САЩ - Обиколен тур

Ню Йорк, Вашингтон, Бъфало, Ниагара, Чикаго, Лас Вегас, Гранд Каньон, Лос Анджелис, Бевърли Хилс, Холивуд, 
Санта Моника, Сан Диего, Сан Франциско

29 април - 14 Май 2021 г.

ПРОГРАМА

29 Април

Полет София – Ню Йорк с прекачване на европейско летище. Трансфер и настаняване в хотел в Манхатън.

 

30 Април

Целодневна туристическа програма в централната част на Ню Йорк, включваща знаковия площад Таймс Скуеър, събирателна точка на Манхатън и известен с множеството си неонови рекламни пана, кътчето рай за жителите на града - Сентръл Парк, дизайнерската и инженерна перла Емпайър Стейт Билдинг, Китайския квартал, кварталите Бруклин, Харлем и Малката Италия, решеният в стил "Ар деко̀" център Рокфелер, световния финансов център Уолстрийт, 5то и 7-мо авенюта, Линкълн център.

01 Май

Сутринта - екскурзия с корабче до Статуята на свободата. Следва свободна програма в Ню Йорк.

 

02 Май

Трансфер до Вашингтон. Туристическа обиколка на града. Маршрутът на тура включва Капитолия - мястото, където се коват щатските закони, Белия Дом - президентски дворец и официална резиденция на американските президенти, обелискът, изгдигнат в памет на Джордж Вашингтон, мемориалите на две от най-значимите политически фигури в американската история - Томас Джеферсън и Ейбрахам Линкълн и паметниците на загиналите във Виетнамската и Корейската войни, и Националната библиотека. Настаняване в хотела и нощувка.

03 Май

Трансфер до летището и полет Вашингтон – Бъфало. Трансфер до Ниагарския водопад - най-големия водопад в Северна Америка и туристическа обиколка с включен тур с корабче до подножието на водопада, в непосредствена близост до разбиващите се в скалите води. Разходка в централната част на гр. Бъфало. Вечерта – трансфер до летището и полет Бъфало – Чикаго. Трансфер и настаняване в хотела.

 

04 Май

Туристическа обиколка на Чикаго включваща емблематичните кули Уилис Тауър и Джон Хенкок Тауър, автентичната водна кула - Уотър Тауър, Флотския Кей, Планетариума Адлер, Музея Филд, бутиковият търговски булевард - "Златната миля". Следобед възможност за разходка с корабче по езерото Мичиган.

 

05 Май

Трансфер до летището и полет до световната столица на хазарта и нощните забавления - Лас Вегас. Трансфер и настаняване в хотела. Вечерна обиколка на Лас Вегас включваща Казиното Глитър Гълч, Пирамидата Луксор, мултимилионния Уинн, Стрип – района с казината, централната част на града и Неоновия Музей.

06 Май

Своободно време за шопинг и потапяне в света на хазарата.

07 Май

Целодневен тур до националния парк и природен резерват Гранд Каньон с включен обяд в местността "Guano Point" и посещения на "Skywalk" - висяща над пропастта площадка със стъклен под, Ийгъл пойнт - свещенно място за местното население, индиански типита и спирка за снимки на язовира Хувър - едно забележително инженерно постижение за Америка.

08 Май

Трансфер до летището и полет до Лос Анджелис - вторият по население град в щатите и средище на културно-развлекателната идустрия. Трансфер и настаняване в хотела. Пешеходна разходка до кметството, съда и историческата улица Олвера.

09 Май

Туристическа обиколка на Лос Анджелис. Маршрутът на тура включва Бевърли Хилс - домът на много от най-известните знаменитости, синонимът на американското кино - Холивуд, Родео Драйв - една от най-престижните търговски улици в света, булевард Сънсет, Алеята на славата, Китайския Театър, Мълхоланд Драйв и плажът Санта Моника.

10 Май

Трансфер до Сан Диего и туристическа обиколка на града, включваща Стария Град - първото населено от испанците място и крайъгълния камък в колонизацията на Калифорния, парка Балбоа известен със своите градини и музеи, историческия квартал Гасламп и крайбрежната алея. Нощувка в Сан Диего.

11 Май

Трансфер до летището и полет Сан Диего – Сан Франциско. Трансфер и настаняване в хотела в Сан Франциско.

12 Май

Туристическа обиколка на Сан Франциско. Маршрутът на тура включва висящия мост Голдън Гейт, пристанището и кея Фишърменс Уорф, заселени някога от италиански търговци на риба, площад Юниън Скуеър, престижния квартал и хълмовете Туин Пийкс, Градския Център, една от най-известните улици в света - Ломбард стрийт, Викторианския и Китайския квартали. Следобяд - круиз из залива на Сан Франциско и акостиране на остров Алкатрас, където се е намирал най-известният в миналото затвор в САЩ и посещение на килията, в която е лежал Ал Капоне.

13 и 14 Май

Трансфер до летището и полети Сан Франциско – София с транзитно прекачване на европейско летище.

Пакетна цена на човек в двойна стая при заплащане на депозит до 15 януари : 10 960 лв
Пакетна цена на човек в двойна стая при заплащане на депозит след 15 януари: 11 200 лв

ПАКЕТ УСЛУГИ, ВКЛЮЧЕНИ В ЦЕНАТА:

 •  Виза за САЩ;

 • Медицинска застраховка за целия период на пътуването с покритие 10 000 евро;

 • Самолетен билет София – Ню Йорк и Сан Франциско – София с попътни прекачвания в Европа;

 • Самолетни билети: 
     - Вашингтон – Бъфало;
     - Бъфало – Чикаго;
     - Чикаго – Лас Вегас;
     - Лас Вегас – Лос Анджелис;
     - Сан Диего – Сан Франциско;

 •  Летищни такси за международните и вътрешни полети.

 • 3 нощувки в Ню Йорк в двойна стая в избрания хотел в централната част на Манхатън;

 • 1 нощувка във Вашингтон в двойна стая в избрания хотел в централната част на града;

 • 2 нощувки в Чикаго в двойна стая в избрания хотел в централната част на града;

 • 3 нощувки в Лас Вегас в двойна стая в избрания хотел в централната част на „Las Vegas Strip”;

 • 2 нощувки в Лос Анджелис в двойна стая в избрания хотел ;

 • 1 нощувка в Сан Диего в двойна стая в избрания хотел в централната част на града;

 • 2 нощувки в Сан Франциско в двойна стая в избрания хотел в централната част на града;

 • Всички трансфери, описани в програмата в Ню Йорк, Вашингтон, Бъфало, Чикаго, Лас Вегас, Лос Анджелис, Сан Диего, Сан Франциско;

 • Билет за влак Ню Йорк – Вашингтон;

 • Туристическа обиколка на Ню Йорк, описана в програмата;

 • Туристическа обиколка на Вашингтон, описана в програмата;

 • Туристическа обиколка на Чикаго, описана в програмата;

 • Туристическа обиколка на Лас Вегас, описана в програмата;

 • Туристическа обиколка на Сан Франциско, описана в програмата;

 • Туристическа обиколка на Холивуд и Бевърли Хилс, описана в програмата;

 • Тур до Ниагарския водопад с включен разходка с корабче (ако състоянието на реката го позволява ) до подножието на водопада;

 • Еднодневен тур до Сан Диего, описан в програмата;

 • Eкскурзия с корабче до Статуята на свободата;

 • Круиз из залива на Сан Франциско и посещение на острова-затвор Алкатрас;

 • Целодневен тур до Гранд Каньон и Язовира Хувър с включен обяд;

 • Водач с групата от България.

ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА:

ЗАБЕЛЕЖКИ:

1. Цената е валидна при запащане на депозит до 15.01.2021г. След този срок пакетната цена се завишава на 11 200 лв.

2. Пакетната цена е калкулирана при цена на самолетния билет (тарифа + летищни такси) за международните и вътрешни полети от 2760 лева. При промяна на тази цена, туоператорът има право да актуализира пакетната цена със размера на промяната на цената на самолетния билет.

3. Цената не включва закуските в хотелите в САЩ, които по правило не са включени в цената на настаняването;

- билетите за градския транспорт в градовете по програмата.

4. Цената на пътуването е базирана на група от минимум 16 човека. При по-малък брой пътуващи е възможно завишаване на цената в рамките на 300 - 440 лева на човек, в зависимост от броя на пътуващите.

5. В случай, че броят на пътуващите изисква настаняване в единична стая на някой от участниците, той доплаща разликата в цените на двойна и единична стая в размер на 2810 лева при настаняване в хотелите по програмата.

6. Цената на американската виза е USD 160 и е включена в пакетната цена. В случай на отказ, туроператорът удържа административна такса от 180 лева.

7. Калкулацията на пакетната цена е направена при обменни курсове на USD към EUR  1 USD = 0.88 EUR. При промяна на курсовете на USD към EUR  с повече от 3 %, съгласно Закона за Туризма, туроператорът има право да актуализира пакетната цена със същия процент. 

8. Практиката при групови пътувания в САЩ, е групата да пристига на летищата 2-2.5 часа преди полетите, поради често срещаните големи опашки на гишетата и възможността за неочаквани проверки за сигурност, които много удължават необходимото време за чекиране и достигане до гейта.

ЗА ВКЛЮЧВАНЕ В ГРУПАТА Е НЕОБХОДИМО:

1. Да платите в брой или да преведете в срок до 15.01.2021 г. сумата от 3000 лв. в банковата ни сметка IBAN: BG52BPBI79401063230701, код BIC: BPBIBGSF, Юробанк И Еф Джи България АД, клон ФЦ София Лозенец.

2. Да попълните заявката за записване в групата.

3. Да платите в брой или да преведете в срок до 19.03.2021 г. в банковата ни сметка IBAN: BG52BPBI79401063230701, код BIC: BPBIBGSF, Юробанк И Еф Джи България АД, клон ФЦ София Лозенец, остатъка от пакетната цена и летищните такси.