top of page
Прованс и Бургундия
с круиз по река Рона

Лион, Макон, Шалон сюр Сон, Турну, Шатоньоф-дю-Пап, Сен Етиен де Сортс, Авиньон, Арл, Вивие, Ла Вулт

 април - октомври 2020 г.

ПРОГРАМА

1 ден:

Качване на кораба

 

2 ден:

Рано сутринта корабът акостира в Шалон сюр Сон, който е известен с уютните си централни улички, изобилстващи от магазини, предлагащи местна продукция. Заради локацията си, градът е бил център на търговията през Средновековието. Днес градът е културен център, домакин на повече от 40 събития, фестивали и карнавали. Свободно време или по желание допълнителна туристическа програма. В ранния следобед пътешествието ще продължи през известния с красивите си долини и хълмисти лозя регион Бургунди, за да достигне град Турну, известен  с типичните бургундски керемиди. Вечерта, отплаване към Макон.

3 ден:

Плаване около град Макон. Основан от келтите през 1 в. преди Христа и по-късно превърнат в централен град с крепостни стени през епохата на Римската империя, днес Макон привлича посетители с множеството си средновековни забележителности. Типичен пример на архитектурата от този период е сградата на археологическия музей. Градът е и родно място на един от великите поети романтисти - Алфонс дьо Ламартин. По-късно круизът ще премине край китното градче Треву, впечатляващо с живописни гледки на уютни къщурки, накацали край реката, a вечерта ще пристигне в Лион.

 

4 ден:

След закуска ще имате възможност да се разходите в Лион – родния град на Антоан дьо Сент Екзюпери. Градът се слави с красивите си площади, зелени паркове и е известно средище на кулинарията. Основни забележителности са Базиликата Фурвиер, намираща се в близост до стария град, сградите на кметството и операта, и квартал Ла Кроа Рус, известен с прозвището квартал на творци и бохеми. Свободно време или по желание допълнителна туристическа програма. В ранния следобед отплаване на юг към Прованс.

 

5 ден:

Сутринта около 10:30 корабът ще премине край Шатоньоф-дю-Пап, и по-късно ще акостира в Авиньон. Градът става известен през 14 в., когато в него е изместено седалището на католическите папи. Фасадите на сградите  в града на папите от едната си страна притежават богата украса, а от другата имат семпъл вид, внушаващи строгост и ред. Най-внушителна сред тах е сградата на Папският дворец, обявена от ЮНЕСКО за световното културно наследство  и превърнала се в емблема на златния период в историята на Авиньон. Свободно време или по желание допълнителна туристическа програма.  Вечеря и нощувка на кораба.

 

6 ден:

Сутринта ще имате възможност да се насладите на френска закуска в автентично кафене край реката или на някои от многобройните площади в центъра на Авиньон. По обед корабът ще отплава като пътят преминава край зелените полета, типични за Прованс. Акостиране в град Арл, славещ се със своето историческо наследство, останало от Римската империя като основна забележителност е амфитеатърът. Арл е свързан и с най-продуктивния  творчески период на Ван Гог. Интересен факт е, че в градът липсват туристическите тълпи и престоят в Арл е възможност да се насладите на автентичната градска провансалска атмосфера. Свободно време или по желание допълнителна туристическа програма.  Привечер отплаване към град Вивиерс.

 

7 ден:

Рано сутринта корабът ще премине край град Вивиерс, а по обед - край Ла Вулт. Денят ще премине в пътуване край провансалските лавандулови поля и маслинови дръчвета. Ще имате възможност да се насладите на гледки и свободно време за почивка по пътя обратно към Лион. Вечеря и нощувка на борда.

 

8 ден: Пристигане в Лион и напускане на кораба. 

Карта на маршрута:

rhone 2.PNG

ПАКЕТ УСЛУГИ ВКЛЮЧЕНИ В ЦЕНАТА:
* 7 нощувки на “All Inclusive Premium” в избраната каюта;
* Безалкохолни и алкохолни напитки по време на храненията и от бара (с изключение на някои вина и шампанско).

* Всички съоражения и забавления на борда;
* Пристанищни такси;

 

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:

* Самолетен билет;

* Трансфери летище – круизно пристанище – летище;

* Застраховка;

* Екскурзии (по желание и срещу допълнително заплащане);

* Вина от специалния лист на кораба;

* Напитки по време на екскурзии и трансфери;

* Разходи от личен характер.

Маршрут:

rhone.PNG

Характеристики на кораба A-ROSA-STELLA:

  1. Технически данни: A-ROSA STELLA

  2. Корабостроилница: Neptun Werft GmbH, Warnemünde

  3. Пътници: максимум 174 гости

  4. Каюти: 86 външни каюти

  5. Дължина: 125,8 метра

  6. Широчина: 11,4 метра

  7. Скорост: максимум 24 км/ч.

  8. Система на движение: two 800 kW/overall 2.174 PS

  9. Построен през 2005 г.

  10. Флаг: Германия

Възможности и удобства на борда на круизния кораб:

* Уелнес почивка – Spa-центровета на корабите от семейството на A-ROSA са по-големи от стандартните такива за речни кораби и включват също и сауни, парни бани, стаи за процедури и релакс зона.

 

* Корабът разполага с каюти категория C/D, които имат френски балкон и предлегат стилно и комфортно обзавеждане, подходящо за семейства.

 

* При всички хранения на борда (основни и междинни) се акцентира на прясните, вкусни и здравословни храни. Всеки ден има разнообразни тематични бюфети с демонстрации от кулинарните майстори на борда.

 

* На слънчевата палуба има обособен кът – барбекю, където се предлагат повече от 100 различни вида коктейли, вина, бири и безалкохолни напитки.

SUNDECK

Deck 1

Deck 2

Deck 3

Описание на външната палуба:

Deck 3.jpg
suncdeck facilities.jpg

ВАЖНО!!! Турът е много подходящ за туристи, желаещи да се запознаят със специалитетите на местната кухня. На корабът имате включено изхранване, съобразено с кухнята, предлагана в региона. Освен това посещаваните градчета се радват на изобилие от качествени ресторанти, предлагащи ястия типични за региона и за френската кухня.

 

ЗАБЕЛЕЖКИ:

1. По желание на клиента можем да съдействаме за организиране на транспорт от България до началната точка на круиза, както и допълнителни услуги, съпътстващи пътуването като трансфери, застраховки и хотелско настаняване.
2. Настаняването на корабът е в самостоятелна двойна каюта със самостоятелен санитарен възел.

3. Ако желаете, в деня на плащането на аванса по пътуването, можете да сключите застраховка "Отмяна на пътуването", която покрива рисковете от загуба на суми при невъзможност за пътуване, поради медицински или немедицински причини. Повече информация за продукта можете да намерите ТУК.​

ЗА ВКЛЮЧВАНЕ В ГРУПАТА Е НЕОБХОДИМО:
1. Да платите в брой или да преведете в момента на резервацията в банковата ни сметка IBAN: BG52BPBI79401063230701, код BIC: BPBIBGSF, Юробанк И Еф Джи България АД, клон ФЦ София Лозенец, 30% от пакетната цена.

2. Да получим в срока от т.1 попълнена, приложената ЗАЯВКА, копие от платежното нареждане за превод на аванса за пътуването (при заплащане по банков път) и фотокопие от първата страница на задграничния паспорт/лична карта на пътуващите.
3. Да платите в брой или да преведете в срок до 40 дни преди отпътуването в банковата ни сметка IBAN: BG52BPBI79401063230701, код BIC: BPBIBGSF, Юробанк И Еф Джи България АД, клон ФЦ София Лозенец,  остатъка от пакетната цена.

bottom of page