top of page
Круиз „Избрано от гръцките острови“

Миконос, Милос, Санторини, Крит, Кушадасъ
индивидуално пътуване

18 август – 27 август 2019 г.

ПРОГРАМА

8day_1.jpg

18 август

Полет София - Атина.

Трансфер и настаняване в хотела. Нощувка в Атина.

 

19 август

Закуска. Панорамна обиколка на града с туристически автобус. Трансфер от хотела до пристанище Пирея. Следобед - качване на круизния кораб. Отплаване от пристанище Пирея в 21:00 ч. Нощувка на кораба.


20 август

Рано сутринта в 7:00 ч. корабът акостира на о-в Миконос - най-оживеният и модерен гръцки остров. Освен с космополитния си характер и нощен живот, островът е известен и със своята архитектура. Кварталът „Малката Венеция“, в западния край на Хора, е най-романтичното място на острова. Тук морето мие основите на сградите и вълните се плискат по стените на очарователните къщи, кафенета и ресторанти. На острова има 365 църкви – по една за всеки ден от годината. Символ и талисман на острова е пеликанът, разхождащ се свободно по уличките.

Свободно време за разходка и вечеря. Нощувка на кораба.

 

21 август

Отплаване от Миконос в 7:00 ч. В 13:00 ч. корабът акостира на о-в Милос – островът на Венера Милоска. На пръв поглед островът напомня на Санторини със своите синьо-бели къщи, църкви и плажове. Разликата е в многото цветове. Тук всичко има различен цвят – скалите, почвата, камъчетата и затова  Милос  е наречен „островът на цветовете“. Незасегнат от масовия туризъм, Милос е запазил своята автентичност. Многобройни плажове, интересно крайбрежие, подводни пещери и минерални извори. Силното слънце, минералите и белите скали хармонизират в перфектна симбиоза. Елини, римляни, византийци и  венецианци са оставили следи от своите култури, за да направят острова още по-богат. Късно вечерта в 23:30 ч. отплаване към Санторини. Нощувка на кораба.


22 август

Сутринта в 08:00ч. корабът акостира на о-в Санторини – известен като райския остров. Най-големият вулканичен взрив в историята на човечеството се е случил именно в центъра на мистичния остров. Санторини съчетава традиция, модерен стил и лукс и предлага за всекиго по нещо. За любителите на морето и плажа островът предлага черен, червен и бял плаж. Любителите на хубавата храна могат да получат пълна наслада от морските дарове. Част от чара на Санторини са симпатичните магарета, които ще срещнете по улиците и които допълват цялостния пейзаж. Вечеря и нощувка на кораба.

 

23 август

Включена полудневна брегова екскурзия до село Иа и калдерата на Санторини. Китното селце Иа впечатлява с романтичния си пейзаж. Къщите са врязани в скалите, а църквите са със сини куполи. Свободно време на Санторини след бреговата екскурзия. Вечеря на кораба и в 23:00 ч. отплаване към Ираклион – главния град на остров Крит. Нощувка на кораба.

 

24 август

Рано сутринта в 7:00 ч. пристигане в Ираклион – столицата на о. Крит. Ираклион е наречен в чест на Херкулес, който според легендата тук е извършил един от своите подвизи. Градът се намира близо до останките от двореца Кносос, където се е зародила минойската цивилизация и където според митологията се е намирал лабиринтът на Минотавъра. Странната симбиоза между старо и ново и смесицата от различни видове архитектури правят града световна туристическа дестинация. Включена полудневна брегова екскурзия до двореца Кносос. Вечерта в 20:30 ч. отплаване към Кушадасъ. Нощувка на кораба.


25 август

В 11:30 ч. акостиране в Кушадасъ, който е първият турски курорт и дава началото на туризма в южната ни съседка. Градът е изключително красив и изобилства с исторически и архитектурни паметници. Основната атракция е омагьосаната крепост на Птичият остров, която е свързана със сушата чрез каменен мост. Старите къщи по крайбрежието, приятните кафенета и чистите плажове създават атмосферата на града. Включена полудневна брегова екскурзия до античния град Ефес. В 17:00ч. отплаване към пристанище Пирея. Нощувка на кораба.

 

26 август

В 09:00 ч. сутринта акостиране на пристанище Пирея. Трансфер и настаняване в хотела. Нощувка в Атина.


27 август

Закуска и освобождаване на хотела. Трансфер до летището. Обеден полет Атина - София.

 

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ДВОЙНА КАЮТА:

 

При заплащане до 24 април:

Вътрешна каюта IA:     2630 лева

Каюта с прозорец XA:    2880 лева

Каюта с прозорец XD:    3170 лева

 

При заплащане след 24 април:

Вътрешна каюта IA:      2820 лева

Каюта с прозорец XA:     3080 лева

Каюта с прозорец XD:     3370 лева

 • ПАКЕТ УСЛУГИ, ВКЛЮЧЕНИ В ЦЕНАТА:

 • Самолетни билети за директни полети София – Атина – София с включени летищни такси, 8 кг. ръчен багаж и 20 кг. чекиран багаж;

 • Трансфери летище – хотел – пристанище – хотел - летище;

 • Панорамна обиколка на Атина с туристически автобус на 19 август;

 • 2 нощувки със закуски в хотел категория 4* в централната част на Атина;

 • 7 нощувки на борда на круизния кораб Celestyal Crystal;

 • Настаняване на база пълен пансион на борда на кораба – закуска, обяд, следобеден снак, вечеря, нощен бюфет;

 • Пакет напитки All Inclusive, включващ неограничена консумация на алкохолни и безалкохолни напитки;

 • Брегова екскурзия до село Иа и калдерата на остров Санторини;

 • Брегова екскурзия до двореца Кносос на остров Крит;

 • Брегова екскурзия до античния Ефес край Кушадасъ;

 • Използване на съоръженията на кораба – басейни, шезлонги, хидромасажни вани на открито, хавлии, фитнес център;

 • Анимация и професионални вечерни шоу програми;

 • Пристанищни такси;

 • Такса обслужване към персонала и такса гориво на круизната компания;

 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Брегови екскурзии, различни от трите екскурзии в Санторини, Крит и Кушадасъ, които са включени в пакетната цена;

 • СПА услуги;

 • Ползване на телефон и интернет на борда на кораба;

 • Казино;

 • Други лични разходи на борда на кораба.

ЗАБЕЛЕЖКИ:

 1. Офертната цена е калкулирана при цени на самолетни билети към дата 1.04.2019 от 270 лева с включени летищни такси за полетите. При промяна на тези цени, пакетната цена ще се актуализира, съгласно цената на билетите към момента на резервация.

 2. Единичното настаняване, тройното настаняване, както и настаняването с деца в каюта са на запитване, ако имате интерес към такъв тип настаняване, ще ви изпратим цените.

 3. Ако желаете, в деня на плащането на аванса по пътуването, можете да сключите застраховка "Отмяна на пътуването", която покрива рисковете от загуба на суми при невъзможност за пътуване, поради медицински или немедицински причини. Повече информация за продукта можете да намерите ТУК.

 4.  Допълнително ще изпратим списъка с бреговите екскурзии, предлагани от круизната компания, срещу допълнително заплащане. 

ЗА ВКЛЮЧВАНЕ В ГРУПАТА Е НЕОБХОДИМО:

 1. В срок до 12.07.2019 г. да платите в брой или да преведете по банковата ни сметка IBAN: BG52BPBI79401063230701, код BIC: BPBIBGSF, Юробанк И Еф Джи България АД, клон ФЦ София Лозенец, стойността на избрания пакет.

 2. В срока от т.1 да попълните заявката за записване в групата и да ни изпратите копие от платежното нареждане за превод на сумата за пътуването (при заплащане по банков път) и фотокопие от първата страница на задграничния паспорт на пътуващите.

bottom of page