top of page

КРУИЗ НОВА ЗЕЛАНДИЯ И ЮЖНА АВСТРАЛИЯ

Окланд,  Бей ъф Айлъндс, Тауранга, Акароа, Дънидин, Дъски Саунд, Даутфул саунд, Милфорд саунд, Сидни и Мелбърн

14 февруари – 2 март 2020 г.

ПРОГРАМА

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

14 февруари

Полет София – Доха.

 

15 февруари

Полет Доха – Окланд.

 

16 февруари

Сутринта - кацане в Окланд. Трансфер и ранно настаняване в хотела. Почивка и свободно време. Ще имате възможност да разгледате произведения на традиционните за острова изкуства в Auckland Art Gallery „Toi o Tāmaki”, любителите на подводния свят ще могат да посетят аквариума Kelly Tarlton’s, а тези, които предпочитат природата могат да посетят някой от многобройните паркове, разположени в кратери на загаснали вулкани. Нощувка.

 

17 февруари

Закуска. Полудневна туристическа обиколка на Окланд, включваща моста Harbour Bridge, яхтеното пристанище Westhaven Marina, търговският и финансов център, загасналият вулкан Mount Eden, паркът Auckland Domain, търговският район Parnell Village, разходка по крайбрежната улица Tamaki Drive.

Следобяд – качване на борда на круизния кораб. Отплаване за Бей ъф Айлъндс. Свободно време и нощувка.

 

18 февруари

Сутринта - акостиране в Бей ъф Айлъндс. Свободно време за почивка на плажа или разходка из града и допълнителна туристическа програма. Бей ъф Айлъндс включва 144 острова, със закътани заливчета и красиви плажове. Заливите са много популярни сред запалените рибари и притежателите на яхти. Водите в района са обитавани от различни видове - китове, пингвини, делфини. Вечерта – отплаване за Тауранга.

 

19 февруари

Сутринта - акостиране в Тауранга. Свободно време за почивка на плажа или разходка из града и допълнителна туристическа програма. Тауранга е най-големият град в района на „залива на изобилието” и предлага много възможности за почивка и забавления. Ако искате да усетите местната атмосфера, можете да посетите някой от многобройните моряшки кръчми и барове, разположени в района на пристанището. Привечер отплаване към Акароа.

 

20 февруари

Плаване из Тихия океан.

 

21 февруари

Сутринта – акостиране в Акароа, където ще имате възможност да посетите вулканичното пристанище и да видите типичните новозеландски пъстри делфини порода „Хектор”  и други интересни морски видове. Привечер -  отплаване за Дънидин.

22 февруари

Сутринта - акостиране в Дънидин. Както навсякъде в Нова Зеландия, така и в този град природата оставя своят отпечатък върху градската среда. Живописните хълмове и викторианският стил на сградите създават неповторима атмосфера, а сред най-интерсните местни забележителности са замъка „Ларнах” и стръмната улица Болдуин.

Следобед - корабът отплава за югозападната част на острова.

 

23 февруари

Денят ще премине на борда на кораба, а маршрутът минава през фиорда Дъски Саунд, в чиито води често се наблюдават делфини и тюлени. Внушителните склонове и стръмни брегове са обсипани със стотици водопади, изливащи тонове вода от грандиозни височини.  По-късно корабът ще премине през Даутфул саунд и Милфорд саунд, който често е определян като осмото чудо на света. Първите сведения за посетители на фиордите датират от преди 1000 години, когато племена, населявали южната част на острова, са ловували в района. Пътеките, по които те са минавали, се използват и сега и правят района особено интересен за пътешествениците.

 

24 и 25 февруари

Прекосяване на Тазманово море.

 

26 февруари

Акостиране в Сидни. Туристическа обиколка на града – маршрутът минава покрай сградата на Операта, историческия район The Rocks в централната част на града, Консерваторията, катедралата Св. Мери, Стария град, популярния Бонди бийч. Нощувка на борда на кораба.

 

27 февруари
Свободно време в Сидни.
Вечерта – отплаване за Мелбърн.

 

28 февруари

Плаване из Тихия океан.

 

29 февруари

Акостиране в Мелбърн и напускане на кораба. Често наричан „Париж на южното полукълбо“, известен със своите величествени сгради и широки булеварди. Мелбърн впечатява с автентична атмосфера, съхранена в тесните улички, изпълнени с уютни кафенета и магазинчета, над които от друга страна се извисяват модерни сгради и небостъргачи. Най-известните забележителности  са Площада на федерацията, катедралата Св. Павел и кралската ботаническа градина. Следобяд - настаняване в хотела и свободно време. Нощувка в Мелбърн.

 

1 март

Закуска. Свободно време в Мелбърн.

Вечерта – трансфер до летището и полет Мелбърн – Доха -  София.

 

2 март

Кацане в София.

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ДВОЙНА КАЮТА ПРИ ЗАПЛАЩАНЕ НА ДЕПОЗИТ ДО 22 ОКТОМВРИ:

Класик вътрешна каюта: 10 250 лева

Делукс каюта с балкон: 12 050 лева

 

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ДВОЙНА КАЮТА ПРИ ЗАПЛАЩАНЕ НА ДЕПОЗИТ СЛЕД 22 ОКТОМВРИ:

Класик вътрешна каюта: 10 720 лева

Делукс каюта с балкон: 12 540 лева

ВАЖНО! По ваше желание, след круиза може да се организира продължение на тура до Кернс и Големия бариерен риф, Ред Рок и Алис Спрингс.

ПАКЕТ УСЛУГИ:

* Самолетни билети за полети София – Доха – Окланд; Мелбърн – Доха – София;

* 12 нощувки в двойна каюта на борда на круизен кораб Celebrity Solstice;

* Закуска, обяд, вечеря и междиннни хранения

* Задължителна такса обслужване на борда на кораба в размер на 12,95 USD на вечер, на човек за каюти тип Класик вътрешна;

* 1 нощувка + закуски в Окланд в двойна стая в хотел Sky City Hotel 4* или подобен;

* 1 нощувка + закуска в Мелбърн в двойна стая в хотел Travelodge Southbank 4* или подобен

* Трансфери летище-хотел-пристанище в Окланд;

* Трансфери пристанище-хотел-летище в Мелбърн;

* Полудневна туристическа обиколка на Окланд;

* Полудневна туристическа обиколка на Мелбърн;

* Водач на групата от България;

* Здравна застраховка с покритие 10 000 Евро.

ЗАБЕЛЕЖКИ:
1. Пакетната цена не включва:

*    брегови екскурзии - за тези от Вас, които се интересуват, ще изпратим допълнително списъка с всички възможни брегови екскурзии, предлагани от круизната компания, към които можете да се включите по желание срещу допълнително заплащане.

* СПА услуги, ползване на телефон и интернет, казино и някои ресторанти на борда на кораба (тези услуги се заплащат допълнително на място на кораба).

*  задължителна такса обслужване на борда на кораба в размер на 12,95 USD на вечер, на човек за каюти тип Делукс с балкон.

2. Цената на пътуването е базирана на група от минимум 16 човека. При по-малък брой пътуващи, пакетната цена се завишава в зависимост от реалния брой пътуващи туристи в порядъка на 3 % - 4 %.

3. Офертната цена е калкулирана при цени на самолетни билети за международни полети към дата 04.08.2019 от 2450 лева с включени летищни такси. При промяна на тези цени, пакетната цена ще се актуализира, съгласно цената на билетите към момента на резервация.

4. Единичното настаняване, тройното настаняване, както и настаняването с деца в каюта са на запитване, ако имате интерес към такъв тип настаняване, моля да ни информирате, за да Ви изпратим цените.

5. Информация за круизен кораб The Celebrity Solstice:

https://www.celebritycruises.com.au/ships/celebrity_solstice/

6. Ако желаете, в деня на плащането на аванса по пътуването, можете да сключите застраховка "Отмяна на пътуването", която покрива рисковете от загуба на суми при невъзможност за пътуване, поради медицински или немедицински причини. Повече информация за продукта можете да намерите ТУК.

7. Допълнително ще получите списък на нужните документи и информация за издаване на Австралийска виза. Процедурата е без лично явяване.

8. ИНДИКАТИВЕН ГРАФИК НА ВИЗОВИТЕ ПРОЦЕДУРИ:

* До 30 октомври: получаване в офиса на ПРК-ДМК необходимите документи за виза.

* До 12 ноември: попълване и изпращане на визовия формуляр.

* До 20 декември: приключване на визовата процедура.

ЗА ВКЛЮЧВАНЕ В ГРУПАТА Е НЕОБХОДИМО:

1. Да платите в брой или да преведете в срок до 22.10.2019 г. в банковата ни сметка IBAN: BG52BPBI79401063230701, код BIC: BPBIBGSF, Юробанк И Еф Джи България АД, клон ФЦ София Лозенец, 4800 лева.
2. Да получим в срока от т.1 попълнена, приложената ЗАЯВКА, копие от платежното нареждане за превода (при заплащане по банков път) и задграничния паспорт.

3. Да платите в брой или да преведете в срок до 10.12.2019 г. в банковата ни сметка IBAN: BG52BPBI79401063230701, код BIC: BPBIBGSF, Юробанк И Еф Джи България АД, клон ФЦ София Лозенец, остатъка от пакетната цена и летищните такси.

bottom of page