Почивка на остров Занзибар

Седемдневна ALL Inclusive почивка на брега на Индийския океан

22-30 ноември 2020 г.

Занзибар предлага бели океански плажове в съчетание с автентична култура и архитектура, първокласни хотели и богати възможности за активна почивка – oт езда по плажа и гмуркане по залез слънце до тур за опознаване на най-редките подправки на изтока и потапяне в уникалната гора пеперудите.

 

На острова се преплитат африканското, персийското, португалското, оманското и британското културно влияние, което прави местната архитектура, бит и кухня единствени по рода си. Считано за едно от най-екзотичните кътчета в Африка, още от древността Занзибар е познат като кръстопът на континентите, а в последствие става известен и като родното място на Фреди Меркюри.

 

Каменният град в сърцето на Занзибар остава в съзнанието на посетителите си с масивните резбовани врати от махагон, магазинчетата, базарите, джамиите, сокаците и варосаните сгради, построени от вкаменени коралови рифове.

 

Занзибар е пъстър, загадъчен, целунат от слънцето и удивителен със своята природа, самобитна  култура и ведри и топлосърдечни хора. Място, което те изпълва с лекота и щастие.

ПРОГРАМА

22 ноември

Полет София-Истанбул-Занзибар. 

 

23 ноември

Пристигане в Занзибар рано сутринта.

Трансфер с открити джипове до хотела, закуска  и ранно настаняване в стаите.

Свободно време за плаж на Индийския океан.

 

24 ноември

След закуска следва туристическа обиколка на административния център на Занзибар - Стоун Таун, включваща Султанския палат, Стария пазар, Дворецът на чудесата, робския пазар с катедралата и затвора, родната къща на Фреди Меркюри. След края на програмата ще имаме свободно време за разходка, кафе и пазар в това необикновенно и шарено място.
Връщане в хотела, свободно време за почивка на плажа.

25-29 ноември

Плаж на брега на Индииския океан или голф, езда, тенис, гмуркане, водни спортове, риболов, разходки с лодки и други атракции предлагани на територията на хотела или допълнителна туристическа програма из острова.

 

30 ноември

Рано сутринта – трансфер до летището и полети Занзибар-Истанбул-София.

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ:

2540 евро

ПАКЕТ УСЛУГИ, ВКЛЮЧЕНИ В ЦЕНАТА:

- Самолетен билет София – Истанбул – Занзибар – Истанбул – София, с включен багаж и всички летищни такси;

- 7 нощувки в хотел Sea Cliff Resort 5* на база  ALL INCLUSIVE в стандартна двойна стая;

- Ранно настаняване в хотела на 23 ноември, непосредствено след пристигане от летището;

- Трансфери летище-хотел-летище в Занзибар с открити джипове;

- Полудневна туристическа обиколка на Занзибар, описана в програмата;

- Медицинска застраховка за целия период на пътуването с покритие 10000 евро;

- Водач на групата, пътувал многократно по маршрута.


ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:

- Допълнителни услуги и хранения, и входните такси за други туристически обекти, неупоменати в пакета услуги.

- Таксата за входна виза за Танзания, която се заплаща на място на летището при пристигане и е в размер на 50 щатски долара.

ЗАБЕЛЕЖКИ:

1. Ако желаете можем да предложим и допълнителна застраховка отмяна на пътуването с включено покритие за заболяване от COVID-19 на пътуващия или негови близки, като стойността на застраховката е в рамер на 255 лв. При интерес моля да се свържете с нас, за да ви изпратим повече информация и общи условия.

2. Калкулацията на пакетната цена е направена при обменни курсове на USD към EUR  1 USD = 0.85 EUR. При промяна на курсовете на USD към EUR  с повече от 3 %, съгласно Закона за Туризма, туроператорът има право

3. Цената е калкулирана при група от минимум 12 човека и при по-малка група е възможно завишаване на цената в порядъка на 80-130 евро.

4. В случай, че броят на пътуващите изисква настаняване в единична стая на някой от участниците в пътуването, той доплаща разликата в цените на двойна и единична стая, която е в размер на 920 евро.

ЗА ВКЛЮЧВАНЕ В ГРУПАТА Е НЕОБХОДИМО:

1. До 01.11.2020 да заявите участие в групата като попълните ЗАЯВКА.

2. Да платите в брой или да преведете в срок до 10.11.2020 г. в банковата ни сметка IBAN: BG52BPBI79401063230701, код BIC: BPBIBGSF, Юробанк И Еф Джи България АД, клон ФЦ София Лозенец, левовата равностойност на цената по фиксинга на БНБ за деня на плащането.

Тел. 02 866 0193, 0887852312

София, кв. Южен парк, ул. „Сердикийски събор“, бл. 27, вх. Б

©2021 FCR Adventures, Удостоверениe за регистрация на туроператор за Панаирни и Конгресни Резервации - ДМК ЕООД № PKK-01-6235