top of page
Обиколен тур на Мексико

Мексико Сити, Тукстла Гутиерес, Сан Кристобал де лас Касас, Паленке, Кампече,

Уксмал, Мерида, Чичен Итца, Канкун

06 - 17 февруари 2019 г.

ПРОГРАМА

6 февруари:

Полети София - Мексико Сити с прекачване през европейско летище.

Пристигане в Мексико Сити. Трансфер и настаняване в хотела.

 

7 февруари:

Закуска. Целодневна туристическа обиколка на Мексико Сити, включваща историческия център на града, площад Зокало, градската Катедрала, Президентския Дворец, Базиликата Санта Мария де Гуадалупе. Посещение на Националния Антропологически музей, считан за един от най-значимите музеи, както в Латинска Америка, така и в света. Следва посещение на археологическия обект Теотиуакан - монументален град от пирамиди, дворци и храмове. Смята се, че е заселен около 100 г. пр.н.е. и е имал над 100 000 жители към 500 г. За първите шест века след Христа Теотиуакан е бил вероятно най-влиятелният център на политическа, религиозна и културна власт в Централна Америка. Ацтеките, които идват по-късно, вярват, че космосът е създаден тук.
Връщане в хотела в Мексико Сити.

8 февруари:

След закуската, трансфер до летището.
Ранен полет Мексико Сити – Тукстла Гутиерес.
Посещение на каньона Сумидеро, известен с планинските си скали, чиято най-висока точка достига 1000 м., а в подножието му тече река Грихалва. Разходка с лодка по реката за опознаване района на каньона. Отпътуване за едно от най-старите селища в Мексико - Сан Кристобал де лас Касас и попътно посещение на бялата църква Сан Хуан Чамула.
Пристигане в Сан Кристобал де лас Касас и настаняване в хотела.


9 февруари:

След закуска – отпътуване за водопада Мисол Ха, чиято височина достига 35 м., а водите в басейна му с почти правилна кръгла форма са кристално сини, заради високото минерално съдържание. Можете да се разходите в пещерата зад водопада или да се освежите във водите на басейна му. Следобяд - пристигане в Паленке. Настаняване в хотела и нощувка.

 

10 февруари:

Закуска. Тур до Паленке - един от градовете на маите, важен културен, политически и религиозен център и достигащ разцвет през 7-ми век. През 1981 г. е обявен за защитена територия, а ЮНЕСКО го включва в Списъка на световното и културно наследство през 1987 г. Маршрутът продължава с пристанищния град Кампече – столица на едноименния щат, разположена на Мексиканския залив. Възможност за разходка с туристически трамвай. Настаняване в хотела и нощувка.

 

11 февруари:

Закуска. Отпътуване за Уксмал - един от най-ярките примери за архитектурния стил Пуук. Считан за върхово архитектурно постижение, днес Ускмал е част от Световното културно и историческо наследство на ЮНЕСКО. Отпътуване за Мерида, столицата на щата Юкатан, където ще видите площадът на Независимотта и монументът Пасео дел Монтехо. Настаняване в хотела и нощувка.

 

12 февруари:

Закуска. Тур до Чичен Ица, центърът на цивилизацията на Маите в миналото, а през 2007 г. е обявен за едно от новите седем чудеса на света. Пирамидата Кукулкан е храмово съоръжение, оцеляло сред останките на древния град. Посещение и на Сеноте Ик-Кил - подземно карстово езеро, впечатляващо с рядка естествена красота. Плуването в езерото е разрешено.
Пристигане в Канкун вечерта и настаняване в хотела.


13 февруари – 14 февруари:

Свободен ден за почивка на плажа или допълнителна туристическа програма.

 

15 февруари:

Свободна програма в Канкун.

Освобождаване на хотела и трансфер до летището.

Полет Канкун – Париж.

 

16 февруари:

Кацане в Париж и попътна нощувка в хотел в района на летището.

 

17 февруари:

Полет до София.

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ ПРИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 30 АВГУСТ:

При настаняване в хотел 4* в Канкун: 3020 Евро

При настаняване в хотел 5* в Канкун: 3190 Евро

 

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ ПРИ ЗАПИСВАНИЯ СЛЕД 30 АВГУСТ:

При настаняване в хотел 4* в Канкун: 3140 Евро

При настаняване в хотел 5* в Канкун: 3320 Евро

ПАКЕТ УСЛУГИ, ВКЛЮЧЕНИ В ЦЕНАТА:

  • Самолетни билети с включени летищни такси KLM и AirFrance София-Амстердам/Париж-Мексико Сити, Канкун-Париж-София;

  • Самолетен билет с включени летищни такси за вътрешен полет Мексико Сити – Тукстла;

  • Настаняване в двойна стая по време на туристическата програма (6 нощувки + закуски) в хотели категория 4*;

  • Настаняване в двойна стая в Канкун за 3 нощувки на база All Inclusive, в избраната категория хотел;

  • Транспорт по време на цялата програма в Мексико с климатизиран автобус;

  • Входни такси за обектите описани в програмата;

  • Трансфер при пристигане в Мексико Сити;

  • Трансфер от хотела в Канкун до летището;

  • Здравна застраховка с покритие 10 000 Евро;

  • Водач на групата от България.

ЗАБЕЛЕЖКИ:

1. Пакетната цена НЕ ВКЛЮЧВА:
* допълнители услуги и хранения, неупоменати в програмата.
* други разходи от личен характер.

* допълнителна туристическа програма в Канкун, по желание:

- Тур до еко воден парк Ксел-Ха (Xel-Ha) на 13 февруари: 120 Евро на човек
Посещение на естествения аквариум Ксел-Ха - дом и на резерват за костенурки, делфини, над 100 вида птици, 350 вида растения и 99 вида морски животни. В Ксел-Ха за гмуркачите са на разположение интересни пещери, които да изследват. Можете също да практикувате шнорхелинг.
Изхранването по време на тура е на база All Inclusive. Продължителност: 11 часа.

- Тур до остров Исла Мухерес (Isla Mujeres) на 14 февруари: 75 Евро на човек
Посещение на остров Мухерес, разположен северно от Канкун. Транспортът до острова се извършва с катамаран. Турът включва още шнорхелинг, почивка на плажа, обяд и освежаващи напитки. Продължителност: 7 часа.

2. Цената на пакета е валидна при заплащане на депозита по пътуването преди 30 август 2018 г. 
3. Офертната цена е калкулирана при цени на самолетни билети за международни полети към дата 12.07.2018 г. от 492 евро + 373 евро летищни такси. При промяна на тези цени, пакетната цена ще се актуализира, съгласно цената на билетите към момента на резервация.
4. В случай, че броят на пътуващите изисква настаняване в единична стая на някой от участниците, той доплаща разликата в цените на двойна и единична стая за всичките 9 нощувки, която е в размер на 696 Евро при настаняване в хотел 4* в Канкун, и 825 Евро при настаняване в хотел 5* в Канкун.
5. Цената на пътуването е базирана на група от минимум 14 човека. Срок за уведомяване на туристите за липса на минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 20 дни преди началната дата.
6. Калкулацията на пакетната цена е направена при обменни курсове на USD към EUR  USD 1 = 0.85 EUR. При промяна на курса с повече от 3 %, съгласно Закона за Туризма, туроператорът има право да актуализира пакетната цена със същия процент.

7. Ако желаете, в деня на плащането на аванса по пътуването, можете да сключите застраховка "Отмяна на пътуването", която покрива рисковете от загуба на суми при невъзможност за пътуване, поради медицински или немедицински причини. Повече информация за продукта можете да намерите ТУК.

8. При отказ от пътуване след заплащане на депозит и изпращане и подписване на заявката-договор, туристът дължи неустойка за административни разходи в размер на 100 евро на човек. Пълните условия за анулации и промени, са подробно описани в договора за организирано туристическо пътуване, който се подписва между двете страни.

ЗА ВКЛЮЧВАНЕ В ГРУПАТА Е НЕОБХОДИМО:

1. Да платите в брой или да преведете в срок до 30.08.2018 г. в банковата ни сметка IBAN: BG52BPBI79401063230701, код BIC: BPBIBGSF, Юробанк И Еф Джи България АД, клон ФЦ София Лозенец, левовата равностойност на 1200 евро по фиксинга на БНБ за деня на плащането.

2. Да попълните заявката за записване в групата.

3. Да платите в брой или да преведете в срок до 20.11.2018 г.  левовата равностойност на остатъка от пакетната цена по фиксинга на БНБ за деня на плащането.

bottom of page