top of page
ПЕЛОПОНЕС - сърцето на Гърция

Коринт, Навплио, Микена, Монемвасия, Мистра, Мани, пещери Дирос, Метони, Пилос, Олимпия, Атина

октомври 2020 г.

1.jpg

ПРОГРАМА

Ден първи
Късен вечерен директен полет София – Атина. Настаняване в хотел в района на летището.
ВАЖНО!!! Възможните отпътувания за Атина са всички дни от седмицата с изключение на вторник и събота.


Ден втори
След закуска отпътуване към Коринтския провлак. Разходка с туристически кораб по Коринтския канал. След обяд отправяне на юг по път, който преминава през красиви маслинови горички и морски пейзажи. Разходка из красивия крайбрежен град Навплио. Нощувка в района.

Коринтският провлак е тясна ивица земя, свързваща Пелопонес с континентална Гърция. Разположен е стратегически приблизително по средата между Древна Атина и Древна Спарта. Коринтският канал е прокопан в края на 19-ти век и се смята за голямо инженерно постижение за времето си. Той спестява на малките кораби 700-километров обиколен път около Пелопонес. Тъй като каналът е широк само 24 м, днес по него преминават основно туристически кораби. Град Навплио е един от най-старите градове в Гърция, обитаван в миналото от карийци, финикийци и древни египтяни.

Ден трети
Отпътуване за Монемвасия. По пътя посещение на датиращите отпреди 8 века руини на средновековния древен град Мистра. Следобед - пристигане до впечатляващия град Монемвасия. Нощувка в района.

Монемвасия е средновековен град, разположен на малък полуостров край бреговете на Пелопонес, югоизточно от Спарта. Подобно на Гибралтар, градът-крепост някога е контролирал морския път между средновековна Европа и Леванта. Градът е забранен за автомобили и разглеждайки го, можете да се насладите на автентичния му вид на венециански град, точно както е изглеждал преди стотици години. Руините на древния град Мистра са обкт на Юнеско. Те изобилстват от красиви дворци, имения, църкви и манастири, търговски работилници, обширни улици и укрепления.

Ден четвърти
Отпътуване за скалистия полуостров Мани - каменното сърце на Пелопонес. Разглеждане на селото-музей Ватия, едно от най-интересните места на полуострова. Посещение на пещерите Дирос. Програмата за деня завършва с един от най-автентичните градове на Мани - Кардамили - с впечатляващи изгледи към морето. Нощувка в района.

Полуостров Мани е известен със средновековните си пиратски общности и типичните къщи-замъци. Пещерите Дирос са забележителен природен феномен. Преминаването през тях започва от каменист плаж. С лодка се навлиза в система от подземни реки, езера и галерии, в които през хилядолетията сталактитите и сталакмитите са добили всякакви причудливи форми. Кардамили е древен град - името му е споменато още в омировата „Илиада“. Според Омир Кардамили е бил толкова богат и красив, че е един от седемте града, които Агамемнон предложил на Ахил, за да поднови участието си в Троянската война.

Ден пети
Отпътуване за района Месини. Разглеждане на замъка Метони, който се врязва в морето и наподобява изглед от сериала „Игра на тронове“. Следобед отправяне към крайбрежния град Пилос. Нощувка в района.

Районът Месини е слабо посещаван от туристи и все още незасегнат от масовия туризъм. Изобилства от красиви замъци, кокетни села и древни микенски руини. Очарователният град Пилос е разположен в дълбок залив, който е затворен от продълговатия остров Сфактирия. Градът се развива по крайбрежните хълмове амфитеатрално, а кафенетата и ресторантите в района на пристанището са притегателно място за туристите.

Ден шести
След закуска отпътуване на север по крайбрежния път към древната Олимпия. Разглеждане на забележителностите на града. Посещение на местата, където древните олимпийци са тренирали и учили, както и тунела, през който са преминавали, за да излязат на стадиона, на който са се състезавали. Нощувка в района.

Древният град Олимпия е родината на олимпийските игри. В него все-още са запазени храмът на Зевс и Хера, където за първи път е запален Олимпийският пламък, работилницата на Фидий и други. Изграден е просторен музей, съдържащ значително количество артефакти от района.

Ден седми
След закуска отпътуване към „Пещерата на езерата“ - популярна туристическа атракция, привличаща много посетители в този регион. По време на тура се плава с малка лодка из подземните галерии, известни с причудливите си сталактитни формации. Следва пътуване с теснолинейка по железопътната линия Одонтотос, построена преди повече от 100 години. Малкият влак тръгва от морското село Диакопто и се изкачва покрай дефилето на река Вураикос до село Калаврита. Трасето минава по мостове и в тунели и разкрива прекрасни гледки на природата в района. Връщане в Атина и вечерна разходка в централната част на града.
 

Ден осми
Свободен ден в Атина с възможност за разходка из красивия квартал Плака, посещение на Акропола, пристанището Пирея или престижния район Глифада. Късния следобед трансфер до летището и вечерен полет до София.

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ:

при група от 6 човека:  1260 евро

ПАКЕТ УСЛУГИ, ВКЛЮЧЕНИ В ЦЕНАТА:

- самолетен билет за полети София – Атина – София с авиокомпания Aegean Air, с включени летищни такси и чекиран багаж до 20 кг.;
- транспорт по маршрута от програмата с 8-местен пътнически ван;
- 7 нощувки със закуски в двойна стая в подбрани хотели 3* и 4* по маршрута;
- билети за разходката с корабче по Коринтския канал, атракционния влак Одонтотос, Пещерата на езерата, пещерите Дирос и входните такси за Монемвасия, Мистра, Ватия и Олимпия;
- опитен водач;
- здравна застраховка с покритие 10 000 Евро.


ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:

- Допълнителни услуги и хранения, и входните такси за други туристически обекти, неупоменати в пакета услуги.

ЗАБЕЛЕЖКИ:

1. Цената на пакета е валидна при заплащане на депозита по пътуването преди 17 септември. След тази дата цената на пакета може да се завиши.
2. Можем да предложим и застраховка "Отмяна на пътуване". За повече информация моля натиснете ТУК.
3. Офертната цена е калкулирана при цени на самолетни билети за международни полети с включен чекиран багаж, към дата 1.09.2020 г. от 300 лева. При промяна на тези цени, пакетната цена ще се актуализира, съгласно цената на билетите към момента на закупуването им.
4. В случай, че броят на пътуващите изисква настаняване в единична стая на някой от участниците, той доплаща разликата в цените на двойна и единична стая за всичките 7 нощувки, която е в размер на 818 лева.
4. Ако желаете да пътувате по програмата индивидуално, без водач от нашия офис, можем да Ви направим индивидуална оферта.

ЗА ВКЛЮЧВАНЕ В ГРУПАТА Е НЕОБХОДИМО:

1. Да платите в брой или да преведете в срок до 17.09.2020 г. в банковата ни сметка IBAN: BG52BPBI79401063230701, код BIC: BPBIBGSF, Юробанк И Еф Джи България АД, клон ФЦ София Лозенец, левовата равностойност на цената по фиксинга на БНБ за деня на плащането.
2. Да получим в срока от т.1 попълнена ЗАЯВКА, копие от платежното нареждане и фотокопие от първата страница на задграничния паспорт/лична карта на пътуващите.

bottom of page