Нормандия
с круиз по река Сена

Париж, Лез-Андели, Кодбек-ан-Ко, Руан, Вернон

25 юни – 2 юли 2020 г.

ПРОГРАМА

25 юни:
Полет София – Виена – Париж. Трансфер до центъра и качване на кораба. Свободно време за разходка и вечеря. Отплаване в 21:00 ч.

 

26 юни:
Сутринта корабът ще акостира край град Лез-Андели, чийто символ е замъка Шато Гаяр. Крепостта е построена от крал Ричард Лъвското сърце и се вижда от почти всеки ъгъл на града, поради стратегическото си местоположение. Освен с история, градът впечатлява със зеленина и уют поради факта, че е сгушен между реката и хълмовете, типични за района на Нормандия. Желаещите да се докоснат до културата на Нормандия, могат да посетят музеят на изкуствата и църквата La Collégiale Notre Dame. Следобед, корабът отплава към Кодбек-ан-Ко в 18:00 ч

 

27 юни:
Рано сутринта корабът ще пристигне в Кодбек-ан-ко, който се намира на около 70 км северозападно от град Руан, на десния бряг на река Сена. Името на града произлиза от Датски и означава „студен поток“. От 1977 г. насам край града се издига мостът Понт ду Бротон, който свързва двата бряга на Сена и значително улеснява бързото придвижване на стока в провинцията. Църквата Pays de Caux е символ на града и притежава готическа фасада и изящни стъклописи, които я правят една от най-красивите в Руанската епархия. В града могат също да се видят още къщата на тамплиерите от 12 век, старинния затвор от 14 век, музея с историята на речното корабоплаване и въженият мост между Кодбек и Санкт Уандрил. Вечерта корабът ще нощува на пристанището, а на следващия ден рано сутринта ще отплава за Руан.

 

28 юни:
След закуска ще пристигнем в историческата столица на Нормандия - град Руан. Виктор Юго го нарича "града на стоте кули", а световно известният импресионист Моне е пресъздал руанската катедрала в 36 картини. Дори и през Средновековието градът е бил един от най-големите в Европа, а по римско време – главен град на Галия. Впечатляващи са почти всички сгради, защото градът е съхранил изцяло средновековната си архитектура. В централните му части няма нито една съвременна постойка. Вечерта корабът ще нощува на пристанището.

 

29 юни:
Свободно време в Руан. Ще имате възможността да се потопите в епохата на Ренесанса и да видите една от най-старите часовникови кули в Европа. Тя има само една стрелка, която отмерва часовете. Под часовниковата кула минава първата пешеходна улица във Франция.

Интересна за любители на късната готическа архитектура е църквата Сен-Маклу. Тя е свързвана с мрачния период на чумната епидемия в страната. Чудесно място за отдих са типичните френски кафенета, разположени в непосредствена близост до църквата. При желание може да бъде посетен историческият музей на Жана д'Арк. Привечер, вечеря на борда и отплаване за Вернон.

 

30 юни:
Рано сутринта, корабът ще акостира във Вернон, който е в непосредствена близост до провинциалния град Живерни, където Клод Моне е живял и творил от 1883 г. до смъртта си през 1926 г. Ще имате възможност да разгледате  фермата и градината с водни лилии, откъдето Моне е черпил вдъхновение за една от най-известните си творби. Следобеда корабът ще отплава за френската столица Париж.

 

1 юли:

След закуската има възможност за целодневна туристическа програма в Париж с двуетажен автобус и екскурзоводски коментар на руски език или  самостоятелно разглеждане на френската столица. Вечерта, свободно време за разходка, вечеря и нощувка.

 

2 юли:
След закуска напускане на кораба. Трансфер до летището в Париж и отпътуване за София с прекачване във Виена.

 

Карта на маршрута:

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ДВОЙНА КАЮТА ПРИ ЗАПЛАЩАНЕ НА ДЕПОЗИТ ДО 16 ДЕКЕМВРИ:

Стандартна външна каюта с капацитет до 3-ма души на палуба 1 - Cat.S, (1 налична): 3680 лв.

Стандартна двойна външна каюта на палуба 1 - Cat.A, (2 налични): 4070 лв.

Стандартна двойна външна каюта на палуба 2 с балкон - Cat.C (3 налични): 4770 лв.

Стандартна двойна външна каюта на палуба 3 с балкон - Cat.D (2 налични): 4990 лв.

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ДВОЙНА КАЮТА ПРИ ЗАПЛАЩАНЕ НА ДЕПОЗИТ СЛЕД 16 ДЕКЕМВРИ:

Стандартна външна каюта с капацитет до 3-ма души на палуба 1 - Cat.S: 3870 лв.

Стандартна двойна външна каюта на палуба 1 - Cat.A: 4270 лв.

Стандартна двойна външна каюта на палуба 2 с балкон - Cat.C: 4970 лв.

Стандартна двойна външна каюта на палуба 3 с балкон - Cat.D: 5180 лв.

ПАКЕТ УСЛУГИ ВКЛЮЧЕНИ В ЦЕНАТА:

* Самолетен билет за полети София-Париж-София с попътни прекачвания във Виена на отиване и с вкл.ръчен багаж, чекиран багаж и летищни такси;
* Трансфери летище – круизно пристанище – летище;
* 7 нощувки на “All Inclusive Premium” в избраната каюта;
* Безалкохолни и алкохолни напитки по време на храненията и от бара (с изключение на някои вина и шампанско);

* Всички съоражения и забавления на борда;

* Застраховка;
* Пристанищни такси;

* Интернет на борда;

* Намаление за СПА процедури на борда;

* Преводач-придружител на групатa.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:

* Екскурзии (по желание и срещу допълнително заплащане);

* Вина от специалния лист на кораба;

* Напитки по време на екскурзии и трансфери;

* Разходи от личен характер.

 

Забележки:

* Към момента има общо 8 свободни каюти от предложените типове за предложеното отплаване.

Маршрут

Разписание.png

Характеристики на кораба A-ROSA VIVA:

  1. Технически данни: A-ROSA VIVA

  2. Корабостроилница: Neptun Werft GmbH, Warnemünde

  3. Пътници: максимум 202 гости

  4. Каюти: 99 външни каюти

  5. Дължина: 135 метра

  6. Широчина: 11,4 метра

  7. Скорост: максимум 22 км/ч.

  8. Система на движение: four 331 kW/overall 1.800 PS

  9. Построен през 2010 г.

  10. Флаг: Германия

Възможности и удобства на борда на круизния кораб

 

* Уелнес почивка – Spa-центровета на корабите от семейството на A-ROSA са по-големи от стандартните такива за речни кораби и включват също и сауни, парни бани, стаи за процедури и релакс зона, фитнес  и външно джакузи.

 

* Корабът разполага с каюти категория C/D, които имат френски балкон и предлегат стилно и комфортно обзавеждане, подходящо за семейства. Каютите са снабдени с кърпи и продукти за баня от висок клас.

 

* При всички хранения на борда (основни и междинни) се акцентира на прясните, вкусни и здравословни храни. Всеки ден има разнообразни тематични бюфети с демонстрации от кулинарните майстори на борда.

 

* На слънчевата палуба има обособен кът – барбекю, където се предлагат повече от 100 различни вида коктейли, вина, бири и безалкохолни напитки.

Deck 1

Deck 2

Deck 3

Описание на палуба 3:

Deck 4:

Описание на палуба 4:

3.png
-.png
1.png
deck 4.png

ВАЖНО!!! Турът е много подходящ за туристи, желаещи да се запознаят със специалитетите на местната кухня. На корабът имате включено изхранване, съобразено с кухнята, предлагана в региона. Освен това посещаваните градчета се радват на изобилие от качествени ресторанти, предлагащи ястия типични за региона и за френската кухня.

 

ЗАБЕЛЕЖКИ:

1. След изтичане на срока за записване, наличността и посочената цена за избрания тип каюта подлежат на препотвърждение от круизната компания.

2. Офертната цена е калкулирана при цени на самолетни билети за международни полети с включен чекиран багаж, към дата 14.11.2019 г. от 419 лв. При промяна на тези цени, пакетната цена ще се актуализира, съгласно цената на билетите към момента на закупуването им.

3. Настаняването на корабът е в самостоятелна двойна каюта със самостоятелен санитарен възел.

4. Цената на пътуването е базирана на група от 14 човека. При по-малък брой пътуващи се налага доплащане на база на реалния брой записани туристи.

5. Ако желаете, в деня на плащането на аванса по пътуването, можете да сключите застраховка "Отмяна на пътуването", която покрива рисковете от загуба на суми при невъзможност за пътуване, поради медицински или немедицински причини. Повече информация за продукта можете да намерите ТУК.​

ЗА ВКЛЮЧВАНЕ В ГРУПАТА Е НЕОБХОДИМО:

1.  В срок до 16.12.2019 г. да платите в брой или да преведете по банковата ни сметка IBAN: BG52BPBI79401063230701, код BIC: BPBIBGSF, Юробанк И Еф Джи България АД, клон ФЦ София Лозенец, левовата равностойност на 1956 лв.

2. Да попълните заявката за записване в групата.

3. В срок до 24.04.2020 г. да платите в брой или да преведете левовата равностойност на остатъка от пакетната цена по фиксинга на БНБ за деня на плащането.