top of page
Савой - сърцето на Френските Алпи

Куршевел, Мерибел, Вал Торанс, Межев, Шамони, Анмас, Анси, Албервил, Женева

2–9 юли 2024 г.

ПРОГРАМА

2 юли
Полет София-Женева. Отпътуване към Тон, който се намира на 56 км. от летище Женева. Тон е симпатично планинско градче, сгушено сред високи алпийски хребети. Тук животът през седмицата се движи на бавни обороти и най-голямото събитие е съботния пазар, на който местните производители предлагат сирена, колбаси и сладка собствено производство. Надвечер настаняване в хотел в района на Тон и свободно време за почивка и вечеря.

 

3 юли
Закуска и отпътуване към Анси. Градът е разположен в северната част на едноименното езеро, и е известен като „Перлата на Френските Алпи“. От крайбрежния булевард се откриват живописни гледки към езерото и заобикалящите го алпийски склонове. Архитектурата на града ще Ви пренесе в приказка от средновековна Франция, като най-известни сгради са замъкът „Палас де л’ил” и Шато Анси. Градът е административен център на района и е едно от най-добрите места за живеене във Франция.
Следобед отпътуване към столицата на олимпийските игри от 1992 г. – Албервил. Градът е основан през 1836 г. от крал Карл Алберт на мястото на стария Cité Médiévale de Conflans, от който са останали градските стени. Днес Албервил е известен като „Средище на изкуствата и историята” и в това ще се уверите лично след като се разходим покрай множеството работилнички, картинни галерии и ателиета, разположени из централните улички. Ще посетим и стария град, който е архитектурен паметник и е разположен на хълма, от другата страна на река Арли. Привечер настаняване в хотела и нощувка.
 

4 юли

Закуска. Отпътуване за световноизвестния ски курорт Куршевел, част от най-голямата свързана ски зона в света - Трите долини. Курортът обединява пет алпийски села на пет различни височини: Льо паз, Сейнт Бон, Куршавел 1550, Куршевел 1650 и Куршевел 1850. Там висококатегорийните ресторанти, луксозните магазини, хотелите-дворци и шалетата съжителстват с хижите, фермите, малките селски църкви и домовете на местните жители. Ще видите и най-високото действащо летище във Френските Алпи, което е разположено на над 2000 м. надморска височина. Ако времето позволява, ще се качим с два кабинкови лифта до връх Солир 2738 м., който разделя долината Куршевел от долината Мерибел  и от който се разкрива поразяваща гледка към Трите Долини.

5 юли

Закуска. Отпътуване за Мерибел, друг световноизвестен планински курорт, популярен с разкошните панорами и с уюта на дървените хижи и шалета, сгушени между високи борове. Мерибел е разположен на две нива с надморска височина 1450 м. и  1750 м.. Курортът съчетава традиция и модерен стил, които ще откриете както във външния облик на градчето, така и в интериора на уютните заведения, хижи, ателиета и магазинчета. По обед ще слезем в долината, която свързва Френските Алпи с Италия и после ще се отправим към курорта Вал Торанс, който е разположен на 2300 м. н. в. По пътя ще спрем за обяд в Сейнт Мартин Белвил - очарователно планинско селце в средата на долината, заобиколено от планински върхове.

 

6 юли

Закуска и отпътуване към Межев – световноизвестен планински курорт. Пътят преминава през китни планински градчета, оградени от зелените склонове на Алпите. Меките планински хълмове, по които са накацали кокетни шалета, ферми и църкви внушават усещане за спокойствие и хармония. Разходка в централната част на Межев, която изобилства от традиционни ресторанти, сладкарници, магазини, ателиета и други места за забавление на туристите. Ще можете да се насладите на студена напитка на някой от китните площади. Курортът е известен и с множеството си  заведения с изискани блюда и дегустации на вино. Настаняване в хотел в района около Межев, нощувка.

7 юли

Закуска и отпътуване към жп гарата в Шамони, откъдето ще пътуваме с атракционен влак до глетчера Мер дьо Глас. Пътуването трае около 20 минути, по време на които ще се насладите на планински потоци, борови гори, издълбани в скалите тунели и изумителни пейзажи. Последната спирка се намира на височина 1913 м., от където се открива внушителна гледка към простиращият се като замръзнало море глетчер. След кратко пътуване с кабинков лифт ще имате възможност да се доближите максимално до неговите ледове. Една от основните атракции там е ледената пещера, която ще посетим. Следобед, разходка в централната част на Шамони – градския площад, катедралата, кметството, пешеходната и търговска зона. Връщане в хотела за вечеря.

8 юли
Закуска. Програмата за деня включва пътуване с лифт, който достига връх Егюий дю Миди дю Миди (3842 м.), който се намира в подножието на Мон Блан – най-високият връх в Европа. Това, което прави пътуването с лифта уникално е факта, че за броени минути ще се издигнете от около 1000 м. до над 3800 м. надморска височина. От стъклената платформа, разположена на върха, на север се откриват гледки към околните долини и Шамони, а на юг към най-високият планински масив в Европа. На разположение на посетителите има магазин за сувенири и ресторант. Следобед пътуване с атракционния влак Tramway du Mont-Blanc - най-известния високопланински жп маршрут във Франция, започващ от градчето Ла Файет, минаващ през курорта Сен-Жерве и достигащ до 2380 м. в подножието на Мон Блан. Надвечер отпътуване за градчето Анмас, намиращо се на границата с Швейцария. Настаняване в хотел в Анмас, нощувка.

9 юли

Закуска, напускане на хотела и отпътуване за Женева – на 10 км от Анмас. Столицата на Швейцария изобилства от музеи и е център на най-известните международни средища – Червен Кръст и ООН. Ще имате възможност да зърнете най-високия фонтан в света, цветния часовник, който притежава най-дългата стрелка, дълга 2 метра, или да се разходите покрай Женевското езеро. По обед трансфер до летището и полет до София.

 

Пакетна цена на човек в двойна стая при заплащане на депозит преди 26 април:

Пакет при настаняване в хотели 3*/4*:                 2180 eвро / 4264 лева

 

Пакетна цена на човек в двойна стая при заплащане на депозит след 26 април:

Пакет при настаняване в хотели 3*/4*:                2380 Евро / 4655 лева

ПАКЕТ УСЛУГИ, ВКЛЮЧЕНИ В ЦЕНАТА:

  • Самолетен билет за полети София – Женева – София с авиокомпания Wizz Air, с включени летищни такси и чекиран багаж до 20 кг.;

  • Транспорт по маршрута от програмата с 8-местен микробус;

  •  7 нощувки със закуски в двойна стая в избраната категория хотели в района на Тон, Албервил,  Мутие, Межев, Сен-Жерве и Анмас;

  •  Билет за двете въжени линии, които дават достъп до Егюий дю Миди;

  •  Билет за атракционния влак до глетчера Мер дьо Глас и входа за ледената пещера;

  •  Билет за атракционния влак Tramway du Mont-Blanc;

  •  Билети за кабинковите лифтове до връх Солир 2738 м., които разделят долината Куршевел от долината Мерибел;

  •  Опитен водач, който познава отлично района;

  •  Здравна застраховка с покритие 10 000 Евро;

 

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:

  • Допълнителни услуги и хранения, неупоменати в програмата;

ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА:

ЗАБЕЛЕЖКИ:

 1. Офертната цена е калкулирана при цени на самолетни билети за международни полети с включен чекиран багаж, към дата 21.03.2024 г. от 257 Евро. При промяна на тези цени, пакетната цена ще се актуализира, съгласно цената на билетите към момента на закупуването им.

 2. Цената на пътуването е базирана на група от минимум 6 човека. При по-малък брой пътуващи се налага доплащане на база на реалния брой записани туристи.

 3. За тези от вас, които желаят да пътуват по програмата индивидуално без водач от България, можем да направим оферта за индивидуално пътуване.

ЗА ВКЛЮЧВАНЕ В ГРУПАТА Е НЕОБХОДИМО:

1. Да платите в брой или да преведете в срок до 26.04.2024 г. по 2400 лв. на човек по банковата ни сметка IBAN: BG52BPBI79401063230701, код BIC: BPBIBGSF, Юробанк България АД.

2. Да получим в срока от т. 1 попълнена, приложената ЗАЯВКА, копие от платежното нареждане за превод на аванса за пътуването (при заплащане по банков път) и фотокопие от първата страница на задграничния паспорт на пътуващите. 

3. Да платите в брой или да преведете в срок до 20.05.2024 г. остатъка от пакетната цена по банковата ни сметка от т 1.

bottom of page