top of page
Гренландия и Исландия
кратка програма

25 август – 1 септември 2022 г.

 

ПРОГРАМА

Ден 1: Полет София – транзитно европейско летище – Рейкявик. Трансфер до хотела в Рейкявик. Пешеходна разходка в центъра на столицата на Исландия. Нощувка

Ден 2: Закуска и отпътуване към първата спирка от предвидения за деня маршрут – националния парк Тингветлир. Това е парк с историческо и географско значение - в него се е намирало седалището на първия парламент на Исландия, а освен това е и мястото, където евразийската и северноамериканската тектонски плочи се срещат. Следващата спирка е водопадът Гълфос, чиито води падат от височина 34 метра в река Хвита, а в близост до него се намира местността Гейсир, където можем да наблюдаваме гейзер, който изхвърля вода на височина до 60 м. Продължителността на цялото пътуване е около 8 часа, след което ще се върнем в Рейкявик. Почивка и свободно време. Нощувка

Ден 3: След закуска ще се отправим към летището за тричасов полет до Илулисат, намиращ се в западна Гренландия. Следва трансфер до хотела и среща с местен гид, който ще ни запознае със столицата на Гренландия и с него ще направим опознавателен тур. След тура ще имаме възможност да посетим местния музей. Следва вечеря, а в 22:00 ч., ще се качим на кораб за круиз, по време на който ще се насладим на известния фиорд на Илулисат по залез слънце. Продължителността на круиза е около 3 часа. Нощувка

Ден 4: След закуска ще се отправим отново към пристанището за еднодневна разходка с кораб до ледника Еки, който се влива във фиорд на 80 км. северно от Илулисат и е едно от най-красивите места в Гренландия. Ще се приближим до колосалните ледове и ще наблюдаваме отчупващите се с оглушителен грохот айсберги, които падат във водата. Следва спирка в малкото селище Окатсут, което е с население от около 40 души, които се занимават основно с лов и риболов. В продължение на стотици години селището е било спирка на холандските китоловци, които на това място вадели огромни китове на сушата. Селото се намира на живописен склон на 15 км северно от Илулисат, има училище, църква, магазин и ресторант в стара колониална сграда. Докато сме там ще направим разходка с екскурзовод и ще опитаме местната кухня. Продължителността на обиколката е около 7-8 часа след което ще се върнем в хотела за вечеря.

Ден 5: Закуска в хотела и отправяне към старото инуитско селище Сермермиут за пешеходна обиколка с нашия гид. Селището е в пределите на известния фиорд на Илулисат и е вписано в списъка на ЮНЕСКО през 2004 г. Мястото е интересно с факта, че е било местообитание на различни инуитски култури през последните 4000 години и все още може да се видят останки от тяхното присъствие. По време на тура ще научим за местната история и обичаи преди пристигането на европейците, и ще наблюдаваме величествените айсберги, които плуват във фиорда. За тура са необходими подходящи ботуши или туристически обувки. Пешеходното разстояние е около 3 км двупосочно, времето на прехода е около 1 час по камениста пътека. След като се върнем ще имаме свободно време за разходка, почивка и разглеждане на Илулисат. Нощувка.

Ден 6: След закуска в хотела ще имаме свободно време за разходка и шопинг преди финала на краткото ни арктическо приключение. Следва трансфер до летището и полет обратно до Рейкявик, трансфер до хотела и свободно време. Нощувка в Рейкявик.

Ден 7: След закуска следва кратко пътешествие с автобус край полета от лава до Синята лагуна – естествена СПА зона, известна с геотермалната си вода, богата на минерали, за която се смята, че има лечебни свойства. Следобедът ще имате свободно време за почивка и разходка в Рейкявик или да се насладите на Синята лагуна.

Ден 8: Трансфер до летището и полет до София.

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ:
при настаняване в хотели категория 3*:         5460 евро / 10680 лева
при настаняване в хотели категория 4*:         6280 евро / 12280 лева

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
* Самолетен билет за полети София-Рейкявик-София с попътно прекачване на транзитно европейско летище с включен чекиран багаж и летищни такси;
* Здравна застраховка;
* Преводач-придружител на групатa.
За Исландия:
* 4 нощувки в хотели Fosshótel Barón 3* или Fosshótel Reykjavík 4* в Рейкявик със закуски;
* 4 трансфера летище – хотел – летище в Рейкявик в дните на пристигане и заминаване от и до София и от и до Гренландия;
* Целодневна туристическа програма „Златния кръг“;
* Посещение на Синята лагуна с включен пакет „Комфорт“;
За Гренландия:
* Самолетен билет за полети Рейкявик – Илулисат – Рейкявик с включен чекиран багаж и летищни такси;
* Трансфери летище - хотел – летище в Гренландия;
* 3 нощувки в хотели Hvide Falk 3* или Arctic 4*, Илулисат със закуски;
* 2 вечери в хотела в Гренландия;
* Местен водач/екскурзовод в Гренландия;
* Разходка в града с екскурзовод в Илулисат;
* 3-часов круиз по залез с плаване сред айсберги с включени топли напитки;
* 8-часова разходка с лодка до ледника Еки и селището Окатсут с включен обяд;
* 3-часов тур до Сермермиут с включени топли напитки.


Важно:
*Пътуванията до Гренландия и туровете на място винаги са зависими от атмосферните условия и затова последователността на екскурзиите подлежи на промяна или, ако е необходимо, ще бъде проведена алтернативна екскурзия.

ЗАБЕЛЕЖКИ:
1. Офертната цена е калкулирана при цени на самолетни билети за международни полети до Рейкявик, към дата 26.04.2022 г. от 732 Евро. При значителна промяна на цената на билета, пакетната цена ще се актуализира, съгласно цената на билетите към момента на закупуването им.
2. Цената на пътуването е базирана на група от 10 човека. При по-малък брой пътуващи се налага доплащане на база на реалния брой записани туристи.
3. В случай, че броят на пътуващите изисква настаняване в единична стая на някой от участниците, той доплаща разликата в цените на двойна и единична стая за всичките 7 нощувки, която е в размер на 1310 лева за хотели 3* и 2020 лв. за хотели 4*.
4. Ако желаете, в деня на плащането по пътуването, можете да сключите застраховка "Отмяна на пътуването", която покрива рисковете от загуба на суми при невъзможност за пътуване, поради медицински или немедицински причини. За повече информация за продукта можете да се свържете с нас.

ЗА ВКЛЮЧВАНЕ В ГРУПАТА Е НЕОБХОДИМО:
1. В срок до 06.06.2022 г. да попълните ЗАЯВКАТА за включване в групата.
2. В срок до 06.06.2022 г. да платите в брой или да преведете по банковата ни сметка IBAN: BG52BPBI79401063230701, код BIC: BPBIBGSF, Юробанк България АД, пълната сума за избрания пакет.

bottom of page