top of page
Шампан, Лоара и Нормандия

Шампан, Реймс, Нормандия, Каен, Мон-Сен-Мишел, Блоа

04 - 11 юли 2024 г.

pexels-nadi-lindsay-2672898.jpg

ПРОГРАМА

04 юли

Полет София-Париж.

Отпътуване до Шампан - най-северната лозарска област във Франция. Регионът е световно известен с производството на пенливото си бяло вино. По пътя ще посетим изба на производител на шампанско и ще дегустираме неговата продукция. Настаняване в хотел в района на Реймс и нощувка. 

 

05 юли

Закуска. Програмата за деня ще започне с разходка из лозята на Шампан. Посещение на винарна, където ще научим подробности за производството на шампанското - от прибирането на реколтата до неговата продажба. Естествено ще направим дегустация. Следва обяд в местен ресторант /включен в цената/- Посещение на Шанз-Елизе на Шампан, където се намира една от най-големите колекции на бутилки шампанско в света. Обиколката продължава с посещение на град Овилер и мемориала на Дом Периньон, както и на къща за шампанско с включена дегустация. Турът ще завърши с разходка сред лозята и прекрасните гледки от района. Нощувка.

 

06 юли

Закуска. Програмата за деня започва с посещение на музея на шампанското, след което ще се отправим към град Каен в областта Нормандия. По път ще посетим Онфльор - едно от най-красивите градчета на "Брега на цветята" в Нормандия. Разположен на устието на река Сена, Онфльор привлича художниците още през XIX век с цветовете, пристанището, тесните и стръмни калдъръмени улички и впечатляваща средновековна архитектура.

Настаняване в хотел в района на Каен и нощувка.

 

07 юли

Закуска. Посещение на изба за производство на Калвадос с включена дегустация. Калвадос е ябълково бренди, получено чрез дестилация на сайдер, което се прави традиционно във френския регион Долна Нормандия. Алкохолната напитка се отличава със силен ванилов аромат и вкус на прясно разрязана ябълка, както и с нотки на червени плодове, на ядки или мед в зависимост от вида и възрастта.

Програмата продължава с посещение на мандра за производство на различни видове сирена с включена дегустация. Следва туристическа обиколка на Каен, известен с историческите си сгради, построени по време на управлението на Уилям Завоевателя.

Връщане в хотела и нощувка.

 

08 юли

Закуска. Денят започва с посещение на уникална за района на Нормандия винарска изба, където ще имаме възможността да опитаме от типичните за тази част на Франция вина. Следва посещение на музея на Байо, където ще видите световноизвестният гоблен от Байо – бродерия с дължина близо 70 метра и височина 50 сантиметра, която изобразява събитията, довели до Нормандското завладяване на Англия през 1066 г., водено от Уилям, херцог на Нормандия.

Следобяд отпътуване за Мон-Сен-Мишел.

Настаняване в хотел в района на Мон-Сен-Мишел и нощувка.

09 юли

Закуска. Посещение на Мон-Сен-Мишел – най-известния остров в Нормандия. Мон-Сен-Мишел се намира само на няколкостотин метра от сушата и е достъпен по време на отлива за многобройните поклонници в абатството, но едновременно с това е и защитен, тъй като настъпващият прилив блокира достъпа на потенциалните нападатели. Мон-Сен-Мишел и заобикалящият го залив са включени в списъка на ЮНЕСКО за обекти на световното наследство през 1979 г. Отпътуване за град Блоа, разположен в долината на р. Лоара, където по път ще посетим замъкът Шато дьо Шенонсо - една от най-популярните туристически дестинации във Франция, отличаващ се с това, че е построен над реката.

Настаняване в хотел в района на Блоа и нощувка.

 

10 юли

Закуска. Денят започва с посещение на замъка Шато дьо Блоа - резиденция на графовете на Блоа и някои френски крале. Жана д'Арк също отива там през 1429 г., за да бъде благословена от архиепископа на Реймс, преди да замине с армията си. Турът продължава с замъкът Шато дьо Шамбор - един от най-разпознаваемите замъци в света поради своята много отличителна френска ренесансова архитектура, която съчетава традиционни френски средновековни форми с класически ренесансови структури. Той е и най-големият замък в долината на Лоара, построен, за да служи като ловна хижа за крал Франциск I.

Следва посещение на винарска изба с включена дегустация.

Връщане в хотела и нощувка.

 

11 юли

Закуска. Трансфер до летището.

Полет Париж-София. 

Пакетна цена на човек в двойна стая при заплащане на депозит преди 26 април:

Пакет „ИКОНОМИЧЕН“ при настаняване в хотели 2*:               1880 eвро / 3680 лева

Пакет „СТАНДАРТ“ при настаняване в хотели 4*/5*:                   2440 eвро / 4770 лева

 

Пакетна цена на човек в двойна стая при заплащане на депозит след 26 април:

Пакет „ИКОНОМИЧЕН“ при настаняване в хотели 2*:              2050 евро / 4010 лева

Пакет „СТАНДАРТ“ при настаняване в хотели 4*/5*:                   2640 eвро / 5160 лева

ПАКЕТ УСЛУГИ, ВКЛЮЧЕНИ В ЦЕНАТА:

  • самолетни билети София-Париж-София;

  • медицинска застраховка в размер на 10000€;

  • транспорт по маршрута;

  • 7 нощувки със закуски в проверени хотели в района на Реймс, Каен, Блоа и Мон-Сен-Мишел;

  • частен целодневен тур на 05 юли с екскурзовод с включен транспорт;

  • обяд на 05 юли;

  • входни такси за всички посещавани обекти;

  • всички дегустации, изброени в програмата;

  • опитен водач от България, който познава добре маршрута.

ЗАБЕЛЕЖКИ:​

1. В случай, че броят на пътуващите изисква настаняване в единична стая на някой от участниците, той доплаща разликата в цените на двойна и единична стая за 7-те нощувки, която е 440 евро за хотелите 2* и 720 евро за хотелите 4*/5*.
2. Пакетната цена е калкулирана при цена на самолетния билет за полетите от 302 евро. При промяна на тази цена, туроператорът има право да актуализира пакетната цена с размера на промяната на цената на самолетния билет.
3. Цената на пътуването е базирана на група от минимум 6 човека. При по-малък брой пътуващи е възможно цените да се променят.

4. Ако желаете, в деня на плащането на аванса по пътуването, можете да сключите застраховка "Отмяна на пътуването", която покрива рисковете от загуба на суми при невъзможност за пътуване, поради медицински или немедицински причини. За повече информация за продукта можете да се свържете с нас.

ЗА ВКЛЮЧВАНЕ В ГРУПАТА Е НЕОБХОДИМО:​

1. Да платите в брой или да преведете в срок до 26.04.2024 г. по 2400 лв. на човек по банковата ни сметка IBAN: BG52BPBI79401063230701, код BIC: BPBIBGSF, Юробанк България АД.

2. Да получим в срока от т. 1 попълнена, приложената ЗАЯВКА, копие от платежното нареждане за превод на аванса за пътуването (при заплащане по банков път) и фотокопие от първата страница на задграничния паспорт на пътуващите. 

3. Да платите в брой или да преведете в срок до 26.05.2024 г. остатъка от пакетната цена по банковата ни сметка от т.1.

bottom of page