top of page
САЩ - Обиколен тур

Ню Йорк, Вашингтон, Бъфало, Ниагара, Чикаго, Лас Вегас, Лос Анджелис, Бевърли Хилс, Холивуд, Санта Моника, Сан Франциско

29 април - 14 май 2023 г.

ПРОГРАМА

29 април

Полет София – Ню Йорк с прекачване на европейско летище. Трансфер и настаняване в хотел в Манхатън.

  

30 април

Целодневна туристическа програма в централната част на Ню Йорк, включваща знаковия площад Таймс Скуеър, събирателна точка на Манхатън и известен с множеството си неонови рекламни пана, кътчето рай за жителите на града - Сентръл Парк, дизайнерската и инженерна перла Емпайър Стейт Билдинг, Китайския квартал, кварталите Бруклин, Харлем и Малката Италия, решеният в стил "Ар деко̀" център Рокфелер, световния финансов център Уолстрийт, 5то и 7-мо авенюта, Линкълн център.

1 май

Пешеходна разходка с водача на групата из най-атрактивните части на Манхатън,  или по желание и срещу допълнително заплащане - Разходка с корабче до Статуята на Свободата и разглеждане на Манхатън от високо от обсерваторията на върха на Рокфелер Център.

 

2 май

Трансфер до Вашингтон. Туристическа обиколка на града. Маршрутът на тура включва Капитолия - мястото, където се коват щатските закони, Белия Дом - президентски дворец и официална резиденция на американските президенти, обелискът, изгдигнат в памет на Джордж Вашингтон, мемориалите на две от най-значимите политически фигури в американската история - Томас Джеферсън и Ейбрахам Линкълн и паметниците на загиналите във Виетнамската и Корейската войни, и Националната библиотека. Настаняване в хотела и нощувка.

3 май

Трансфер до летището и полет Вашингтон – Бъфало. Трансфер до Ниагарския водопад - най-големия водопад в Северна Америка и туристическа обиколка с включен тур с корабче до подножието на водопада, в непосредствена близост до разбиващите се в скалите води. Разходка в централната част на гр. Бъфало. Вечерта – трансфер до летището и полет Бъфало – Чикаго. Трансфер и настаняване в хотела.

 

4 май

Туристическа обиколка на Чикаго включваща емблематичните кули Уилис Тауър и Джон Хенкок Тауър, автентичната водна кула - Уотър Тауър, Флотския Кей, Планетариума Адлер, Музея Филд, бутиковият търговски булевард - "Златната миля". Следобед възможност за разходка с корабче по езерото Мичиган.​

 

5 май

Трансфер до летището и полет до световната столица на хазарта и нощните забавления - Лас Вегас. Трансфер и настаняване в хотела. Вечерна обиколка на Лас Вегас включваща Казиното Глитър Гълч, Пирамидата Луксор, мултимилионния Уинн, Стрип – района с казината, централната част на града и Неоновия Музей.

6 май

Пешеходна разходка с водача на групата из най-атрактивните части на Лас Вегас и възможност за пробване на късмета в световната столица на хазарта.

7 май

Продължаваме с пешеходна разходка из Лас Вегас, като за желаещите, има възможност да се потопят в света на аутлет-шопинга. Срещу допълнително заплащане може да направим и целодневен тур до Гранд Каньон.

8 май

Трансфер до летището и полет до Лос Анджелис - вторият по население град в щатите и средище на културно-развлекателната индустрия. Трансфер и настаняване в хотела. Пешеходна разходка до кметството, съда и историческата улица Олвера.

9 май

Туристическа обиколка на Лос Анджелис. Маршрутът на тура включва Бевърли Хилс - домът на много от най-известните знаменитости, синонимът на американското кино - Холивуд, Родео Драйв - една от най-престижните търговски улици в света, булевард Сънсет, Алеята на славата, Китайския Театър, Мълхоланд Драйв и плажът Санта Моника.

10 май

Пешеходна разходка с водача на групата из най-атрактивните части на Лос Анджелис или по желание и срещу допълнително заплащане целодневен тур на Universal Studios - центъра на развлеченията в Южна Калифорния, или целодневен тур до Сан Диего - град, окачествяван като един от най-добрите за живеене в САЩ.

11 май

Трансфер до летището и полет  Лос Анжелис – Сан Франциско. Трансфер и настаняване в хотела в Сан Франциско. Пешеходна разходка из  централните райони на града.

12 май

Туристическа обиколка на Сан Франциско. Маршрутът на тура включва висящия мост Голдън Гейт, пристанището и кея Фишърменс Уорф, заселени някога от италиански търговци на риба, площад Юниън Скуеър, престижния квартал и хълмовете Туин Пийкс, Градския Център, една от най-известните улици в света - Ломбард стрийт, Викторианския и Китайския квартали. Следобяд - круиз из залива на Сан Франциско и акостиране на остров Алкатрас, където се е намирал най-известният в миналото затвор в САЩ и посещение на килията, в която е лежал Ал Капоне.

13 и 14 май

Трансфер до летището и полети Сан Франциско – София с транзитно прекачване на европейско летище.

ПАКЕТНИ ЦЕНИ ПРИ ЗАПЛАЩАНЕ НА ДЕПОЗИТ
ПРЕДИ 10 ЯНУАРИ:

Пакет „Икономичен“ при настаняване в двойна стая в хотели 2*/3*: 6410 Евро на човек / 12540 лв.
Пакет „Стандарт“ при настаняване в двойна стая в хотели 4*/5*: 7250 Евро на човек / 14180 лв.
ПАКЕТНИ ЦЕНИ ПРИ ЗАПЛАЩАНЕ НА ДЕПОЗИТ
СЛЕД 10 ЯНУАРИ:
Пакет „Икономичен“ при настаняване в двойна стая в хотели 2*/3*: 6720 Евро на човек / 13150 лв.
Пакет „Стандарт“ при настаняване в двойна стая в хотели 4*/5*: 7600 Евро на човек / 14870 лв.

ПАКЕТ УСЛУГИ, ВКЛЮЧЕНИ В ЦЕНАТА:

 • Виза за САЩ;

 • Медицинска застраховка за целия период на пътуването с покритие 10 000 евро;

 • Самолетен билет София – Ню Йорк и Сан Франциско – София с попътни прекачвания в Европа;

 • Самолетни билети:

 • Вашингтон – Бъфало;

 • Бъфало – Чикаго;

 • Чикаго – Лас Вегас;

 • Лас Вегас – Лос Анджелис;

 • Лос Анджелис – Сан Франциско;

 • Летищни такси за международните и вътрешни полети.

 • 3 нощувки в Ню Йорк в двойна стая в избраната категория хотел в Манхатън;

 • 1 нощувка във Вашингтон в двойна стая в  избраната категория хотел;

 • 2 нощувки в Чикаго в двойна стая в в избраната категория хотел;

 • 3 нощувки в Лас Вегас в двойна стая в избраната категория хотел на „Las Vegas Strip”;

 • 3 нощувки в Лос Анджелис в двойна стая в избраната категория хотел;

 • 2 нощувки в Сан Франциско в двойна стая в избраната категория хотел;

 • Всички трансфери, описани в програмата в Ню Йорк, Вашингтон, Бъфало, Чикаго, Лас Вегас, Лос Анджелис, Сан Франциско;

 • Туристическата програма в Ню Йорк, описана в програмата;

 • Туристическата програма във Вашингтон, описана в програмата;

 • Туристическата програма в Чикаго, описана в програмата;

 • Туристическата програма в Лас Вегас, описана в програмата;

 • Туристическата програма в Сан Франциско, описана в програмата;

 • Туристическата програма в Холивуд и Бевърли Хилс, описана в програмата;

 • Тур до Ниагарския водопад с включен разходка с корабче (ако състоянието на реката го позволява ) до подножието на водопада;

 • Круиз из залива на Сан Франциско и посещение на острова-затвор Алкатрас;

 • Водач на групата от България, който е бил многократно по маршрута.

ЗАБЕЛЕЖКИ:

1. Пакетната цена е калкулирана при цена на самолетния билет (тарифа + летищни такси) за международните и вътрешни полети от 3896 лева. При промяна на тази цена, туроператорът  има право да актуализира пакетната цена със размера на промяната на цената на самолетния билет.

2. Цената не включва:

 •  закуските в хотелите в САЩ, които по правило не са включени в цената на настаняването;

 •  билетите за градския транспорт в градовете по програмата.

3. Цената на пътуването е базирана на група от минимум 14 човека. При по-малък брой пътуващи е възможно завишаване на цената в рамките на 440 - 580 лева на човек, в зависимост от реалния брой пътуващи.

4. В случай, че броят на пътуващите изисква настаняване в единична стая на някой от участниците, той доплаща разликата в цените на двойна и единична стая в размер на 1280 EUR  за Пакет „Economy” и 1810 EUR за Пакет „Standard”.

5. Цената на американската виза е USD 160 и е включена в пакетната цена. В случай на отказ, туроператорът удържа административна такса от 150 Евро.

6. Калкулацията на пакетната цена е направена при обменни курсове на EUR към BGN  1 EUR = 1.95583 BGN. При промяна на курсовете на EUR към EUR  с повече от 3 %, съгласно Закона за Туризма, туроператорът има право да актуализира пакетната цена със същия процент. 

ЗА ВКЛЮЧВАНЕ В ГРУПАТА Е НЕОБХОДИМО:

1. Да платите в брой или да преведете в срок до 10.01.2023 г. сумата от 5200 лв. в банковата ни сметка IBAN: BG52BPBI79401063230701, код BIC: BPBIBGSF, Юробанк И Еф Джи България АД, клон ФЦ София Лозенец.

2. Да попълните заявката за записване в групата.

3. Да платите в брой или да преведете в срок до 23.02.2023 г. в банковата ни сметка IBAN: BG52BPBI79401063230701, код BIC: BPBIBGSF, Юробанк И Еф Джи България АД, клон ФЦ София Лозенец, остатъка от пакетната цена и летищните такси.

bottom of page