top of page
ВИЕТНАМ И КАМБОДЖА

Ханой, Заливът Халонг, Хой Ан, Кралският град Хю, Да Нанг, Сием Реап, Тонле Сап - най-голямото езеро в Индокитай, Хо Ши Мин, Делтата на река Меконг, Тунелите Ку Чи

22 ноември - 5 декември 2024

dong_xuan_market.jpg

ПРОГРАМА

22 ноември
Полет София – Истанбул/Доха.  


23 ноември
Полет Истанбул/Доха – Ханой.
Трансфер и настаняване в хотела. Вечерна пешеходна разходка в центъра на града и възможност да опитате местната кухня. 
Нощувка.

 

24 ноември
Закуска. Туристическа обиколка на столицата Ханой – административен център и втори по големина град във Виетнам. В последните години градът присъства в челните места на класациите като една от най-интересните дестинации в Азия. Макар и модерен град, Ханой все още е запазил и историческия си образ, за което свидетелстват много от забележителностите на града. По време на тура ще преминем покрай Кметството, мавзолея на Хо Ши Мин, националния площад Ба Дин и храма на Литературата – първият университет във Виетнам и посветен на Конфуций, в който в продължение на столетия са се обучавали членовете на кралското семейство. Следобед - туристическа обиколка с триколка/рикша из стария квартал и улиците с магазини. Посещение на градината на езерото Хоан Кием и пагодата, разположена в средата на езерото, и храмът Нгок Сон. Вечерта - традицинно водно куклено шоу в градината на Хю. Нощувка.

 

25 ноември
След закуска - отпътуване за залива Халонг, обявен за световно природно богатсво и включен в списъка на ЮНЕСКО през 1994 г., както и едно от природните чудеса на света. Настаняване на борда на избрания туристически кораб и запознаване с екипажа. Обяд на борда. Круиз из залива, чиято акватория е 300 кв. км. и който е  известен със своята красота, изумрудените си води, и многото варовикови острови, покрити с гъста тропическа растителност. Посещение на рибарско селище, където ще имате възможност да се срещнете с местните хора и да се запознаете с начина им на живот в традиционните плаващи къщи. Спиране на остров Сой Сим/Титоп за плаж. Вечеря на борда на кораба, по време на която ще се насладите на местни морски специалитети, след което може да се насладите на питие под звездите. Нощувка на кораба. 

 

26 ноември
Посрещане на изгрева на борда и ранен тур до пещерата Сунг Сот, известна още като „пещерата на изненадите”, където ще можете да видите скалните образувания във вътрешността на пещерата. Връщане на борда и закуска. Свободно време за почивка до края на круиза и напускане на кораба. Отпътуване към летище Ханой и полет до Хю. Трансфер и настаняване в избрания от вас хотел. Вечерна пешеходна разходка в един от градовете, съхранили най-много артефакти и забележителности от кралските династии, властвали в тази част на полуостров Индокитай.


27 ноември
Закуска. Туристическа програма с посещения на най-известния комплекс от исторически и архитектурни монументи в района: Кралската национална гимназия, Императорския град и лилавия Забранен град, Флаговата кула, цитаделата на Хю, Палата на върховната хармония, храма Миеу, Кралския Театър. Трансфер до кралското пристанище за круиз с лодка до Тиен Му –  известна като пагодата на небесната дама. Отпътуване за Да Нанг - един от най-големите пристанищни градове в Индокитай, станал известен по време на Виетнамската война, като една от най-големите американски военни бази. Настаняване в избрания от вас хотел. Нощувка.

 

28 ноември
Закуска. Свободен ден за почивка на плажа на най-добрия виетнамски морски курорт. Пясъчната ивица се простира с километри, а хотелите са достатъчно отдалечени един от друг, така че посетителите на плажа да разполагат с достатъчно лично пространство, за да могат да се насладят на кристалната вода и тропически пейзаж. Нощувка.

 

29 ноември
Закуска. Посещение на древния град Хой Ан, разположен по протежението на едноименната река и известен със старинните си улици, гостоприемните си жители, централния пазар, множеството магазини, изобилието от ресторанти.
Трансфер до летището за полет до Сием Реап - градът, който е известен като “люлката” на кхмерската цивилизация. Трансфер до избрания хотел. След настаняване – свободно време за почивка или разходка в централната част на града. Нощувка.

 

30 ноември
Закуска. Целодневен тур на Сием Реап. Посещение на Ангкор Ват – едно от седемте архитектурни чудеса на света и най-големият храмов комплекс в света, построен през първата половина на 12 век като храм и мавзолей на Крал Суряварман II. Храмът се е превърнал в символ на Камбоджа и е една от най-разпознаваемите в сгради в света. Посещение на Ангкор Том – последната столица на Кхмерската Империя: Северната порта, Байон – най-внушителният храм от комплекса, съставен от 54 кули, декорирани с 216 усмихната лица,  Терасата на слоновете, която е служела като трибуна за наблюдение на церомонии за официалните лица, статуята на прокажения крал и храма Пимеан Акас. Следобед – посещение на храма Пном-Бакенг. Вечеря с традиционни танци Апсара. Нощувка. 

 

1 декември

Закуска. Разходка с лодка до плаващото село Chong Khneas, разположено на 10 километра южно от Сием Реап. Ще плаваме по реката Тонле Сап до най-голямото сладководно езеро в Югоизточна Азия, което е известно с изключителното си биоразнообразие. Там ще се запознаем с традициите и съвремието на жителите на този впечатляващ воден свят. В програмата е включено запознаване с месните занаяти и автентични кхмерски изкуства като дърворезба, лакиране на дървени изделия, производство на мебели и тъкане на коприна. Ще посетим и Стария пазар в колониалния квартал, където общувайки с местните, ще придобием представа за ежедневието на тези отрудени, но усмихнати хора.

Закуска. Трансфер до летището за полет до Хо Ши Мин - най-големият град във Виетнам, търговски и промишлен център, известен в миналото под името Сайгон и столица на Южновиетнамската република до 1975 г. Преди получаването на независимост градът е бил столица на френската колония и най-значимият град в цял Индокитай. Трансфер до избрания хотел. 
Вечеря с морски специалитети и ястия, характерни за юга на Виетнам на борда на кораб - ресторант, плаващ по река Сайгон. Нощувка.
   
2 декември 
Закуска. Сутрeшна екскурзия до тунелите Ку Чи – система от тунели, служили за военни убежища по време на Виетнамската война. Разглеждане на спалните, противовъздушни скривалища и кухните на "подземното селище". Възможност за стрелба с американски и съветски автомати с бойни патрони срещу допълнително заплащане. Връщане в Хо Ши Мин и туристическа обиколка на града. Посещение на катедралата Нотр Дам. Преминаване покрай резиденцията на министър-председателя, Общината, Централната поща, бившия Президентски Дворец, Театъра, музея на войната и пазара Бен Тан – най-големият закрит пазар във Виетнам. Нощувка 

 

3 декември 
Закуска. Екскурзия до делтата на река Меконг и Май Ту. Пристигане в Май Ту – “Портата към река Меконг”. Круиз с моторна лодка през полуострова Тан Лонг. Спирка в занаятчийско селище, известно с производството на изделия от кокосови дървета, където ще можете да се запознаете с бита на обитателите на селските райони на Виетнам и разходка с двуколка през селцето. Разходка с типична дървена лодка, управляване с гребла от местен селянин, и плаване сред някои от многото канали на реката, заобиколени от характерната тропическа растителност. Посещение на ферма за пчели и цех за кокосови сладки, където ще имате възможност да опитате и от традиционната за региона "змийска ракия". Нощувка.

 

4 декември
Свободно време в Хо Ши Мин. Трансфер до летището.
Полет Хо Ши Мин – Истанбул / Доха.
 
5 декември
Полет  Истанбул / Доха - София.

  ПАКЕТНИ ЦЕНИ
      на човек в двойна стая при заплащане на депозита ПРЕДИ 22 юли: 
 
    пакет СТАНДАРТ при настаняване в хотели 3*/4*:  2960 евро / 5790 лева
     пакет ПРЕМИУМ при настаняване в хотели 5*:        3540 евро  / 6920 лева

      на човек в двойна стая при заплащане на депозита СЛЕД 22 юли:

   пакет СТАНДАРТ при настаняване в хотели 3*/4*:  3160 евро / 6180 лева 
  пакет ПРЕМИУМ при настаняване в хотели 5*:       3740 евро / 7310 лева

ПАКЕТ УСЛУГИ, ВКЛЮЧЕНИ В ЦЕНАТА: 

- Самолетни билети с включени летищни такси:
* София –  Ханой;
* Ханой – Хю;
* Хю-Сием Реап; 
* Сием Реап – Хо Ши Мин; 
* Хо Ши Мин-София;
- 2 нощувки в Ханой в двойна стая със закуска в хотел от избраната категория;
- 1 нощувка на борда на круизен кораб в двойна каюта със закуска, обяд и вечеря;
- 1 нощувка в Хю в двойна стая със закуска в хотел от избраната категория;
- 2 нощувки в Хой Ан в двойна стая със закуска в хотел от избраната категория;
- 2 нощувки в Сием Реап в двойна стая със закуска в хотел от избраната категория;
- 3 нощувки в Хо Ши Мин в двойна стая със закуска в хотел от избраната категория
- Всички турове и трансфери, описани в програмата във Виетнам и Камбоджа;
- Входни билети за всички посещавани обекти по програмата;
- Включеното в програмата изхранване: закуски във всички хотели по програмата, пълен пансион на борда на кораб тип Hailong Junk, вечеря на плаващия ресторант в Сайгон и вечеря с традиционни танци Апсара в Сием Реап;
- Визи за Виетнам и Камбоджа;
- Медицинска застраховка;
- Водач на групата от България, който е бил многократно по маршрута

ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА

HANOI    -    DAEWOO HANOI 5*     www.daewoohotel.com    или подобен                                  
 

HALONG BAY    -    SYRENA CRUISE 5*    www.syrenacruises.com   или подобен             
 

HUE    -    ELDORA HOTEL HUE 5*            www.eldorahotel.com  или подобен                 
 

HOI AN    -    PALM GARDEN RESORT 5*     www.palmgardenresort.com.vn  или подобен   
 

SIEM REAP    -    ANGKOR MIRACLE 5*     www.angkormiracle.com  или подобен             
 

SAIGON    -    GRAND HOTEL SAIGON 5*     www.newworldhotels.com  или подобен             

 

 

HANOI   -    EMOTION 3*     www.hanoi-emotion.com     или подобен

 

HALONG BAY   -   ROYAL PALACE CRUISE     https://halongroyalpalacecruise.com/   или подобен

 

HUE   -   CENTURY RIVERSIDE 4*    https://brghospitality.vn/century/    или подобен

 

HOI AN   -   EMM HOI AN 3*   https://www.emmhotels.com/en/hotels/emm-hotel-hoi-an/   или подобен

 

SIEM REAP   -   LE JARDIN D'ANGKOR 3*  www.lejardindangkor.com   или подобен

 

SAIGON   -    CICILIA SAIGON 3*     https://ciciliasaigon.com/    или подобен

ЗАБЕЛЕЖКИ:

1. Цените са валидни при заплащане на депозита по пътуването преди 22 юли 2024.. 
2. Пакетните цени не включват таксата на летище Сием Рип, която се заплаща лично от всеки пътуващ при пристигане не летището.
3. Цената на пътуването е базирана на група от минимум 15 човека. При по-малък брой пътуващи, може да се наложи доплащане в порядъка на 320 – 420 лв. в зависимост от реалния брой записани туристи.
4. В случай, че броят на туристите изисква настаняване на някой от пътуващите в единична стая, той доплаща разликата в цените за настаняване в двойна и единична стая, която е 483 евро за хотели категория 3*/4* и 768 евро за хотели категория 5* за всичките 11 нощувки.
5.Ако желаете, в деня на плащането на аванса по пътуването, можете да сключите застраховка "Отмяна на пътуването", която покрива рисковете от загуба на суми при невъзможност за пътуване поради медицински или немедицински причини. Повече информация за продукта можете да намерите ТУК.
6. Калкулацията на пакетната цена е направена при обменeн курс на EUR към USD 21.05.2024 г.,
При промяна на курсовете на USD спрямо EUR с повече от 3 %, съгласно Закона за Туризма, туроператорът има право да актуализира пакетната цена със същия процент.
7. Офертната цена е калкулирана при цени на самолетни билети за вътрешните и международните полети към дата 28.05.2024 от 2706 лв. При промяна на тези цени, пакетната цена ще се актуализира, съгласно цената на билетите към момента на резервация.


ЗА ВКЛЮЧВАНЕ В ГРУПАТА Е НЕОБХОДИМО:

1. Да платите в брой или да преведете в срок до 22.07.2024 г. в банковата ни сметка IBAN: BG52BPBI79401063230701, код BIC: BPBIBGSF, Юробанк И Еф Джи България АД, аванса по пътуването в размер на 2800 лв. на човек.
2. Да получим в срока от т. 1 попълнена, приложената ЗАЯВКА, копие от платежното нареждане за превод на аванса за пътуването (при заплащане по банков път) и фотокопие от първата страница на задграничния паспорт на пътуващите.  

3. Да платите в брой или да преведете в срок до 10.09.2024 г. в банковата ни сметка от т. 1 втора вноска в размер на 1200 лв.

4. Да платите в брой или да преведете в срок до 10.10.2024 г. в банковата ни сметка от т. 1 остатъка от пакетната цена.

bottom of page