САЩ - Обиколен тур

Ню Йорк, Вашингтон, Бъфало, Ниагара, Чикаго, Лас Вегас, Гранд Каньон, Лос Анджелис, Бевърли Хилс, Холивуд, 
Санта Моника, Сан Диего, Сан Франциско

23 септември - 8 октомври 2022 г.

ПРОГРАМА

23 септември

Полет София – Ню Йорк с прекачване на европейско летище. Трансфер и настаняване в хотел в Манхатън.

  

24 септември

Целодневна туристическа програма в централната част на Ню Йорк, включваща знаковия площад Таймс Скуеър, събирателна точка на Манхатън и известен с множеството си неонови рекламни пана, райското кътче за жителите на града - Сентръл Парк, дизайнерската и инженерна перла Емпайър Стейт Билдинг, Китайския квартал, кварталите Бруклин, Харлем и Малката Италия, решеният в стил "Ар деко̀" център Рокфелер, световния финансов център Уолстрийт, 5то и 7-мо авенюта, Линкълн център.

25 септември

Сутринта - екскурзия с корабче до Статуята на свободата. Следва свободна програма в Ню Йорк.

 

26 септември

Трансфер до Вашингтон. Туристическа обиколка на града. Маршрутът на тура включва Капитолия - мястото, където се коват щатските закони, Белия Дом - президентски дворец и официална резиденция на американските президенти, обелискът, изгдигнат в памет на Джордж Вашингтон, мемориалите на две от най-значимите политически фигури в американската история - Томас Джеферсън и Ейбрахам Линкълн и паметниците на загиналите във Виетнамската и Корейската войни, и Националната библиотека. Настаняване в хотела и нощувка.

27 септември

Трансфер до летището и полет Вашингтон – Бъфало. Трансфер до Ниагарския водопад - най-големия водопад в Северна Америка и туристическа обиколка с включен тур с корабче до подножието на водопада, в непосредствена близост до разбиващите се в скалите води. Разходка в централната част на гр. Бъфало. Вечерта – трансфер до летището и полет Бъфало – Чикаго. Трансфер и настаняване в хотела.

 

28 септември

Туристическа обиколка на Чикаго, включваща емблематичните кули Уилис Тауър и Джон Хенкок Тауър, автентичната водна кула - Уотър Тауър, Флотския Кей, Планетариума Адлер, Музея Филд, бутиковият търговски булевард - "Златната миля". Следобед възможност за разходка с корабче по езерото Мичиган.

 

29 септември

Трансфер до летището и полет до световната столица на хазарта и нощните забавления - Лас Вегас. Трансфер и настаняване в хотела. Вечерна обиколка на Лас Вегас включваща Казиното Глитър Гълч, Пирамидата Луксор, мултимилионния Уинн, Стрип – района с казината, централната част на града и Неоновия Музей.

30 септември

Своободно време за шопинг и потапяне в света на хазарта.

1 октомври

Целодневен тур до националния парк и природен резерват Гранд Каньон с включен обяд в местността "Guano Point" и посещения на "Skywalk" - висяща над пропастта площадка със стъклен под, Ийгъл пойнт - свещенно място за местното население, индиански типита и спирка за снимки на язовира Хувър - едно забележително инженерно постижение за Америка.

октомври

Трансфер до летището и полет до Лос Анджелис - вторият по население град в щатите и средище на културно-развлекателната идустрия. Трансфер и настаняване в хотела. Пешеходна разходка до кметството, съда и историческата улица Олвера.

3 октомври

Туристическа обиколка на Лос Анджелис. Маршрутът на тура включва Бевърли Хилс - домът на много от най-известните знаменитости, синонимът на американското кино - Холивуд, Родео Драйв - една от най-престижните търговски улици в света, булевард Сънсет, Алеята на славата, Китайския Театър, Мълхоланд Драйв и плажът Санта Моника.

4 октомври

Трансфер до Сан Диего и туристическа обиколка на града, включваща Стария Град - първото населено от испанците място и крайъгълния камък в колонизацията на Калифорния, парка Балбоа известен със своите градини и музеи, историческия квартал Гасламп и крайбрежната алея. Нощувка в Сан Диего.

5 октомври

Трансфер до летището и полет Сан Диего – Сан Франциско. Трансфер и настаняване в хотела в Сан Франциско.

6 октомври

Туристическа обиколка на Сан Франциско. Маршрутът на тура включва висящия мост Голдън Гейт, пристанището и кея Фишърменс Уорф, заселени някога от италиански търговци на риба, площад Юниън Скуеър, престижния квартал и хълмовете Туин Пийкс, Градския Център, една от най-известните улици в света - Ломбард стрийт, Викторианския и Китайския квартали. Следобяд - круиз из залива на Сан Франциско и акостиране на остров Алкатрас, където се е намирал най-известният в миналото затвор в САЩ и посещение на килията, в която е лежал Ал Капоне.

7 - 8 октомври

Трансфер до летището и полети Сан Франциско – София с транзитно прекачване на европейско летище.

ПАКЕТНИ ЦЕНИ ПРИ ЗАПЛАЩАНЕ НА ДЕПОЗИТ
ПРЕДИ 8 ЮНИ:

Пакет „Икономичен“ при настаняване в двойна стая в хотели 2*/3*: 6160 Евро на човек / 12050 лв.
Пакет „Стандарт“ при настаняване в двойна стая в хотели 4*/5*: 6940 Евро на човек / 13570 лв.
ПАКЕТНИ ЦЕНИ ПРИ ЗАПЛАЩАНЕ НА ДЕПОЗИТ
СЛЕД 8 ЮНИ:
Пакет „Икономичен“ при настаняване в двойна стая в хотели 2*/3*: 6460 Евро на човек / 12630 лв.
Пакет „Стандарт“ при настаняване в двойна стая в хотели 4*/5*: 7280 Евро на човек / 14240 лв.

ПАКЕТ УСЛУГИ, ВКЛЮЧЕНИ В ЦЕНАТА:

 • Виза за САЩ;

 • Медицинска застраховка за целия период на пътуването с покритие 10 000 евро;

 • Самолетен билет София – Ню Йорк и Сан Франциско – София с попътни прекачвания в Европа;

 • Самолетни билети:

 • Вашингтон – Бъфало;

 • Бъфало – Чикаго;

 • Чикаго – Лас Вегас;

 • Лас Вегас – Лос Анджелис;

 • Сан Диего – Сан Франциско;

 • Летищни такси за международните и вътрешни полети.

 • 3 нощувки в Ню Йорк в двойна стая в избраната категория хотел в Манхатън;

 • 1 нощувка във Вашингтон в двойна стая в  избраната категория хотел;

 • 2 нощувки в Чикаго в двойна стая в в избраната категория хотел;

 • 3 нощувки в Лас Вегас в двойна стая в избраната категория хотел на „Las Vegas Strip”;

 • 2 нощувки в Лос Анджелис в двойна стая в избраната категория хотел;

 • 1 нощувка в Сан Диего в двойна стая в избраната категория хотел;

 • 2 нощувки в Сан Франциско в двойна стая в избраната категория хотел;

 • Всички трансфери, описани в програмата в Ню Йорк, Вашингтон, Бъфало, Чикаго, Лас Вегас, Лос Анджелис, Сан Диего, Сан Франциско;

 • Билет за влак Ню Йорк – Вашингтон;

 • Туристическа обиколка на Ню Йорк, описана в програмата;

 • Туристическа обиколка на Вашингтон, описана в програмата;

 • Туристическа обиколка на Чикаго, описана в програмата;

 • Туристическа обиколка на Лас Вегас, описана в програмата;

 • Туристическа обиколка на Сан Франциско, описана в програмата;

 • Туристическа обиколка на Холивуд и Бевърли Хилс, описана в програмата;

 • Тур до Ниагарския водопад с включен разходка с корабче (ако състоянието на реката го позволява ) до подножието на водопада;

 • Еднодневен тур до Сан Диего, описан в програмата;

 • Eкскурзия с корабче до Статуята на свободата;

 • Круиз из залива на Сан Франциско и посещение на острова-затвор Алкатрас;

 • Целодневен тур до Гранд Каньон и Язовира Хувър с включен обяд;

 • Водач на групата от България, който е бил многократно по маршрута.

ЗАБЕЛЕЖКИ:

1. Пакетната цена е калкулирана при цена на самолетния билет (тарифа + летищни такси) за международните и вътрешни полети от 3501 лева. При промяна на тази цена, туоператорът има право да актуализира пакетната цена със размера на промяната на цената на самолетния билет.

2. Цената не включва:

 •  закуските в хотелите в САЩ, които по правило не са включени в цената на настаняването;

 •  билетите за градския транспорт в градовете по програмата.

3. Цената на пътуването е базирана на група от минимум 14 човека. При по-малък брой пътуващи е възможно завишаване на цената в рамките на 340 - 480 лева на човек, в зависимост от реалния брой пътуващи.

4. В случай, че броят на пътуващите изисква настаняване в единична стая на някой от участниците, той доплаща разликата в цените на двойна и единична стая в размер на 2290 лв за Пакет „Economy” и 3260 лева за Пакет „Standard”.

5. Цената на американската виза е USD 160 и е включена в пакетната цена. В случай на отказ, туроператорът удържа административна такса от 150 Евро.

6. Калкулацията на пакетната цена е направена при обменни курсове на USD към EUR  1 USD = 0.92 EUR. При промяна на курсовете на USD към EUR  с повече от 3 %, съгласно Закона за Туризма, туроператорът има право да актуализира пакетната цена със същия процент. 

7. Практиката при групови пътувания в САЩ, е групата да пристига на летищата 2-2.5 часа преди полетите, поради често срещаните големи опашки на гишетата и възможността за неочаквани проверки за сигурност, които много удължават необходимото време за чекиране и достигане до гейта.

 

ЗА ВКЛЮЧВАНЕ В ГРУПАТА Е НЕОБХОДИМО:

1. Да платите в брой или да преведете в срок до 08.06.2022 г. сумата от 4800 лв. по банковата ни сметка IBAN: BG52BPBI79401063230701, код BIC: BPBIBGSF, Юробанк България АД.

2. Да попълните заявката за записване в групата.

3. Да платите в брой или да преведете в срок до 20.07.2022 г. по банковата ни сметка IBAN: BG52BPBI79401063230701, код BIC: BPBIBGSF, Юробанк България АД, остатъка от пакетната цена.