top of page
Колумбия

Богота, Меделин, Гуатапе, Пеньол, Санта Марта, Тайрона, Картахена

20 ноември - 29 ноември 2023 г.

Bicycle in Asia

ПРОГРАМА

20 Ноември 
Полет София – Истанбул. Нощувка в района на летището в Истанбул.
 

21 Ноември: 
Полет Истанбул - Богота. 
Столицата на Колумбия е разположена на 2640 м. надморска височина и е смятана за най-зелената столица в Южна Америка, заради многото паркове и добре поддържаната растителност по обществените места. Благодарение на победата на правителството във войната с наркотрафикантите, градът е един от най-безопасните в цяла Южна Америка. Богота е важен търговски, финансов и културен център в тази част на света и популярна туристическа дестинация. 
Трансфер и настаняване в хотела. 
 

22 Ноември: 
Закуска. Опътуване за Солната катедрала в Зипакира. Солната катедрала е една от най-големите туристически атракции в Колумбия и представлява подземен религиозен храм, построен на територията на огромна действаща солна мина. Посветена е на светицата на миньорите Санта Русари, дължината ѝ е 120 м., височината на свода е 22 м. и по време на служба побира до 8000 човека. Храмът се състои от три части, които символизират раждането, живота и смъртта, а иконите и орнаментите са вкопани директно в солните стени.  Връщане в Богота в късния следобед. Свободно време и нощувка.
 

23 Ноември:
Закуска. Туристическа обиколка на Богота -  историческият център Ла Канделария, дворецът на Сан Карлос, обществената библиотека Луис Анжел Аранго, театърът Кристобал Колон, музеят на нумизматиката, музеят на златото, Ла Плаца де Боливар, където се намират кметството, двореца на правосъдието, главната катедрала и президентския дворец Нарино Палас. Свободно време за обяд.  Трансфер до летището и полет до Меделин. Трансфер и настаняване в хотела.
 

24 Ноември: 
Закуска. Отпътуване за Пеньол - най-впечатляващата дестинация, в околността на Меделин. Маршрута минава по живописен път през Източните планински райони на Антиокия. Щом стигнем Пеньол,  ще се изкачим до върха на 200-метровия монолит по пътека с 730 стъпала. От върха на скалата се открива гледка към зелените хълмове и сините езера в околността. Следва разходка с корабче из езерата. Колониалното селце Гуатапе е известно с църквата си и с красивите си къщи, всяка от които е изрисувана в  ярки цветове. Свободно време за обяд. Връщане в Меделин в следобедните часове. Нощувка.

 

25 Ноември: 
Закуска. Полудневна туристическа програма в Меделин. До преди 20 години градът е бил едно от най-опасните места в света. С ликвидирането на Пабло Ескобар, Меделин започва да се променя. Местната власт инвестира значителни средства в инфраструктура и обществено образование, като това променя изцяло облика на града и начина на живот на жителите му. Днес "градът на вечната пролет" е един от най-иновативните метрополиси в света. След тура ще имаме свободно време за обяд. Следва трансфер до летището за вътрешен полет до Санта Марта. Трансфер и настаняване в хотела в  Санта Марта.
 

26 Ноември: 
Закуска. Еднодневен тур до националния парк Тайрона - най-популярния природен парк в Колумбия,  известен с красивите си плажове, в подножието на планината Сиера Невада де Санта Марта. Защитената му територия е 150 кв.км. суша и 30 хил.кв.км море. Местоположението на парка и климата определят богатото му биоразнообразие. На територията на парка се намират и археологически останки "Pueblito". Свободно време на едни от най-красивите плажове по Карибското крайбрежие. Късния следобед се връщаме в Санта Марта. Нощувка.
 

27 Ноември: 
Закуска. Трансфер до Картахена. Туристическа програма в историческия център на Картахена - град, изпълнен с легенди и история,  безупречно запазен от впечатляваща 17 километрова защитна стена. Старата част на града е обявена за обект на световното културно и историческо наследство и е запазила колониалния си облик - стари поддържани сгради с големи балкони, лабиринти от калдъръмени улички, масивни църкви и очарователни площади. В Картахена е и Сан Фелипе - най-модерната в техническо отношение крепост по време на испанската колониална епоха в западното полукълбо. Нощувка.
 

28 Ноември: 
Закуска. Трансфер до пристанището "La Bodeguita" и качване на ферибота до остров Гранде, който е на 60 минути път по море от Картахена.  Остров Гранде е един от 31-те острова, които образуват националния парк Коралес дел Росарио -  най-богатата екосистема в Колумбия, известна с красиви коралови рифове и стотици морски обитатели. Островът е известен и с мангровите си гори. Свободно време на плажа San Pedro de Majagua и обяд в ресторанта на комплекса. Късния следобед се връщаме в Картахена. Нощувка.
 

29 Ноември: 
Закуска.  Трансфер до летището и отпътуване за България или продълженията на тура. 

Възможни продължения на програмата:

Водопадите Анхел и венецуелската джунгла + Каракас
 

Почивка на карибското крайбрежие: HOTEL LAS ISLAS, HOTEL PUNTA FARO и HOTEL CARIBE BY FARANDA GRAND

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ЦЕНА НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ ПРИ ЗАПИСВАНЕ ДО 22 ЮНИ:

Пакет “икономичен” при настаняване в хотели 3* - 3960 euro / 7740 лева
Пакет “стандарт” при настаняване в хотел 5* - 4420 euro / 8640 лева

 

ЦЕНА НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ ПРИ ЗАПИСВАНЕ СЛЕД 22 ЮНИ:
Пакет “икономичен” при настаняване в хотели 3* - 4190 euro / 8190 лева
Пакет “стандарт” при настаняване в хотел 5* - 466
0 euro / 9110 лева


ПАКЕТ УСЛУГИ, ВКЛЮЧЕНИ В ЦЕНАТА:

 • Самолетни билети в икономична класа с включени летищни такси София - Богота – София с прекачване през транзитно летище;

 • Самолетен билет в икономична класа Богота – Меделин – Санта Марта и Картахена - Богота;

 • 2 нощувки в Богота в двойна стая с включени закуски в избрания хотел;

 • 2 нощувки в Меделин в двойна стая с включени закуски в избрания хотел;

 • 2 нощувки в Санта Марта в двойна стая с включени закуски в избрания хотел;

 • 2 нощувки в Картахена в двойна стая с включени закуски в избрания хотел;

 • Всички трансфери, описани в програмата;

 • полудневните турове в Богота, Меделин, Зипакира и Картахена описани в програмата;

 • целодневните  турове в Гуатапе, Пеньол, Тайрона и Коралес дел Росарио описани в програмата;

 • входни такси за посещаваните обекти;

 • медицинска застраховка;

 • водач на групата от България, който познава маршрута.

 

ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА:

 

Хотели 3*                                                              
Богота: Hotel B3 Virrey или подобен                        
Меделин: Hotel  Vivre или подобен                               
Санта Марта: Hotel Catedral Plaza или подобен              
Картахена: Hotel Kartaxa или подобен     
                     

Хотели 5*
Богота: 
Sofitel Victoria Regia или подобен

Меделин: Hotel Park 10 4*SUP или подобен

Санта Марта: AC Hotel by Marriott Santa Marta или подобен

Картахена: Sofitel Santa Clara или подобен

 


ЗАБЕЛЕЖКИ:

 

1.  Пакетната сума е изготвена при цена на самолетните билети за вътрешните и международни полети от 3862 лева с включени летищни такси, валидна към момента на изготвяне на офертата. В случай, че към момента на издаване на билетите цената се промени, пакетната цена следва да бъде актуализирана спрямо новата цена.
 

2. В случай, че броят на пътуващите изисква настаняване в единична стая на някой от участниците, той доплаща разликата в цените на двойна и единична стая, която е в размер на:
- 408 евро при настаняване в хотели 3*
- 776 евро при настаняване в хотели 5*

 

3. Цената на пътуването е базирана на група от минимум 16 човека. При по-малък брой пътуващи се налага доплащане в порядъка между 380 и 480 лева на база на реалния брой записани туристи.
 

4. Калкулацията на пакетната цена е направена при обменни курсове на USD към EUR:  EUR 1 = USD 1.05. При промяна на курсa с повече от 3 %, съгласно Закона за Туризма, туроператорът има право да актуализира пакетната цена със същия процент.
 

5. Ако желаете, в деня на плащането на аванса по пътуването, можете да сключите застраховка "Отмяна на пътуването", която покрива рисковете от загуба на суми при невъзможност за пътуване, поради медицински или немедицински причини. За повече информация се свържете с нас.
 


ЗА ВКЛЮЧВАНЕ В ГРУПАТА Е НЕОБХОДИМО:

1. Да платите в брой или да преведете в срок до 22.06.2023 г. 3400 лева по банковата ни сметка IBAN: BG52BPBI79401063230701, код BIC: BPBIBGSF, Юробанк България АД.
 

2. Да получим в срока от т. 1 попълнена, приложената ЗАЯВКА, копие от платежното нареждане за превод на аванса за пътуването (при заплащане по банков път) и фотокопие от първата страница на задграничния паспорт на пътуващите.
 

3. Да платите в брой или да преведете в срок до 14.09.2023 г. остатъка от пакетната цена по банковата ни сметка IBAN: BG52BPBI79401063230701, код BIC: BPBIBGSF, Юробанк България АД.
 

След като получим заявка за включване в групата ще ви изпратим и договор за организирано туристическо пътуване.
 

bottom of page