top of page

ФИДЖИ, ВАНУАТУ, НОВА КАЛЕДОНИЯ И СИДНИ

КРУИЗНО ПЪТУВАНЕ ИЗ ОКЕАНИЯ И КОРАЛОВО МОРЕ - НУМЕА, МИСТЪРИ АЙЛАНД, МАРЕ, ПОРТ ВИЛА, СУВА, ЛАУТОКА, ЛИФУ

3 – 19 февруари 2020 г.

ПРОГРАМА

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3 февруари

Полет София – Доха.

Полет Доха – Сидни.

 

4 февруари

Кацане в Сидни - столица на щата Нов Южен Уелс, разположен в югоизточната част на страната. Трансфер до хотела и нощувка.

 

5 февруари

Закуска. Туристическа обиколка на града, включваща световно известната сграда на Операта в Сидни, историческия район The Rocks в централната част на града, Консерваторията, катедралата Св. Мери, Стария град, популярния Бондай бийч.

Следобяд – качване на борда на круизния кораб и отплаване за Нова Каледония. Свободно време и нощувка.

 

6 - 7 февруари

Плаване на борда на кораба из Тихия океан (Коралово море).

 

8 февруари – Нумеа

Сутринта - акостиране в Нумеа - столицата на френската отвъдморска територия Нова Каледония. Градът е известен със старинни сгради във френски стил и красиви плажове. Ще имате възможност за развлечения и запознаване с местната култура. За почитателите на гастрономията препоръчваме посещение на Port Moselle Market, предпочитан заради пресните и висококачествени морски дарове, които се предлагат там.

Привечер - връщане на борда за вечеря и нощувка и отплаване към о. Мисъри.

 

9 февруари – Мистъри Айлънд

Сутринта – акостиране на о. Мистъри, характерен със спокойствието и живописните гледки на пясъчни плажове, палми и коралови рифове. Островът не е обитаем, поради вярването, че е обитаван от духове, но при пристигането на круизни кораби местните от съседните острови донасят продукцията си и пасажерите могат да опитат местни ястия и кафе, характерни за региона. Има възможност да вземете участие в тур с лодка или гмуркане в кристалните води около острова, в които може да се видят останки от потънали кораби.

Привечер - връщане на борда за вечеря и нощувка и отпътуване за о. Маре.         

 

10 февруари – Маре

Сутринта – акостиране на о. Маре, покрит със смайващи джунгли и обграден от коралови рифове, където животинският и растителен свят спират дъха на всеки, имал удоволствието да ги посети. Рибарство и земеделие са основният поминък на местните, но туризмът е бързоразвиваща се индустрия, носеща значителни приходи в местната икономика.

Привечер - връщане на борда за вечеря и нощувка.

                                                             

11 февруари – Порт Вила

Сутринта – акостиране в Порт Вила, столицата на Република Вануату, разположена върху остров Ефате  и обгърната от тропически гори, великолепни океански плажове и чист въздух. Градът предлага множество възможности за любознателни дейности като разходка с яхта или подводни експедиции. Културният център на Порт Вила разкрива пред посетителите си своите художествени, археологични и етнографски колекции. Внимание заслужават англиканската църква в Табаге, католическата църква и презвитерианската църква в „Парка на независимостта“.

Привечер - връщане на борда за вечеря и нощувка и отплаване.

 

12 февруари – открито море

Плаване на борда на кораба из Тихия океан (Коралово море).

 

13 февруари – Сува

Акостиране на о. Вита Леву на най-голямото пристанище във Фиджи, намиращо се в избраната през 1882  г. столица – град Сува. Като един от най-космополитните градове в района на Тихия океан, в него ще срещнете търговски центрове, множество ресторанти, а също и магазинчета с местна продукция. Сред възможните места за посещение по време на престоя са някой от множеството паркове като Търстън, градската библиотека, построена в колониален стил и музея Фиджи.

Привечер връщане на борда за вечеря и отплаване за Лаутока.

 

14 февруари - Лаутока

Акостиране в Лаутока – вторият по големина град на Фиджи, наричан още Захарният град, заради отглеждането на захарна трастика. Можете да навлезете във вътрешността на острова като посетите Национален парк Корояниту или да останете в града и да разгледате местната ботаническа градина и яхтеното пристанище.

Вечерта – връщане на борда за вечеря и отплаване за Нова Каледония.

 

15 февруари – открито море

Плаване на борда на кораба из Тихия океан (Коралово море).

 

16 февруари – Лифу

Сутринта - акостиране на о. Лифоу. Островът е част от архипелага на Нова Каледония, който е територия на Франция. Тук ви очаква автентична атмосфера и среща с културата и бита на архипелага. Обърнете внимание на сувенирите, ръчно изработени от местните, чиито домове са дървените къщи, сгушени в буйната тропическа растителност. Основна забележителност на острова е църквата Notre Dame de Lourdes като по пътя към нея ще забележите множество статуи-тотеми, а любителите на плажа ще могат да отпочинат върху белите пясъци на плажът Еасу.

Привечер – връщане на борда за вечеря и отплаване за Фиджи.

17-18 февруари – открито море

Плаване на борда на кораба из Тихия океан (Коралово море).

 

19 февруари – Сидни

Акостиране в Сидни и свободна програма.

Вечерта – трансфер до летището за полет Сидни – Доха.

Полет Доха – София.

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ДВОЙНА КАЮТА ПРИ ЗАПЛАЩАНЕ НА ДЕПОЗИТА ДО 10 ОКТОМВРИ:

Каюта с прозорец „гарантирана“:  7950 лева

Каюта с балкон:  8650 лева

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ДВОЙНА КАЮТА ПРИ ЗАПЛАЩАНЕ НА ДЕПОЗИТА СЛЕД 10 ОКТОМВРИ:

Каюта с прозорец „гарантирана“:  8380 лева

Каюта с балкон:  9120 лева

ПАКЕТ УСЛУГИ:

* Самолетни билети за международни полети София – Доха – Сидни – Доха – София;

* 14 нощувки в двойна каюта на борда на круизен кораб VOYAGER of the Seas;

* Закуска, обяд, вечеря и междинни хранения;

* 1 нощувка + закуска в Сидни в двойна стая;

* Трансфери летище-хотел-пристанище в Сидни;

* Трансфери пристанище-летище в Сидни;

* Полудневна туристическа обиколка на Сидни;

* Здравна застраховка с покритие 10 000 Евро.

ЗАБЕЛЕЖКИ:

1. Пакетната цена не включва:

* допълнителна туристическа програма, която не е описана в пакета услуги;

* задължителна такса обслужване на борда на кораба в размер на 14,50 USD на вечер, на човек;

* напитките, закупувани от баровете на кораба и тези в минибара в каютата.

* такса за използване на стационарен телефон и интернет на борда;

* такса резервация в някой от специализираните ресторанти и ястия напитки, които не са част от основното меню и чиято цена е изрично опомената и се заплаща на борда;

* услугите в спа и бизнес центъра на борада, във фризьорския салон, фотографското ателие, лекарския кабинет, пране и гладене.

2. Офертната цена е калкулирана при цени на самолетни билети за международни полети към дата 06.08.2019 от 2450 лева с включени летищни такси. При промяна на тези цени, пакетната цена ще се актуализира, съгласно цената на билетите към момента на резервация.

4. При гарантирана каюта, круизната компания я определя в последствие и не можем да изискваме разположение или палуба. Круизната компания ще определи точния номер и разположение на каютата до 5 дни преди отплаване. Към момента на изготвяне на офертата, този тип каюти са единствените налични от категорията „с прозорец“.

5. Ако желаете, в деня на плащането на аванса по пътуването, можете да сключите застраховка "Отмяна на пътуването", която покрива рисковете от загуба на суми при невъзможност за пътуване, поради медицински или немедицински причини. Повече информация за продукта можете да намерите ТУК.

6. Информация за круизен кораб Voyager Of The Seas: https://www.royalcaribbean.com/cruise-ships/voyager-of-the-seas

7. Допълнително ще получите списък на нужните документи и информация за издаване на Австралийска виза. Процедурата е без лично явяване.

8. ИНДИКАТИВЕН ГРАФИК НА ВИЗОВИТЕ ПРОЦЕДУРИ:

* До 15 октомври: получаване в офиса на ПРК-ДМК необходимите документи за виза.

* До 24 октомври: попълване и изпращане на визовия формуляр.

* До 10 декември: приключване на визовата процедура.

ЗА ВКЛЮЧВАНЕ В ГРУПАТА Е НЕОБХОДИМО:

1. Да платите в брой или да преведете в срок до 10.10.2019 г. в банковата ни сметка IBAN: BG52BPBI79401063230701, код BIC: BPBIBGSF, Юробанк И Еф Джи България АД, клон ФЦ София Лозенец,  6400 лева.
2. Да получим в срока от т.1 попълнена, приложената ЗАЯВКА, копие от платежното нареждане за превода (при заплащане по банков път) и задграничния паспорт.

3. Да платите в брой или да преведете в срок до 2.12.2019 г. в банковата ни сметка IBAN: BG52BPBI79401063230701, код BIC: BPBIBGSF, Юробанк И Еф Джи България АД, клон ФЦ София Лозенец, остатъка от пакетната цена.

bottom of page