLM и AirFrance София-Амстердам/Париж-Мексико Сити, Канкун-Париж-София;

  • Самолетен билет с включени летищни такси за вътрешен полет Мексико Сити – Тукстла;

  • Настаняване в двойна стая по време на туристическата програма (6 нощувки + закуски) в хотели категория 4*;

  • Настаняване в двойна стая в Канкун за 3 нощувки на база All Inclusive, в избраната категория хотел;

  • Транспорт по време на цялата програма в Мексико с климатизиран автобус;

  • Входни такси за обектите описани в програмата;

  • Трансфер при пристигане в Мексико Сити;

  • Трансфер от хотела в Канкун до летището;

  • Здравна застраховка с покритие 10 000 Евро;

  • Водач на групата от България.

bottom of page