top of page
ОБИКОЛЕН ТУР НА КИТАЙ И ХОНКОНГ

Хонконг, Макао, Шанхай, Пекин, Сиан

27 октомври - 07 ноември 2023 г.

ПРОГРАМА

27 октомври
Полет София – Истанбул.

 

28 октомври
Пристигане в Хонг Конг. Трансфер и настаняване в хотела.
От малко рибарско селище Хонг Конг се превръща в световна икономическа сила. Мегаполисът е бил британска колония до 1997-а, когато Великобритания го връща на Китай като специален административен район със  собствена валута. Небостъргачите, търговията и финансовите  борси определят облика на града. Хонг Конг е и най-важния мултикултурен център в Азия.
Вечерна разходка в уживения търговски и административен район Тсим Ша Тсуй и наблюдение на най-голямото постоянно провеждащо се светлинно шоу в света  - “Симфония на светлини” от пристанището Виктория. 

 

29 октомври
Закуска. Целодневна туристическа програма в Хонг Конг: връх Виктория – най-високата точка на островната част на Хонг Конг, от която се откриват гледки към мегаполиса – централната част, пристанището Виктория, о-в Лама и околностите, пристанището Абър , Репулс бей – заливът на богатите, където са именията на най-заможните жители на Хонг Конг и където се намира най-старият будистки храм Тин Хау – покровителят на моряците, ситито-финансовия и търговски център, където са офисите на най-големите банки и застрахователни компании в Азия. 
По желание и срещу допълнително заплащане – вечерен тур до Макао включващ обиколка на централната част на града – Площад Сенадо, катедралата Свети Доминик, руините на катедралата Свети Павел, крепостта Монте и емблематичното казино “Лисабон”, където ще можете да пробвате своя късмет.

 

30 октомври
Закуска. Свободно време за разходка из централната цаст на о-в Хонг Конг. Трансфер до летището.
Полет Хонг Конг – Шанхай. Трансфер и настаняване в хотела.

 

31 октомври
Закуска. Целодневна туристическа програма в Шанхай с включен обяд: крайбрежния булевард Бунд, известен с типичната си колониална архитектура от времето на първите заселници – британци и французи, градините Ю Юан – “Щастливите градини” – един от най-ярките примери за изящество на архитектурата от времето на династията Мин, мостът Нан Пу свързващ централен Шанхай с финансовия район и свободна икономическа зона - Пу Донг – символът на икономическия ръст на Китай от последните 2 десетилетия. Посещение на обсерваторията на Шанхайската кула – най-високата обсерватория отворена за посещения в света, от която се открива изумителна гледка към 
най-големия китайски град и храма на нефритения Буда – статуя на полегналото божество, издялана от цяло парче бял нефрит.

 

1 ноември
Закуска. Свободен ден в Шанхай или по желание и срещу допълнително заплащане – еднодневен тур до Суджоу – “Венеция на изтока” или мястото, на което древния китайски елит някога е развихрял градинарското си въображение. Турът включва обяд и посещения на градината на скромния администратор, “бавната” градина – Lingering и разходка с лодка по Гранд Канал – най-големия изкуствен воден път в света, с неговите древни мостове и характерни жилищни сгради.  

 

2 ноември
Закуска. Свободно време или по желание и срещу допълнително заплащане пътуване с високоскоростния влак “Маглев”, развиващ над 430 км. в час за отсечка от 33 км. и свързващ централната част на Шанхай с района Пудонг. Трансфер до летището.
Полет Шанхай – Сиан. Трансфер и настаняване в хотела.

 

3 ноември
Закуска. Целодневна туристическа програма в Сиан с включен обяд: посещения на Голямата пагода на дивата гъска – храм, помещавал в себе си древни будистки скрипти, писания и артефакти векове наред, и експозицията на Теракотената армия, състояща се от над 7500 фигури на воини от теракота в естествен ръст и различни една от друга, фигури на коне, кавалерия, бойни колесници, създадени по заповед на първият император на Китай Цин Шъхуанди с цел да притежава голяма и мощна армия в задгробния си живот. Вечерта трансфер до летището и полет Сиан - Пекин. Трансфер и настаняване в хотела в Пекин.

 

4 ноември
Закуска. Целодневна туристическа програма в Пекин с включен обяд: Най-големия и един от най-известните площади в света – Тиенанмън с обща площ 440 хил.кв.метра, Забранения град – дворцов  комплекс и резиденция на много китайски императори, обиколка с рикши в Хутонг - стария квартал в централната част на Пекин, в непосредствена близост до императорския дворец, обитаван от съродственици и приближени на някогашните владетели, и Хълма на дълголетието намиращ се в живописния Бейхай парк. 

 

5 ноември
Закуска. Целодневен тур до Великата Китайска стена с включен обяд: Паркът с гробниците – комплекс от гробници на 13 императори от династията Мин, Свещения път – ритуална алея с каменни статуи на войни и животни, по която с почести са изпращани починалите императори и Великата Китайска Стена – уникалното защитно съоражение, датиращо от 4 век пр.н.е. предназначено да пази Китай от хунските нашествия. Традиционна вечеря - патица по пекински.

 

6 ноември
Закуска. Целодневна туристическа програма в Пекин с включен обяд: Небесния храм – един от символите на столицата Пекин и ритуално място за молитви, посещение на Летния императорски дворец със забележителната мраморна лодка, мостът със 17-те арки по модел на Марко Поло, изкопаното от човешка ръка езеро, най-дългия изрисуван коридор в света,     олимпийския комплекс със знаковите за олимпиадата от 2008г. сгради – “Водния куб” и “Орловото гнездо”, и зоологическата градина с пандите. Вечерта трансфер до летището.
Полет Пекин – Истанбул.

 

7 ноември
Полет Истанбул – София. 
 

ПАКЕТНА ЦЕНА 
 

НА ЧОВЕК В ЦЕНА НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ ПРИ ЗАПИСВАНЕ ДО 22 ЮЛИ:
Пакет “икономичен” при настаняване в хотели 3* - 3680 euro / 7190 лева
Пакет “стандарт” при настаняване в хотел 5* - 4160 euro / 8130 лева

 

НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ ПРИ ЗАПИСВАНЕ СЛЕД 22 ЮЛИ:
Пакет “икономичен” при настаняване в хотели 3* - 3860 euro / 7550 лева
Пакет “стандарт” при настаняване в хотел 5* - 4380 euro / 8560 лева

ПАКЕТ УСЛУГИ, ВКЛЮЧЕНИ В ЦЕНАТА:

* Китайска виза и подготовка на документите за посолството;
* Здравна застраховка;
* Самолетен билет София - Истанбул - Хонг Конг и Пекин - Истанбул - София;
* Самолетен билет Хонг Конг – Шанхай – Сиан – Пекин;
* 2 нощувки със закуски в двойна стая в избрания хотел в Хонг Конг;
* 3 нощувки със закуски в двойна стая в избрания хотел в Шанхай;
* 1 нощувка със закуска в двойна стая в избрания хотел в Сиан;
* 3 нощувки със закуски в двойна стая в избрания хотел в Пекин;
* Трансфери летище - хотел - летище в Хонг Конг, Шанхай, Сиан и Пекин;
* Двудневна туристическа програма в Пекин, съгласно програмата с включени обяди;
* Еднодневен тур до Великата Китайска стена от Пекин с включен обяд;
* Традиционна вечеря - патица по пекински;
* Целодневна туристическа програма в Шанхай с включен обяд;
* Целодневна туристическа програма в Сиан с включен обяд;
* Целодневна туристическа програма в Хонг Конг;
* Преводач-придружител на групата от България, който познава добре маршрута.

ЗАБЕЛЕЖКИ:

1. Офертната цена е калкулирана при цени на самолетни билети към дата 12.06.2023 от 1072 евро с включени летищни такси за международните полети и 764 евро с включени летищни такси за вътрешните полети. При промяна на тези цени, пакетната цена ще се актуализира, съгласно цената на билетите към момента на резервация.
2. Цената на пътуването е базирана на група от минимум 16 човека. При по-малък брой пътуващи е възможно завишаване на цената в рамките на 140 - 190 еврo на човек, в зависимост от броя на пътуващите.
3. В случай, че броят на пътуващите изисква настаняване в единична стая на някой от участниците, той доплаща разликата в цените на двойна и единична стая за всичките 9 нощувки, която е в размер на:
- 497 Евро при настаняване в хотели 3*;
- 773 Евро при настаняване в хотели 5*;
4. За документите, необходими за издаване на Китайска виза, ще ви уведомим своевременно, като процедурата е с лично явяване, ако нямате издадена виза след 2021 г.
5. Калкулацията на пакетната цена е направена при обменни курсове на 
USD към EUR към 01.06.2023 г. При промяна на курсовете на USD спрямо EUR с повече от 3 %, съгласно Закона за Туризма, туроператорът има право да актуализира пакетната цена със същия процент.
6. Ако желаете в деня на плащането на аванса по пътуването, можете да сключите застраховка "Отмяна на пътуването", която покрива рисковете от загуба на суми при невъзможност за пътуване поради медицински или немедицински причини. Повече информация за продукта можете да се свържете с нас.

ЗА ВКЛЮЧВАНЕ В ГРУПАТА Е НЕОБХОДИМО:

1. Да платите в брой или да преведете в срок до 22.07.2023 г. По 2800 лева на човек по банковата ни сметка IBAN: BG52BPBI79401063230701, код BIC: BPBIBGSF, Юробанк България АД.
2. Да получим в срока от т. 1 попълнена, приложената ЗАЯВКА, копие от платежното нареждане за превод на аванса за пътуването (при заплащане по банков път) и фотокопие от първата страница на задграничния паспорт на пътуващите.
3. Да платите в брой или да преведете в срок до 04.09.2022 г. остатъка от пакетната цена по банковата ни сметка IBAN: BG52BPBI79401063230701, код BIC: BPBIBGSF, Юробанк България АД.

 

След като получим заявка за включване в групата ще ви изпратим и договор за организирано туристическо пътуване.
 

bottom of page