top of page
Индия – Златния триъгълник

Делхи – Джайпур – Абханери – Фатехпур Сикри – Агра - Делхи

29 април - 6 май 2021 г.

 

ПРОГРАМА

29 април

Полет София - Делхи през транзитно летище.

 

30 април
Пристигане в Делхи.

Трансфер до хотела и закуска. Сутрешна обиколка на Стария град в Делхи - посещение на Джама Масджид, най-голямата джамия в Индия. Разходка с едно от най-характерните транспортни средства за Индия - велосипедната рикша. Безброй цветове, организиран хаос, тълпи, лабиринт от тесни улички, успокояващи аромати, опияняващи миризми, бездомни кучета и свещената крава – ще видите всичко това и много повече, докато рикшата умело криволичи през крайните улички на оградения град Шахжаханабад и преминете покрай Червената Крепост. На един от градските покриви Кабутарбаз (любител на гълъбите) ще демонстрира изкуството да контролира 50 гълъба, използвайки свирка, пръчка и торба със семена. Посещение на Радж Гат - мястото на кремация на Махатма Ганди. Следва посещение на Гурдвара Бангла Сахиб, най-известния сикхски храм в Индия. Там се намира втората по големина обществена кухня, работеща денонощно и предлагаща безплатна храна за хиляди хора.
Обиколката продължава в новата част на града - Ню Делхи. Посещение на мавзолея на император Хумаюн - предшественик на архитектурния стил на Мугалите. Посещение на кулата Китаб Минар от 12-ти век, грациозно ръчно издълбана по цялата й височина от около 73 метра. Преминаване покрай Индийската Порта (паметник на загиналите индийски войници), президентската резиденция - някога дворецът на вицекраля, сградата на Парламента и сградите на секретариата - интересна смесица от викторианска архитектура и архитектурата на 20-ти век. Връщане в хотела и нощувка.

 

1 май

Делхи – Джайпур

Отпътуване с бус за Джайпур (220 км, около 6 ч)

Пристигане в Джайпур и настаняване в хотела.

Привечер следва посещение на хиндуисткия храм Бирла Мандир и наблюдаване на церемонията Аарти (преклонението на боговете). Многоезичният храм Бирла Мандир се намира в храмовия комплекс Моти Дунгри, на леко възвишение, само на 6 км от центъра на Джайпур и представлява интерес сред  почитателите на този тип архитектура. Бирла Мардир е посветен на едно от въплъщенията на Вишну и неговата Богиня Лаксми.

Връщане в хотела и нощувка.

 

2 май

Джайпур
Закуска.  Сутрешна разходка до крепостта Амбър форт, построена през 1592 г. от Раджа Ман Сингх II. Разположена е на 11 км от Джайпур и е известна със своите укрепления, отразяващи се в тихите води на езерото Маота. Дърворезбите по стените и таваните са още един от акцентите на Амбър Форт. Най-важните му части са Залата за публични аудиенции, Залата за частни аудиенции, Огледалния дворец и Сук Нивас (кралските покои).  Възможност за изкачване по хълма на гърба на слон. Кратко посещение на частни текстилни и антикварни музеи. Следобедна туристическа обиколка на град Джайпур, включваща посещения на градския дворец, двореца Хава Махал и обсерваторията Джантар Мантар.  Градският дворец в момента е действащ музей, с изключение на малка част, използвана от кралското семейство на Джайпур. Извисява се гордо с невероятната си архитектура и градини, дворове, сгради, заемайки почти една седма част от града.
Джантар Мантар е най-голямата каменна обсерватория в света, построена от Савай Джай Сингх. Обсерваторията притежава 18 астрономически  инструменти, повечето от които са в безупречно работно състояние. Преминаване покрай Хава Махал - най-известната забележителност в Джайпур, Този розов дворец е конструиран така, че дамите да могат да наблюдават кралските шествия, без да са видими за външни хора.
Връщане в хотела и нощувка.

 

3 май

Джайпур – Абханери - Фатехпур Сикри – Агра (240 км, около 5 ч)

Закуска. Отпътуване с бус от Джайпур към Агра, преминавайки през Абханери и Фатехпур Сикри.  Абханери е малко селце, известно с един от най-дълбоките кладенци Чанд Баори, по който се слиза чрез стълбища. Кладенецът е бил построен пред храма на местната богиня на Харшат Мата.

Посещение на Фатехпур Сикри – пустинен град, разположен на 40 км от Агра. Фатехпур Сикри е изграден около 1564 година от великия император Акбар. Той е бил столица на империята само за около 10 години, но основно поради липса на вода бива изоставен.

Агра е разположен по беговете на река  Ямуна, характеризиран със световно известния Тадж Махал. Градът е бивша столица на Великите Мугали през 16 – 17 в., като повечето монументи са от този период.

Пристигане и настаняване в хотела в Агра.

Свободна вечер и нощувка.

 

4 май

Агра

Закуска. Разглеждане на забележителности в Агра.

Посещение на Тадж Махал - въплъщение на любовта, създадено от император Шах Джахан в памет на неговата любима съпруга. Тадж Махал е един от най-красивите архитектурни комплекси в света.

Крепостта Агра, построена от император Акбар и неговия внук е разположена на западния бряг на река Ямуна и украсена с палати и градини от Джахангир.

Следобедно посещение на Итмад-уд-даула - гробница, разположена в близост до бреговете на река Ямуна, построена от Нур Джахан.

Посещение на гробницата на Акбар в Сикандра, построена от 1605 – 1613 от неговия син Джахангир.

Свободна вечер. Възможност за наблюдение на залеза откъм задната страна на Тадж Махал.

Нощувка в хотела.

 

5 май

Агра – Матура – Вриндаван – Делхи (220км, около 4ч)

Закуска. Отпътуване за Делхи, през градовете Матура (родният град на лорд Кришна) и Вриндаван (земята на Кришна).

Пристигане в Делхи и настаняване.

Нощувка в хотела.

 

6 май

Отпътуване от Делхи

Закуска и трансфер до летището.

Пакетни цени на човек в двойна стая при заплащане на депозит до 16 Декември:
При настаняване в хотели 5* стандарт: 2680 лева
При настаняване в хотели 5* делукс: 3180 лева
Пакетни цени на човек в двойна стая при заплащане на депозит след 16 Декември:
При настаняване в хотели 5* стандарт: 2810 лева
При настаняване в хотели 5* делукс​: 3310 лева

ПАКЕТ УСЛУГИ, ВКЛЮЧЕНИ В ЦЕНАТА:

 • Самолетни билети с включени летищни такси София-Делхи-София (с едно прекачване в Истанбул/Доха) с включени летищни такси

 • 2 нощувки в Делхи в хотел 5* в двойна стая с включени закуски;

 • 2 нощувки в Джайпур в хотел 5* в двойна стая с включени закуски;

 • 2 нощувки в Агра в хотел 5* в двойна стая с включени закуски;

 • закуска веднага след пристигането в хотела в Делхи

 • туристическата програма в Делхи, описана в програма, с включени входни такси за посещаваните обекти

 • туристическата програма в Джайпур, описана в програма, с включени входни такси за посещаваните обекти

 • туристическата програма в  Агра, описана в програма, с включени входни такси за посещаваните обекти

 • разходка с рикша из стария Делхи

 • качване до върха на крепоста Амбър на гърба на слон

 • всички трансфери по програмата

 • водач-придружител на групата от България

 • виза за Индия

 • здравна застраховка с покритие до 20000 евро

ЗАБЕЛЕЖКИ:

1. Пакетните цени са  калкулирани при цена на самолетните билети от 857 лева (тарифа + летищни такси). При промяна на тази цена, туроператорът има право да актуализира пакетната цена с размера на промяната на цената на самолетния билет.
2. В случай, че броят на пътуващите изисква настаняване в единична стая на някой от участниците, той доплаща разликата в цените на двойна и единична стая, която е:

- 495 лева на човек при настаняване в хотели 5* стандарт

- 602 лева на човек при настаняване в хотели 5* делукс

 4. Цената на пътуването е базирана на група от минимум 16 човека. При по-малък брой пътуващи се налага доплащане в размер на 100-140 лева на човек в зависимост от реалния брой записани туристи.
5.  Калкулацията на пакетната цена е направена при обменни курсове на USD към EUR към 01.11.2019 г. - EUR 1 = USD 1.11.При промяна на курса  с повече от 3%, съгласно Закона за Туризма, туроператорът има право да актуализира пакетната цена със същия процент.
6. Ако желаете, в деня на плащането на аванса по пътуването, можете да сключите застраховка "Отмяна на пътуването", която покрива рисковете от загуба на суми при невъзможност за пътуване, поради медицински или немедицински причини. Повече информация за продукта можете да намерите ТУК.

ЗА ВКЛЮЧВАНЕ В ГРУПАТА Е НЕОБХОДИМО:

1. В срок до 16.12.2020 г. да платите в брой или да преведете по банковата ни сметка IBAN: BG52BPBI79401063230701, код BIC: BPBIBGSF, Юробанк И Еф Джи България АД, клон ФЦ София Лозенец, аванса за включване в основния пакет, който е 1400 лева.

2. В срок до 16.12.2020 г.. да попълните заявката за записване в групата.

3. В срок до 20.02.2021 г. да платите в брой или да преведете остатъка от пакетната цена.

bottom of page