top of page
Аржентина и Чили + Патагония и Великденския Остров

Kруиз из водите на Патагония, Огнена Земя и Магелановия Проток, акостиране на Нос Хорн, Буенос Айрес,  Монтевидео, Пунта Аренас, Сантяго, Валпараисо и Виня Дел Мар, Великденски Остров

26 март - 8 април 2024 г.

ПРОГРАМА

26 март

Полет София – транзитно летище – Буенос Айрес.

27 март

Рано сутринта – пристигане на летището.

Трансфер до квартал Рeколета и закуска в кафене La Biela – едно от най-емблематичните заведения символ на бохемския живот в Реколета.

Следва туристическа обиколка на Буенос Айрес – един от най-красивите градове в Южна Америка, известен със своята европейска архитектура и често сравняван с Париж и Мадрид, но притежаващ свой собствен чар. Посещение на градския център – Авеню 9-ти Юли с многобройните кафенета и театри, Площад Майо, където се намират Кметството, Градската Катедрала и президентската резиденция Каса Росада, сградата на Операта, кварталите Сан Телмо и Ла Бока, пъстрата улица Каминито, Парка Палермо, гробището Реколета.

След края на тура трансфер до хотела и настаняване.

 

28 март

Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане тур до Тигре и круиз по делтата на река Парана. След края на тура свободно време за почивка. По желание посещение на Танго Шоу с вечеря (срещу допълнително заплащане).

 

29 март

Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане еднодневен тур до Монтевидео, Уругвай.

 

30 март

Трансфер до летището и полет Буенос Айрес – Ушуая (административен център на провинция Патагония). Трансфер и настаняване в хотела. Тур до националния парк Тиера дел Фуего (Огнена Земя), известен с недокосната от човека природа и типичните за района релеф и растителен и животински свят.

 

31 март

До 15.00 ч. – Регистрация за круиза и свободна програма в Ушуая.

Качване на борда на кораба СТЕЛА АУСТРАЛИС и отплаване. Круизът започва с коктейл за добре дошли, воден от капитана, докато корабът навигира през някои от най-отдалечените части на планетата – Магелановия проток и Канала Бигъл.

 

1 aприл

Круизна програма – протока Мъри, Залива Насау и Нос Хорн, наричан още „Края на света”. Районът е включен в списъка на ЮНЕСКО за световните природни богатства. Преди обяд - акостиране на Нос Хорн (при благоприятни метеорологични условия) и разходка из емблематичния остров. Следобед - акостиране в залива Лулая, където Чарлз Дарвин е стъпил за пръв път през 1833 г., и разходка в района.

 

2 април

Круизна програма в Патагония – плаване през фиорда Пиа и експедиция с лодки „зодиак“ до глетчера Пиа. Следобед – акостиране до глетчера Гарибалди и разходка през красивата природа в района, откъдето се откриват красиви гледки към глетчера, околните планини и водопади и местната фауна.

 

3 април

Круизна програма в Патагония – преминаване през каналите Брекнок, Окасион, Кокбърн и Магдалена, за да достигнете местността Агостини Саунд, в сърцето на планинската верига Дарвин, където може да се наблюдава как глетчерите се спускат от планините директно до морската повърхност. Следобед експедиция с лодки „зодиак” до глетчера Агила и разходка из типичната за Патагония студена дъждовна гора.

 

4 април

Круизна програма в Патагония – плаване през Магелановия проток. Рано сутринта – посещение на остров Магдалена, дом на колония от над 120 хиляди пингвина. Островът е бил отправна точка и пункт за снабдяване с провизии за мореплавателите, изучавали района. Акостиране и разходка из острова и наблюдение на пингвините.

Пристигане в Пунта Аренас в 11.30 ч. и напускане на кораба.

Свободно време за разходка в Пунта Аренас.

Трансфер до летището и полет Пунта Аренас – Сантяго. Трансфер и настаняване в хотела.

5 април

Закуска. След обяд туристическа обиколка на Сантяго. Посещава се хълма Санта Лучия, площада “Пласа де Армас” с историческите сгради, президентския дворец Ла Монеда, градската катедрала, основното авеню Аламеда Бернардо О’Хигинс, Парка Форестал и река Мапочо, търговския район Провиденсиа и бохемския квартал Белависта.

 

6 април

Еднодневен тур до Валпараисо и Виня дел Мар – преминаване през земеделските райони Касабланка и Курасави, прекосяване на крайбрежната планинска верига и достигане до Валпараисо. Освен, че е основното пристанище на страната, градът също така е известен с живописните си улици и квартали. Посещение на курорта Виня дел Мар - един от най-прочутите морски курорти в Чили, известен с красивите гледки, плажовете и многото си паркове и градини.

 

​7 април

Трансфер до летището и полет до София през Буенос Айрес и транзитно летище.

Възможност за  продължение на програмата с 2 нощувки на Великденските острови

Пакетна цена на човек в двойна стая

при заплащане на депозит до 29 септември  2023 г.:

При настаняване в хотели 4*: 6880 евро / 13 460 лева

При настаняване в хотели 5*: 7400 евро / 14 480 лева

ПАКЕТ УСЛУГИ, ВКЛЮЧЕНИ В ЦЕНАТА:

 • самолетни билети с включени летищни такси:

    - София - Буенос Айрес и Сантяго – София през транзитни летища;

    - Буенос Айрес – Ушуая;

    - Пунта Аренас – Сантяго;

 • 3 нощувки в Буенос Айрес в избрания хотел в двойна стая с включени закуски;

 • 1 нощувка в Ушуая в хотел 4* в двойна стая с включени закуски;

 • 3 нощувки в Сантяго в избрания хотел в двойна стая с включени закуски;

 • 4-дневен круиз на борда на кораба СТЕЛА АУСТРАЛИС (www.australis.com)  с цена 3660 щатски долара на човек, включващ:

 • 4 нощувки на борда в двойна каюта категория “ААА”;

 • 4-дневна екскурзионна програма по време на пътуването с кораба във водите на Магелановия проток, Огнена земя и Патагония, включваща акостиране на Нос Хорн, остров Магдалена, залива Лулая, фиорда Пия, глетчери Пиа и Гарибалди, експедиции с лодки „зодиак” и екскурзии по брега;

 • всички закуски, обяди, следобедни закуски, вечери и всички алкохолни и безалкохолни напитки по време на пътуването с круизния кораб. Круизната компания има политика на отворен бар, а вината и високоалкохолните напитки, които се сервират на борда са от най-високо качество;

 • туристическа обиколка на Буенос Айрес;

 • туристическа обиколка на Сантяго;

 • еднодневен тур до Валпараисо и Виня дел Мар от Сантяго;

 • всички трансфери в Буенос Айрес, Ушуая, Пунта Аренас, Сантяго;

 • водач-придружител на групата от България, който познава добре маршрута;

 • здравна застраховка с покритие 10 000 евро.

 

Хотели по програмата:

Буенос Айрес

Пакет 4*: NH Florida или подобен

Пакет 5*: Alvear Art Hotel или подобен

 

Ушуая

Albatros Hotel 4* или подобен

 

Сантяго

Пакет 4*: Presidente Suites или подобен

Пакет 5*: Intercontinental или подобен

ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА ПРОГРАМАТА ДО ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ОСТРОВИ

 

7 април

Трансфер до летището и полет Сантяго – Великденски остров.

Трансфер до хотела. Следва туристическа програма – отпътуване към вътрешността на острова към Аху Акиви, където има „моаи” статуи. Посещение на пещерата Ана Те Паху, местността Аху Тепеу, каменоломната Пуна Пау.

 

8 април

Туристическа програма на Великденски остров – залива Ханга Те’е, разглеждане на храма Вайху и гигантските статуи, вулкана Рано Рараку с каменоломните, Аху Тонгарики с 15-те гигантски статуи, посещение на Аху Те Пито Кура, считан от предците на местното население за център на вселената, статуите при Нау Нау.

Обяд и свободно време за почивка на плажа Анакена.

 

9 април

Туристическа програма на Великденския остров – посещение на вулкана Рано Кау, селището Оронго, център на култа към „Човека Птица”, скалите с над 300 петроглифи на местните божества, посещение на пещерата Ана Кай Тангата. Следобяд - трансфер до летището и полет до Сантяго.

Пристигане в Сантяго, трансфер и настаняване в хотел в района на летището.

 

10 април

Трансфер до летището и полет до София през Буенос Айрес и транзитно летище.

Пакетна цена на човек в двойна стая:

При настаняване в Altiplanico Rapa Nui: 2460 евро / 4810 лева

ПАКЕТ УСЛУГИ, ВКЛЮЧЕНИ В ЦЕНАТА:

 • самолетни билети  Сантяго – Великденски остров – Сантяго;

 • 1 нощувкa в Сантяго в района на летището в хотел 4* в двойна стая с включени закуски;

 • 2 нощувки на Великденския остров в избрания хотел в двойна стая с включени закуски;

 • тридневна туристическа програма на Великденския остров, включваща гигантските статуи Вайху, Акаханга, Аху Тонгарики, Нау Нау, вулкана Рано Рараку, плажа Анакена;

 • всички трансфери в Сантяго и на Великденския остров;

 • здравна застраховка с покритие 10 000 евро.
   

Великденски остров

ЗАБЕЛЕЖКИ:

1. Пакетната цена е калкулирана при цена на самолетния билет (тарифа + летищни такси) за международните и вътрешните полети от 1723 евро за основния пакет и 936 евро за пътуването до Великденския остров. При промяна на тази цена, туроператорът има право да актуализира пакетната цена с размера на промяната на цената на самолетния билет.
2. Стойността на круиза из водите на Патагония е 3659 щатски долара за човек в двойна каюта категория ААА. В случай, че желаете, круизната програма може да бъде заменена с туристическа програма в Мендоса, в подножието на Андите.

3. В случай, че броят на пътуващите изисква настаняване в единична стая на някой от участниците, той доплаща разликата в цените на двойна и единична стая за всичките 11 / 13 нощувки.

4. Цената на пътуването е базирана на група от минимум 16 човека. При по-малък брой пътуващи се налага доплащане в размер на 240-290 евро на човек в зависимост от реалния брой записани туристи.

5.  Калкулацията на пакетната цена е направена при обменни курсове на USD към EUR към 23.08.2023 г. - EUR 1 = USD 1.08. При промяна на курса  с повече от 3%, съгласно Закона за Туризма, туроператорът има право да актуализира пакетната цена със същия процент.
6. Ако желаете, в деня на плащането на аванса по пътуването, можете да сключите застраховка "Отмяна на пътуването", която покрива рисковете от загуба на суми при невъзможност за пътуване, поради медицински или немедицински причини. За повече информация за продукта, можете да се свържете с нас.


ЗА ВКЛЮЧВАНЕ В ГРУПАТА Е НЕОБХОДИМО:

1.  В срок до 29.09.2023 г. да платите в брой или да преведете по банковата ни сметка IBAN: BG52BPBI79401063230701, код BIC: BPBIBGSF, Юробанк България АД, аванс в размер на 900 лв на човек и да попълните заявката за записване в групата.

2. В срок до 13.10.2023 г. да доплатите по 3600 лв на човек за основния пакет и 2400 лв на човек за продължението до Великденския остров.

3. В срок до 12.01.2024 г. да преведете остатъка от пакетната цена. 

Видео от круиза в Патагония

bottom of page