top of page
Перу и Боливия

Лима, Паракас, островите Балестас, платото Наска, Арекипа, Каньона Колка, Кондор Крос, Куско, Мачу Пикчу, Пуно, езерото Титикака и островите Урос,

Ла Паз

 

15 ноември - 1 декември 2018 г.

Предимства на нашата програма:
-  За придвижване в Перу и Боливия се използват 4 вътрешни полета вместо продължителни автобусни преходи и това позволява програмата да е балансирана и ненатоварваща;
- За разлика от други оферти, в цената на нашата програма са включени всички турове, самолетни билети и входни такси за атракции;
- Предлагаме разнообразен избор на хотелско настаняване;
- Предлагаме възможност за продължение на програмата с фото-сафари по река Амазонка.

ПРОГРАМА

15 Ноември

Полет София – Мадрид.
Полет Мадрид – Лима.

 

16 Ноември

Пристигане в Лима. Трансфер и ранно настаняване в хотела.
Следобяд – Туристическа обиколка на Лима: парка на любовниците в един от най-богатите квартали - Мирафлорес,  квартала Сан Изидро – финансовия и търговски център на града, пирамидата-храм Уака Уаламарка, централния площад с Президентския и Общинския дворец, Катедралата, в която се намира гробницата на испанския конквистадор Франциско Писаро, манастирът Санто Доминго и музеят Ларко, където се съхраняват древни еротични фигури. Нощувка в Лима.

 

17 Ноември

Закуска. Заминаване за летище Писко и 30 минутен полет над платото Наска.
Нощувка в Паракас.

18 Ноември

Закуска. Сутринта, трансфер до пристанището за екскурзия с моторна лодка до островите Балестас, които представляват уникален природен резерват с над 160 вида морски птици, тюлени, делфини и китове.

Връщане в Лима и нощувка.

19 Ноември

Закуска. Трансфер до летището и полет Лима – Арекипа. Туристическа обиколка на “Белия град” – Арекипа, включваща Катедралата, колониалния квартал Сан Лазаро, в който е основан градът, Кармен Алто от където се открива гледка към вулканите Мисти, Чачани и Пичу Пичу, и типичните фермерски тераси, които заобикалят града, кварталите Янахуара и Каима, Манастира Санта Каталина, Главния площад с Катедралата и метоха “Компаня де Хесус”.
Нощувка в Арекипа.

 

20 Ноември

Закуска. Ранно отпътуване за каньона Колка – един от двата най-дълбоки каньони в света, два пъти по-дълбок от Гранд Каньон в САЩ. Посещение на  националния парк Агада Бланка – резерват за викуни и алапаки, и наблюдение на живота им в естествена среда, последвано от изкачване до подножието на кратера на вулкана ЧаЧани – до 4910 м. надм.вис. Обяд в местен ресторант. Трансфер и настаняване в хотела долината Колка.
 

21 Ноември

Закуска. Рано сутринта – отпътуване към Кондор Крос - място, от където се наблюдава полета на кондорите и се открива гледка към каньона. Посещение на селищата Мака и Йанке и характерните за тях колониални църкви. Обяд в местен ресторант.
Трансфер и настаняване в хотела в Арекипа.

 

22 Ноември

Закуска. Трансфер до летището и полет до Куско.
Пристигане и настаняване в хотела.
Следобяд – почивка и аклиматизация към надморската височина.
Нощувка.

23 Ноември

Закуска. Целодневна туристическа програма в Куско наричан още “Пъпа на земята”: Храма на слънцето - Кориканча, върху чиито основи е построен манастирът Санта Доминика, храма  на Инките – Кенко,  главния площад и катедралата, улицата Лорето, археологическия парк и крепостта Саксайуаман, Тамбомачай и свещените извори на здравето и дълголетието, Пука Пукара – отбранителната кула на главния вход към града, пазарът “Свети Петър”, квартала на занаятите и дванадесетоъгълния камък – обявен за национално културно наследство на Перу. Нощувка.
 

24 Ноември

Закуска. Целодневен тур до Мачу Пичу: трансфер до гарата в Олантайтамбо и отпътуване с влака Вистадом, туристическа обиколка на "Изгубения инкски град" - Мачу Пикчу, едно от новите седем световни чудеса и неговите тераси, церемониални олтари и древни архитектурни решения. Обяд в местен ресторант.
Връщане в Куско с влак и нощувка.

 

25 Ноември

Закуска. Трансфер до летището в Куско и полет до Пуно.
Пристигане в Пуно. Разглеждане на Силустани - древно гробище с каменни структури достигащи 6 м.вис., датирано от пред-инкската епоха на Колите и разположено на брега на езерото Умайо.
Пристигане в хотела и настаняване. Нощувка в Пуно.

26 Ноември
Закуска. Тур до островите Урос, намиращи се в националния резерват Титикака. Посещение на остров Такили, известен с шивашките занаяти, практикувани от мъжете обитатели. Обяд на острова.
Връщане в Пуно. Нощувка.

27 Ноември

Закуска. Отпътуване за Ла Паз. Трансфер и настаняване в хотела. Нощувка в Ла Паз.

28 Ноември

Закуска. туристическа обиколка на Ла Паз, пазарите и Лунната долина: Посещение на известния Пазар на Вещиците и колониалната църква Сан Франциско,  Плаза Мурило, където се намират Катедралата, Държавната палата и Националния конгрес. Разходка по прочутата колониална улица Жаен. Посещение на репродукция на подземния храм на културата Тиванаку, кварталите Обраяес, Калакото и Ла Флорида, Лунната долина. Нощувка в Ла Паз.

 

29 Ноември
Закуска. Трансфер до летището за полет Ла Паз - Лима. Трансфер и нощувка в Лима.

 

30 Ноември

Закуска. Трансфер до летището Лима - Мадрид.

1 Декември
Пристигане в Мадрид.
Полет Мадрид - София.

Пакетна цена на човек в двойна стая при заплащане на депозит до 22 август 2018 г.:

При настаняване в хотели 3*:      4220 Евро

При настаняване в хотели 4*:     4660 Евро

При настаняване в хотели 5*:      5280 Евро


Пакетна цена на човек в двойна стая при заплащане на депозит след 22 август 2018 г.:

При настаняване в хотели 3*:      4320 Евро

При настаняване в хотели 4*:     4760 Евро

При настаняване в хотели 5*:      5380 Евро

ПАКЕТ УСЛУГИ, ВКЛЮЧЕНИ В ЦЕНАТА:

 • Самолетен билет София – Мадрид – Лима – Мадрид – София с включени летищни такси;

 • Самолетен билет Лима – Арекипа с включени летищни такси;

 • Самолетен билет Арекипа – Куско с включени летищни такси;

 • Самолетен билет Куско – Пуно с включени летищни такси;

 • Самолетен билет Ла Паз – Лима с включени летищни такси;

 • 30 минутен полет със самолет над платото Наска с включени летищни такси;

 • Билет за катамаран за езерото Титикака;

 • Всички трансфери по програмата в Лима, Паракас, островите Балестас, платото Наска, Арекипа, Каньона Колка, Куско, Мачу Пикчу, Пуно, езерото Титикака и островите Урос, Ла Паз;

 • 3 нощувки със закуска в Лима;

 • 1 нощувка със закуска в Паракас;

 • 2 нощувки със закуски в Арекипа;

 • 1 нощувка със закуска в Колка;

 • 3 нощувки със закуски в Куско;

 • 2 нощувки със закуски в Пуно;

 • 2 нощувки със закуски в Ла Паз

 • 4 обяда по време на туровете опсани в програмата;

 • Туристическа обиколка на Лима;

 • Екскурзия до островите Балестас;

 • Туристическа обиколка на Арекипа;

 • Тур до каньона Колка;

 • Тур до Кондор Крос;

 • Целодневен тур на Куско;

 • Целодневен тур на Мачу Пикчу;

 • Круиз с катамаран по езерото Титикака с посещение на Слънчевия остров;

 • Здравна застраховка с покритие 15 000 евро;

 • Водач с групата от България;

ЗАБЕЛЕЖКИ:

1. Пакетната цена не включва:

*    обедите и вечерите, които не са описани в пакета услуги.

2. Пакетната цена е изготвена при цена на самолетните билети за вътрешните и международни полети от 1514 Евро с включени летищни такси, валидна към момента на изготвяне на офертата. При промяна на тази цена, туроператорът има право да актуализира пакетната цена с размера на промяната на цената на самолетния билет.

3. В случай, че броят на пътуващите изисква настаняване в единична стая на някой от участниците, той доплаща разликата в цените на двойна и единична стая, която е в размер на 480 Евро за хотели 3*, и 720 Евро за хотели 4* и 1190 Евро за хотели 5* за всичките 14 нощувки.

4. Цената на пътуването е базирана на група от минимум 16 човека. При по-малък брой пътуващи е възможно цените да се променят.

5. Калкулацията на пакетната цена е направена при обменни курсове на USD към EUR 1 = 0.83. При промяна на курса с повече от 3 %, съгласно Закона за Туризма, туроператорът има право да актуализира пакетната цена със същия процент.

6. Ако желаете, в деня на плащането на аванса по пътуването, можете да сключите застраховка "Отмяна на пътуването", която покрива рисковете от загуба на суми при невъзможност за пътуване, поради медицински или немедицински причини. Повече информация за продукта можете да намерите ТУК.

ВЪЗМОЖНО ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА ПРОГРАМАТА В ПЕРУАНСКАТА АМАЗОНСКА ДЖУНГЛА


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Програма

30 Ноември

Полет Лима – Пуерто Малдонадо.
Трансфер до лоджата. Вечеря и нощувка.

1 Декември

Фото сафари с кану по река Мадре Диос – част от речната мрежа на Амазонка за  наблюдение на биоразнообразието в дъждовните гори на амазонската джунгла.
Обяд от органични и местни продукти в лоджата.
След обяд – разходка по пътеките Консепсион, с беседа за опознаване разликите между видовете дъждовни гори и вечерен излет с кану.
Вечеря и нощувка.

 

2 Декември

След закуска – пешеходна разходка в резервата Тамбопата на път за езерото Сандовал - местообитание на много различни видове животни – застрашената от изчезване гигантска видра, синьо-жълта ара, червена ревяща маймуна, черен кайман, една от най-големите сладководни риби – арапаима (паиче) и др.
Обяд в лоджата.
Следобед – разходка по Инатерра и пътеката на анакондата – системи от въжени мостове и кули издигащи се до 30 м. над блатата, непосредствено до високите корони на дърветата, от където могат да бъдат наблюдавани в естествена среда тукани, кълвачи, трогони, катеричи маймуни и ленивци. Вечеря и нощувка.

3 Декември

След закуска – свободно време в къщата на пеперудите – трансфер до летището за полет Пуерто Малдонадо - Лима.
Полет Лима – Мадрид


4 Декември
Пристигане в Мадрид. Полет Мадрид – София.

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ В ЛОДЖИ 2*: 720 Евро
ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ В ЛОДЖИ 4*: 920 Евро

ПАКЕТ УСЛУГИ, ВКЛЮЧЕНИ В ЦЕНАТА:

* полет Лима – Пуерто Малдонадо - Лима;
* 3 нощувки в лоджи 2*/4* с включени закуски, обяди и вечери;
* трансфери летище-лоджи-летище в Пуерто Малдонадо;
​* 3 дневно фото-сафари в дъждовните гори на перуанска Амазонка.

ЗА ВКЛЮЧВАНЕ В ГРУПАТА Е НЕОБХОДИМО:

1.  В срок до 22.08.2018 г. да платите в брой или да преведете по банковата ни сметка IBAN: BG52BPBI79401063230701, код BIC: BPBIBGSF, Юробанк И Еф Джи България АД, клон ФЦ София Лозенец, левовата равностойност на 2200 евро по фиксинга на БНБ за деня на плащането.

2. Да попълните заявката за записване в групата.

3. В срок до 10.09.2018 г. да платите в брой или да преведете левовата равностойност на остатъка от пакетната цена по фиксинга на БНБ за деня на плащането. 

bottom of page