top of page
Източно Крайбрежие на САЩ

Ню Йорк, Вашингтон, Бъфало, Ниагара, Чикаго

29 април - 7 май 2023 г.

ПРОГРАМА

29 април

Полет София – Ню Йорк с прекачване на европейско летище. Трансфер и настаняване в хотел в Манхатън.

 

30 април

Целодневна туристическа програма в централната част на Ню Йорк, включваща знаковия площад Таймс Скуеър, събирателна точка на Манхатън и известен с множеството си неонови рекламни пана, кътчето рай за жителите на града - Сентръл Парк, дизайнерската и инженерна перла Емпайър Стейт Билдинг, Китайския квартал, кварталите Бруклин, Харлем и Малката Италия, решеният в стил "Ар деко̀" център Рокфелер, световния финансов център Уолстрийт, 5то и 7-мо авенюта, Линкълн център.

01 май

Пешеходна разходка с водача на групата из най-атрактивните части на Манхатън,  или по желание и срещу допълнително заплащане - Разходка с корабче до Статуята на Свободата и разглеждане на Манхатън от високо от обсерваторията на върха на Рокфелер Център.

 

02 май

Трансфер до Вашингтон. Туристическа обиколка на града. Маршрутът на тура включва Капитолия - мястото, където се коват щатските закони, Белия Дом - президентски дворец и официална резиденция на американските президенти, обелискът, изгдигнат в памет на Джордж Вашингтон, мемориалите на две от най-значимите политически фигури в американската история - Томас Джеферсън и Ейбрахам Линкълн и паметниците на загиналите във Виетнамската и Корейската войни, и Националната библиотека. Настаняване в хотела и нощувка.

03 май

Трансфер до летището и полет Вашингтон – Бъфало. Трансфер до Ниагарския водопад - най-големия водопад в Северна Америка и туристическа обиколка с включен тур с корабче до подножието на водопада, в непосредствена близост до разбиващите се в скалите води. Разходка в централната част на гр. Бъфало. Вечерта – трансфер до летището и полет Бъфало – Чикаго. Трансфер и настаняване в хотела.

 

04 май

Туристическа обиколка на Чикаго включваща емблематичните кули Уилис Тауър и Джон Хенкок Тауър, автентичната водна кула - Уотър Тауър, Флотския Кей, Планетариума Адлер, Музея Филд, бутиковият търговски булевард - "Златната миля". Следобед възможност за разходка с корабче по езерото Мичиган.

05 май

Свободна програма в Чикаго.

6 - 7 май

Трансфер до летището и полет Чикаго – София с транзитно прекачване на европейско летище.

  ПАКЕТНИ ЦЕНИ ПРИ ЗАПЛАЩАНЕ НА ДЕПОЗИТ
ПРЕДИ 10 ЯНУАРИ:
Пакет „Икономичен“ при настаняване в двойна стая в хотели 2*/3*: 3950 Евро на човек / 7720 лв.
Пакет „Стандарт“ при настаняване в двойна стая в хотели
4*/5*: 4290 Евро на човек / 8380 лв.


  ПАКЕТНИ ЦЕНИ ПРИ ЗАПЛАЩАНЕ НА ДЕПОЗИТ
СЛЕД 10 ЯНУАРИ:
Пакет „Икономичен“ при настаняване в двойна стая в хотели 2*/3*: 4140 Евро на човек / 8090 лв.
Пакет „Стандарт“ при настаняване в двойна стая в хотели
4*/5*: 4490 Евро на човек / 8780 лв.

ПАКЕТ УСЛУГИ, ВКЛЮЧЕНИ В ЦЕНАТА:

 • Виза за САЩ;

 • Медицинска застраховка за целия период на пътуването с покритие 10 000 евро;

 • Самолетен билет София – Ню Йорк и Чикаго – София с попътни прекачвания в Европа;

 • Самолетни билети:

 • Вашингтон – Бъфало;

 • Бъфало – Чикаго;

 • Летищни такси за международните и вътрешни полети.

 • 3 нощувки в Ню Йорк в двойна стая в избраната категория хотел;

 • 1 нощувка във Вашингтон в двойна стая в избраната категория хотел;;

 • 3 нощувки в Чикаго в двойна стая в избраната категория хотел;;

 • Всички трансфери, описани в програмата в Ню Йорк, Вашингтон, Бъфало, Чикаго;

 • Туристическата програма в Ню Йорк, описана в програмата;

 • Туристическата програма във Вашингтон, описана в програмата;

 • Туристическата програма в Чикаго, описана в програмата;

 • Тур до Ниагарския водопад с включен разходка с корабче (ако състоянието на реката го позволява ) до подножието на водопада;

 • Водач на групата от България, който е бил многократно по маршрута.

ЗАБЕЛЕЖКИ:

1. Пакетната цена е калкулирана при цена на самолетните билети (тарифа + летищни такси) за международните и вътрешните полети от 2350 лева. При промяна на тази цена, туроператорът има право да актуализира пакетната цена със размера на промяната на цената на самолетния билет.

2. Цената не включва:

 • закуските в хотелите в САЩ, които по правило не са включени в цената на настаняването;

 • билетите за градския транспорт в градовете по програмата.

3. Цената на пътуването е базирана на група от минимум 14 човека. При по-малък брой пътуващи е възможно завишаване на цената в рамките на 320 - 420 лева на човек, в зависимост от реалния брой пътуващи.

4. В случай, че броят на пътуващите изисква настаняване в единична стая на някой от участниците, той доплаща разликата в цените на двойна и единична стая в размер на 630 Евро за Пакет „Economy” и 840 Евро за Пакет „Standard”.

5. Цената на американската виза е USD 160 и е включена в пакетната цена. В случай на отказ, туроператорът удържа административна такса от 150 евро.

6. Калкулацията на пакетната цена е направена при обменни курсове на EUR към BGN 1 EUR = 1.95583 BGN. При промяна на курсовете на USD към EUR  с повече от 3 %, съгласно Закона за Туризма, туроператорът има право да актуализира пакетната цена със същия процент. 

 

ЗА ВКЛЮЧВАНЕ В ГРУПАТА Е НЕОБХОДИМО:

1. Да платите в брой или да преведете в срок до 10.01.2023 г. сумата от 4300 лв. в банковата ни сметка IBAN: BG52BPBI79401063230701, код BIC: BPBIBGSF, Юробанк България АД.

2. Да попълните заявката за записване в групата.

3. Да платите в брой или да преведете в срок до 23.02.2023 г. в банковата ни сметка IBAN: BG52BPBI79401063230701, код BIC: BPBIBGSF, Юробанк България АД, остатъка от пакетната цена и летищните такси.

bottom of page