top of page
Круиз Миконос, Санторини, Родос, Крит, Кипър и Атина

20 - 27 юли 2021 г.

Карта на маршрута:

chundy-tanz-ymOsjYJOuM4-unsplash.jpg

ПРОГРАМА

20 юли  
Отпътуване от София в 08:00ч. по маршрут София – ГКПП Кулата – Промахон – Солун. Пристигане в Солун в ранния следобед и качване на на круизния кораб. Отплаване в 18:00ч..

Нощувка на кораба.
 

21 юли
Сутринта в 10:00ч. корабът акостира на о-в Миконос - най-оживеният и модерен гръцки остров. Освен с космополитния си характер и нощен живот, островът е известен и със своята архитектура. Кварталът „Малката Венеция“, в западния край на Хора, е най-романтичното място на острова. Тук морето мие  основите на сградите и вълните се плискат по стените на очарователните къщи, кафенета и ресторанти. На острова има 365 църкви – по една за всеки ден от годината. Символ и талисман на острова е пеликанът, разхождащ се свободно по уличките.

Свободно време или туристическа програма на Миконос.  Вечеря на борда и в 02 ч. на 29 юли отплаване за Санторини.

22 юли

Сутринта в 09:00ч. корабът акостира в Санторини – известен като райския остров. Най-големият вулканичен взрив в историята на човечеството става именно в центъра на острова. Санторини съчетава традиция, модерен стил и лукс и предлага за всекиго по нещо. За любителите на морето и плажа, островът предлага черен, червен и бял каменен и пясъчен плаж. Любителите на хубавата храна могат да получат пълна наслада от морските дарове. Част от чара на Санторини са симпатичните магарета, които ще срещнете по улиците и които допълват цялостния пейзаж. Свободно време или туристическа програма в Санторини.

Вечеря на борда и в 22 ч. отплаване за Родос.

 

23 юли

Сутринта в 08:00ч. корабът акостира в Родос - най-източният гръцки остров. Поради местоположението на острова, флората и фауната там са по-близки до тези в Мала Азия, отколкото до тези на континентална Гърция.

В 9.00 ч. започва туристическата програма, включваща основните исторически забележителности на средновековен Родос: улицата на рицарите в Стар град, Дворец на Великия магистър, Византийската цитадела, мястото на който  в древността се е издигало едно от седемте чудеса на древния свят - Колосът на Родос,  джамията на Сюлейман Великолепни, турските бани, рицарската болница и църквата „Дева Мария“.

14 ч. отплаване за Кипър. Вечеря и нощувка на борда.

 

24 юли

В 08:00ч. акостиране в Лимасол. Градът е  оживен мегаполис и представлява комбинация от крайбрежен летен курорт и икономически и финансов център, а стария град е концентрирал множество културни и исторически забележителности. В 9.00 ч. започва туристическата програма, като първата спирка е средновековения замък Лемесос, където през 14-ти век, Ричард Лъвското сърце се жени за Беренгария от Навара. Днес в замъка се намира Кипърският средновековен

Музей, в който са изложени надгробни паметници, керамика, оръжия, кръстове и сребърни византийски монети. Програмата продължава с разходка из стария град, изпълнен с приятни заведения, магазинчета и галерии, в които ще научите за местните занаяти и изкуства, ще намерите сувенири, старинни съдове и картини.  Следва пристанището на Лимасол, където съжителстват луксозни яхти, круизни кораби и малки рибарски лодки. 

14 ч. отплаване за Крит. Вечеря и нощувка на борда.

 

25 юли

В 14:00ч. корабът акостира  на о-в Крит - най-големият и най-южен гръцки остров. Град Агиос Николаос носи името на Свети Никола, считан за покровител на моряците и на цяла Гърция. Разположен в красивия залив Мирабело и е построен върху руините на древния град Лато прос Камара. Туристическа атракция е лагуната на езерото Вулисмени, където според легендите се е къпела Афродита.

Свободно време или туристическа програма в Крит.

19.30 ч. отплаване за Атика. Вечеря и нощувка на борда.

 

26 юли

7.30 ч. акустиране в Лаврио – град с красиво пристанище, наподобяващо малък гръцки остров. В Лаврио има малък археологически музей и интересен музей на минното дело, който показва развитието тази индустрия през вековете. В Древността Лаврион е пристанището, обслужващо сребърните мини в южната част на Атика.

Свободно време или туристическа програма в Атина.

18 ч. отплаване за Солун. Вечеря и нощувка на борда.

 

 

27 юли

В 09:30 ч. акустиране в Солун. Напускане на кораба и отпътуване за България. Привечер пристигане в София.

 

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ДВОЙНА КАЮТА :

При заплащане на депозита до 9 юни

                       Класик вътрешна каюта:                          1380 лв за палуби 2 и 3

                                                                                               1450 лв за палуба 4

                      Класик каюта с люк:                                    1585 лв за палуби 2 и 3

                                                                                               1625 лв за палуба 4

                                                                                                      1655 лв за палуба 5 и 6

  Джуниър суит  22 м2  с прозорец:           2530 лв.         

               Апартамент  27 м2  с балкон:                     3000 лв.                     

ПАКЕТ УСЛУГИ, ВКЛЮЧЕНИ В ЦЕНАТА:

  • Транспорт с автобус  София – Солун – София;

  • 7 нощувки на борда на круизния кораб Celestyal Olympia;

  • Настаняване на база пълен пансион на борда на кораба – закуска, обяд, следобеден снак, вечеря; 

  •  Пакет напитки, включващ неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки, сервирани в чаша по време на обяд и вечеря в основния ресторант, в зоната на бюфета, баровете и басейна. 

  • Описаната пешеходна туристическата програма в Родос

  • Описаната пешеходна туристическата програма в Крит

  • Използване на съоръженията на кораба – басейни, джакузи, шезлонги, фитнес център с най-съвременно оборудване;

  • Пристанищни такси;

  • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро;

  • Опитен водач на групата от България, който познава маршрута.

ВАЖНО: Пакетните цени НЕ включват бреговите екскурзии в Миконос, Санторини, Крит и Лаврио, СПА услуги, ползване на телефон и интернет, и някои ресторанти на борда на кораба.  След определяне броя на групата, ще бъде предложена цена за 4-те тура на български език. Другата възможност е да се включите в екскурзиите, предлагани от круизната компания на английски език, срещу допълнително заплащане.

ЗАБЕЛЕЖКИ:​

1. Цената на пътуването е базирана на група от минимум 40 човека. При по-малък брой пътуващи цената се завишава в в зависимост от реалния брой на пътуващите.

2. Качването на борда става с представянетона отрицателен PCR тест, направен най-малко 72 часа преди отпътуването от Солун. Нашите клиенти ползват 20 % отстъпка от цената на  тестовете в лаборатория Рамос. Представянето на PCR теста е задължитело, независимо дали сте ваксинирани или не.

3. Единичното настаняване, тройното настаняване, както и настаняването с деца в каюта са на запитване, ако имате интерес към такъв тип настаняване, ще ви изпратим цените.

4. Каютите с балкон са спрени от продажба и се предлагат само апартаменти с балкон.

5. Ако желаете в деня на плащането на аванса по пътуването, можете да сключите застраховка "Отмяна на пътуването", която покрива рисковете от загуба на суми при невъзможност за пътуване поради медицински или немедицински причини.

6. Информация за круизен кораб Celestyal Olympia: корабът разполага със 724 каюти, разположени на 9 палуби, реновиран през 2014 г. 

7. Услуги на борда:  3 ресторанта, 5 бара, 2 салона, кино, 2 басейна, джакузи, фитнес и СПА център, салон за красота, безмитен магазин, бутици, библиотека, конферентен център, медицински център и др.

8. Всички стандартни каюти са оборудвани с две отделни легла с възможност да бъдат събрани в едно двойно, телефон, сейф, климатик, баня с душ-кабина и тоалетна, сешоар. Срещу заплащане има рум сървиз и безжичен интернет.

ЗА ВКЛЮЧВАНЕ В ГРУПАТА Е НЕОБХОДИМО:

1. В срок до 15.06.2021 г. да платите в брой или да преведете по банковата ни сметка IBAN: BG52BPBI79401063230701, код BIC: BPBIBGSF, Юробанк И Еф Джи България АД, клон ФЦ София Лозенец, левовата равностойност половината от на пакетната цена по фиксинга на БНБ за деня на плащането.

2. В срока от т.1 да попълните заявката за записване в групата и да ни изпратите копие от платежното нареждане за превод на сумата за пътуването (при заплащане по банков път) и фотокопие от първата страница на задграничния паспорт на пътуващите.

3. В срок до 30.06.2021 г. да доплатите в брой или да преведете по банковата ни сметка IBAN: BG52BPBI79401063230701, код BIC: BPBIBGSF, Юробанк И Еф Джи България АД, клон ФЦ София Лозенец, остатъка от пакетната цена.

bottom of page