top of page
Аржентина и Чили + Патагония и Великденския Остров

Kруиз из водите на Патагония, Огнена Земя и Магелановия Проток, акостиране на Нос Хорн, Буенос Айрес,  Монтевидео, Пунта Аренас, Сантяго, Валпарайсо и Виня Дел Мар, Великденски Остров

18 - 31 януари 2020 г.

ПРОГРАМА

18 Януари
Полет София – транзитно летище – Буенос Айрес. 

19 Януари

Рано сутринта – пристигане на летището.

Трансфер до квартал Рeколета и закуска в кафене La Biela– едно от най-емблематичните заведения символ на бохемския живот в Реколета.

Следва туристическа обиколка на Буенос Айрес – един от най-красивите градове в Южна Америка, известен със своята европейска архитектура и често сравняван с Париж и Мадрид, но притежаващ свой собствен чар. Посещение на градския център – Авеню 9-ти Юли с многобройните кафенета и театри, Площад Майо, където се намират Кметството, Градската Катедрала и президентската резиденция Каса Росада, сградата на Операта, кварталите Сан Телмо и Ла Бока, пъстрата улица Каминито, Парка Палермо, гробището Реколета.

След края на тура трансфер до хотела и настаняване.

 

20 Януари

Закуска. Свободна програма в Буенос Айрес или по желание и срещу допълнително заплащане тур до Тигре и круиз по делтата на река Парана.След края на тура свободно време за почивка. По желание посещение на Танго Шоу с вечеря (срещу допълнително заплащане).

 

21 Януари

Закуска.  Почивка и свободно време в Буенос Айрес или по желание и срещу допълнително заплащане еднодневен тур до Монтевидео, Уругвай.

 

22 Януари

Трансфер до летището и полет Буенос Айрес – Ушуая (административен център на провинция Патагония). Трансфер и настаняване в хотела. Тур до националия парк Тиера дел Фуего (Огнена Земя), известен с недокосната от човека природа и типичните за района релеф и растителен и животински свят.

 

23 Януари

До 15.00 ч. – Регистрация за круиза и свободна програма в Ушуая.

Качване на борда на кораба СТЕЛА АУСТРАЛИС и отплаване. Круизът започва с коктейл за добре дошли, воден от капитана, докато корабът навигира през някои от най-отдалечените части на планетата – Магелановия проток и Канала Бигъл.

 

24 Януари

Круизна програма – протока Мъри, Залива Насау и Нос Хорн, наричан още „Края на света”. Районът е включен в списъка на ЮНЕСКО за световните природни богатства. Преди обяд - акостиране на Нос Хорн (при благоприятни метеорологични условия) и разходка из емблематичния остров. Следобяд - акостиране в залива Лулая, където Чарлз Дарвин е стъпил за пръв път през 1833 г., и разходка в района.

 

25 Януари

Круизна програма в Патагония – плаване през фиорда Пиа и експедиция с лодки „зодиак“ до глетчера Пиа. Следобяд – акостиране до глетчера Гарибалди и разходка през красивата природа в района, откъдето се откриват красиви гледки към глетчера, околните планини и водопади и местната фауна.

 

26 Януари

Круизна програма в Патагония – преминаване през каналите Брекнок, Окасион, Кокбърн и Магдалена, за да достигнете местността Агостини Саунд, в сърцето на планинската верига Дарвин, където може да се наблюдава как глетчерите се спускат от планините директно до морската повърхност. Следобяд експедиция с лодки „зодиак” до глетчера Агила и разходка из типичната за Патагония студена дъждовна гора.

 

27 Януари

Круизна програма в Патагония – плаване през Магелановия проток. Рано сутринта – посещение на остров Магдалена, дом на колония от над 120 хиляди пингвина. Островът е бил отправна точка и пункт за снабдяване с провизии за мореплавателите, изучавали района. Акостиране и разходка из острова и наблюдение на пингвините.

Пристигане в Пунта Аренас в 11.30 ч. и напускане на кораба.

Свободно време за разходка в Пунта Аренас.

Трансфер до летището и полет Пунта Аренас – Сантяго. Трансфер и настаняване в хотела.

28 Януари

Туристическа обиколка на Сантяго. Посещава се хълма Санта Лучия, площада “Пласа де Армас” с историческите сгради, президентския дворец Ла Монеда, градската катедрала, основното авеню Аламеда Бернардо О’Хигинс, Парка Форестал и река Мапочо, търговския район Провиденсиа и бохемския квартал Белависта.

 

​29 Януари

Еднодневен тур до Валпарайсо и Виня дел Мар – преминаване през земеделските райони Касабланка и Курасави, прекосяване на крайбрежната планинска верига и достигане до Валпарайсо. Освен, че е основното пристанище на страната, градът също така е известен с живописните си улици и квартали. Посещение на курорта Виня дел Мар - един от най-прочутите морски курорти в Чили, известен с красивите гледки, плажовете и многото си паркове и градини.

 

​30 Януари

Трансфер до летището и полет до София през Буенос Айрес и транзитно летище.

Пакетна цена на човек в двойна стая при заплащане на депозит до 30 юли 2019 г.:

При настаняване в хотели 4*:    12 950 лева.

​Пакетна цена на човек в двойна стая при заплащане на депозит след 30 юли 2019 г.:

При настаняване в хотели 4*:    13 340 лева.

ПАКЕТ УСЛУГИ, ВКЛЮЧЕНИ В ЦЕНАТА:

 • самолетни билети с включени летищни такси:
  - София - Буенос Айрес и Сантяго – София през транзитни летища;
  - Буенос Айрес – Ушуая;
  - Пунта Аренас – Сантяго;

 • 3 нощувки в Буенос Айрес в хотел 4* в двойна стая с включени закуски;

 • 1 нощувка в Ушуая в хотел 4* в двойна стая с включени закуски;

 • 3 нощувки в Сантяго в в хотел 4* в двойна стая с включени закуски;

 • 4-дневен круиз на борда на кораба СТЕЛА АУСТРАЛИС (www.australis.com)  с цена 3456 щатски долара на човек, включващ:

 • 4 нощувки на борда в двойна каюта категория “ААA”;

 • 4-дневна екскурзионна програма по време на пътуването с кораба във водите на Магелановия проток, Огнена земя и Патагония, включваща акостиране на Нос Хорн, остров Магдалена, залива Лулая, фиорда Пия, глетчери Пиа и Гарибалди, експедиции с лодки „зодиак” и екскурзии по брега;

 • всички закуски, обяди, следобедни закуски, вечери и всички алкохолни и безалкохолни напитки по време на пътуването с круизния кораб. Круизната компания има политика на отворен бар, а вината и високоалкохолните напитки, които се сервират на борда са от най-високо качество;

 • туристическа обиколка на Буенос Айрес;

 • туристическа обиколка на Сантяго;

 • еднодневен тур до Валпарайсо и Виня дел Мар от Сантяго;

 • всички трансфери в Буенос Айрес, Ушуая, Пунта Аренас, Сантяго;

 • водач-придружител на групата от България;

 • здравна застраховка с покритие 10 000 евро.

ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА ПРОГРАМАТА ДО ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ОСТРОВИ

 

30 Януари

​Трансфер до летището и полет Сантяго – Великденски остров.

Трансфер до хотела. Следва туристическа програма – отпътуване към вътрешността на острова към Аху Акиви, където има „моаи” статуи. Посещение на пещерата Ана Те Паху, местността Аху Тепеу, каменоломната Пуна Пау.

 

31 Януари

Туристическа програма на Великденски остров – залива Ханга Те’е, разглеждане на храма Вайху и гигантските статуи, вулкана Рано Рараку с каменоломните, Аху Тонгарики с 15-те гигантски статуи, посещение на Аху Те Пито Кура, считан от предците на местното население за център на вселената, статуите при Нау Нау.

Обяд и свободно време за почивка на плажа Анакена.

 

01 Февруари

Туристическа програма на Великденския остров – посещение на вулкана Рано Кау, селището Оронго, център на култа към „Човека Птица”, скалите с над 300 петроглифи на местните божества, посещение на пещерата Ана Кай Тангата. Следобяд - трансфер до летището и полет до Сантяго.

Пристигане в Сантяго, трансфер и настаняване в хотел в района на летището.

 

02 Февруари

Трансфер до летището и полет до София през Буенос Аирес и транзитно летище.

Пакетна цена на човек в двойна стая при заплащане на депозит до 30 юли 2019 г.:

При настаняване в Altiplanico Rapa Nui 4*: 3800 лева. 

​Пакетна цена на човек в двойна стая при заплащане на депозит след 30 юли 2019 г.:

При настаняване в Altiplanico Rapa Nui 4*: 4150 лева. 

ПАКЕТ УСЛУГИ, ВКЛЮЧЕНИ В ЦЕНАТА:

 •  самолетни билети  Сантяго – Великденски остров – Сантяго;

 • 1 нощувкa в Сантяго в района на летищетo в хотел 4* в двойна стая с включени закуски;

 • 2 нощувки на Великденския остров в избрания хотел в двойна стая с включени закуски;

 • тридневна туристическа програма на Великденския остров, включваща гигантските статуи Вайху, Акаханга, Аху Тонгарики, Нау Нау, вулкана Рано Рараку, плажа Анакена;

 • всички трансфери в Сантяго и на Великденския остров;

 • здравна застраховка с покритие 10 000 евро.


  ЗАБЕЛЕЖКИ ЗА ПРОДЪЛЖЕНИЕТО ДО ВЕЛИКДЕНСКИ ОСТРОВ:
  1. Пакетната цена е калкулирана при цена на самолетния билет (тарифа + летищни такси) за полета Сантяго-Великденски остров-Сантяго от 1470 лева. При промяна на тази цена, туроператорът има право да актуализира пакетната цена с размера на промяната на цената на самолетния билет.
  2. В случай, че броят на пътуващите изисква настаняване в единична стая на някой от участниците, той доплаща разликата в цените на двойна и единична стая, която е в размер на 580 лева.
  3, За продължението до Великденския остров не е предвиден водач-придружител на групата от България и програмата там ще бъде осъществявана от мести гидове на английски език. В случай че участниците в пътуването желаят представителя на туроператора да пътува с групата до Великденския остров, ще бъдат информирани за размера на доплащането.

  4. При записване за продължението за Великденски остров е необходимо да се заплати депозит от 2000 лева (в допълнение към депозита заплатен за основната програма)
  5.  Калкулацията на пакетната цена е направена при обменни курсове на USD към EUR към 15.05.2019 г. - EUR 1 = USD 1.13.При промяна на курса  с повече от 3%, съгласно Закона за Туризма, туроператорът има право да актуализира пакетната цена със същия процент.

Великденски остров

ЗАБЕЛЕЖКИ:

1. Двете пакетни цени са калкулирани при цена на самолетните билети (тарифа + летищни такси) както следва:

-  за полетите София - Буенос Айрес - Ушуая и Пунта Аренас – Сантяго - София от 3050 лева.

- за полетите Сантяго – Великденски остров – Сантяго от 1470 лева.

При промяна на тази цена, туроператорът има право да актуализира пакетната цена с размера на промяната на цената на самолетния билет.
2. Стойността на круиза из водите на Патагония е 3456 щатски долара за човек в двойна каюта категория ААA. В случай, че желаете, круизната програма може да бъде заменена с туристическа програма в Мендоса, в подножието на Андите.
3. В случай, че броят на пътуващите изисква настаняване в единична стая на някой от участниците, той доплаща разликата в цените на двойна и единична стая, която е:

- 3090 лева за основния пакет в хотели 4* + 580 лева за продължението до Великденски о-в

,от които само доплащането за единична каюта за круиза е в размер на 2530 лева

 4. Цената на пътуването е базирана на група от минимум 16 човека. При по-малък брой пътуващи се налага доплащане в размер на 280-380 лева на човек в зависимост от реалния брой записани туристи.
5.  Калкулацията на пакетната цена е направена при обменни курсове на USD към EUR към 15.05.2019 г. - EUR 1 = USD 1.13.При промяна на курса  с повече от 3%, съгласно Закона за Туризма, туроператорът има право да актуализира пакетната цена със същия процент.
6. Ако желаете, в деня на плащането на аванса по пътуването, можете да сключите застраховка "Отмяна на пътуването", която покрива рисковете от загуба на суми при невъзможност за пътуване, поради медицински или немедицински причини. Повече информация за продукта можете да намерите
ТУК.

ЗА ВКЛЮЧВАНЕ В ГРУПАТА Е НЕОБХОДИМО:

1.  В срок до 30.07.2019 г. да платите в брой или да преведете по банковата ни сметка IBAN: BG52BPBI79401063230701, код BIC: BPBIBGSF, Юробанк И Еф Джи България АД, клон ФЦ София Лозенец, аванса за включване в основния пакет, който е 4000 лева.

2. В срок до 30.07.2019 г. да попълните заявката за записване в групата.

3.  В срок до 30.07.2019 г. да платите в брой или да преведете по банковата ни сметка IBAN: BG52BPBI79401063230701, код BIC: BPBIBGSF, Юробанк И Еф Джи България АД, клон ФЦ София Лозенец, аванса за включване в продължението до Великденския остров, който е  2000 лева.

4. В срок до 21.11.2019 г. Да платите в брой или да преведете остатъка от пакетната цена .

Видео от круиза в Патагония

bottom of page