top of page
МЕКСИКО:
обиколен тур и почивка на плажа в Канкун

Мексико Сити,  Теотиуакан, Пуебла, Монте Албан, Оаксака, Теуантепек, каньона Сумидеро, Паленке, Кемпече, Мерида, Чичен Итца, Канкун

22 ноември – 4 декември 2021 г.

ПРОГРАМА

22 ноември
Полет от София – Франкфурт - Мексико Сити. Трансфер и настаняване в хотела. Свободно време за разходка и вечеря в района на хотела.

23 ноември
Закуска. Целодневна обзорна обиколка на Мексико сити с посещение на историческия център на града - площад Сокало, близо до който се намират руините на древния ритуален център на ацтеките - Темпло Майор. Тук ще видим и най-голямата католическа катедрала в Мексико и Президентския дворец, чийто интериор е украсен със стенописи на известния мексикански художник Диего Ривера. Следва посещение на Националния музей - един от най-богатите музеи в Латинска Америка. Колекцията му се състои от множество археологически и етнографски артефакти от цяло Мексико, които представят най-доброто от културно-историческото наследство на страната. След това ще посетим археологическия обект Теотиуакан, чиито основни забележителности са Пирамидата на слънцето, Пирамидата на луната, Пътят на мъртвите и Храмът на пернатата змия с орнаменти от змийски глави. Връщане в хотела късния следобед.

24 ноември
Закуска. Отпътуване за Пуебла. По пътя ще видим величествените действащи вулкани Попокатепетл и Истаксихуатл. Пуебла, известен като "Града на ангелите" е в списъка на ЮНЕСКО за световното историческо и архитектурно наследство и е известен с колониалните си сгради, кулинарните изкушения, които предлагат местните ресторанти, керамиката "Талавера", занаятите, църквите и параклисите. Следобед  отпътуване за град Оаксака, който също е обект на световното историческо наследство на ЮНЕСКО. Настаняване в хотела и нощна обиколка на града.
 

25 ноември
Закуска. Програмата започва с обиколка на Монте Албан - церемониален център на древната цивилизация на сапотеките, един от най-впечатляващите археологически обекти в Мексико, разположен на плато с панорамна гледка към долината на Оаксака. След това маршрута на тура продължава към Теуантепек. По пътя ще видим най-голямото дърво в света – дървото Туле. Диаметъра на дънера му е над 10 метра и възрастта ми е над 2000 г.  Вечерта пристигане в  Теуантепек / Салина Круз и настаняване в хотела.

26 ноември
След закуска маршрутът ни ще премине през планините Сиера Мадре до каньона Сумидеро. Там ни очаква разходка с лодка по поречието на река Грихалва. По време на пътуването из каньона, ще видим крокодилите, които са господари на реката и маймуните, който обитават околната джунгла. В най-високата си точка стените на каньона се издигат на повече от 1000 метра над нивото на реката. Следобед маршрута продължава към Сан Кристобал де лас Касас. Основан в началото на 16 век, този колониален град е едно от първите испански селища на континента и все още пази очарованието на миналите векове.

27 ноември
След закуска ще посетим селището Сан Хуан Чамула, където се намира известна църква, в която индианците извършват религиозни ритуали, посветени на католически светци. По време на тайнството, църквата се преобразява от многото запалени свещи, а тишината на древната катедрала се изпълва с гласовете на вярващите, които произнасят молитви на диалекта на маите цоцил. След това ще се спуснем от студените върхове на Сиера Лакандон, към водопада Мисол-Ха. Височина му достига 35 м., басейна му е с почти правилна кръгла форма, а водата в подножието му е кристално синя, заради високото съдържание на минерали. Можем да се разходим в пещерата зад водопада или да поплуваме в подножието на водопада. Вечерта пристигане в Паленке, където ще се насладим на вечерна разходка из красивия колониален град.

28 ноември
Закуска. Туристическа програма в Паленке - важен културен, политически и религиозен център на маите, достигнал своя разцвет през 7-ми век.  През 1981 г. е обявен за защитена територия, а ЮНЕСКО го включва в Списъка на световното и културно наследство през 1987 г. Маршрутът продължава с пристанищния град Кампече – столица на едноименния щат, разположена на Мексиканския залив. Възможност за разходка с туристически трамвай. Настаняване в хотела и нощувка.


29 ноември
След закуска ще отпътуваме до Ушмал - един от най-красивите градове на маите, величествен пример за архитектура на Пуук, който запазил очарованието си и до днес (в списъка на ЮНЕСКО). Следващата дестинация от нашето пътуване е Мерида, столицата на щата Юкатан. От особен интерес за туристите са площадът на независимостта и Пасео дел Монтехо - широк булевард с луксозни резиденции в европейски стил, построени в края на XIX и началото на XX век. Настаняване в хотел в Мерида.

30 ноември
Закуската ще бъде последвана от туристическа обиколка на град Мерида, известен с колониалните си катедрали и дворци. След това ще посетим археологическия обект Чичен Ица, където се намира едно от 7-те нови чудеса на света - пирамидата Кукулкана,  която е и в списъка на ЮНЕСКО и Сеноте Ик-Кил - подземно езеро с рядка природна красота, образувано от потъване в карстови пещери, където  плуването е разрешено. Пристигане в Канкун вечерта и настаняване в хотела на плажа.

1 и 2 декмеври

Свободно време за почивка на плажа в Канкун.

3 декември

Полет Канкун - Франкфурт.

4 декември

Полет Франкфурт - София

ПАКЕТНА ЦЕНА:

при настаняване в двойна стая:  3460 евро / 6767 лева

ПАКЕТ УСЛУГИ, ВКЛЮЧЕНИ В ЦЕНАТА:

  • самолетен билет с авиокомпания Lufthansa включени летищни такси и чекиран багаж 23 кг;

  • описаната туристическа програма с включени входни такси за всички посещавани обекти;

  • 7 нощувки с изхранване на полупансион/закуска и обяд или вечеря/ в хотели 4* в стандартна двойна стая в градове по маршрута;

  • 3 нощувка на база ALL INCLUSIVE в хотел 4* в стандартна двойна стая в Канкун;

  • 1 нощувка с изхранване на полупансион в хотел 3* в стандартна двойна стая в Теуантепек;

  • трансфери летище – хотел - летище;

  • транспорт по маршрута от програмата с на 8-местен пътнически ван;

  • опитен водач от България който познава добре маршрута;

  • екскурзоводско обслужване на място от руско говорящ екскурзовод;

  • медицинска застраховка "Асистанс" с покритие 10 000 евро

ЗАБЕЛЕЖКИ:

1. Офертната цена е калкулирана при цени на самолетни билети за международни полети с включен 1 бр. ръчен багаж и чекиран багаж 23 кг. към дата 02.08.2021 г. от 1934 лева. При промяна на тези цени, пакетната цена ще се актуализира, съгласно цената на билетите към момента на закупуването им.
2. В случай, че броят на пътуващите изисква настаняване в единична стая на някой от участниците, той доплаща разликата в цените на двойна и единична стая за всичките 13 нощувки, която е в размер на 687 евро / 1344 лева. 

3. В деня на пристигане в Мексико Сити няма да бъде осигурена вечеря. Вместо това ще има обяд в последния ден от екскурзията в Сеноте.
4. Цената на пътуването е базирана на група от 14 човека. При по-малък брой пътуващи се налага доплащане в порядъка на 90-140 евро / 176-274 лева  на база на реалния брой записани туристи.

5. Допълнително при подписване на договора ще ви бъде предложена застраховка „отмяна на пътуването“.
6. За туристи, които желаят да пътуват за други дати и без водач от България, можем да направим индивидуална оферта.

ЗА ВКЛЮЧВАНЕ В ГРУПАТА Е НЕОБХОДИМО:
1. Да получим ЗАЯВКА за включване в групата.
2. Да платите в брой или да преведете в срок до 27.09.2021 г. в банковата ни сметка IBAN: BG52BPBI79401063230701, код BIC: BPBIBGSF, Юробанк И Еф Джи България АД, левовата равностойност на 1600 евро / 3129 лева.
3. Да получим в срока от т.2, копие от платежното нареждане за превод на аванса за пътуването (при заплащане по банков път) и фотокопие от първата страница на задграничния паспорт на пътуващите.
4. Да доплатите остатъка от пакетната цена в срок до 14.10.2021 г.

bottom of page