Източно Крайбрежие на САЩ

Ню Йорк, Вашингтон, Бъфало, Ниагара, Чикаго, Лас Вегас, Гранд Каньон

29 април - 8 Май 2021 г.

ПРОГРАМА

29 април

Полет София – Ню Йорк с прекачване на европейско летище. Трансфер и настаняване в хотел в Манхатън.

 

30 Май

Целодневна туристическа програма в централната част на Ню Йорк, включваща знаковия площад Таймс Скуеър, събирателна точка на Манхатън и известен с множеството си неонови рекламни пана, кътчето рай за жителите на града - Сентръл Парк, дизайнерската и инженерна перла Емпайър Стейт Билдинг, Китайския квартал, кварталите Бруклин, Харлем и Малката Италия, решеният в стил "Ар деко̀" център Рокфелер, световния финансов център Уолстрийт, 5то и 7-мо авенюта, Линкълн център.

01 Май

Сутринта - екскурзия с корабче до Статуята на свободата. Следва свободна програма в Ню Йорк.

 

02 Май

Трансфер до Вашингтон. Туристическа обиколка на града. Маршрутът на тура включва Капитолия - мястото, където се коват щатските закони, Белия Дом - президентски дворец и официална резиденция на американските президенти, обелискът, изгдигнат в памет на Джордж Вашингтон, мемориалите на две от най-значимите политически фигури в американската история - Томас Джеферсън и Ейбрахам Линкълн и паметниците на загиналите във Виетнамската и Корейската войни, и Националната библиотека. Настаняване в хотела и нощувка.

03 Май

Трансфер до летището и полет Вашингтон – Бъфало. Трансфер до Ниагарския водопад - най-големия водопад в Северна Америка и туристическа обиколка с включен тур с корабче до подножието на водопада, в непосредствена близост до разбиващите се в скалите води. Разходка в централната част на гр. Бъфало. Вечерта – трансфер до летището и полет Бъфало – Чикаго. Трансфер и настаняване в хотела.

 

04 Май

Туристическа обиколка на Чикаго включваща емблематичните кули Уилис Тауър и Джон Хенкок Тауър, автентичната водна кула - Уотър Тауър, Флотския Кей, Планетариума Адлер, Музея Филд, бутиковият търговски булевард - "Златната миля". Следобед възможност за разходка с корабче по езерото Мичиган.

 

05 Май

Трансфер до летището и полет до световната столица на хазарта и нощните забавления - Лас Вегас. Трансфер и настаняване в хотела. Вечерна обиколка на Лас Вегас включваща Казиното Глитър Гълч, Пирамидата Луксор, мултимилионния Уинн, Стрип – района с казината, централната част на града и Неоновия Музей.

06 Май

Своободно време за шопинг и потапяне в света на хазарата.

07 Май

Целодневен тур до националния парк и природен резерват Гранд Каньон с включен обяд в местността "Guano Point" и посещения на "Skywalk" - висяща над пропастта площадка със стъклен под, Ийгъл пойнт - свещенно място за местното население, индиански типита и спирка за снимки на язовира Хувър - едно забележително инженерно постижение за Америка.

08-09 Май

Трансфер до летището и полет Лас Вегас – София с транзитно прекачване на европейско летище.

Пакетна цена на човек в двойна стая при заплащане на депозит до 15 януари : 7680 лв
Пакетна цена на човек в двойна стая при заплащане на депозит след 15 януари: 7920 лв

ПАКЕТ УСЛУГИ, ВКЛЮЧЕНИ В ЦЕНАТА:

 •  Виза за САЩ;

 •  Медицинска застраховка за целия период на пътуването с покритие 10 000 евро;

 •  Самолетен билет София – Ню Йорк и Лас Вегас – София;

 •  Самолетни билети: 
     - Вашингтон – Бъфало;
     - Бъфало – Чикаго;
     - Чикаго – Лас Вегас;

 •  3 нощувки в Ню Йорк в двойна стая в избрания хотел в централната част на Манхатън;

 •  1 нощувка във Вашингтон в двойна стая в избрания хотел в централната част на града;

 •  2 нощувки в Чикаго в двойна стая в избрания хотел в централната част на града;

 •  3 нощувки в Лас Вегас в двойна стая в избрания хотел в централната част на „Las Vegas Strip”;

 •  Всички трансфери, описани в програмата в Ню Йорк, Вашингтон, Бъфало, Чикаго, Лас Вегас;

 •  Билет за влак Ню Йорк – Вашингтон;

 •  Туристическа обиколка на Ню Йорк, описана в програмата; 

 •  Туристическа обиколка на Вашингтон, описана в програмата;

 •  Туристическа обиколка на Чикаго, описана в програмата;

 •  Туристическа обиколка на Лас Вегас, описана в програмата;

 •  Тур до Ниагарския водопад с включен разходка с корабче (ако състоянието на реката го позволява ) до подножието на водопада;

 •  Eкскурзия с корабче до Статуята на свободата;

 •  Целодневен тур до Гранд Каньон и Язовира Хувър с включен обяд;

 •  Водач с групата от България.

ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА:

ЗАБЕЛЕЖКИ:

1. Цената е валидна при запащане на депозит до 15.01.2021г. След този срок пакетната цена се завишава на 7920 лв.

2. Пакетната цена е калкулирана при цена на самолетните билети (тарифа + летищни такси) за международните и вътрешните полети от 2510 лева. При промяна на тази цена, туоператорът има право да актуализира пакетната цена със размера на промяната на цената на самолетния билет.

3. Цената не включва закуските в хотелите в САЩ, които по правило не са включени в цената на настаняването;

- билетите за градския транспорт в градовете по програмата.

4. Цената на пътуването е базирана на група от минимум 16 човека. При по-малък брой пътуващи е възможно завишаване на цената в рамките на 300 - 440 лева на човек, в зависимост от броя на пътуващите.

5. В случай, че броят на пътуващите изисква настаняване в единична стая на някой от участниците, той доплаща разликата в цените на двойна и единична стая в размер на 2090 лева при настаняване в хотелите по програмата.

6. Цената на американската виза е USD 160 и е включена в пакетната цена. В случай на отказ, туроператорът удържа административна такса от 180 лева.

7. Калкулацията на пакетната цена е направена при обменни курсове на USD към EUR  1 USD = 0.88 EUR. При промяна на курсовете на USD към EUR  с повече от 3 %, съгласно Закона за Туризма, туроператорът има право да актуализира пакетната цена със същия процент. 

8. Практиката при групови пътувания в САЩ, е групата да пристига на летищата 2-2.5 часа преди полетите, поради често срещаните големи опашки на гишетата и възможността за неочаквани проверки за сигурност, които много удължават необходимото време за чекиране и достигане до гейта.

ЗА ВКЛЮЧВАНЕ В ГРУПАТА Е НЕОБХОДИМО:

1. Да платите в брой или да преведете в срок до 15.01.2021 г. сумата от 3000 лв. в банковата ни сметка IBAN: BG52BPBI79401063230701, код BIC: BPBIBGSF, Юробанк И Еф Джи България АД, клон ФЦ София Лозенец.

2. Да попълните заявката за записване в групата.

3. Да платите в брой или да преведете в срок до 19.03.2021 г. в банковата ни сметка IBAN: BG52BPBI79401063230701, код BIC: BPBIBGSF, Юробанк И Еф Джи България АД, клон ФЦ София Лозенец, остатъка от пакетната цена и летищните такси.