top of page
КУБА

ОБИКОЛЕН ТУР С РЕТРО АМЕРИКАНСКИ АВТОМОБИЛИ

Хавана, Варадеро, Сиенфуегос, Тринидад, Кайо Санта Мария, Санта Клара, Камагуей, Баямо, Сантяго де Куба

23 ноември - 4 декември 2019 г.

ПРОГРАМА

23 ноември

Полет София – Париж/Амстердам.

Полет Париж/Амстердам – Хавана.

Пристигане в Хавана. Трансфер летище – хотел във Варадеро. Настаняване в хотелa/квартирата.

 

24-25 ноември

Плаж и свободна програма във Варадеро. Варадеро е един от най-известните курорти на Карибите известен с белите си пясъци, кристално чисти води и добрите си хотели. По време на престоя си там може да се разходите с лодка до отдалечени тропически острови, да плувате с делфините, да се гмуркате с шнорхел или водолазна екипировка, да практикувате водни спортове и още много различни преживявания, които курортът може да ви предложи.

 

26 ноември
Закуска. Отпътуване за пристанищния град Сиенфуегос. Преминаване през Залива на Прасетата известен като място, където е осуетен опита за преврат, организиран от кубински емигранти с помощта на американското правителство. Посещение на ферма за крокодили в Бока де Гуама – възможност да се срещнете отблизо с крокодилите и да наблюдавате как се хранят. Посещение на етнографски комплекс показващ начина, по който са живеели племената преди да пристигнат европейците. Пристигане в Сиенфуегос известен с красивата си архитектура и пешеходна разходка по централната търговска улица и градския площад. Възможност за вечеря в замъка Palacio del Valle на полуостров Пунта Горда. Нощувка в хотела/квартирата.

 

27 ноември
Закуска. Посещение на ботаническата градина в Сиенфуегос, разполагаща с една от най-големите колекции в Латинска Америка. Отпътуване за Тринидад. Пешеходен тур на Тринидад, известен с разноцветните си сгради и веселия нрав на местните жители . Посещение на градския музей и традиционния бар Канчанчара. Свободно време. Вечерта по желание – посещение на типично кубинско заведение с музика на живо – забавлението е гарантирано, а танците често се пренасят и по улиците на града и продължават до ранни зори. Нощувка в хотела/квартирата.

28 ноември

Закуска. Отпътуване за Санта Клара, Ремедиос и Кайо Санта Мария.

Посещение на Санта Клара – градът, който се свързва с  революцията и атентатът организиран от Че Гевара, с който е сложен край на проамериканския режим на Батиста. В града е изграден мавзолей, където се намират остантките на революционерите организирали атентата , бронзова статуя на Че Гевара, както и вечен огън, запален от самия Фидел Кастро през 1977 г. Следва отпътуване за Кайо Санта Мария – един от най-екзотичните морски курорти в Куба, намиращ се на коралов остров, свързан чрез мост със сушата. Островът, както и останалите от архипелага са част от биосферния резерват Буенависта, част от списъка на ЮНЕСКО.

Настаняване, вечеря и нощувка в хотел в Кайо Санта Мария или квартира в гр. Ремедиос, разположен на основния остров.

 

29 ноември

Плаж и свободна програма в Кайо Санта Мария – време за почивка или участие в допълнителните приключения, които предлага района – разходки с лодки/яхти из неповторимата природа на островите, гмуркане, риболов, водни спортове и др.

 

30 ноември

Закуска. Отпътуване за Хавана. Пристигане в Хавана в ранния следобед и настаняване в хотела/квартирата.  Градът е обявен от ЮНЕСКО, като част от световното културно наследство, и може да предложи много на посетителите си. Следва посещение на фабрика за производство на пури – ще имате възможност да наблюдавате от непосредствена близост, различните етапи в производството на емблематичните кубински пури. В късния следобяд – разходка с файтон из старата част на града, отличаваща се с типичната си колониална архитектура, тесни улички, църкви и катедрали, множество заведения и неповторима атмосфера. Нощувка в хотела/квартирата.

 

1 декември

Закуска. Разходка по крайбрежния булевард Малекон  - предпочитано място за срещи и почивка на местните. Посещение на дипломатическия квартал Мирадор и жилищния Ведадо – квартали оформили се през по-новата история на града, известните с множеството красиви и добре запазени имения, държавните учреждения и големите хотели, разположение в близост до океана. Посещение на площада на революцията, където се намира и 142 метровият паметник на кубинският герой Хосе Марти. Площадът е известен и като мястото, където Фидел Кастро е произнасял своите речи. Завръщане в колониалната част на града и спирка в бар Флоридита – любимия бар на Хемингуей и мястото с най-доброто дайкири в Хавана, което ще имаме възможност да опитаме.

Вечерта - посещение на известното шоу в Tropicana Cabaret. Шоуто води началото си от 1939 г. и с течение на годините получава репутацията на едно от най-добрите представления в целия свят. Нощувка.

 

2 декември

Закуска. Свободно време в Хавана или по желание посещение на вилата на Хемингуей, намираща се извън Хавана. Привечер трансфер хотел – летище.

Полет Хавана –Париж/Амстердам.

3 декември
Пристигане в Париж/Амстердам и настаняване за нощувка в хотел в района на летището.

Разходка в централната част на града.

 

4 декември

Полет Париж/Амстердам – София.

Пакетна цена на човек в двойна стая при заплащане на депозит до 15 юни 2019 г.:

При настаняване в частни квартири: 4460 лева

При настаняване в хотели 4*: 5600 лева

При настаняване в хотели 5*: 6620 лева


Пакетна цена на човек в двойна стая при заплащане на депозит след 15 юни  2019 г.:

При настаняване в частни квартири: 4760 лева

При настаняване в хотели 4*: 5890 лева

При настаняване в хотели 5*: 6910 лева

ПАКЕТ УСЛУГИ, ВКЛЮЧЕНИ В ЦЕНАТА:

 • Самолетен билет София – Париж/Амстердам – Хавана –Париж/Амстердам – София  с авиокомпания AIRFRANCE/KLM;

 • 3 нощувки + закуски във Варадеро, в стая с две легла в зависимост от избрания вид настаняване;

 • 1 нощувкa + закуска  в Сиенфуегос, в стая с две легла в зависимост от избрания вид настаняване;

 • 2 нощувки + закуски в Тринидад,  в стая с две легла в зависимост от избрания вид настаняване;

 • 1 нощувка + закуска в Кайо Санта Мария, в стая с две легла в зависимост от избрания вид настаняване;

 • 2 нощувки + закуски в Хавана, в стая с две легла в зависимост от избрания вид настаняване;

 • 1 нощувка в хотел 3*/4* в района на летището в Амстердам/Париж;

 • Целият транспорт по програмата, който се осъществява с американски ретро автомобили, като всяка кола превозва по максимим трима туриста;

 • Всички турове описани в програмата в Хавана, Сиенфуегос, Тринидад, Санта Клара;

 • Посещение на ферма за крокодили;

 • Посещение световно известното шоу в кабаре TROPICANA

 • Посещение на фабрика за производство на пури

 • Входни билети за всички посещавани обекти и музей описани в програмата;

 • Водач на групата от България, който е бил многократно по маршрута;

 • Виза за Куба;

 • Здравна застраховка.

ЗАБЕЛЕЖКИ:

1. Цените са валидни при заплащане на депозита по пътуването преди 15 юни 2019.

2. Цената на пътуването е базирана на група от минимум 15 човека. При по-малък брой пътуващи е възможно завишаване на цената в рамките на 180 - 280 лева на човек, в зависимост от броя на пътуващите.

3. В случай, че броят на пътуващите изисква настаняване в единична стая на някой от участниците, той доплаща разликата в цените на двойна и единична стая за всичките 9 нощувки, която е в размер на:

- 270 лева при настаняване в частни квартири;

- 1160 лева при настаняване в хотели 4*;

- 1900 лева при настаняване в хотели 5*;

4. За данните, необходими за издаване на виза за Куба, ще ви уведомим своевременно, като процедурата е без лично явяване.

5. Калкулацията на пакетната цена е направена при обменен курс на USD към EUR към 19.04.201 г.: 

EUR 1 = USD 1.13. При промяна на курса на USD спрямо EUR с повече от 3 %, съгласно Закона за Туризма, туроператорът има право да актуализира пакетната цена със същия процент.

6. Ако желаете в деня на плащането на аванса по пътуването, можете да сключите застраховка "Отмяна на пътуването", която покрива рисковете от загуба на суми при невъзможност за пътуване поради медицински или немедицински причини. Повече информация за продукта можете да намерите ТУК.

ВЪЗМОЖНО ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА ПРОГРАМАТА ДО САНТЯГО ДЕ КУБА, БАЯМО, КАМАГУЕЙ


 

 

 

 

Програма

30 ноември  

Закуска. Отпътуване от хотела/квартирата. Посещение на експозиция на парни локомотиви,  захарен музей и мелниците за тръстика Обдулио Моралес. След кратка спирка за почивка с мохито в ръка пътуването продължава към Камагуей. Пристигане в късния следобед. Камагуей е третия по големина град в Куба, а историческият му център е един от най-големите и запазените и е изпъстрен със забележителности. Вечерна разходка из Плаза Аграмонте. Нощувка в хотела/квартирата в Камагуей.

 

1 декември 

Закуска. Отпътуване за Баямо - един от най старите градове в Куба, основан от Диего Веласкес. Посещение на националното светилище Ел Кобре в Сиера Маестра (катедрала намираща се по пътя за Сантяго де Куба). Настаняване и нощувка в хотела/квартирата в Сантяго де Куба. Вторият по-големина град в Куба може да предложи много добър поглед както към по-скорошната история на страната, така и към събития случили се по времето на първите стъпки на европейците по тези земи.

 

2 декември 

Закуска. Посещение на казармата Монкада, чиято атака дава началото на Кубинската революция. Пешеходна обиколка на града, включваща посещение на Къщата на Веласкес, замъка Ел Моро и Пиратския музей, както и крепостта  Кастило де Сан Педро де ла Рока, построена да пази града от набезите на карибските пирати, върлували в тези води. Нощувка.

 

03 декември 

Закуска. Полет Сантяго де Куба – Хавана. Програма и две нощувки в Куба съгласно основната програма и кацане обратно в София на 06 декемри.

Пакетни цени на човек в двойна стая:

При настаняване в частни квартири: 1260 лева

При настаняване в хотели 4*: 1530 лева

При настаняване в хотели 5*: 1690 лева

ПАКЕТ УСЛУГИ, ВКЛЮЧЕНИ В ЦЕНАТА:

 • Самолетен билет Сантяго де Куба-Хавана;

 • 2 нощувки + закуски в Сантяго, в стая с две легла в зависимост от избрания вид настаняване;

 • 1 нощувкa + закуски в Камагуей, в стая с две легла в зависимост от избрания вид настаняване;

 • Транспорт с ретро американски автомобил;

 • Туристическата програма описана в програмата + входни такси за посещаваните обекти.

ЗА ВКЛЮЧВАНЕ В ГРУПАТА Е НЕОБХОДИМО:

1. Да платите в брой или да преведете в срок до 15.06.2019 г. в банковата ни сметка IBAN: BG52BPBI79401063230701, код BIC: BPBIBGSF, Юробанк И Еф Джи България АД, клон ФЦ София Лозенец:
- 2250 лева за пакета при настаняване в частни квартири;
- 2650 лева за пакета при настаняване в хотели 4*;
- 3040 лева за пакета при настаняване в хотели 5*.

2.  Да попълните заявката за записване в групата.

3.  В срок до 24.09.2019 г. да платите в брой или да преведете остатъка от пакетната цена. 

bottom of page