top of page
Ледено сафари в Лапландия
8 - 14 декември 2018 г.

Ние ви предлагаме едновременно няколко преживявания тип „once in a lifetime“ на полярния кръг:


* да плавате сред ледовете на борда на действащ ледоразбивач;
* да облечете специален  костюм и с него да се потопите във водите на ледохода;

* да се състезавате с картинг по заснежена и заледена писта;
* да прекарате една нощ като ескимос в снежно иглу, като едновременно с това можете да ползвате и всички удобства на цивилизацията.

По време на екскурзията пътува опитен водач, който познава добре маршрута и при нас всичко, описано в програмата е включено в пакетната цена.

ПРОГРАМА

8 декември - ТУРИСТИЧЕСКА ОБИКОЛКА НА ХЕЛЗИНКИ

Полет София – Хелзинки.
Туристическа обиколка на Хелзинки.
Площада на Сената, Лутеранската катедрала, крайбрежната улица с търговски улички, главната улица Манерхайминти, където се намират Парламента, Националния музей, Операта, концертната зала Финландия, Олимпийския стадион, църквата Темпелиаукио, парка Сибелиус.
Полет Хелзинки – Рованиеми.
Трансфер с автобус до хотела в Рованиеми.

 

9 декември - КАРТИНГ ПО ЗАСНЕЖЕНО ТРАСЕ, САФАРИ С ЕЛЕНИ, СЕЛОТО НА ДЯДО КОЛЕДА, САНТА ПАРК

Закуска
9:30 - 11:30 Трансфер до заснежена и заледена картинг писта. Свободни тренировки, Квалификация за място и същинско състезание.
11:30 – 16:30 Трансфер с автобус до ферма за отглеждане на елени. Кратка почивка в традиционна лапландска шатра „типи”. Разходка с шейна, теглена от елен до селото на Дядо Коледа. Церемония по пресичане на Северния полярен кръг. Обяд в ресторанта в селото на Дядо Коледа. Среща с Дядо Коледа в стаята му и изпращане на пощенски картички със специален печат на полярния кръг от главната му пощенска служба. Разходка из работилниците и магазините за сувенири в селото. Получаване на разрешително за управление на еленски впряг и сертификат за пресичане на полярния кръг. Трансфер с автобус до Санта парк(около 1.5 км). На територията на парка има няколко магазина за сувенири, работилница на Дядо Коледа, пекарна, поща, кафене, галерия с ледени скулптури. Посещение на училището на елфите и получаване на сертификат за завършването му.  Възможност за разходка с влакче из територията на  парка.
Връщане с автобус до Рованиеми. Свободно време. Нощувка.

 

10 декември - НАЙ-СЕВЕРНАТА ЗООЛОГИЧЕСКА ГРАДИНА В СВЕТА, ВЕЧЕРЕН ТУР СЪС СНЕГОХОДКИ, СЕВЕРНОТО СИЯНИЕ

Закуска.09:00 – 14:00 Трансфер до парка за диви животни в Рануа. Посещение на най-северната зоологическа градина за диви животни в света. Наблюдение на полярни мечки и други животни в естествената им среда. Тук могат да се видят над 200 животни от над 50 вида. Трансфер до Рованиеми. 18:00 – 21:00 Трансфер до околностите на Рованиеми и преход със снегоходки (специални пособия за ходене по сняг, които не позволява потъване в снега). Почивка около лагерен огън. При ясно време възможност за наблюдение на северното сияние. Нощувка

  

11 декември - КРУИЗ НА БОРДА НА ЛЕДОРАЗБИВАЧ И НОЩУВКА В ЛЕДЕН ХОТЕЛ

Закуска. Трансфер до границата на Финландия и Швеция и качване на борда на ледорабивач.
Круиз на борда на ледоразбивач - през заледения океан към Ботническия залив, скован в масивни ледове. Посетителите имат възможност да стъпят на леда и да се потопят в ледените води, облечени в специални гумени костюми, както и да влязат в машинното отделение на близо четиристотин тонното съоражение.
Ледоразбивачът е бивш работен кораб, който е разбивал ледовете на пристанищата в Швеция и Финландия след което е пригоден за туризъм.
След края на круиза, трансфер до местен ресторант за обяд.

12 декември - ПРЕХОД С МОТОРНИ ШЕЙНИ, САФАРИ С ХЪСКИТА И РИБОЛОВ НА ДУПКА В ЛЕДА, НОЩУВКА В ЛЕДЕН ХОТЕЛ

Закуска. Преход с моторна шейна (наземно моторно превозно средство, създадено да се движи по сняг и лед). Преминаване през заледени езера и снежни преспи. Посещение на ферма за отглеждане на хъскита. Среща със собственика на фермата, който дава на посетителите подробна информация за живота и особеностите на хъскитата. Сафари с шейни, теглени от впряг хъскита. Единият пътник седи в шейната, а другият е изправен и управлява шейната. След половин час пътниците сменят местата си. Обяд в традиционна шатра „типи” около лагерен огън. Риболов на дупка в леда с възможност за собственоръчно приготвяне на улова. 
Трансфер до Ледения хотел, изграден от 1.5 млн. килограма сняг и 300 000 кг. лед. На площ от 20 000 кв. м. са разположени леден хотел леден бар, леден ресторант и множество снежни галерии с ледени склуптури.
Вечеря в ледения ресторант.
Температурите в затворените помещения са между -5 и -2 °C без значение каква е температурата навън поради добрите изолационни свойства на снега.
Обиколка на ледения комплекс, получаване на инструкции за пренощуване, спални чували, диплома за пренощуване в иглу.
Нощувка в Ледения хотел.

13 декември

Свободен ден в Рованиеми.
Трансфер до летището за полет Кеми – Хелзинки. 
Пристигане в Хелзинки. Трансфер и настаняване в хотела.

14 декември

Закуска. Свободно време за разходка в Хелзинки. 
Трансфер до летището за полет Хелзинки – София. 
Полет Хелзинки – София.

Пакетна цена на човек в двойна стая: 3130 Евро

ПАКЕТ УСЛУГИ, ВКЛЮЧЕНИ В ЦЕНАТА:

 • Здравна застраховка за целия период на пътуванетo;

 • Самолетни билети София– Хелзинки –София, Хелзинки – Рованиеми/Кеми – Хелзинки с включени летищни такси;

 • 4 нощувки със закуски в хотел 4* в Рованиеми;

 • 1 нощувка със закуска в Ледения хотел;

 • 1 нощувка със закуска в двойна стая в хотел 4* в Хелзинки;

 • круиз на борда на ледоразбивач с включен обяд;

 • преходи с моторни шейни;

 • сафарита с хъскита и елени с включени обеди;

 • риболов на дупка в леда;

 • посещение на селото на Дядо Коледа, Санта парк;

 • картинг по заснежено и заледено трасе;

 • гореща сауна, последвана от плуване в ледена вода;

 • посещение на най-северната зоологическа градина в света;

 • вечерен тур със снегоходки и наблюдение на северното сияние;

 • всички трансфери по програмата;

 • тур. обиколка на Хелзинки;

 • преводач - придружител на групата от България. 

ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА:

ЗАБЕЛЕЖКИ:

 

1. В случай, че броят на пътуващите изисква настаняване в единична стая на някой от участниците, той доплаща разликата в цените на двойна и единична стая за всичките 6 нощувки, която е в размер на 577 EUR и единичното ползване на снегомобил на 18 декември в размер на 85 EUR.
2. В случай, че някой от участниците не желае да пренощува в ледения хотел, настаняването е в хотелa в Рованиеми. По желание възможност за посещение на Ледения хотел – допълнително се заплащат вход за селото и трансфер до Рованиеми в размер на 86 EUR на човек.
3.  В случай, че някой от участниците желае да кара ски по време на престоя в Рованиеми, цената на целодневна ски карта и ски екипировка е 70 EUR на човек на ден.
4. За сафаритата с моторни шейни и хъскита на 12.12 ще ви бъде предоставена екипировка от фирмата, която провежда туровете: специален гащеризон, вълнени чорапи, ботуши, ръкавици, шал, зимна шапка (каска за сафарито с моторни шейни). В случай, че някой от участниците желае да ползва екипировката и в останалите дни, цената за наем е между 15 и 20 евро на ден.
5. Цената на пътуването е базирана на група от минимум 14 човека. При по-малък брой пътуващи е възможно завишаване на цената в зависимост от броя на пътуващите.
6. Пакетната цена е калкулирана при цена на  самолетните билети за международните и вътрешни полети София – Хелзинки – София, Хелзинки – Рованиеми/Кеми – Хелзинки от 430 евро ( 264 Евро тарифа + 166 евро летищни такси). При промяна на тази цена, туоператорът има право да актуализира пакетната цена със размера на промяната на цената на самолетния билет. 
7. Пакетни цени за деца до 12 ненавършени години: 
- Дете настанено на допълнително легло в двойна стая, заедно с двамата родители: 2460 Евро
- Дете настанено в двойна стая с 1 възрастен: 2690 Евро

ЗА ВКЛЮЧВАНЕ В ГРУПАТА Е НЕОБХОДИМО:

1. В срок до 03.10.2018 г. да платите в брой или да преведете по банковата ни сметка IBAN: BG52BPBI79401063230701, код BIC: BPBIBGSF, Юробанк И Еф Джи България АД, клон ФЦ София Лозенец, левовата равностойност на 1400 Евро по фиксинга на БНБ за деня на плащането.

2. Да попълните заявката за записване в групата. Да получим в срока от т.1 попълнена, приложената заявка, копие от платежното нареждане за превод на аванса за пътуването (при заплащане по банков път) и фотокопие от първата страница на задграничния паспорт на пътуващите.

3. Да платите в брой или да преведете в срок до 03.11.2018 г. в банковата ни сметка IBAN: BG52BPBI79401063230701, код BIC: BPBIBGSF, Юробанк И Еф Джи България АД, клон ФЦ София Лозенец, левовата равностойност на остатъка от пакетната цена и летищните такси по фиксинга на БНБ за деня на плащането.

bottom of page