top of page
Венецуела и Колумбия

ОБИКОЛЕН ТУР
Богота, Меделин, Гуатапе, Пеньол, Каракас, Канайма, водопадът Анхел, о-в Маргарита

11 октомври - 26 октомври 2024 г.

Bicycle in Asia

ПРОГРАМА

11 октомври

Полет София – Истанбул.

 

12 октомври

Полет Истанбул – Панама Сити - Меделин.

Пристигане в Меделин.  Трансфер и настаняване в хотела.
 

13 октомври

Закуска. Отпътуване за Пеньол - най-впечатляващата дестинация, в околността на Меделин. Маршрутът минава по живописен път през Източните планински райони на Антиокия. Щом стигнем Пеньол,  ще се изкачим до върха на 200-метровия монолит по пътека със 730 стъпала. От върха на скалата се открива гледка към зелените хълмове и сините езера в околността. Следва разходка с корабче из езерата. Колониалното селце Гуатапе е известно с църквата си и с красивите си къщи, всяка от които е изрисувана в  ярки цветове. Свободно време за обяд. Връщане в Меделин в следобедните часове. Нощувка.
 

14 октомври

Закуска. Полудневна туристическа програма в Меделин. До преди 20 години градът е бил едно от най-опасните места в света. С ликвидирането на Пабло Ескобар, Меделин започва да се променя. Местната власт инвестира значителни средства в инфраструктура и обществено образование, като това променя изцяло облика на града и начина на живот на жителите му. Днес "градът на вечната пролет" е един от най-иновативните метрополиси в света. След тура ще имаме свободно време за обяд. Следва трансфер до летището за вътрешен полет до Богота. Столицата на Колумбия е разположена на 2640 м. надморска височина и е смятана за най-зелената столица в Южна Америка, заради многото паркове и добре поддържаната растителност по обществените места. Благодарение на победата на правителството във войната с наркотрафикантите, градът е един от най-безопасните в цяла Южна Америка. Богота е важен търговски, финансов и културен център в тази част на света и популярна туристическа дестинация. Трансфер и настаняване в хотела.
 

15 октомври

Закуска. Отпътуване за Солната катедрала в Зипакира. Солната катедрала е една от най-големите туристически атракции в Колумбия и представлява подземен религиозен храм, построен на територията на огромна действаща солна мина. Посветена е на светицата на миньорите Санта Русари, дължината ѝ е 120 м., височината на свода е 22 м. и по време на служба побира до 8000 човека. Храмът се състои от три части, които символизират раждането, живота и смъртта, а иконите и орнаментите са вкопани директно в солните стени.  Връщане в Богота в късния следобед. Свободно време и нощувка.
 

16 октомври

Закуска. Туристическа обиколка на Богота -  историческият център Ла Канделария, дворецът на Сан Карлос, обществената библиотека Луис Анжел Аранго, театърът Кристобал Колон, музеят на нумизматиката, музеят на златото, Ла Плаца де Боливар, където се намират кметството, дворецът на правосъдието, главната катедрала и президентският дворец Нарино Палас. Свободно време за обяд.  Вечерен полет Богота – Каракас. Трансфер и Настаняване в хотела.
 

17 октомври

Трансфер до летището и ранен полет Каракас – Канайма. Трансфер до лоджата, настаняване и обяд. След обяда се качваме на канута и прекосяваме лагуната Канайма, като ще минем покрай „Седемте водопада“. Следва кратка разходка през джунглата до водната завеса на водопада Сапо. Маршрутът на тура минава по тясна индианска пътека зад водната завеса на водопада. Следва изкачване покрай падащата вода до Тепуи (планина с плосък връх), от където се открива гледка към реката и джунглата. Връщане в лоджата. Вечеря с музикална програма и нощувка.

 

18 октомври

 Закуска в лагера. Рано сутринта се качваме на моторизирани канута "куриари" и отпътуваме нагоре по течението на река Карайо. Ще прекосим лагуната Майупа и бързеите Араутайма и ще навлезем в река Чурун, по чието течение е впечатляващият Дяволски каньон. След около 2 часа плаване по реката, слизаме на брега и ще вървим около час през дива тропическа гора, докато стигнем до подножието на водопада Анхел. Анхел или Керепакупай меру, което в превод означава „Водопад на най-дълбокото място“, е най-високият водопад на Земята, като общата му височина е 1054 м. Късния следобед се връщаме в лоджата в Канайма. Вечеря и нощувка в лоджата.

 

19 октомври

Закуска и свободно време за плаж и почивка в района на лагуната или по желание и срещу допълнително заплащане полет с малък самолет над водопада Анхел и тур до пещерите Кавак в "Омагьосаната долина".  Вечеря и нощувка в лоджата.
 

20 октомври

Закуска. Трансфер до летището и полет Канайма – Каракас – остров Маргарита. Трансфер и настаняване в хотела на плажа. Почивка и нощувка.
 

21, 22 и 23 октомври

Почивка на брега на Карибско море и допълнителна туристическа програма на острова.
 

24 октомври

Закуска. Полет до Каракас. Туристическа обиколка на Каракас: историческият център, родната къща на Симон Боливар, главния площад. Настаняване в хотела и почивка край басейна.

 

25 октомври

Закуска.  Трансфер до летището и отпътуване от Каракас през Истанбул за София.
 

26 октомври

Кацане в София преди обед.
 

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК:
 

ЦЕНА НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ ПРИ ЗАПИСВАНЕ ПРЕДИ 22 ЮЛИ:       5420 euro / 10 600 лева

 

ЦЕНА НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ ПРИ ЗАПИСВАНЕ СЛЕД 22 ЮЛИ:          5620 euro / 10 990 лева
 


ПАКЕТ УСЛУГИ, ВКЛЮЧЕНИ В ЦЕНАТА:

 • Самолетен билет в икономична класа София – Истанбул – Панама Сити - Меделин – Богота – Каракас – Канайма – Каракас – о-в Маргарита – Каракас – Истанбул – София;

 • 2 нощувки в Меделин в хотел Café Hotel by Lars 4* двойна стая с включени закуски;

 • 2 нощувки в Богота в хотел Opera 4* двойна стая с включени закуски;

 • 3 нощувки в Parakaupa Camp, Канайма в двойна стая с включено изхранване закуски, обеди и вечери;

 • 3 нощувки на о-в Маргарита в хотел Sunsol Ecoland Beach Resort 4*  в двойна стая на база "all-inclusive";

 • 1 нощувка в Каракас в Pestana Caracas 5* в двойна стая с включена закуска

 • Всички трансфери, описани в програмата;

 • Всички турове на Богота, Меделин, Гуатапе, Пеньол и Каракас, описани в програмата;

 • Целодневната експедиция с канута по реките Карайо и Чурун до подножието на водопада Анхел;

 • Експедицията из джунглата и прехода зад водната завеса на водопада Сапо;

 • Местни гидове и рейнджъри в Колумбия и Венецуела

 • Входни такси за парковете и посещаваните обекти;

 • Медицинска застраховка;

 • Водач на групата от България, който е бил многократно по маршрута.

 

ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА:

                                                              
Богота: Hotel de la Opera или подобен                        
Меделин: Café Hotel by lars или подобен                   

Канайма: Parakaupa Camp или подобен              
Маргарита: Sunsol Ecoland & Beach Resort или подобен     

Каракас: Pestana Caracas или подобен 

 


ЗАБЕЛЕЖКИ:

 

1.  Пакетната сума е изготвена при цена на самолетните билети за вътрешните и международни полети от 4162 лева с включени летищни такси,валидна към момента на изготвяне на офертата. В случай, че към момента на издаване на билетите цената се промени, пакетната цена следва да бъде актуализирана спрямо новата цена.
 

2. В случай, че броят на пътуващите изисква настаняване в единична стая на някой от участниците, той доплаща разликата в цените на двойна и единична стая, която е в размер на 676 евро .
 

3. В цената на пакета не влиза полетът със самолет над водопада Анхел и турът до пещерите Кавак в "Омагьосаната долина" на 2ри декември.  
 

4. Цената на пътуването е базирана на група от минимум 14 човека. При по-малък брой пътуващи се налага доплащане в порядъка между 380 и 480 лева на база на реалния брой записани туристи.
 

5. Калкулацията на пакетната цена е направена при обменни курсове на USD към EUR към 6 юни.  При промяна на курсa с повече от 3 %, съгласно Закона за туризма, туроператорът има право да актуализира пакетната цена със същия процент.

 6. Ако желаете, в деня на плащането на аванса по пътуването, можете да сключите застраховка "Отмяна на пътуването", която покрива рисковете от загуба на суми при невъзможност за пътуване, поради медицински или немедицински причини. За повече информация се свържете с нас.


ЗА ВКЛЮЧВАНЕ В ГРУПАТА Е НЕОБХОДИМО:

1. Да платите в брой или да преведете в срок до 12.07.2024 г. 3800 лева по банковата ни сметка IBAN: BG52BPBI79401063230701, код BIC: BPBIBGSF, Юробанк България АД.
 

2. Да получим в срока от т. 1 попълнена, приложената ЗАЯВКА, копие от платежното нареждане за превод на аванса за пътуването (при заплащане по банков път) и фотокопие от първата страница на задграничния паспорт на пътуващите.
 

3. Да платите в брой или да преведете в срок до 08.08.2024 г. по 3600 лева на човек по банковата ни сметка от т. 1.
 

4. Да платите в брой или да преведете в срок до 10.09.2024 г. остатъка от пакетната цена по банковата ни сметка от т. 1.

След като получим заявка за включване в групата, ще ви изпратим и договор за организирано туристическо пътуване.

bottom of page