top of page
Обиколен тур на Канада

Торонто, Ниагара, Монреал, Калгари, Скалистите Планини, Ванкувър, Виктория

15 юни - 26 юни 2024 г.

ПРОГРАМА

15 юни

Полет София-Торонто с прекачване през европейско летище. Трансфер и настаняване в хотела в Торонто.

 

16 юни

Полудневна туристическа обиколка на Торонто: пристанището, пазара Сейнт Лорънс, кулата Си Ен, Ентертейнмънт Дистрикт – центъра на нощния живот и забавленията, Каса Лома, финансовия център, Итън център, стадионите за хокей и бейзбол, стария квартал на пивоварните, китайския квартал.

 

17 юни

Tур до Ниагарския водопад: пътуване с автобус през живописния район по пътя към водопадите, преминаване през историческия град Ниагара (Niagara on-the-Lake), разположен на бреговете на езерото Онтарио, посещение на местна винарска изба и възможност за дегустация на известните местни вина, цветния часовник, тур на водопадите с местен екскурзовод и посещение на туристическия център Тейбъл рок, откъдето най-добре може да се наблюдава най-големия от водопадите – Конската Подкова, пътуване с туристическо корабче, което отива в подножието на водопада.

 

18 юни

Трансфер до гарата и отпътуване с влак за Монреал. По време на пътуването ще имате възможност да се насладите на природата на провинции Квебек и Онтарио. Трансфер и настаняване в хотела в Монреал. Възможност за вечерна разходка в старата част на града, известна с европейската си архитектура и множеството ресторанти и барове.

 

19 юни

Полудневна туристическа обиколка на Монреал: базиликата Нотр Дам - копие на катедралата в Париж, параклиса Св. Йозеф, градския и финансов център, сградата на кметството и площада пред нея, разположени в стария град, френския квартал, Олимпийския стадион, хълма Мaунт Роял, о-в Св. Елена, пистата за Формула 1.

 

20 юни

Еднодневен тур до Квебек: пътуване през провинция Квебек до Квебек Сити - първия голям град, основан от европейците в Канада и седалище на парламента на провинцията. Посещение на старата част на града, известна с типичната си френска архитектура, замъка Фронтенак, Цитаделата, старите укрепления, катедралата Нотр Дам, площад Роял, парламента, старото пристанище, водопада Монтморънси.

 

21 юни

Трансфер до летището. Полет Монреал – Калгари. Полудневна туристическа обиколка на Калгари - старото и новото кметство, форт Калгари, кварталът Ингълууд, спортния център Талисман, музеят за изкуства Гленбоу, китайския квартал, пазара "Eau Claire", кметството, олимпийското село и съоръженията, построени за зимните  игри през 1988 г., историческата и модерната част на града, хълмът Скотсмен, откъдето се открива гледка към Калгари. Настаняване в хотела.

 

22 юни

Целодневен тур до две от най-известните забележителности в Скалистите планини - емблематичното езеро Лейк Люис и планинския курорт Банф. Маршрутът включва още каньона Джонстън, езерото Ту Джек, езерото Морейн, долината на десетте върха, Изумруденото езеро, скалния мост, пресичащ река Кикинг Хорс и глетчера Виктория с гледката откриваща се към него, станала нарицателна за красотата на канадските Скалисти планини.

 

23 юни

Трансфер до летището. Полет Калгари-Ванкувър. Трансфер и настаняване в хотела. Свободно време за разходка във Ванкувър.

 

24 юни

Полудневна туристическа обиколка на Ванкувър, определян като един от най-живописните и красиви световни градове: Робсън Стрийт, квартала Гастаун, китайския квартал, Канада Плейс, Стенли Парк, градския пазар Гранвил, историческия център на Ванкувър.

 

25 юни

Целодневен тур до Виктория и градините Бътчарт - пътуване с ферибот между Ванкувър и Виктория – столицата на Британска Колумбия. Маршрутът минава покрай гълфовите острови, като в крайбрежните води могат да бъдат наблюдавани тюлени, китове и др. След акостирането във Виктория, разглеждане на пристанището и централната градска част, известна с красивите сгради, дело на един от най-известните канадски архитекти – Франсис Ратънбъри. Посещение на градините Бътчарт, простиращи се на повече от 50 акра земя. Отпътуване обратно за Ванкувър.

 

26-27 юни

Трансфер до летището и полети до София с прекачване през транзитно европейско летище.

Продължения на програмата с круиз до Аляска 26 юни - 3 юли

Цена на човек в двойна стая при заплащане на депозит до 20 март :

Пакет „Икономичен“ при настаняване в хотели 2*:           4460 евро/ 8720 лв.

Пакет „Стандарт“ при настаняване в хотели 4*/5*:             5260 евро/10290 лв.

 

Цена на човек в двойна стая при заплащане на депозит след 20 март :

Пакет „Икономичен“ при настаняване в хотели 2*:          4760 евро/9310 лв.

Пакет „Стандарт“  при настаняване в хотели 4*/5*:            5580 евро/10910 лв.

ПАКЕТ УСЛУГИ, ВКЛЮЧЕНИ В ЦЕНАТА:

 • здравна застраховка;

 • самолетен билет София - Торонто, Ванкувър – София с прекачване с включени летищни такси;

 • самолетен билет Монреал-Калгари с включени летищни такси;

 • самолетен билет Калгари-Ванкувър с включени летищни такси;

 • билет за влака Торонто-Монреал;

 • 3 нощувки в Монреал в стая с две легла в избраната категория хотел;

 • 3 нощувки в Торонто в стая с две леглa в избраната категория хотел;

 • 2 нощувки в Калгари в стая с две легла в избраната категория хотел;

 • 3 нощувки във Ванкувър в стая с две легла в избраната категория хотел;

 • трансферите летище-хотел-летище в посещаваните градове;

 • полудневна туристическа обиколка на Монреал описана в програмата;

 • полудневна туристическа обиколка на Торонто описана в програмата;

 • полудневна туристическа обиколка на Калгари описана в програмата;

 • полудневна туристическа обиколка на Ванкувър описана в програмата;

 • еднодневния тур до град Квебек описан в програмата;

 • еднодневния тур до Ниагарския Водопад с включена разходка с корабче в подножието на водопада;

 • посещение на винарска изба в района на Ниагарския водопад с включена дегустация на вина;

 • еднодневния тур до Виктория и градините Бътчарт от Ванкувър описан в програмата;

 • еднодневния тур до Скалистите планини от Калгари описан в програмата;

 • опитен водач на групата, пътуващ от България, който е бил многократно по маршрута;

ЗАБЕЛЕЖКИ:

1. Хотелите категория 2* са от веригите Econo Lodge, Travel Lodge, Super 8 или подобни с добро местоположение. Хотелите, категория 4*/5* са от веригите Novotel, Intercontinental, Hilton или подобни с отлично местоположение в най-добрите райони на съответния град.

2. При пътуване до Канада, българските граждани ще трябва да кандидатстват онлайн за електронно разрешение за пътуване (цената на разрешението от 7 канадски долара е включена в цената на пакета, а заплащането на таксата и попълването на бланката са грижа на организатора на пътуването).
3. За разлика от Европа, цените на закуските в хотелите в САЩ и Канада, не се включват в цената на настаняването и не са включени и в нашия пакет. Хотелите имат ресторанти, които предлагат закуска срещу заплащане.

4. В случай, че броят на пътуващите изисква настаняване в единична стая на някой от участниците, той доплаща разликата в цените на двойна и единична стая за 11-те нощувки, която е 1162 евро при настаняване в хотели 4*/5* и 616 евро при настаняване в хотели 2/3*.
5. Пакетната цена е калкулирана при цена на самолетния билет (тарифа + летищни такси) за международните и вътрешните полети от 1458 евро. При промяна на тази цена, туроператорът има право да актуализира пакетната цена с размера на промяната на цената на самолетния билет.
6. Цената на пътуването е базирана на група от минимум 15 човека. При по-малък брой пътуващи е възможно цените да се променят.
7.  Калкулацията на пакетната цена е направена при обменни курсове на USD към EUR към 28.02.2024 г. - EUR 1 = USD 1.08.

При промяна на курса с повече от 3%, съгласно Закона за Туризма, туроператорът има право да актуализира пакетната цена със същия процент.

8. Ако желаете, в деня на плащането на аванса по пътуването, можете да сключите застраховка "Отмяна на пътуването", която покрива рисковете от загуба на суми при невъзможност за пътуване, поради медицински или немедицински причини. Повече информация за продукта можете да намерите ТУК.

ЗА ВКЛЮЧВАНЕ В ГРУПАТА Е НЕОБХОДИМО:

1. Да платите в брой или да преведете в срок до 20.03.2024 г. по 3800 лв. на човек по банковата ни сметка IBAN: BG52BPBI79401063230701, код BIC: BPBIBGSF, Юробанк България АД.

2. Да получим в срока от т. 1 попълнена, приложената ЗАЯВКА, копие от платежното нареждане за превод на аванса за пътуването (при заплащане по банков път) и фотокопие от първата страница на задграничния паспорт на пътуващите. 

3. Да платите в брой или да преведете в срок до 20.04.2024 г. по 2200 лв. на човек по банковата ни сметка от т 1.

4. Да платите в брой или да преведете в срок до 15.05.2024 г. остатъка от пакетната цена по банковата ни сметка от т 1.

bottom of page