top of page
Шампан, Лоара, Нормандия +
Ветроходство и Вино

Шампан, Реймс, Нормандия, Льо Хавър, Мон-Сен-Мишел, Блоа

04 - 11 юли 2024 г.

pexels-nadi-lindsay-2672898.jpg

ПРОГРАМА

04 юли

Полет София-Париж.

Отпътуване до Шампан - най-северната лозарска област във Франция. Регионът е световно известен с производството на пенливото си бяло вино. По пътя ще посетим изба на производител на шампанско и ще дегустираме неговата продукция. Настаняване в хотел в района на Реймс и нощувка. 

 

05 юли

Закуска. Програмата за деня ще започне с разходка из лозята на Шампан. Посещение на винарна, където ще научим подробности за производството на шампанското - от прибирането на реколтата до неговата продажба. Естествено ще направим дегустация. Следва обяд в местен ресторант /включен в цената/- Посещение на Шанз-Елизе на Шампан, където се намира една от най-големите колекции на бутилки шампанско в света. Обиколката продължава с посещение на град Овилер и мемориала на Дом Периньон, както и на къща за шампанско с включена дегустация. Турът ще завърши с разходка сред лозята и прекрасните гледки от района. Нощувка.

 

06 юли

Закуска. Посещение на музея на шампанското, след което ще се отправим към град Льо Хавър в областта Нормандия. Льо Хавър е голям пристанищен град, разположен на десния бряг на устието на река Сена. През 2005 г. ЮНЕСКО включва града като обект на световното културно наследство заради уникалната му архитектура и история.

Качване на борда на ветроходна яхта, където през следващите три дни ще имаме възможността да се научим на ветроходство. Ще опитаме 4 отделни вина от Бордо, както и ще научим интересни факти за плаването и виното.  Вечеря и нощувка на борда на яхтата.   

 

07 юли

Закуска. Плаване покрай бреговете на Нормандия с кратки спирки в малки пристанища. Днес ще преминем и начален курс по ветроходство и управление на яхта. Ще опитаме и по 4 отделни вина от Шампан и Бургундия. Вечеря и нощувка на борда на яхтата.  

 

08 юли

Закуска. Днес ще завършим плаването покрай бреговете на Нормандия и по обед ще освободим яхтата и ще отпътуваме за Мон-Сен-Мишел. Настаняване в хотел в района на Мон-Сен-Мишел и нощувка.

09 юли

Закуска. Посещение на Мон-Сен-Мишел – най-известния остров в Нормандия. Мон-Сен-Мишел се намира само на няколкостотин метра от сушата и е достъпен по време на отлива за многобройните поклонници в абатството, но едновременно с това е и защитен, тъй като настъпващият прилив блокира достъпа на потенциалните нападатели. Мон-Сен-Мишел и заобикалящият го залив са включени в списъка на ЮНЕСКО за обекти на световното наследство през 1979 г. Отпътуване за град Блоа, разположен в долината на р. Лоара, където по път ще посетим замъкът Шато дьо Шенонсо - една от най-популярните туристически дестинации във Франция, отличаващ се с това, че е построен над реката.

Настаняване в хотел в района на Блоа и нощувка.

 

10 юли

Закуска. Денят започва с посещение на замъка Шато дьо Блоа - резиденция на графовете на Блоа и някои френски крале. Жана д'Арк също отива там през 1429 г., за да бъде благословена от архиепископа на Реймс, преди да замине с армията си. Турът продължава с замъкът Шато дьо Шамбор - един от най-разпознаваемите замъци в света поради своята много отличителна френска ренесансова архитектура, която съчетава традиционни френски средновековни форми с класически ренесансови структури. Той е и най-големият замък в долината на Лоара, построен, за да служи като ловна хижа за крал Франциск I.

Следва посещение на винарска изба с включена дегустация.

Връщане в хотела и нощувка.

 

11 юли

Закуска. Трансфер до летището.

Полет Париж-София. 

Пакетна цена на човек в двойна стая при заплащане на депозит преди 26 април:

Пакет „ИКОНОМИЧЕН“ при настаняване в хотели 2*:                  1940 eвро / 3800 лева

Пакет „СТАНДАРТ“ при настаняване в хотели 4*/5*:                      2460 eвро / 4810 лева

  

Пакетна цена на човек в двойна стая при заплащане на депозит след 26 април:

Пакет „ИКОНОМИЧЕН“ при настаняване в хотели 2*:                    2110 Евро / 4130 лева

Пакет „СТАНДАРТ“ при настаняване в хотели 4*/5*:                       2660 eвро / 5200 лева

ПАКЕТ УСЛУГИ, ВКЛЮЧЕНИ В ЦЕНАТА:

  • самолетни билети София-Париж-София;

  • медицинска застраховка в размер на 10000€;

  • транспорт по маршрута;

  • 5 нощувки със закуски в проверени хотели в района на Реймс, Блоа и Мон-Сен-Мишел;

  • 2 нощувки на борда на ветроходна яхта с включени закуски, обяди и вечери, дегустации на 4 различни вина всяка вечер, професионален капитан/сомелиер по време на круиза, пристанищни такси;

  • частен целодневен тур на 05 юли с екскурзовод;

  • обяд на 05 юли;

  • входни такси за всички посещавани обекти;

  • всички дегустации, изброени в програмата;

  • опитен водач от България, който познава добре маршрута.

ЗАБЕЛЕЖКИ:​

1. В случай, че броят на пътуващите изисква настаняване в единична стая на някой от участниците, той доплаща разликата в цените на двойна и единична стая за 5-те нощувки, която е 320 евро за хотелите 2* и 520 евро за хотелите 4*/5*.
2. Пакетната цена е калкулирана при цена на самолетния билет (тарифа + летищни такси) за полетите от 302 евро. При промяна на тази цена, туроператорът има право да актуализира пакетната цена с размера на промяната на цената на самолетния билет.

3. Цената на пътуването е базирана на група минимум 6 човека. При по-малък брой пътуващи е възможно цените да се променят.

4. Ако желаете, в деня на плащането на аванса по пътуването, можете да сключите застраховка "Отмяна на пътуването", която покрива рисковете от загуба на суми при невъзможност за пътуване, поради медицински или немедицински причини. Повече информация за продукта можете да се свържете с нас.

ЗА ВКЛЮЧВАНЕ В ГРУПАТА Е НЕОБХОДИМО:​

1. Да платите в брой или да преведете в срок до 26.04.2024 г. по 1500 лв. на човек по банковата ни сметка IBAN: BG52BPBI79401063230701, код BIC: BPBIBGSF, Юробанк България АД.

2. Да получим в срока от т. 1 попълнена, приложената ЗАЯВКА, копие от платежното нареждане за превод на аванса за пътуването (при заплащане по банков път) и фотокопие от първата страница на задграничния паспорт на пътуващите. 

3. Да платите в брой или да преведете в срок до 26.05.2024 г. остатъка от пакетната цена по банковата ни сметка от т.1.

bottom of page